Šta da čitam kad ima pet unosa, smorio sam se, taman počeo da urlam od smeha a ono kraj.William Murderface wrote:Ma pusti njih, citaj Skocu!
dizel levica - zivot & smrt upasanih dzempera
- Guest
zašto ja ovo stalno čitam kao život i smrt upišanih džempera
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
Ja - uplašenih džempera.
jao kakav flesbek na 2013... ovo je otprilike bila ta neka matrijarsijska scena pre narodnjaka i matrijarsije
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Guest
william je 100% u pravu za ramba koji je sve to isto radio pre 25-30 godina.
Bihold
http://tclinija.net/povodom-presude-ratku-mladicu/
http://tclinija.net/povodom-presude-ratku-mladicu/
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
Pretresli smo vec
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
al koliko je i njih blam da ne smeju ni da se potpisu
_____
Pristalica krvne osvete
Smetlište istorije
Јуче у 14:18 ·
Isti bubnjevi dobuju Beogradom već skoro tri decenije, ali to ipak nisu naši doboši. Taj prezir prema periferiji, taj umišljeni kultursnobizam, truli urbani fazon, ta magija samozavaravanja u sigurnosti na nasledstvu predaka ili pak na sisi nekog od fondova iz vrle i radišne Nemačke, to je već viđen put koji je utirao Zoran Đinđić. To nikada nije bila levica! Liberalizam ne može biti saveznik proletarijata u klasnoj borbi koja neprekidno traje. Međuklasni jendek je preširok i predubok, razlike nisu sitne.
Izuzev nominalne organizacije sa sufiksom 21 koja se uključila u izborni proces na listi sitnoburžoaskog krugdvojkaškog pokreta Ne davimo Beograd, marksističkih ideja nema ni u tragovima. Borci i borkinje za prava čega sve ne, razni aktivisti, volonteri, potencijalni poltroni i svi fini, drugi i ini...
Od studentskih dana, a neki još iz Petnice i majčine utrobe, logikom tržišta misle da slobodno misle prihvatajući određeni spoljni pogled na zajednicu. Uvereni su da je objektivnost njihova, spolja za njih znači isto što i nepristrasno. Njihovi karijerni putevi su u mnogome već iscrtani.
U mladosti skloni performansima, kada dođu na pozicije moći i, u krajnjim dometima, na mesto sekretara nekog minisarstva u kolonijalnoj upravi (R. Srbija, Balkan, Evroazija) upinju sve snage da prikriju klasne suprotnosti, razbiju jedinstvo obespravljenih i naprave unutarklasnu podelu radničke klase i tako se oduže za stipendije i lagodan mladalački kosmopolitizam.
_____
Pristalica krvne osvete
Isti bubnjevi dobuju Beogradom već skoro tri decenije, ali to ipak nisu naši doboši. Taj prezir prema periferiji, taj umišljeni kultursnobizam, truli urbani fazon, ta magija samozavaravanja u sigurnosti na nasledstvu predaka ili pak na sisi nekog od fondova iz vrle i radišne Nemačke, to je već viđen put koji je utirao Zoran Đinđić. To nikada nije bila levica! Liberalizam ne može biti saveznik proletarijata u klasnoj borbi koja neprekidno traje. Međuklasni jendek je preširok i predubok, razlike nisu sitne.
Izuzev nominalne organizacije sa sufiksom 21 koja se uključila u izborni proces na listi sitnoburžoaskog krugdvojkaškog pokreta Ne davimo Beograd, marksističkih ideja nema ni u tragovima. Borci i borkinje za prava čega sve ne, razni aktivisti, volonteri, potencijalni poltroni i svi fini, drugi i ini...
Ne znam ko je pisao, ali ovo sve stoji.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Guest
bump
jel gotova moda dizel levice?
bilo je vrlo neprijatno.
bilo je vrlo neprijatno.
- Guest
Мислим да то више има везе са тим што из моде излазе - теретане. Сада можемо да чекамо да се појави какво мајкробру пиво под именом “Троцки”, па да отварамо нову тему.
- Guest
Creepy Uncle wrote:bump
bilo je vrlo neprijatno.
Postnikov ih danas pominje.
Narodnjaci
Večer prije nego što će se medijima zakotrljati vijest da Milan Bandić izbacuje aktualnu upravu iz Kina Europa, ondje se, u maloj dvorani Müller, okupila ekipa muzičkih kritičara, novinara i menadžera na tribini ‘Playlista naših mladih: Koga poznaju milenijalci – Štulića ili Cecu?’ Naši mladi, zaključili su eksperti, danas jednostavno slušaju sve i svašta: još jednostavnije, eksperti nisu zaključili ništa. Ali i to ništa bilo je nešto više od onoga što nas je čekalo idućeg dana, kada je T-portal između redaka ekskluzivnog intervjua s ravnateljem kina Borisom T. Matićem izvukao nepotrebni, neprovjereni trač o pretvaranju Europe u folkoteku pa ga presložio u odgovarajuće klikabilan naslov: ‘Neće nam od kina raditi narodnjački klub!’ Od tog trenutka, raspravi koja bi se u sretnijim medijskim okolnostima obrtala oko koruptivne Bandićeve vladavine, politike upravljanja javnim prostorima i značaja Europe za kulturni život Zagreba nepovratno je zadan udarni ritam. A ritam je turbo i ritam je folk: umjesto otpora Bandićevom rasturanju glavnog gradskog nezavisnog kina, dobili smo nove nastavke medijske hajke na cajke.
