Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Najbolja mesta za život u Srbiji

kapetanm

Najbolja mesta za život u Srbiji - Page 8 Empty Re: Najbolja mesta za život u Srbiji

Post by kapetanm Mon Nov 04, 2019 5:02 pm

Ziveo sam tamo 6 godina, do 93e. Toliko mi je bilo lepo da do danas sam isao na po 15 minuta svega dvaput tamo
    Filipenko

Najbolja mesta za život u Srbiji - Page 8 Empty Re: Najbolja mesta za život u Srbiji

Post by Filipenko Mon Nov 04, 2019 10:56 pm

Jednom sam otisao do Panceva i nisam mogao cudom da se nacudim. Sebi. Sta cu koji kurac u Pancevu.
    Zuper

Post by Zuper Mon Nov 04, 2019 11:56 pm

Utvara wrote:Imao sam dvojicu kolega iz Pančeva. Samo jednom sam bio tamo, i to smo išli na Belu Stenu.

Nema nikakve stene, niti je tamo štogod belo...

Jel istina da su imali zatvor u sred grada? Navodno je to bio spektakl, robijaši dobacuju devojkama na ulici, mašu rukama kroz rešete i traže cigare.

Tacno je. U pesackoj zoni, samom centru grada, se nalazio zatvor dok nije izgradjen novi na putu prema Smederevu.
    Pancevo je specificno mesto za Srbiju, neka njegova naselja podsecaju na engleska, ima taj radnicki smek.
    Sto nije cudo jer ima dugu istoriju industrije od 1722 kada je otvorena najstarija pivara u ovim krajevima koju su turci razbucali u procesu privatizacije. Cak je deo stare pivare izgoreo ako sam dobro pratio u medijima.
    Takodje ima najstariju novnu u Srbiji, "Pancevac" mislim iz 1869
    Puno se oslanja na Beograd tako da nema nekakav poseban nocni zivot jer ljudi idu za Beograd u ciji se centar brze stigne iz Penceva nego li iz mnogih formalno beorgadskih naselja, sto Pancevo to nije.
    Okolina Panceva ima slovacku, madjarsku manjinu, ima i rumuna, gospodja Tepic je primer.
    Ima vise vojnih kasarni, ukljucujuci specijlanu brigadu i obevastajce. Nekada baza UN.
    Ima nekoliko crkvava od protestantskih do pravoslavne sa dva zvonika. Mislim da je jednu ukrasavao Uros Predic, kojie je rodjen relativno blizu Panceva, kao i Mihajlo Pupin(gimnazija u Pancevu nosi njegovo ime) pa OS iz Panceva idu u pohode u njegov Idvor. Takodje Djodrje Vajfert je iz Panceva.

Sve to znam jer sam kao klinac izbeglica ziveo u Pancevu i pohadjao tamo OS.
    Inace Pancevci i Zemunci su u dobrim odnosima i nekada su ziveli za fajt. Bilo je devedesetih brutalnih tuca po Pancevu. Jos se secam guste zuto-crvene magle koja lepo mirise...

Last edited by Zuper on Tue Nov 05, 2019 12:07 am; edited 1 time in total
    Zuper

Post by Zuper Tue Nov 05, 2019 12:06 am

Inace je Pancevo poznato kao loakcija snimanja nekih nasih kultnih filmova tipa ""Ko to tamo peva"; "Balkan ekspres"(scena sa Tomom Zdravkovicem i Lili Marlen je snimljena u restoranu na tamiskom keju u Pancevu koji i danas postoji)

Bela stena je ostrvo u Dunavu, vise je pescani sprud kojih ima puno nizvodno od Beograda na Dunavu, koji se pojavljuju nakon pravljenja Dejrdapa i ima mnogo boljih od Bele stene smaot o znaju lokalci koji idu camcima tokom leta na iste.
    Zuper

Post by Zuper Tue Nov 05, 2019 12:14 am

Evo Panceva

Najbolja mesta za život u Srbiji - Page 8 74341180_2609559175947575_4031463746651029504_n.jpg?_nc_cat=111&_nc_oc=AQkXtRv2Gywxvpezw_gUxK-T1Most_hnZBtFkpzzi5QU17tK-ZOPdKkYpfxD9EJjHWo&_nc_ht=scontent.fbeg1-1
    Daï Djakman Faré

Post by Daï Djakman Faré Tue Nov 05, 2019 12:15 am

Filipenko wrote:Jednom sam otisao do Panceva i nisam mogao cudom da se nacudim. Sebi. Sta cu koji kurac u Pancevu.
    Najbolja mesta za život u Srbiji - Page 8 3579118792

_____
    i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
    Zuper

Post by Zuper Tue Nov 05, 2019 12:24 am

Inace pancevci vaze za ludake u saobracaju.
    Uglavnom kada beogradjani vide pa tablicu pritisak pocinje da skace.
    nalog sa ženinog laptopa

Post by nalog sa ženinog laptopa Tue Nov 05, 2019 1:12 am

dal je ovo znak da ce supica i disi-disi da zakopaju sekiru?

