Улични ходач wrote:Данас ново хапшење. Сваки дан буквално. Неће остати тамо Срба, исељавање је већ кренуло и само ће се убрзати. Изгледа да се то и жели.
Pa šta predlažeš?
Улични ходач wrote:Данас ново хапшење. Сваки дан буквално. Неће остати тамо Срба, исељавање је већ кренуло и само ће се убрзати. Изгледа да се то и жели.
Mór Thököly wrote:Улични ходач wrote:Данас ново хапшење. Сваки дан буквално. Неће остати тамо Срба, исељавање је већ кренуло и само ће се убрзати. Изгледа да се то и жели.
Pa šta predlažeš?
Улични ходач wrote:Mór Thököly wrote:
Pa šta predlažeš?
Занимљиво питање. Често га постављају снс и пронато ботови.
nije idealno, poseban je problem sto se radi o gradu koji je pocetkom rata do temelja srusen iz kog su prognani svi hrvati i koji je simbol hrvatskog stradanjaУлични ходач wrote:hk1 wrote:
naravno
a u sirem smislu, jedina sansa za srpsku zajednicu na kosovu je da zvanicni beograd (makar ovaj trenutni, a male su sanse da ce se nesto drasticno promeniti u bliskom periodu) izgubi ikakav, pa makar i posredan uticaj
iz tog razloga sam navodio primer istocne slavonije i uspesne reintegracije unutar hrvatske
Свакако,
najlepsa je stvar da su podjednak trn u oku sto neoustasama, sto neocetnicimaTovar wrote:plachkica wrote:ima neke ironije u tome (ovo sam ja kao bazdulj) da su dva najbolja medija na srpskom, portali/novine manjinske srpske zajednice, kossev i novosti
Ima ironije i u tome da je najbolji hrvatski portal - portal srpske zajednice. Odlični autori, što Šuvar reče, 'pišu stvari s kojima se slažem'. Osim toga, urednici su stara škola, nema klikbejt bulšita. Dizajn jednostavan, čitljiv, odmor za oči. Kad kliknem na druge sajtove malo mi fali do napada epilepsije. Jedini portal na kojeg svratim svaki dan, pogotovo kad sam na poslu, da se malo razbistrim i pročitam nešto dobro.
naravno da se to zeliУлични ходач wrote:Данас ново хапшење. Сваки дан буквално. Неће остати тамо Срба, исељавање је већ кренуло и само ће се убрзати. Изгледа да се то и жели.
hk1 wrote:nije idealno, poseban je problem sto se radi o gradu koji je pocetkom rata do temelja srusen iz kog su prognani svi hrvati i koji je simbol hrvatskog stradanjaУлични ходач wrote:
Свакако,
ali i pored svega toga, vremenom je ovakvih stvari bilo sve manje, nacionalna pitanja su odavno gurnuta u drugi plan ekonomskim, a u fokus se vrate uglavnom pred izbore, kad valja razgoreti stari plam u glavama u kojima po pravilu i nema niceg osim tog plamena
desavalo se otprilike u isto vreme
reintegracija istocne slavonije, baranje, zapadnog srema i sa druge strane egzodus srba iz delova sarajeva koji su u ratu bili pod njihovom kontrolom
ko je po tebi napravio bolji izbor?najlepsa je stvar da su podjednak trn u oku sto neoustasama, sto neocetnicimaTovar wrote:
Ima ironije i u tome da je najbolji hrvatski portal - portal srpske zajednice. Odlični autori, što Šuvar reče, 'pišu stvari s kojima se slažem'. Osim toga, urednici su stara škola, nema klikbejt bulšita. Dizajn jednostavan, čitljiv, odmor za oči. Kad kliknem na druge sajtove malo mi fali do napada epilepsije. Jedini portal na kojeg svratim svaki dan, pogotovo kad sam na poslu, da se malo razbistrim i pročitam nešto dobro.
nema boljeg dokaza da rade pravi posao
Mór Thököly wrote:Улични ходач wrote:
Занимљиво питање. Често га постављају снс и пронато ботови.
