Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Vučićeva Srbija

Erős Pista

Vučićeva Srbija - Page 17 Empty Re: Vučićeva Srbija

Post by Erős Pista Tue Dec 29, 2020 2:23 pm

Ne napadaju oni Srbiju zbog Koluvije, nego Koluvuhu zbog Srbije. I Evrope  i citavog covecanstva. Dobro, mozda ne zbog nekakve Crne Gore ili neceg takvog

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue Dec 29, 2020 2:26 pm

Erős Pista wrote:Ne napadaju oni Srbiju zbog Koluvije, nego Koluvuhu zbog Srbije. I Evrope  i citavog covecanstva. Dobro, mozda ne zbog nekakve Crne Gore ili neceg takvog

Cthulhu  Vučićeva Srbija - Page 17 1861198401
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Dec 30, 2020 12:34 pm

...
    Za potrebe ovog članka sproveo sam jednu sasvim kratku i vrlo bazičnu analizu skupštinskih govora u socijalističkoj Jugoslaviji i u današnjoj Srbiji. Rezultat je svakako zanimljiv: naime, poredio sam broj nekadašnjih pominjanja maršala Tita, odnosno današnjih pominjanja AVtokratora u govorima narodnih poslanika u tri skupštinska radna dana aprila 1950. godine i u tri skupštinska radna dana oktobra 2020. Reč je o danima kada je, u oba slučaja, bio aktuelan izbor vlade. U prvom slučaju reč je o izboru vlade maršala Tita, koji je podneo ekspoze nakon kojeg je usledila i rasprava o ekspozeu, uz neizbežne pohvale neprikosnovenoj ličnosti tadašnjeg mandatara. U drugom slučaju, reč je o izboru vlade Ane Brnabić, koja je takođe podnela svoj ekspoze, uz neizbežne pohvale – Aleksandru Vučiću.

U prvom slučaju u govoru narodnih poslanika Tito, kao mandatar vlade, u pozitivnom kontekstu pomenut je (prema prilično preciznom brojanju) 101 put (ne računajući formalne situacije, kao kada bi bio najavljen kao govornik). U drugom slučaju, prilikom izbora vlade Ane Brnabić, Aleksandar Vučić je pomenut skoro 300 puta, iako niti je vlada njegova, niti bi, osim predloga mandatara, po slovu Ustava išta trebalo da ima sa izborom vlade, a još manje sa njenim programom.
    ...

https://pescanik.net/crtice-iz-politicke-kulture/

Post by MNE Wed Dec 30, 2020 12:36 pm

kako je nekome bilo dosadno Vučićeva Srbija - Page 17 1143415371
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Dec 30, 2020 12:37 pm

Istoričar je, recimo da je to deo usputnog posla.
    Ferenc Puskás

Post by Ferenc Puskás Wed Dec 30, 2020 1:06 pm

buffalo bill wrote:Istoričar je, recimo da je to deo usputnog posla.
    Ma ne bre, bilo mu dosadno, zaludan čovek. Ovaj MNE je autentični barbarogenij, suva drenovina koja tipka. Trebalo bi ga zakonski zaštititi i sačuvati za buduća pokoljenja.

_____
    Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Wed Dec 30, 2020 1:07 pm

Vučićeva Srbija - Page 17 3579118792

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Sotir

Post by Sotir Wed Dec 30, 2020 1:15 pm

[size=32]   [/size][size=32]A to da bi se Tito svakodnevno bavio tricama i andramoljama kojima se današnji šef države zamlaćuje naprosto je bilo nezamislivo.[/size]
    Кад сам гледао документарац о поплавама у Обреновцу 70их, и провалио да је целу акцију водио.... Председник општине.
    Notxor

Post by Notxor Wed Dec 30, 2020 1:47 pm

Mihailo Petrović Alas u svojoj poslednjoj knjizi Đerdapski ribolovi u prošlosti i sadašnjosti koja je izašla 1941. preko 40 puta pominje reč ajvar isključivo u originalnom značenju - kavijar.
    Kako se to značenje izgubilo i zamenilo sadašnjim, obzirom da se u paprikarskim krajevima ne lovi jesetra, nemam pojma, a nije da me ne zanima.
    Ima nešto na Vikipediji, ali nije baš ubedljivo.

_____
      Sweet and Tender Hooligan  
    kondo

Post by kondo Wed Dec 30, 2020 1:53 pm

ima toga sporadicno na ovim grupama malih proizvodjaca na fejsbuku

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Dec 30, 2020 9:43 pm

Deo sume, koju je dobila od prodaje 83,23% Komercijalne banke, Srbija će upotrebiti za vraćanje starih i skupih dugova iz 2012. godine saopštilo je Ministarstvo finansije Republike Srbije.

