Ni Kosovo ni Evropa
- Post n°151
Re: Ni Kosovo ni Evropa
https://rs.n1info.com/vesti/vucic-srbija-nastavlja-put-ka-eu-uz-ocuvanje-prijateljskih-odnosa-sa-rusijom/
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°152
Ja očekujem da opremi jedinicu za Kadirovljevljevu armiju jer se prijatelji ne ostavljaju na cedilu. Zauzvrat dobijemo djoku marjanovica
- Post n°153
Erős Pista wrote:https://rs.n1info.com/vesti/vucic-srbija-nastavlja-put-ka-eu-uz-ocuvanje-prijateljskih-odnosa-sa-rusijom/
...is the new "idemo u EU uz poštovanje teritorijalnog integriteta Srbije"
- Post n°154
https://www.danas.rs/vesti/politika/olaf-solc-priznanje-nezavisnosti-kosova-deo-dijaloga-beograda-i-pristine/Nemački kancelar Olaf Šolc izjavio je danas [posle sastanka sa Kurtijem] da je priznanje nezavisnosti Kosova deo dijaloga Beograda i Prištine, kao i da će budući sporazum dve strane imati mnogo detalja, uključujući i priznanje Kosova.
- Post n°155
Ovo je i mene zbunilo, svi od Vucica pa nadalhe ponavljaju kako je prijavom za clanstvo u SE, Pristina prekrsila Vasingtonski sporazum, a ja se secam da su ta zabrana prijavljivanja u medjunarodne organizacije i lobiranje za otpriznavanje (sa srpske strane) bili oroceni na godinu dana.
https://rs.n1info.com/vesti/zasto-se-vlast-poziva-na-moratorijum-koji-je-istekao-prosle-godine/
https://rs.n1info.com/vesti/zasto-se-vlast-poziva-na-moratorijum-koji-je-istekao-prosle-godine/
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°156
Tako je, bio je zadat vremenski rok od godinu dana. Ono sto ne razumem jeste sta je Srbija dobila vasingtonskim ili briselskim sporazumom.
- Post n°157
Nista, samo je Vucic dobio Grenela kao druga do groba.
_____
- Post n°158
Erős Pista wrote:Ovo je i mene zbunilo, svi od Vucica pa nadalhe ponavljaju kako je prijavom za clanstvo u SE, Pristina prekrsila Vasingtonski sporazum, a ja se secam da su ta zabrana prijavljivanja u medjunarodne organizacije i lobiranje za otpriznavanje (sa srpske strane) bili oroceni na godinu dana.
I da nije bilo oroceno, ne secam se da smo proglasili Hezbolah teroristickom organizacijom a kuburimo i sa ostalim tackama
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°160
A ni one milijarde nisu kapnule
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°161
Da se podsetimo da su ta dva "sporazuma" zapravo neobavezujuća i da vrede onoliko koliko strane imaju dobre volje da ih sprovode.
- Post n°162
ficfiric wrote:A ni one milijarde nisu kapnule
Kako nisu. Zaduzili smo se za milijarde, pa ih Vucic ovde deli po nahodjenju. Srbin pobedijo. Samo sto su lose shvatili.
- Post n°164
Šolc kaže da je nezamislivo da dve zemlje koje se ne priznaju budu deo Evropske unije.
- Jasno je da će se sporazumom konačno rešava pitanje priznanja Кosova, onda je nezamislivo da dve zemlje koje ne priznaju jedna drugu da budu deo EU. Za Кosovo je važno da dijalog sa Srbijom, uz posredovanje Evropske unije, ide napred - rekao je Šolc na zajedničkoj konferenciji za novinare sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem.
- Post n°165
Pa nece obe biti u EU...ako i jedna...
- Post n°166
Dobro, ali meni ovo sa kosovskim priznanjem Srbije bas teska debilana. O cemu pricamo tacno?
- Post n°168
E, ajde da nekako udjemo u single market, sa odlozenom slobodom kretanja radne snage na 7-10 godina i onda da gledamo sta cemo. Ja kapiram da je to mnogo gore po Srbiju, ali za.to bi ona eventualno nasla snage, politicki.
