Cini mi se da ce pasti Bakhmut konacno narednih dana ili nedelja. I onda pocinje prava bitka oko Kramatorska i Slovjanska. Nije mi nezamislivo ta ce ta bitka definisati u lepoj meri ishod rata.
Rat u Ukrajini
- Post n°776
Re: Rat u Ukrajini
Cini mi se da ce pasti Bakhmut konacno narednih dana ili nedelja. I onda pocinje prava bitka oko Kramatorska i Slovjanska. Nije mi nezamislivo ta ce ta bitka definisati u lepoj meri ishod rata.
- Post n°777
New maps showing Donetsk, Luhansk, Zaporizhzhia and Kherson regions (as well as Crimea) as part of Russia have now appeared in Russian bookshops https://t.co/ZxWOuGOSG1 pic.twitter.com/p8Lstjg4GS
— Francis Scarr (@francis_scarr) February 8, 2023
- Post n°778
- Post n°779
rumbeando wrote:Mogli biste da batalite to englesko "kh" kad pišete na srpskom. Bahmut i Herson je jedino ispravno.
Ispravno je Artemovsk :filipenko:
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°781
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°782
Excerpt: The CIA argued that whatever was done, it would have to be covert. Everyone involved understood the stakes. “This is not kiddie stuff,” the source said. If the attack were traceable to the United States, “It’s an act of war.”
— Kevin Rothrock (@KevinRothrock) February 8, 2023
Herš... ume da ga "zalomi u krivini" sa svojim pisanjem ali pratimo žive teme pa evo.
Nisam čitao, kačim to da bih zapamtio za kasnije
- Post n°783
rumbeando wrote:Mogli biste da batalite to englesko "kh" kad pišete na srpskom. Bahmut i Herson je jedino ispravno.
То чак није ни енглеско, то су се совјети (а за њима и Арапи) зајебали још некад давно, све мислећи да има да значи „к испред ха значи да се к не чита него је знак упозорења да х треба да се чита а не прогута“. Још нисам чуо да је неко рођен у енглеском то прочитао било како осим као к.
Јаб' то писао hh па да видим како ће да га прочитају. Они. Код нас нема тих скривених упутстава у словима. Шватите ово како кхоћете.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°784
fikret selimbašić wrote:Artemivsk
Ruski naziv na ruskom, ukrajinski na ukrajinskom, mi ni po moskalju ni po hoholjima.
- Post n°786
beatakeshi wrote:Koji je od vas nacista?
Збуњен сам, нацисто... :паће:
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°787
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°788
Ukraine's Zelenskyy: I Heard From UK PM Sunak His Desire To Provide British Fighter Jets To Ukraine
— CGTN America (@cgtnamerica) February 8, 2023
- Post n°789
_____
- Post n°790
dobro omaklo mu se pa je napisao na engleskom ne moraš ga kamenovati zbog togarumbeando wrote:Mogli biste da batalite to englesko "kh" kad pišete na srpskom. Bahmut i Herson je jedino ispravno.
- Post n°791
MNE wrote:dobro omaklo mu se pa je napisao na engleskom ne moraš ga kamenovati zbog togarumbeando wrote:Mogli biste da batalite to englesko "kh" kad pišete na srpskom. Bahmut i Herson je jedino ispravno.
Ни по бабу ни по стричевима. Кад се омакне на руском, увек има ко да гунђа, па да се ови што им се... хм, омиче на енглеском не нађу увређени, ето.
_____
- Post n°792
MNE wrote:dobro omaklo mu se pa je napisao na engleskom ne moraš ga kamenovati zbog toga
Nije kamenovan i nije jedini.
- Post n°793
_____
- Post n°794
"Strong indication" Russian President Vladimir Putin supplied missile used by separatists to shoot down flight MH17 over Ukraine in 2014, investigators say https://t.co/Eu6PveUMoG
— BBC Breaking News (@BBCBreaking) February 8, 2023
https://en.wikipedia.org/wiki/Malaysia_Airlines_Flight_17Malaysia Airlines Flight 17 (MH17/MAS17) was a scheduled passenger flight from Amsterdam to Kuala Lumpur that was shot down by Russian controlled forces on 17 July 2014, while flying over eastern Ukraine.
- Guest
- Post n°796
Del Cap wrote:Excerpt: The CIA argued that whatever was done, it would have to be covert. Everyone involved understood the stakes. “This is not kiddie stuff,” the source said. If the attack were traceable to the United States, “It’s an act of war.”
— Kevin Rothrock (@KevinRothrock) February 8, 2023
Herš... ume da ga "zalomi u krivini" sa svojim pisanjem ali pratimo žive teme pa evo.
Nisam čitao, kačim to da bih zapamtio za kasnije
prilično sam uveren da su zapadne sile odgovorne za razaranje NS 2 ali ovo je u novinarskom smislu problematičan tekst - Pulicer ili ne.
bukvalno je prva rečenica tendenciozna. Panama City je vrlo važna baza koja zapošljava 2.800 ljudi, škk mu treba da krivi svemir na ovaj način.
takođe, izvor je previše razbaškaren, ide od taktike do najšire državne strategije, tj. upućen je kao poslovični komšija iz teksta u Blicovoj crnoj hronici. too convenient.
ponoviću da mi osnovna premisa teksta deluje tačno, tj. nije mi bio potreban ovaj tekst da verujem da su SAD presekle cevi.
ovo sam inače napisao na osnovu brzog čitanja. ovaj tekst ima izuzetno važne implikacije - sugeriše ratni čin SAD protiv ruske strateške instalacije - i morao bi da prođe vrlo ozbiljnu uredničku intervenciju koja bi uključila traganje za dodatnim nezavisnim izvorom. ne želim da kažem da je rekla-kazala, ali imati samo jedan izvor za ovakvu priču je krajnje neuobičajeno.
- Post n°797
- Post n°798
Ima ovde još detalja:
https://www.prospectmagazine.co.uk/magazine/whatever-happened-to-seymour-hersh
Dakle, iako uopšte nije neverovatno da su Ameri razneli gasovode, njegovu verziju toga kako se sve odvijalo treba uzeti s grumenčinom soli.
Last edited by rumbeando on Wed Feb 08, 2023 9:30 pm; edited 1 time in total
- Post n°799
MNE wrote:mislim da ovaj tekst nije pušten samoinicijativno...
Процурио га исти извор који је пробушио и гасовод? Да се каже да смо ми али званично нисмо и шта нам сад можете?
_____