„Mi smo dobili saglasnost od Vlade Azerbejdžana da sredstva od prodaje Komercijalne banke budu upotrebljena za prevremenu otplatu azerbejdžanskog kredita čiji je rok dospeća 2027. godina. Tim kreditom je finansirana izgradnja autoputa Ljig-Preljina, a njegov iznos je bio 300 miliona evra, sa kamatom od 4 odsto. Ukupno stanje duga na današnji dan iznosilo je 172,7 miliona i to je u celosti otplaćeno“, rekao je ministar finansija Siniša Mali.

On je rekao da je na taj način postignuta ušteda od 25,9 miliona evra na kamatama.

„Nakon prevremene otplate, udeo javnog duga u BDP biće 57,8% na nivou opšte države, odnosno 56,8% na centralnom nivou“, rekao je Mali.
    rumbeando

Post by rumbeando Wed Dec 30, 2020 10:40 pm

Srbija povećala vlasnički udeo u Er Srbiji

Na osnovu ugovora između Ministarstva privrede Vlade Republike Srbije i Er Srbije, izvršena je dokapitalizacija srpske nacionalne avio-kompanije, pri čemu je Republika Srbija povećala svoj vlasnički udeo sa dosadašnjih 51 na 82 odsto, dok je udeo Etihad ervejza umanjen sa 49 na 18 odsto, prenosi RTS
    https://insajder.net/sr/sajt/vazno/22006/Srbija-pove%C4%87ala-vlasni%C4%8Dki-udeo-u-Er-Srbiji.htm

Po CRHOV-u, koji još nije ažuriran, udeo Etihada je 3,354 milijarde dinara, a države 3,491 milijardu. Dakle, ukupan kapital bio je 6,845 milijardi dinara, tj. oko 58,5 miliona evra.

Pošto sad taj udeo Etihada iznosi 18%, to znači da je ukupan kapital 18,633 milijardi dinara, tj. upumpano je 11,788 milijardi dinara, tj. oko 100 miliona evra.

Etihad je do 49% tadašnjeg JAT-a došao za 40 miliona dolara, a sada je manje od 2/3 svog vlasništva prodao za 100 miliona evra, tj. 123 miliona dolara.

To bi značilo da kompanija sada kao fol vredi skoro 5x više nego tad.

arapska aviokompanija Etihad pozajmicu od 40 miliona dolara pretvarila u vlasništvo od 49 odsto kompanije
    https://rs.n1info.com/vesti/a380519-jat-air-serbia-etihad-ko-je-kome-sta-placao-i-zasto/
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Fri Jan 01, 2021 11:13 pm

http://www.nspm.rs/hronika/nebojsa-stefanovic-ozbiljno-razmisljamo-o-vracanju-sluzenja-vojnog-roka-ali-odluka-o-tome-ce-biti-doneta-kada-se-cuju-svi-argumenti.html

Koska, ili im se konačno svi razbežali?

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    kapetanm

Post by kapetanm Fri Jan 01, 2021 11:35 pm

Pa da, kad mogu da voze u GSP za duplo
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Jan 01, 2021 11:54 pm

Летећи Полип wrote:http://www.nspm.rs/hronika/nebojsa-stefanovic-ozbiljno-razmisljamo-o-vracanju-sluzenja-vojnog-roka-ali-odluka-o-tome-ce-biti-doneta-kada-se-cuju-svi-argumenti.html

Koska, ili im se konačno svi razbežali?

S vremena na vreme se pojavljuju ovakve sondaže javnosti. Ali odnos javnosti prema tome i "dal će moje dete morati da ide u vojsku?" je maleni deo problema.

Dubinski postoje dva problema: problemi popune vojske u tradicionalnom smislu i problem formiranja aktivne i pasivne rezerve i kuda sistemski usmeravati one koji su služili civilno. Ovde nas zanima pasivna rezerva i civilci jer bi se od njih popunjavale i ustanove za vanredne situacije, civilna zaštita, i sve ono što nam je moglo dobro doći od poplava 2014. pa do pandemije danas. Naravno, to traži i pare i ozbiljno menadžerisanje. Zakoni su dali tu mogućnost ali je to sve u praksi postalo nemoguće nakon ukidanja obaveznog vojnog roka, starije generacije su "ispuštenje" a mlađe ne dolaze.

