To je jasno, Rusi i kažu nešto poput: "Mi se po prvi put (od Avganistana 1979.) nepozvani mešamo". I to se da osuditi, a ono što nije jasno "običnom čoveku" zašto to zahteva neko posebno moralno sablažnjavanje u odnosu na sve druge vojne intervencije u poslednjih 30 godina, zašto je naša moralna dužnost da se najviše sablaznimo i najviše moralno odredimo baš prema toj agresiji i zašto su ljudi koji to ne rade loši ljudi, zašto je to pretvoreno u pitanje "dobrote" i "zlobe", "čovečnosti" i "putinofilije". Ovu agresiju vrši siromašna zemlja koja nema drugi adut osim vojne infrastrukture i sirovinske baze, razumevanje sleda događaja zašto je do toga došlo ne znači odobravanje tih događaja. Niti oni koji drugačije percipiraju događaje od tebe žele spoljnopolitičku preorjentaciju, niti vole više Rusiju od Amerike i Zapada, samo vide totalno zanemarivanje ruskih interesa, nije to neko moralno "oboljenje", ni nedostatak empatije za ukrajinske patnje, samo realna činjenica da Amerika najčešće neće da pruži ruku Rusiji i da se dogovara sa njom.Mór Thököly wrote:To je unutrasnje pitanje te drzave. Rusiji ako se ne svidja mogu da joj uvedu sankcije, hiljadu drugih stvari mogu da urade. Ali ne, oni osvoje Krim, na kome.mislim da jedan incident nije bio. Ako ti je ok to sto je uradila Rusija, onda ti intervencija na Kosovu mora biti jos 3 puta vise ok.
Rat u Ukrajini
- Post n°726
Re: Rat u Ukrajini
- Post n°727
Prvo, Avganistan nisu bili "Rusi", drugo nije prvi put od tada.
Nije to "moralno" sablaznjavanje. Ponovo, ono sto rade prvi put u Evropi od 45 je krenuli su da osvajaju teritoriju nezavisne drzave, clanice UN (od 45 ako je bitno).
Ovo sve drugo ti je za Happy TV. Rusija je napala Ukrajinu, ne Ameriku ili Nato. Da je napala Nato, to bi bilo nesto sasvim drugo. Tu bi smo onda mogli da vodimo ovakve razgovore kao sto ti pokusavas.
Nije to "moralno" sablaznjavanje. Ponovo, ono sto rade prvi put u Evropi od 45 je krenuli su da osvajaju teritoriju nezavisne drzave, clanice UN (od 45 ako je bitno).
Ovo sve drugo ti je za Happy TV. Rusija je napala Ukrajinu, ne Ameriku ili Nato. Da je napala Nato, to bi bilo nesto sasvim drugo. Tu bi smo onda mogli da vodimo ovakve razgovore kao sto ti pokusavas.
- Post n°728
Mislim, jadna siromašna silčica, nema ništa osim nuklearnog naoružanja i beskrajnih zaliha nafte, zlata, žita itsl Napali Ukrajinu koja je još siromašnija zbog manjka razumevanja sa Amerikom. Ovo je poslednji put da odgovaram na ovakve gluposti.
- Post n°729
Bogami this sums it up.boomer crook wrote:ma koje jedenje govana. ovde je NATOvska pozicija ne tercirati malokurastom pistanju da albancima treba prosipati mozak ili ne ucestvovati u grupnom coktanju sta te zene kukaju na muskarce dok ih ubijaju. mislim zapravo je to putinofilija - preterana identifikacija sredovecnih muskaraca sa cvrstom karom koja lupa po celu manjine i zene.
Plus zašto ne dođe neki zabavni a la dragan petrovic s nekakvim anegdotama nego ovi uvijek isti ko da ih matrica izbacila
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°730
Pa to je često doslovno 1 te isti, otud matrica.Bleeding Blitva wrote:Bogami this sums it up.boomer crook wrote:ma koje jedenje govana. ovde je NATOvska pozicija ne tercirati malokurastom pistanju da albancima treba prosipati mozak ili ne ucestvovati u grupnom coktanju sta te zene kukaju na muskarce dok ih ubijaju. mislim zapravo je to putinofilija - preterana identifikacija sredovecnih muskaraca sa cvrstom karom koja lupa po celu manjine i zene.