- Post n°169
Bio sam prekjuče u Preševu i ovo je zvanično apsolutno najgore mesto na planeti. Sve na Kosovu je bolje i u tom smislu podržavam svaku formu razmene teritorije. Makar Preševo ni zašta. Teraj ovo u kurac. U roku od 10 minuta miroljubivi i tolerantni ljudi koji su prvi put u životu kročili dole su mu promenili ime u - Trasheve, tj Treševo.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°170
Margit Savović wrote:Dobro, ali meni ovo sa kosovskim priznanjem Srbije bas teska debilana. O cemu pricamo tacno?
Onoliki Srbin tvrdi da Albanci uzimaju sve do BG-a za par decenija
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°171
Rts
Шолц: Очекујемо да се санкцијама Русији придруже земље кандидати за чланство у ЕУ
Немачки канцелар Олаф Шплц истакао је да су се током разговора са председником Вучићем надовезали на последњи разговор који су водили у Берлину, и додао да је потписан нови билатерални споразум у области културе.
"Радује нас да се наши економски односи развијају добро. Имамо више од 75.000 радних места у немачким компанијама. Прошле јесени смо започели стратепшко климатско партнерство", казао је Шолц.
Према његовим речима, подразумева се да подржавају Србију у процесу приступању у ЕУ.
"Веома је важно да тај процес добије динамику. Важно је да грађани и посланици знају да се исплати прихватити се тог посла. То ће бити веома важна тема за мене. Успоставићу такозвани Берлински процес. Покушавамо да покренемо процес приступања", казао је Шолц.
Сви су, истиче, заокупљени "страшним ратом који је Русија започела против Украјине".
"Имамо велики број људских жртава, уништени су градови и села. Ово је страшни бесмислени рат. Важно је да сви заједно показујемо солидарност са Украјином", казао је Шолц.
Русији је, додаје, уведен шести пакет санкција.
"Важно је да се што већи број земаља придружи санкцијама, јер је то, поред испоруке наоружања, нешто што помаже Украјини да може да брани своју сувереност и територијалну целовитост. Шести пакет санкција, то је нешто што неће тек тако нестати. Очекујемо да се тим санкцијама придруже и све земље канидати за чланство у ЕУ", указује Шолц.
Добро је, наводи, што у овом тренутку виде правосудне реформе у Србији и додаје да сада морају уследити и други кораци.
Према његовим речима, напредак у дијалогу са Приштином је потребан.
"Позивам све политичке лидере да се дође до помака, да се склопи низ малих ствари који у збиру унапређују дијалог. Подржавамо Мирослава Лајчака, и ми ћемо дати и свој допринос. Разговарали смо о ситуацији у БиХ и желим да кажем да ће бити могуће да се планирани избори у БиХ сада и одрже", навео је Шолц.
Сарадња је за Немачку, истиче, важна.
"Желимо да земље Западног Балкана имају перспективу ка приступању ЕУ и да их охрабримо да је напредак заиста могућ. Европска унија ће у будућем свету бити успешна само као велика целина", напомиње Шолц.
Шолц: Очекујемо да се санкцијама Русији придруже земље кандидати за чланство у ЕУ
Немачки канцелар Олаф Шплц истакао је да су се током разговора са председником Вучићем надовезали на последњи разговор који су водили у Берлину, и додао да је потписан нови билатерални споразум у области културе.
"Радује нас да се наши економски односи развијају добро. Имамо више од 75.000 радних места у немачким компанијама. Прошле јесени смо започели стратепшко климатско партнерство", казао је Шолц.
Према његовим речима, подразумева се да подржавају Србију у процесу приступању у ЕУ.
"Веома је важно да тај процес добије динамику. Важно је да грађани и посланици знају да се исплати прихватити се тог посла. То ће бити веома важна тема за мене. Успоставићу такозвани Берлински процес. Покушавамо да покренемо процес приступања", казао је Шолц.
Сви су, истиче, заокупљени "страшним ратом који је Русија започела против Украјине".
"Имамо велики број људских жртава, уништени су градови и села. Ово је страшни бесмислени рат. Важно је да сви заједно показујемо солидарност са Украјином", казао је Шолц.
Русији је, додаје, уведен шести пакет санкција.
"Важно је да се што већи број земаља придружи санкцијама, јер је то, поред испоруке наоружања, нешто што помаже Украјини да може да брани своју сувереност и територијалну целовитост. Шести пакет санкција, то је нешто што неће тек тако нестати. Очекујемо да се тим санкцијама придруже и све земље канидати за чланство у ЕУ", указује Шолц.