I nisu pritom, naravno, krivi bili samo mediji. Jedan poznati režiser, zamoljen da prokomentira gradonačelnikov atak na Europu, odgovara: ‘Iskreno, po meni, kada čobani dođu u grad, uništavaju sve ono što ne razumiju, a prva na redu je kultura.’ Za jednu poznatu glumicu i scenaristkinju, Kino Europa je ‘posljednja barikada urbanog’, a ‘na neke stvari i simbole, na neke utvrde civilizacije, se ne ide.’ Tom Mods, brend odjeće za mlade, odmah je na Facebooku lansirao reklamnu kampanju sa sloganom ‘Nećemo cajke, hoćemo kino!’ Ista je to vizija obrane gradskih bedema od podivljalih čobana koja, samo tjedan ranije, kroji medijsku sliku gostovanja bosanske pjevačice Maye Berović u Spaladium Areni: ‘Horda Hercegovaca stiže u Split na cajku’, najavio je tada portal Dnevno.hr spektakl. Isti je to prezir spram pridošlica koji s utabane urbane strane muzičkog ukusa na svom posljednjem, povratničkom albumu ‘Sve je pod kontrolom?’ mijese heroji garažnog rocka Kojoti, dok u pjesmi ‘Evolucija ide u pogrešnom smjeru’ pjevaju: ‘A ovdje ljudi u odijelu, jučer sišli sa brda, / sve veće glave, a praznina unutra…’ Ista je to predvidljiva, dosadna matrica kulturnog razvrstavanja, stara već decenijama. S jedne strane mi, civilizirani i urbani, Štulić i garažni rifovi: s druge oni, čobani, horde Hercegovaca i neizbježna Ceca.
S druge strane gradskih bedema, međutim, nešto se čitavo vrijeme događa. Postjugoslavenska hip-hop scena odavno se poigrava ‘cajkaškim’ motivima: sjajna stvar ‘Turbo folk me je naterao’ Mimi Mercedez neslužbena je himna tog malog p(re)okreta. Odavno su se pojavila i čitanja koja elitističko otpisivanje turbo-folka vide (i) kao oblik klasnog prezira. Protiv takvog prezira u Srbiji je nastala čitava mala teorijsko-aktivistička struja, tzv. dizel-levica. Kod nas, u Zagrebu, Bojan Krištofić je još prije pet godina postavio izložbu ‘(Est)etika nacionalizma: dizajn za turbo-folk’. Mijenja se optika, snimaju nove pjesme, pišu znanstvene studije… I nije pritom poanta u tome hoćemo li se složiti s njima: poanta je da ono što zovemo cajkama – poput bilo kojeg drugog muzičkog žanra, uostalom – neprestano mijenja granice i precizno reflektira različite društvene pozicije. A ta je vitalna dinamika žanra u oštroj suprotnosti spram ustaljenih, nepomičnih stereotipa s ove strane bedema. Ali to je ionako oduvijek bila cijena kulturnog elitizma i to je oduvijek bila cijena urbanog rasizma: sirova, nimalo elitna, ignorancija.
Kakve veze sve ovo ima sa slučajem Kina Europa? Skoro nikakve, zapravo. Osim što je moralna panika oko navale cajkaških hordi u centar Zagreba nakratko poslužila da se skrene pažnja s nekih važnijih pitanja. I što je kino, zauzvrat, poslužilo kao idealna pozornica za novu rundu moraliziranja. Kada jednom, naime, promijenite ime kina iz Balkan u Europa, možete biti sigurni da će se potisnuta balkanska avet neprestano vraćati da vas proganja. Baš kao što će se vlažni snovi o europskoj kulturi prije ili kasnije raspršiti u ništa.
split koronarne diskusije o noćnom životu.
Noizz.rs wrote:Pozdrav Mimi, za početak reci nam kako si provela ovih poslednjih nekoliko meseci karantina i izolacije. Opiši nam malo svoj dan, šta si radila, gledala, slušala, šta ti je nedostajalo, kako si se trudila da ostaneš pribrana i zdrava.