Mene zanima ko daje odgovor, a ne ko postavlja pitanja
hk1 wrote:naravno da se to zeliУлични ходач wrote:Данас ново хапшење. Сваки дан буквално. Неће остати тамо Срба, исељавање је већ кренуло и само ће се убрзати. Изгледа да се то и жели.
netrpeljivost, bolje reci mrznja izmedju albanaca i srba traje ne decenijam, nego vekovima
po pravilu oni koji imaju vlast ili veci uticaj na vlast tlace one druge
posle 99 resenje bilo podela, ali to tesko da je moglo proci kod MZ
drugo resenje, a koliko se secam i djindjic ga je pominjao je kosovo kao drzava srba i albanaca, nesto poput bih
albancima bi "ulog" bio to sto su ubedljivo vecinsko stanovnstvo, a srbima/srbiji "papiri o vlasnistvu"
danas je za to odavno prosao voz i deluje kao besmislica, ali 2000 posle smene vlasti u bg, posle juga srbije, gde je kosovska nezavisnost bila itekako udaljena takvo resenje je itekako imalo smisla i sansi za uspeh
na taj nacin bi kosovo ostalo i srpsko i albansko i ne bi jedni vrsili vlast nad drugima
danas, odnosno posle svih pogresnih politika i odluka, kad je jasno da je kosovo nezavisno, da su srbi na njemu manjina
srbima/srbiji ostaje samo da insistiraju na mirnim resenjima i da za takvu politiku nalaze partnere sto na albanskoj strani, sto u MZ posebno medju onima koji se pitaju za ovo nase podrucje
i naravno sto vise ucesca u kosovskim institucijama, jer je to jedini garant da se srbi pitaju za svoju sudbinu
mi, odnsono nasa vlast radi sve suprotno
toboz pregovara, toboz je partner sa zapadom, toboz zeli mir
sustinski odgovlaci, odbija svako resenje, dok na sto ne dodje sledece losije, onda po pravilu prihvatamo ono prethodno i tako zapravo cinimo sve ustupke drugoj strani, a da za uzvrat dobijemo ista
iako smo nacelno partneri i zelimo u eu, jedina smo evropska drzava osim belorusije koja nije uvodila sankcije rusiji i generalno smo stalno kontra bukvalno svih u okruzenju u nekakvoj nasoj izmastanoj politici nesvrstanih, koja ne postoji unazad 40 godina
iako smo deklarativno za mir, nas preedsednik sto direktno, sto indirektno konstano preti, seta vojsku oko granice, narod na kosovu huska protiv albanaca i cini sve da da situacija stalno bude na ivici sukoba, a o ulozi rezimskih medija je iluzorno i govoriti
posledice su ovo sto imamo danas
resenje je iskljucivo promena ove vlasti
i ja sam budala sto nedelju trosim da odgovaram na tvoje porukeУлични ходач wrote:hk1 wrote:
nije idealno, poseban je problem sto se radi o gradu koji je pocetkom rata do temelja srusen iz kog su prognani svi hrvati i koji je simbol hrvatskog stradanja
ali i pored svega toga, vremenom je ovakvih stvari bilo sve manje, nacionalna pitanja su odavno gurnuta u drugi plan ekonomskim, a u fokus se vrate uglavnom pred izbore, kad valja razgoreti stari plam u glavama u kojima po pravilu i nema niceg osim tog plamena
desavalo se otprilike u isto vreme
reintegracija istocne slavonije, baranje, zapadnog srema i sa druge strane egzodus srba iz delova sarajeva koji su u ratu bili pod njihovom kontrolom
ko je po tebi napravio bolji izbor?
najlepsa je stvar da su podjednak trn u oku sto neoustasama, sto neocetnicima
nema boljeg dokaza da rade pravi posao
Током којег времена је било све мање када је ово из блиског времена а не након реинтеграције. Србима нису дата уставна права. Ово је само један случај, да не улази у причу о струји и српским насељима, хапшењима...Па чак међународне организације то признају. Број напада на Србе је идентичан или већ односу на КиМ. ни не знаш шта се дашавало након тзв. реинтеграције.
Када би говорили о симболима страдања онда хрвастке не би било и то преко 1990. Узгред у Вуковару су прво убијани Срби и никго није било брига.