_____
    THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at 
    speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and 
    sun. People have visited the moon, we have sent space probes to 
    all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are 
    picked up by children in the nursery.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Nov 05, 2019 3:00 am

Zuper wrote:Inace je Pancevo poznato kao loakcija snimanja nekih nasih kultnih filmova tipa ""Ko to tamo peva"; "Balkan ekspres"(scena sa Tomom Zdravkovicem i Lili Marlen je snimljena u restoranu na tamiskom keju u Pancevu koji i danas postoji)

Bela stena je ostrvo u Dunavu, vise je pescani sprud kojih ima puno nizvodno od Beograda na Dunavu, koji se pojavljuju nakon pravljenja Dejrdapa i ima mnogo boljih od Bele stene smaot o znaju lokalci koji idu camcima tokom leta na iste.

Ima boljih od Bele stene, a sve je na tom potezu koji je odnedavno dobio i jedan vid ekološke zaštite. Fascinira me taj deo Dunava.
    kondo

Post by kondo Tue Nov 05, 2019 8:10 am

bela stena je fenomenalno mesto za ljude otvorenog duha, mislim da ne postoji nista blize atmosferi americkog small town horror filma. cak i leti kad nagrnu hiljade ljudi, onog trenutka kada zamakneš da ostaneš sam, očekuješ da iz neke od onih raspalih vikendica napravljenih od lesonita izađe neka baba koja je umrla pre 30 godina i sekirom ti rascopa mozak.

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Nov 05, 2019 12:31 pm

Kondo wrote: očekuješ da iz neke od onih raspalih vikendica napravljenih od lesonita izađe neka baba koja je umrla pre 30 godina i sekirom ti rascopa mozak.

hahaha, true that, kao u ovom pancevo production muviju

inace pa je jedno od retkih mesta gde ima bas dosta kul ljudi
    Јанош Винету

Post by Јанош Винету Tue Nov 05, 2019 2:35 pm

Kondo wrote:bela stena je fenomenalno mesto za ljude otvorenog duha, mislim da ne postoji nista blize atmosferi americkog small town horror filma. cak i leti kad nagrnu hiljade ljudi, onog trenutka kada zamakneš da ostaneš sam, očekuješ da iz neke od onih raspalih vikendica napravljenih od lesonita izađe neka baba koja je umrla pre 30 godina i sekirom ti rascopa mozak.

Nije ni čudo što je u Pančevu sniman horor Zona Mrtvih...
    паће

Post by паће Tue Nov 05, 2019 3:16 pm

Utvara wrote:
    Kondo wrote:bela stena je fenomenalno mesto za ljude otvorenog duha, mislim da ne postoji nista blize atmosferi americkog small town horror filma. cak i leti kad nagrnu hiljade ljudi, onog trenutka kada zamakneš da ostaneš sam, očekuješ da iz neke od onih raspalih vikendica napravljenih od lesonita izađe neka baba koja je umrla pre 30 godina i sekirom ti rascopa mozak.

Nije ni čudo što je u Pančevu sniman horor Zona Mrtvih...

А на Нбгу Банлије 13б.

У ЗР су, колико памтим, снимани "Пљачка трећег рајха" и "Хадерсфилд", ништа тако страшно.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    ♏

Post by ♏ Wed Nov 06, 2019 8:29 pm

Do jaja mi je kako zuperiška samouvereno dekonstruiše mentalitet tzv. učesnika u saobraćaju sa vrelog dotrajalog gradskog asfalta, potrebno je dosta talenta da se sve to apsorbuje samo na osnovu organizovanog autobuskog prilaska par puta godišnje...
    Zuper

Post by Zuper Fri Nov 08, 2019 10:42 pm

Hteo si reci da sam samouveren pa zato ne vozim vec te udaram do balcaka.
    Ne bih ja to tako rekao.
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Fri Nov 08, 2019 10:52 pm

Kladovo je lepo naselje.

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    Korisnik
    Korisnik

Post by ontheotherhand Wed Feb 05, 2020 3:40 pm

Idem relativno cesto u javni akvarijum i tropikarijum. Lep je taj diplomatski kraj, cisto, uredjeno, tiho, visoko drvece okolo, veliki park blizu, velelepne:tm: kuce.

Post by Sponsored content

Current date/time is Fri Nov 15, 2024 3:37 pm