- Pozdrav i vama! Imala sam tu sreću (da tako to nazovemo) što sam još mnogo pre zvaničnog karantina osetila užasno intezivnu potrebu za pauzom od života na kakav sam do tada navikla. Preselila sam se na obod grada, smanjila viđanje sa prijateljima i posvetila se stvarima koje volim da radim, a koje sam predugo zapostavljala. Godinama nisam pogledala NIJEDAN film i to sam pošteno nadoknadila u ovom periodu, gledala sam svoje omiljene serije iz detinjstva - Treći kamen od Sunca i Vesele sedamdesete, iskopavala sam novu muziku u žanrovima koje inače ne slušam i stvorila dnevnu rutinu koja mi mnogo prija. Pojačala sam aktivnost na društvenim mrežama kao u dobra stara vremena i to mi je u velikoj meri zadovoljavalo potrebu za socijalizacijom. U januaru sam napisala pesmu kojom bukvalno prizivam karantin (bila je objavljena samo na Instagramu za moje pratioce) tako da sam skoro pa osećala grižu savesti kada se sve ovo izdešavalo!
Znaci Mimi nas sjebala.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Guest
Od početka frke me do krajnosti nerviraju ljudi koji pričaju "meni karantin odgovara, ja sam i inače malo introvert, moje knjigice, filmići, navučene roletne"...
Uopšte ova kriza je lakmus za privilegovane ljude sa đon-obrazom.
Uopšte ova kriza je lakmus za privilegovane ljude sa đon-obrazom.
Lol.
+1
+1
_____
ja se sada osecam krivim.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
Nisam neki društveni tip, ali opet mrzim karantin. Volim da idem na tribine, da uzimam hranu na licu mesta, da knjige i diskove kupujem u prodavnici. Menji je odlazak u knjižaru doživljaj koji sam spreman da platim onom razlikom u ceni. Ja moram da dođem, pa da otvorim knjigu, pa malo pročitam... Pogledam da papir nije onaj usrani reciklirani, da nisu izbacili komentare i fusnote kako bi uštedeli itd. Sve ja to moram da opipam, na užas onih knjižara pod maskama tamo.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
И још мирис штампане хартије. Некад сам одлазио у библиотетке само због тога. Да мало гњурам. Онда узмем нешто па можда и прочитам.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
Летећи Полип wrote:Nisam neki društveni tip, ali opet mrzim karantin. Volim da idem na tribine, da uzimam hranu na licu mesta, da knjige i diskove kupujem u prodavnici. Menji je odlazak u knjižaru doživljaj koji sam spreman da platim onom razlikom u ceni. Ja moram da dođem, pa da otvorim knjigu, pa malo pročitam... Pogledam da papir nije onaj usrani reciklirani, da nisu izbacili komentare i fusnote kako bi uštedeli itd. Sve ja to moram da opipam, na užas onih knjižara pod maskama tamo.
jbg ja idem u knjizaru pod maskom. vodim i decu (takodje ko male daltone). idem i po radnjama gde se prodaju sveske, olovke i slikarski pribor, sedimo i jedemo sladoled u dvoristu poslasticarnice. idemo u park gde se deca igraju sa nekom svojom ekipom. s roditeljima sam u stalnom kontaktu pa se kao tesim da bih znao da su nesto zaglavili ali istina je jednostavno da ne mogu deci da ukinem u potpunosti drustveni zivot.
ljude koje volim vidjam online jednom sedmicno da ne kazem nedeljno i mogao bih cesce ali nije ni to lose. neki od njih zive ionako daleko pa je to gotovo neki bonus. smeta mi sto ne mogu da dodju. zao mi je sto nam je propalo par biznis-plezir putovanja ove godine ali tesim se da je sve to samo odlozeno.
ono sto ljudima fali - koncerti, restorani u zatvorenom i sve to - nikada nije bio moj stos. istina je da mi fali bioskop ali jos uvek ne ludim zbog toga. mislim razumem ljude kojima to fali ali razumem i one introverte koji su se na ovo navikli brze od ostalih.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Guest
ja više nemam prijatelje i ne viđam se ni sa kim
karantin mi nije mnogo smetao u tom smislu
karantin mi nije mnogo smetao u tom smislu
meni fale pare al da, kupovina u knjizari je nezamenjiv dozivljaj.
_____
Pristalica krvne osvete
- Guest
mislim razumem ljude kojima to fali ali razumem i one introverte koji su se na ovo navikli brze od ostalih.
razumem i ja nego sam često naletao na ono potpuno neosetljivo "čudna mi čuda, karantin, pa meni je to super laganica, čak uživanje".
ja ne znam kome strah od potencijalno smrtonosne kijavice moze biti uzivanje. kada na to naletim uglavnom pripisujem panicnom kontrafobijskom organizovanju licnosti u izuzetno stresnoj situaciji.
mene je iskreno bio strah kada su poceli otkljucavanje makar isto onoliko koliko me je bio strah kada su nas zakljucavali.
mene je iskreno bio strah kada su poceli otkljucavanje makar isto onoliko koliko me je bio strah kada su nas zakljucavali.
_____