Rat u Ukrajini
- Post n°751
Re: Rat u Ukrajini
Sve je u percepciji mogucnosti pobede ili percepciji nepodnosljivosti cene poraza. Ako to postoji, zemlje mogu mnoooogo da izdrze.
- Post n°752
sve bi ovo išlo mnogo lakše da Putin nije drvio o nepostojanju ukrajinske nacije itd. da je "samo" krenuo na promjenu vlasti i obećao nekom ukrajinskom Kadirovu vlast nad čitavom Ukrajinom, onda bi sigurno imao bar dvadesetak procenata Ukrajinaca koji bi se borili na ruskoj strani za nekakvu tobože neutralnu Ukrajinu što je mnogo bolje nego 0 i do sad bi vjerovatno već i bilo završeno, ovako je okrenuo čitavu Ukrajinu protiv sebe i napravio bar 10 puta teži posao
- Post n°753
To i dalje rade, pogledati snimak gore. "Ukrajina ne moze da postoji". Jbg, kad tako postavis stvari, ljudi su spremni mnogo da izdrze.
- Guest
- Post n°754
Mór Thököly wrote:Sve je u percepciji mogucnosti pobede ili percepciji nepodnosljivosti cene poraza. Ako to postoji, zemlje mogu mnoooogo da izdrze.
baš na to mislim. ovo nije "dajte nam Donbas i završili smo" već nešto što ni Rusija ne zna šta je, čak ni otprilike.
- Post n°755
Rat sa mnogo manjom zemljom bi bio pakao ako je to premisa, a sa ovolikom...to moze da potraje dugo i sa vrlo neizvesnim ishodom.
- Guest
- Post n°756
ja od početka ne shvatam situaciju, ali to sam pripisivao neobaveštenosti
onda sam počeo da pratim, sad samo mislim da sam ili ja glup ili oni idioti
onda sam počeo da pratim, sad samo mislim da sam ili ja glup ili oni idioti
- Post n°757
kao kad izbacivač upadne u moshpit i krene da razgrće okolo a ne zna zaštoCousin Billy wrote:Mór Thököly wrote:Sve je u percepciji mogucnosti pobede ili percepciji nepodnosljivosti cene poraza. Ako to postoji, zemlje mogu mnoooogo da izdrze.
baš na to mislim. ovo nije "dajte nam Donbas i završili smo" već nešto što ni Rusija ne zna šta je, čak ni otprilike.
- Post n°758
FM Sergey Lavrov's interview with @aifonline newspaper: The West turns everything upside down, alleging that Russia is vocalising nuclear threats & can use nuclear weapons.
— MFA Russia (@mfa_russia) October 11, 2022
Russia remains committed to the unacceptability of a nuclear war.
https://t.co/JltcFKl0zO pic.twitter.com/4RpD2MQvuH
- Post n°759
Actually, ne znam sta mi se vise ne svidja, pretnje nuklearkama ili ovo. Mada kapiram da je ovo smirivanje Kine, Indije and the likes
- Post n°760
Talason wrote:mi smo tu bili šampioni, izdržali smo šta niko nije
mada možda grešim, davno je bilo
Crta Mianče. Od 45:00 pa narednih bar pet minuta, mada je deset još bolja opcija.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°761
Ma da, jasno je da su prelomili u smeru ovog raspamecivanja civilbog stanovnistva i razvaljivanja infrastrukture umesto taktickih nuklearki.
Mislim da je bar u tom smislu ovo dobra vest i da smo usli u deeskalaciju bar na tom polju.
Mislim da je bar u tom smislu ovo dobra vest i da smo usli u deeskalaciju bar na tom polju.
Last edited by Erős Pista on Tue Oct 11, 2022 1:33 am; edited 1 time in total
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°763
Erős Pista wrote:Ma da, jasno je da su prelomili u smeru ovog raspamecivanja civilbog stanovnistva i razvaljivanja infrastrukture umesto taktickih nuklearki.
Mislim da je bar u tom smislu, ovo dobra vest i da smo usli u deeskalaciju bar na tom polju.
Usput i potvrda da ni na frontu stvari ne stoje najbolje.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°764
nekako se čudno poklopilo ovo sa krimskim mostom i postavljanje generala u skoro isti momenat...zato mi smrdi na false flag
- Post n°765
Ma koji crni false flag. Ne znaju gde udaraju.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°766
https://www.nakedcapitalism.com/2022/10/russian-army-turning-out-the-lights-us-losing-electricity-war-in-ukraine.html
Russian Army Turning Out the Lights: US Losing Electricity War in Ukraine
Russian Army Turning Out the Lights: US Losing Electricity War in Ukraine
- Guest
- Post n°767
Yves Smith je dosta ljut zbog toga što je Ukrajina dozvolila sebi da ratuje sa Rusijom, evo, sada će zbog toga ostati i bez struje.