Добро је, наводи, што у овом тренутку виде правосудне реформе у Србији и додаје да сада морају уследити и други кораци.
Према његовим речима, напредак у дијалогу са Приштином је потребан.
"Позивам све политичке лидере да се дође до помака, да се склопи низ малих ствари који у збиру унапређују дијалог. Подржавамо Мирослава Лајчака, и ми ћемо дати и свој допринос. Разговарали смо о ситуацији у БиХ и желим да кажем да ће бити могуће да се планирани избори у БиХ сада и одрже", навео је Шолц.
Сарадња је за Немачку, истиче, важна.
"Желимо да земље Западног Балкана имају перспективу ка приступању ЕУ и да их охрабримо да је напредак заиста могућ. Европска унија ће у будућем свету бити успешна само као велика целина", напомиње Шолц.
- Post n°172
A sad ono zasto je ovo na ovom topiku
Вучић: Данас први пут чујемо да се тражи међусобно признање
Вучић је, одговарајући на питање новинара, рекао да је данас први пут чуо да се говори о међусобном признању Београда и Приштине, а до сада је била реч о свеобухватној нормализацији односа.
"То смо чули данас на конференцији за медије у Приштини, могу да разумем да се ствари мењају на штету Србије, као што сам и предвидео пратећи пре неколико недеља шта се дешава. Ако мислите да треба да нам претите јер желимо да очувамо поредак УН, или да дођемо до компромиса, немамо ништа против. Ми свој посао, ви свој посао", навео је Вучић.
Истакао је да је за њега важно да Шолц разуме суштину проблема и да се решења завршавају корак по корак. Србија, каже, није одбила ниједан састанак и да је прихватила сваки позив на разговор.
"Немојте да се љутите што је наш однос према КиМ другачији од нашег, колико ви волите интегритет Украјине, ми толико волимо интергитет Србије", рекао је председник Србије.
Још једном је поновио да је међусобно признање као услов за европску будућност за њега изненађење: "Али Немачка је моћна, а ми мали. Остаје на нама да сагледамо како да се према томе односимо", закључио је Вучић.
Вучић: Данас први пут чујемо да се тражи међусобно признање
Вучић је, одговарајући на питање новинара, рекао да је данас први пут чуо да се говори о међусобном признању Београда и Приштине, а до сада је била реч о свеобухватној нормализацији односа.
"То смо чули данас на конференцији за медије у Приштини, могу да разумем да се ствари мењају на штету Србије, као што сам и предвидео пратећи пре неколико недеља шта се дешава. Ако мислите да треба да нам претите јер желимо да очувамо поредак УН, или да дођемо до компромиса, немамо ништа против. Ми свој посао, ви свој посао", навео је Вучић.
Истакао је да је за њега важно да Шолц разуме суштину проблема и да се решења завршавају корак по корак. Србија, каже, није одбила ниједан састанак и да је прихватила сваки позив на разговор.
"Немојте да се љутите што је наш однос према КиМ другачији од нашег, колико ви волите интегритет Украјине, ми толико волимо интергитет Србије", рекао је председник Србије.
Још једном је поновио да је међусобно признање као услов за европску будућност за њега изненађење: "Али Немачка је моћна, а ми мали. Остаје на нама да сагледамо како да се према томе односимо", закључио је Вучић.
- Post n°173
Mislim, to je bio odgovor na novinarsko pitanje, ali svejedno.
Rekao je inace i da je Solc "na decidan i ostar nacin" trazio da uvedemo sankcije Rusiji.
The game is up (ili je jako blizu).
Rekao je inace i da je Solc "na decidan i ostar nacin" trazio da uvedemo sankcije Rusiji.
The game is up (ili je jako blizu).
- Post n°174
Ja mislim da je to Solcovo kurac na biciklu i da takvi ostri zahtevi sluze samo kao nabacivanje lopte Vucicu na volej. Bez stapa i sargarepe - a Martens je u pravi kad kaze da Solc nema nikedno od ta dva - to sluzi samo tome da Vucic polaze kako junacki izdrzava pritiske.
Last edited by Erős Pista on Fri Jun 10, 2022 5:43 pm; edited 1 time in total
_____
- Post n°175
Jednostavno, cela spoljnopoliticka filozofija je naherena pogresno. Ocekujemo ustupke dok pravimo sledeca sranja (neuvodjenje sankcija). Not gonna happen.