Plus zašto ne dođe neki zabavni a la dragan petrovic s nekakvim anegdotama nego ovi uvijek isti ko da ih matrica izbacila
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°731
Bleeding Blitva wrote:
И онда кажу да технологија не утиче на језик... утиче, пуном паромРЖ.
Некад би се казало „као да су са истог негатива рађени“.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°732
SRJ to 1999. nije bila?Mór Thököly wrote:Ponovo, ono sto rade prvi put u Evropi od 45 je krenuli su da osvajaju teritoriju nezavisne drzave, clanice UN (od 45 ako je bitno).
- Post n°733
Mór Thököly wrote:Prvo, Avganistan nisu bili "Rusi", drugo nije prvi put od tada.
Nisu ni USA i NATO napali Rusiju, nije je napala ni Ukrajina, čak nije napala ni DNR i LNR, sva priča o tome je razvodjavanje i obesmišljavanje rasprave o onom što se jeste dogodilo i što još uvijek traje.
Nego, trenutna rasprava i novi članovi koji su se na nju nakačili se zakotrljala kad je Sotir neke Burunđane nazavao natofilima a onda odjahao u sumrak i nestao iza horizonta. Ima li neki natofilski post da se iskopa, natofilski u stvarnom značenju tog pojma, ne antiputinovski?
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°734
to "natofili", "natofiličari" nije problem, nešto drugo je tu bilo problem
- Post n°735
Ima jedan što svrati svaka 2, 3 meseca, objasni zašto Rusija gubi i zašto će Ukrajina da pobedi i vučićevski to potkrepi podacima o tenkovima, raketama, pičakama materinama...
Meni je zvučao kao neko ko se u to razume pa sam mu neko vreme verovao jer se ne razumem i vojske me ne zanimaju, a sad, eto, ne znam.
Studio! Natofil, da ili ne?
Meni je zvučao kao neko ko se u to razume pa sam mu neko vreme verovao jer se ne razumem i vojske me ne zanimaju, a sad, eto, ne znam.
Studio! Natofil, da ili ne?
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°736
По том питању можемо ладно да јавимо Хјустону да имамо проблем.
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°737
Pa, sad, u Zaporozju je pomalo krenulo Ukrima. Sad, da li je to efekat toga sto su ubacili sad vrv i poslednju rezervu, ili su Rusi zanemoćali malo, ili oba...vrag će ga znati.
- Post n°738
Ako hoćeš Amerikanci su direktno krivi za putinistički režim, da su se drugačije postavili, fleksibilnije, verovatno bi ruski režim bio mnogo liberalniji i sa drugačijim ciljevima. Planetarni lider daje ritam svemu. Oliver Stoun istorijski potkrepljuje da bi i sovjetsko - američko razumevanje išlo sasvim drugačijim tokom, u smislu civilizacijskog takmičenja, a ne vojnog, da je bilo više sluha za sovjetske interese.Mór Thököly wrote:Mislim, jadna siromašna silčica, nema ništa osim nuklearnog naoružanja i beskrajnih zaliha nafte, zlata, žita itsl Napali Ukrajinu koja je još siromašnija zbog manjka razumevanja sa Amerikom. Ovo je poslednji put da odgovaram na ovakve gluposti.
- Post n°739
Зашто је Г8 преведена у Г7?
_____
- Post n°740
Putinizam u Srba je dakle teror nad manjinom. Nije problem Putin kao Putin nego ta tendencija izdrkavanja nad nenaouruzanim muskim zivljem tj. Albancima i Muslimanima i Hrvatima.
- Post n°741
I neke žene su pomenute, valjda oni što su najmanje popularni kod žena, traže najfantastičnija objašnjenja zašto je to tako.
- Post n°742
Zanimljiv je i taj shift u retorici. Od genocidasa do Putin lovera.
