Ni Kosovo ni Evropa
- Post n°276
Re: Ni Kosovo ni Evropa
naravno da može, samo što zapadu trenutno to nije prioritet
- Post n°277
Jovanović: Hvala Šolcu i EP što su jasno rekli ono što mi pričamo 14 godina
Predsednik Novog DSS-a Miloš Jovanović ponovio je u Novom danu TV N1 da Srbija ne bi trebalo da postane članica Evropske unije i zahvalio Evropskom parlamentu i nemačkom kancelaru Olafu Šolcu što su "jasno i glasno" rekli ono što njegova stranka priča već 14 godina - da Srbija mora da prizna nezavisnost Kosova da bi ušla u EU.
„Hvala Evropskom parlamentu, hvala Olafu Šolcu što su rekli ono što mi pričamo 14 godina, to je sada rečeno jasno i glasno – da je naše članstvo uslovljeno priznanjem Kosova i Metohije. Ako hoćemo da budemo članica EU, mi moramo to da uradimo“, naveo je Jovanović.
Lider Novog DSS-a podvukao je da nije „antievropljanin“, već da sama Unija uslovljava odstustvo našeg evropskog puta, jer bismo se priznanjem secesije Kosova, kako je rekao, „ubili kao narod, nacija i država“.
Upitan šta očekuje da će vast uraditi posle usvajanja rezolucije Evropskog parlamentu u kojoj se, osim priznanja nezavisnosti Kosova, od Srbije traži i da uvede sankcije Rusiji, Jovanović je rekao da ne zna, jer predsednik Aleksandar Vučić „uvek šalje signale i jednima i drugima“ zbog čega je i „batalio analizu“ njegovih izjava.
Dodao je, međutim, da najmanje što bi moglo da se uradi u ovom trenutku jeste da se otvori rasprava o evropskim integracijama Srbije.
„Mi smo preko 20 godina na evropskom putu, a da nikada nismo imali raspravu“, podsetio je Jovanović.
- Post n°279
Ok, sad je malo jasnije okretanje Americi
https://www.danas.rs/vesti/politika/mediji-o-novom-planu-solca-i-makrona-srbija-da-prizna-kosovo-kao-posebnu-realnost-zauzvrat-bice-priznata-kao-regionalna-sila/
https://www.danas.rs/vesti/politika/mediji-o-novom-planu-solca-i-makrona-srbija-da-prizna-kosovo-kao-posebnu-realnost-zauzvrat-bice-priznata-kao-regionalna-sila/
- Post n°280
Ovo ne valja ništa. Srbija treba da se prijavi za članstvo u Natou. Koštaće isto, ali se dobije nešto. Sa EU Single Market i to je to. Tj to treba traziti kao cenu za ovo.
- Post n°281
Zapravo ja se nadam da ovo Danas lupeta. To bi bilo najbolje.
- Post n°282
Pedja Markovic Cupko u Cirilici objasnjava kako je lova koju dobijamo od EU u sustini mala i kako ni privrednim rastom lako mogli da je nadkonadimo i da, kako kaze, ne moramo vise da prosimo u Briselu.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°283
Kaze Filip Rodic da je De Gol bio prva zrtva obojene revolucije - one iz 68.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°284
Erős Pista wrote:Kaze Filip Rodic da je De Gol bio prva zrtva obojene revolucije - one iz 68.
lol
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°285
Erős Pista wrote:Pedja Markovic Cupko u Cirilici objasnjava kako je lova koju dobijamo od EU u sustini mala i kako ni privrednim rastom lako mogli da je nadkonadimo i da, kako kaze, ne moramo vise da prosimo u Briselu.
dakle pir ludaka
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°286
A privredni rast ce doci...odakle tacno, od proizvodnje sampona za kosu na cirilici?
- Post n°287
Kaze iz IT sektora.
_____
- Post n°288
Da, sigurno, posto IT sektor ce cvetati kad zvanicno kazemo dovidjenja Evropi. Ne, nego ce ljudi koji rade u IT sektoru prvi, i najlakse, pobeci odavde ako se nasluti neka teza kriza koja je vezana specificno za Srbiju.
Prosto je neverovatna kompartmentalizacija pameti nekih, na papiru, pametnih ljudi. Ali, dobro, to je SPS, najvece domace zlo koje je ikad hodilo ovom zemljom.
Prosto je neverovatna kompartmentalizacija pameti nekih, na papiru, pametnih ljudi. Ali, dobro, to je SPS, najvece domace zlo koje je ikad hodilo ovom zemljom.
- Post n°289
Kaze Bokan za Milosevica i Stambolica - pogledajte samo simboliku imena, Stambol, znaci Turska, a s druge strane Milos...
_____
- Post n°292
Zus wrote:Venera
Милосна?
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°294
https://nova.rs/vesti/politika/ekskluzivno-otkrivamo-detalje-papira-kojim-eu-srbiji-nudi-clanstvo-novac-i-investicije-u-zamenu-za-kosovo-u-un/
_____
- Post n°295
Nista to ne verujem. Kako moze ubrzano u EU? Pristali Holandjani, Danci...?
- Post n°296
Koliko god da traje, trajalo bi vise da nije prihvacen dogovor
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°297
date usmene garancije da će se ubrzati put naše države ka EU
kao makedoniji pre 4 godine.....
besmislice
nek se potpiše 27 predsednika/premijera + komisija + šefovi parlamentarnih grupa u EP pa bi to bilo nešto jednako "garanciji", sve manje od toga je prosto parcijalno obećanje bez prevelike težine
- Post n°298
Tako nesto. Mislim, ja bih potpisao i za otvaranje svih...klastera, ali Vucic sigurno nece. A zapravo sve ro moze da se sredi i da vuk bude sit i ovce na broju, ali se nece srediti upravo zato sto nema sanse, pogotovu sad dok je ovo sa Rusijom i Srbijom aktuelno, upravo zato sto - nema sanse da se sloze 27 njih.
- Post n°299
VELEIZDAJA! Belorusi će igrati sa lažnom državom Kosovo
https://www.novosti.rs/sport/fudbal/1163212/lazna-drzava-kosovo-fudbalska-reprezentacija-belorusije-izdaja-srbije-novi-sad
Belorusija će igrati sa fudbalerima takozvane države Kosovo u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine, rekao je beloruski ministar spoljnih poslova Vladimir Makej.
Belorusija, koja ne priznaje samoproglašenu nezavisnost južne srpske pokrajine, ranije je dobila dozvolu Srbije da kao domaćin igra u Novom Sadu, a nove okolnosti su stavile znak pitanja na takav dogovor.
Makej je istakao da sport ne treba da ima veze sa politikom.
- Jasno je da mi ne priznajemo Kosovo, ali smo ranije imali situacije gde su predstavnici Kosova dolazili na takmičenja, imali smo to na Evropskim igrama u Belorusiji pre nekoliko godina. I predsednik Srbije je bio prisutan tada, kada su nastupali kosovski sportisti“, istakao je Makej.
On je naveo i da su, uprkos devizi da politika ne treba da ima veze sa sportom, ruski i beloruski sportisti pod sankcijama zbog vojne operacije u Ukrajini.
- Takva odluka je apsolutna okrutnost i podlost“, istakao je Makej.
Podsetimo, Belorusija se u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine nalazi u grupi sa tzv. Kosovom, Švajcarskom, Rumunijom, Andorom i Izraelom.
(Sputnik)
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°300
A Rumuni?
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.