bezveze mi je da spamujem virus temu, a a ne znam gde bi isao s ovim sem ovde..disident wrote:U meni nema kap dizel leviceDaï Djakman Faré wrote:a pa nije dizel levica nas izum.
uglavnom ako bi nekoj babi socioloskinji trebao da nacrtas svoj grubi socioloski kroki da oznacis levicara late milenijala akulturiranog u okvirima dominantne kulture - a pritom imas taj nesretni termin dizel levice u opticaju - svakako bi ga upotrebio razumevanja radi zato sto je najblizi tool kojim u najmanje koraka mozes da opises nesto.
a uostalom znas i sam da dizel levicu nije smislio darko delic nego da je to samo njegov prevod jednog globalnog fenomena koji povezuje sve od chapo trap house-a u US do owen jones-a u UK.
mislim ni ja nisam got nego sasvim politicko-estetetski sasvim suprotno pozicioniran rajtvethed, ali kada bi pricao sa tom istom babom bi razumevanja radi rekao da jesam got jer su rajvethedi relativno nevidiljiv i marginalan fenomen osim za sociologe potkultura a po svoj prilici ce baba 5 puta pre znati sta je got nego rajvethed.