- Guest
- Post n°743
Nick Sotona Panonska banovan zbog zasipanja foruma proputinovskim besmislicama. Po stoti put, ovo nije neutralan forum.
- Post n°744
sotona panonska wrote:To je jasno, Rusi i kažu nešto poput: "Mi se po prvi put (od Avganistana 1979.) nepozvani mešamo". I to se da osuditi, a ono što nije jasno "običnom čoveku" zašto to zahteva neko posebno moralno sablažnjavanje u odnosu na sve druge vojne intervencije u poslednjih 30 godina, zašto je naša moralna dužnost da se najviše sablaznimo i najviše moralno odredimo baš prema toj agresiji i zašto su ljudi koji to ne rade loši ljudi, zašto je to pretvoreno u pitanje "dobrote" i "zlobe", "čovečnosti" i "putinofilije". Ovu agresiju vrši siromašna zemlja koja nema drugi adut osim vojne infrastrukture i sirovinske baze, razumevanje sleda događaja zašto je do toga došlo ne znači odobravanje tih događaja. Niti oni koji drugačije percipiraju događaje od tebe žele spoljnopolitičku preorjentaciju, niti vole više Rusiju od Amerike i Zapada, samo vide totalno zanemarivanje ruskih interesa, nije to neko moralno "oboljenje", ni nedostatak empatije za ukrajinske patnje, samo realna činjenica da Amerika najčešće neće da pruži ruku Rusiji i da se dogovara sa njom.Mór Thököly wrote:To je unutrasnje pitanje te drzave. Rusiji ako se ne svidja mogu da joj uvedu sankcije, hiljadu drugih stvari mogu da urade. Ali ne, oni osvoje Krim, na kome.mislim da jedan incident nije bio. Ako ti je ok to sto je uradila Rusija, onda ti intervencija na Kosovu mora biti jos 3 puta vise ok.
Ово ми је запало за око, за све остало се не слажем. Заболе ме за занемаривање руских или кинеских интереса, али овде има нечега - нуклеарна сила од 140 милиона људи није у стању да оствари елементарне интересе мирним путем.
У Русији се од Светске економске кризе 2008, тј. неколико година касније, од 2012, привредни раст жестоко смањио и уследила је деценија стагнације и престанка раста. Друштво је престало да се развија, неки процеси који су се десили на Западу тамо не постоје. Не постоји друштвена и економска база да се друштво даље либерализује, да изађе из режима феудалног вођства и личне власти.
Са друге стране, Кина јаше на таласу свеопштег развоја, они су почели не од нуле него из минуса, срећни што су догурали до овде и што су нашли начин да тргују на своју корист.
Русија тај начин није нашла, сва њена привреда осим војне је пропала а сулудо је очекивати да ће неко други то да ради уместо њих и да им реформише привреду. А кад немаш другу привреду осим извоза сировина и војно-индустријског комплекса, само је питање времена кад ће тај војно-индустријски комплекс да буде употребљен.
Дословно она чувена Слобина изјава - ”не знамо да радимо али знамо да се бијемо”.
Врло слична ствар се догодила са Србијом па и са Босном у којој су биле концентрисане војне индустрије.
Украјина и Русија могу да ратују до прекосутра ако производе оружје и муницију, само је питање кад ће да им досади.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°745
mislim da ne bude zabune ja sam se obracao kondu i notxoru. ova dva deteta debila me stvarno ne interesuju vec neki kao fol zreli ljudi koji bi trebalo da znaju bolje.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°746
Јанош Винету wrote:sotona panonska wrote:
To je jasno, Rusi i kažu nešto poput: "Mi se po prvi put (od Avganistana 1979.) nepozvani mešamo". I to se da osuditi, a ono što nije jasno "običnom čoveku" zašto to zahteva neko posebno moralno sablažnjavanje u odnosu na sve druge vojne intervencije u poslednjih 30 godina, zašto je naša moralna dužnost da se najviše sablaznimo i najviše moralno odredimo baš prema toj agresiji i zašto su ljudi koji to ne rade loši ljudi, zašto je to pretvoreno u pitanje "dobrote" i "zlobe", "čovečnosti" i "putinofilije". Ovu agresiju vrši siromašna zemlja koja nema drugi adut osim vojne infrastrukture i sirovinske baze, razumevanje sleda događaja zašto je do toga došlo ne znači odobravanje tih događaja. Niti oni koji drugačije percipiraju događaje od tebe žele spoljnopolitičku preorjentaciju, niti vole više Rusiju od Amerike i Zapada, samo vide totalno zanemarivanje ruskih interesa, nije to neko moralno "oboljenje", ni nedostatak empatije za ukrajinske patnje, samo realna činjenica da Amerika najčešće neće da pruži ruku Rusiji i da se dogovara sa njom.