Курти пресликава хрватски модел према Србима. Хапшења на лажним оптужницама, физичко насеље, рањавања. Он се тиме хвали и поносно то истиче. То је ритиска да се Срби иселе и то се дешава.
To je ta pravna država...organizujes kriminalističku grupu... terorizma....svercujes oružje.... ubiješ policajca...drzis taoce...snosis krivicu za troje izgubljenih života....ladis jajca i sećkaš se po Srbiji...dok za krsenje policijkog casa dobijaš 130 dana zatvora pic.twitter.com/0tcJaw7CF3
— Δομήνικος Θεοτοκόπουλος (@ElGrecooos) October 1, 2023
Улични ходач wrote:Mór Thököly wrote:
Mene zanima ko daje odgovor, a ne ko postavlja pitanja
Одговор ти је у "иксу" ако ниси бот и имаш могућност разумевања да ниси на мрежи 24 кроз 7 на задатку.
Svećlja i Hodža: Radoičićeva grupa vežbala i na Pasuljanskim livadama, obuci prisustvovao Vučić https://t.co/Zq3ujVLbz4
— Kopaonički Glog (@RogatiJarac) October 1, 2023
Svećlja i Hodža puštali snimke iz zaplenjenog drona: Grupa trenirala na Kopaoniku i Pasuljanskim livadama https://t.co/2Hz1YE0YGu
— KoSSev/Kosovo Sever portal (@KoSSevnews) October 1, 2023
hk1 wrote:i ja sam budala sto nedelju trosim da odgovaram na tvoje porukeУлични ходач wrote:
Током којег времена је било све мање када је ово из блиског времена а не након реинтеграције. Србима нису дата уставна права. Ово је само један случај, да не улази у причу о струји и српским насељима, хапшењима...Па чак међународне организације то признају. Број напада на Србе је идентичан или већ односу на КиМ. ни не знаш шта се дашавало након тзв. реинтеграције.
Када би говорили о симболима страдања онда хрвастке не би било и то преко 1990. Узгред у Вуковару су прво убијани Срби и никго није било брига.
Курти пресликава хрватски модел према Србима. Хапшења на лажним оптужницама, физичко насеље, рањавања. Он се тиме хвали и поносно то истиче. То је ритиска да се Срби иселе и то се дешава.
inace sam srbin iz hrvatske koji je ziveo na baniji do oluje, danas mi tamo zive brojni rodjaci i prijatelji
dugogodisnji prvi komsija i jedan od boljih drugara je srbin iz trpinje, tako da i preko njega jako dobro znam ko je otisao, koliko ih je otislo i kako u tim delovima hrvatske zivi ona vecina srba koja je ostala nakon reintegracije
imao sam prilike videti i vukovar u RSK, u onim mesecima nakon oluje kad se tamo islo radi raznih dokumenata
cigla na cigli nije bila ostala, a to je 96ta, peta godina nakon sto su hrvati proterani, imalo se vremena da se makar nesto obonovi, ali jbg hadzic, arkan i kompanija bili zauzeti izvorima nafte i hrastovom gradjom
danas krajiski "ministar energetike" iz tih krajeva, koji je direktno ucestvovao u izvlacenju i kradji nafte sto iz naftovoda rijeka-sisak-novi sad/pancevo, sto sa tih izvora u djeletovcima ima svoju privatnu ulicu u novom sadu
svaka slicnost sa radojicicem i braniocima srba sa severa kosova je naravno puka slucajnost
a ti samo sipas seseljevske frazetine sa pinka i hepija
jebe se tebi i za hrvatske i za kosovske srbe i za to kako oni zaista zive
bitno ti je samo da guslas neku svoju pricu koja nema dodira sa realnoscu
dal si jebeni zlonamerni lazov ili prosto ne znas nista o tome osim lazi sa tv zapravo nije ni bitno, efekat je potpuno isti
ficfiric wrote:Улични ходач wrote:Данас ново хапшење. Сваки дан буквално. Неће остати тамо Срба, исељавање је већ кренуло и само ће се убрзати. Изгледа да се то и жели.
Davne jeseni 2022. srblje je sa ushicenjem docekalo odluku Vucica i Srpske liste da se napuste sve institucije na Kosovu. Zivi li se danas bolje ili su mozda bili u pravu izdajnici i strani placenici koji su govorili da je to greska?