Tako da, ako ni zbog čega drugog ono zbog stvaranja nekakvog važnog elementa civilne zaštite (mada je sam po sebi nedovoljan) sam u suštini ok s tim da se vrati obavezni vojni rok (s oružjem ili bez, svejedno naravno).

Post by MNE Sat Jan 02, 2021 12:10 am

za mjesec dana se završi osnovna obuka i vojna i civilna, ostalo je sve teoretisanje ilti kako ljudima uzeti vrijeme koje bi mogli da potroše i za nešto korisno
    kondo

Post by kondo Sat Jan 02, 2021 12:14 am

cak i da su ozbiljni mislim da ni ne tripuju da traje bitno duze od mesec dana plus jedna ozbiljnija vezba.

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Jan 02, 2021 1:22 am

Ovo je šlihtanje starijima i ništa više. Naša država nema organizacioni kapacitet ni u jednom aspektu uprave, za nju je potpuno nemoguće da izvede društvenu reformu kao što je uvođenje vojnog roka.

Nezavisno od toga, nejasno mi je kako različite društvene grupe nisu provalile kako se hakuje ovaj sistem. Polip se pre neki dan bunio "zašto frilenseri ne uđu u politiku, umesto da se glupiraju tražeći svoja prava na demonstracijama, kakva je korist od toga". Politike nema. Nema gde da se uđe. A već nekih godinu dana je jasno da je režim na "mrtvoj straži" kada su protesti u pitanju. Nikakvih protesta ne sme biti, to je potpuno isključeno. Pošto nemaju mogućnost da pucaju na demonstrante, jedino rešenje je da ispunjavaju želje svima koji izađu na ulicu, što u osnovi i rade, eno i Vučić je obećao da će se založiti za frilensere, samo da niko nigde ne talasa.

Izađi i traži šta ti treba. Dobićeš bar deo. Državi je slomljena kičma, i jedini prioritet koji u ovom trenutku ima je privid stabilnosti.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Jan 02, 2021 8:49 am

ja sam trećepozivac, zabole me šta će da rade retardi
    паће

Post by паће Sat Jan 02, 2021 8:56 am

Talason wrote:ja sam trećepozivac, zabole me šta će da rade retardi

Има то две-три добре стране, између осталог што се сретну који се никад не би срели, мало упознају и науче штогод једни од других, и што виде какви све чине друштво. И науче и понеку практичну вештину коју иначе никад не би морали.

Лоша страна је што науче хијерархију, и навикну се да не одлучују ни о чему изнад свог нивоа, и да нема апсолутно никаквог смисла трудити се, јер ће напредовати ко се боље увуче, а најебати без икакве везе са урађеним. Оно, није да ни досад нису умели да искључе мозак, али можда још нису стекли рефлекс.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Jan 02, 2021 8:59 am

zeznuli su me za godinu dana života, a nisam našao te dobre strane o kojima pišeš
    ficfiric

Post by ficfiric Sat Jan 02, 2021 9:20 am

Ma, to sa vojskom je redovna porcija koski. Zilioniti put pricaju o tome. Sad malo o vracanju vojnog roka pa za par meseci opet kako ce oni koji su odsluzili civilno morati da odsluze i u kasarnama

_____

Uprava napolje!

♏

Post by ♏ Sat Jan 02, 2021 9:22 am

Ovo kad su organizovali neke vežbe i zakasnele obuke, zvali su tu i tamo paušalce koji su onomad oslobođeni, jer je za njih kompenzacija bila nešto neimpresivno. Ljude sa ugovorima o radu zvali su na neke briefinge after hours, npr. ko je služio civilno u opštini, upoznat je sa kartotekom koju bi trebalo da preveze negde drugde u slučaju opasnosti, tako to. Takođe ne mislim da bi umeli vraćanje roka da urade kako treba, ali to ne znači da neće pokušati neku travestiju čisto jer ima marketinški potencijal, ispreddragstoraški boomeri iz fokus grupe su oduševljeni idejom.
    kapetanm

Post by kapetanm Sat Jan 02, 2021 9:34 am

Talason wrote:zeznuli su me za godinu dana života, a nisam našao te dobre strane o kojima pišeš
    Toliko dobrog zivota si izgubio i na forumu😀
    паће

Post by паће Sat Jan 02, 2021 10:03 am

kapetanm wrote:
    Talason wrote:zeznuli su me za godinu dana života, a nisam našao te dobre strane o kojima pišeš
    Toliko dobrog zivota si izgubio i na forumu😀

А не, ту га је нашао Vučićeva Srbija - Page 17 1143415371

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...

Post by Sponsored content

Current date/time is Fri Nov 15, 2024 7:09 am