Ово ми је запало за око, за све остало се не слажем. Заболе ме за занемаривање руских или кинеских интереса, али овде има нечега - нуклеарна сила од 140 милиона људи није у стању да оствари елементарне интересе мирним путем.
У Русији се од Светске економске кризе 2008, тј. неколико година касније, од 2012, привредни раст жестоко смањио и уследила је деценија стагнације и престанка раста. Друштво је престало да се развија, неки процеси који су се десили на Западу тамо не постоје. Не постоји друштвена и економска база да се друштво даље либерализује, да изађе из режима феудалног вођства и личне власти.
Са друге стране, Кина јаше на таласу свеопштег развоја, они су почели не од нуле него из минуса, срећни што су догурали до овде и што су нашли начин да тргују на своју корист.
Русија тај начин није нашла, сва њена привреда осим војне је пропала а сулудо је очекивати да ће неко други то да ради уместо њих и да им реформише привреду. А кад немаш другу привреду осим извоза сировина и војно-индустријског комплекса, само је питање времена кад ће тај војно-индустријски комплекс да буде употребљен.
Дословно она чувена Слобина изјава - ”не знамо да радимо али знамо да се бијемо”.
Врло слична ствар се догодила са Србијом па и са Босном у којој су биле концентрисане војне индустрије.
Украјина и Русија могу да ратују до прекосутра ако производе оружје и муницију, само је питање кад ће да им досади.
pa to je ceo gvint. kina je jedan od pobednika globalizacije. oni nemaju problem sa svetom kakav je danas.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°747
Ne znam sta su problem matrice. Nije nato satnija izuzetak. I njihova je matrica prilicno predvidljiva.
- Post n°748
boomer crook wrote:ma koje jedenje govana. ovde je NATOvska pozicija ne tercirati malokurastom pistanju da albancima treba prosipati mozak ili ne ucestvovati u grupnom coktanju sta te zene kukaju na muskarce dok ih ubijaju. mislim zapravo je to putinofilija - preterana identifikacija sredovecnih muskaraca sa cvrstom karom koja lupa po celu manjine i zene.
Ovo? Da li si ti druže normalan? Kad sam ja bilo šta slično rekao?
Sreća što je anoniman forum, inače bih ovo dao advokatu da i ima neke vajde od mene pošto mi sve radi u pola cene.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°749
Notxor wrote:boomer crook wrote:ma koje jedenje govana. ovde je NATOvska pozicija ne tercirati malokurastom pistanju da albancima treba prosipati mozak ili ne ucestvovati u grupnom coktanju sta te zene kukaju na muskarce dok ih ubijaju. mislim zapravo je to putinofilija - preterana identifikacija sredovecnih muskaraca sa cvrstom karom koja lupa po celu manjine i zene.
Ovo? Da li si ti druže normalan? Kad sam ja bilo šta slično rekao?
Sreća što je anoniman forum, inače bih ovo dao advokatu da i ima neke vajde od mene pošto mi sve radi u pola cene.
brate jel si ti pisao o mozgicima 'druze'?
_____
- Guest
- Post n°750
Drugari, hajde da ni u šali ne pominjemo da pisanje ovde može imati pravne konsekvence. Takve stvari stavljaju preveliku hipoteku na raspravu i ne možemo tolerisati tu vrstu pritiska.
Hvala.
Hvala.