Улични ходач wrote:Узгред, како је Радоичић изградио толику палата на северу поред нато-а и запада? Нису знали ко је и шта ради, па реалност на терену каже да је тамо нато и запад главни. Излгеда да се може бити Аркан и са нато.
ficfiric wrote:Улични ходач wrote:Узгред, како је Радоичић изградио толику палата на северу поред нато-а и запада? Нису знали ко је и шта ради, па реалност на терену каже да је тамо нато и запад главни. Излгеда да се може бити Аркан и са нато.
Hoces da kazes da se srpski patriota i Obilic ustvari lizao sa nato? Ja sam mislio da u takvim vilama zive samo Natase Kandic i Sonje Biserko
Voditelj: Kako znate da je Srbija uradila to [počinila akt agresije i teroristički akt na Republiku Kosovo]?
Vjosa Osmani: Mi očigledno ne sugerišemo samo da to znamo zbog svih nepobitnih dokaza koji povezuju ovu terorističku grupu sa Srbijom, uključujući, na primer, činjenicu da ih je poslednjih nekoliko meseci obučavala Vojska Srbije u kompleksima Vojske Srbije; drugo, oružje koje su koristili proizvedeno je u srpskoj vojnoj industriji – ne može se prodavati pojedincima koji nisu deo države, od kojih je neko štaviše proizvedeno u proteklih šest nedelja, tako da nije u pitanju samo gomila građana koja ide i preuzima oružje iz fabrike Vojske koja pripada državi Srbiji; i na kraju sve izjave, političke izjave predsednika Srbije i činjenica da je čovek koji je zapravo vodio teroristički napad jedan od njegovih glavnih ljudi pokazuju da je to obavljeno po nalogu Aleksandra Vučića, predsednika Srbije.
imas slike?Улични ходач wrote:hk1 wrote:
i ja sam budala sto nedelju trosim da odgovaram na tvoje poruke
inace sam srbin iz hrvatske koji je ziveo na baniji do oluje, danas mi tamo zive brojni rodjaci i prijatelji
dugogodisnji prvi komsija i jedan od boljih drugara je srbin iz trpinje, tako da i preko njega jako dobro znam ko je otisao, koliko ih je otislo i kako u tim delovima hrvatske zivi ona vecina srba koja je ostala nakon reintegracije
imao sam prilike videti i vukovar u RSK, u onim mesecima nakon oluje kad se tamo islo radi raznih dokumenata
cigla na cigli nije bila ostala, a to je 96ta, peta godina nakon sto su hrvati proterani, imalo se vremena da se makar nesto obonovi, ali jbg hadzic, arkan i kompanija bili zauzeti izvorima nafte i hrastovom gradjom
danas krajiski "ministar energetike" iz tih krajeva, koji je direktno ucestvovao u izvlacenju i kradji nafte sto iz naftovoda rijeka-sisak-novi sad/pancevo, sto sa tih izvora u djeletovcima ima svoju privatnu ulicu u novom sadu
svaka slicnost sa radojicicem i braniocima srba sa severa kosova je naravno puka slucajnost
a ti samo sipas seseljevske frazetine sa pinka i hepija
jebe se tebi i za hrvatske i za kosovske srbe i za to kako oni zaista zive
bitno ti je samo da guslas neku svoju pricu koja nema dodira sa realnoscu
dal si jebeni zlonamerni lazov ili prosto ne znas nista o tome osim lazi sa tv zapravo nije ni bitno, efekat je potpuno isti
Рођаци и пријатељи али ти изгледа не живиш. Зашто? Па хрватска је супер, све поштује, баш је лепо бити Србин у Хрватској, чак и Пуповац се спрда са тиме колико је лепо.
И ја има рођаке који су побијени по Пакрачкој пољани и загрбечаком Велесајму 1991. Имам слике спаљених села и цркава СПЦ из 1991 по Билогори. О сликама из Доње Градине и Јасеновца од пре 1990 и западних делова РСК након 1995 не бих сада.
Мене само једно занима, зашто хрватска није испунила своје уставне обавезе према мањинској групи, у овом случају, Срба. Па сада Курти користи тај модел да се обрачуна са Србима на Косову и Метохији