U julu je izneo decidno predviđanje da je ukrajinska vojska blizu potpunog kolapsa i da su pred Rusijom slatke muke, da li da prvo uzme Odesu ili Kijev.
U julu je izneo decidno predviđanje da je ukrajinska vojska blizu potpunog kolapsa i da su pred Rusijom slatke muke, da li da prvo uzme Odesu ili Kijev.
- Post n°768
Cousin Billy wrote:Yves Smith je dosta ljut zbog toga što je Ukrajina dozvolila sebi da ratuje sa Rusijom, evo, sada će zbog toga ostati i bez struje.
Баба, снови.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°769
Zar nije žensko u pitanju?Cousin Billy wrote:Yves Smith je dosta ljut zbog toga što je Ukrajina dozvolila sebi da ratuje sa Rusijom, evo, sada će zbog toga ostati i bez struje.
- Post n°770
beatakeshi wrote:Zar nije žensko u pitanju?Cousin Billy wrote:Yves Smith je dosta ljut zbog toga što je Ukrajina dozvolila sebi da ratuje sa Rusijom, evo, sada će zbog toga ostati i bez struje.
Можда, 1 дана, ако постане Ивет.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°771
fikret selimbašić wrote:Talason wrote:mi smo tu bili šampioni, izdržali smo šta niko nije
mada možda grešim, davno je bilo
Crta Mianče. Od 45:00 pa narednih bar pet minuta, mada je deset još bolja opcija.
Ko je ova legenda (bez ironije)?
- Guest
- Post n°772
@beatakeshi
U pravu si. Znam je samo kao pisca i to površno, te nisam obraćao pažnju na rod.
U pravu si. Znam je samo kao pisca i to površno, te nisam obraćao pažnju na rod.
- Post n°773
Simo, da odgovorim na onaj tvoj i Andurilov post tamo. A povodom teze da nema potrebe za nuklearnim oruzjem, jer ce biti ugrozen samo Putinov rezim, a ne Rusija kao takva.
Nuklearna oruzja i sluze da se brane rezimi, tj poredak. Da su sovjetski tenkovi onomad presli gvozdenu zavesu i stigli do Lisabona, ne bi nestalo Francuske, Holandije i inih. Njihovi rezimi bi pali, ali bismo imali socijalisticke republike Francusku, Holandiju itd. U ratu bi izginulo dosta ljudi, jos neki bi bili pobijeni ili pozatvarani posle rata, ali bi ogromna vecina evropljana nastavila da zivi i radi, ali kao drugovi, a ne gradjani. Da li je to toliko distopican scenario, da je bolje da ceo svet izgori u nuklearnom ratu? Pa nije, covecanstvo bi zivelo i dalje. Ali tu se ne radi covecanstvu, nego o opstanku vladajuce klike.
Izuzev ako se nekako povampiri nacisticka Nemacka, pa napadne Izrael sa ciljem novog holokausta, upotreba nuklearnog oruzja je uvek u cilju odbrane rezima, i iracionalna je sa humanistickog stanovista.
Nuklearna oruzja i sluze da se brane rezimi, tj poredak. Da su sovjetski tenkovi onomad presli gvozdenu zavesu i stigli do Lisabona, ne bi nestalo Francuske, Holandije i inih. Njihovi rezimi bi pali, ali bismo imali socijalisticke republike Francusku, Holandiju itd. U ratu bi izginulo dosta ljudi, jos neki bi bili pobijeni ili pozatvarani posle rata, ali bi ogromna vecina evropljana nastavila da zivi i radi, ali kao drugovi, a ne gradjani. Da li je to toliko distopican scenario, da je bolje da ceo svet izgori u nuklearnom ratu? Pa nije, covecanstvo bi zivelo i dalje. Ali tu se ne radi covecanstvu, nego o opstanku vladajuce klike.
Izuzev ako se nekako povampiri nacisticka Nemacka, pa napadne Izrael sa ciljem novog holokausta, upotreba nuklearnog oruzja je uvek u cilju odbrane rezima, i iracionalna je sa humanistickog stanovista.
_____
~~~~~
- Post n°774
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°775
Milenkovic je... kompleksna licnost. Na jedan zdrav stav, ima dva nerazumna.
_____
~~~~~