Vučićeva Srbija
- Post n°376
Re: Vučićeva Srbija
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°377
- Post n°378
Marius Lăcătuș wrote:znači, ipak je istina to što se priča
"...a mi pare nemamo"
- Post n°380
I neka ste izgubili izbore.Janko Suvar wrote:Welcome, Marco. We are honored to have you in the US. https://t.co/TFsJM61SGg
— Richard Grenell (@RichardGrenell) December 21, 2020
- Post n°381
Slobodan Cvejić podneo ostavku u REM-u: Brutalno kršenje demokratskih procedura
Slobodan Cvejić podneo je ostavku na mesto člana Saveta REM-a, potvrđeno je za N1. Cvejić je ostavku na to mesto podneo dan nakon što je za predsednicu Saveta izabrana Olivera Zekić.
Cvejić je za N1 rekao da je ostavku podneo upravo zbog načina na koji je izabrana predsednica Saveta REM-a, odnosno kršenja demokratskih procedura u Savetu. On je rekao i da je podneo ostavku Skupštini, čime više nije član tog tela.
Kako je ispričao, na jučerašnjoj sednici REM-a, uprkos tri dana ranije najavljenom dnevnom redu, predsedavajući je predložio dopunu dnevnog reda tačkom izbora predsednika Saveta REM-a. To je, kako je rekao, regularno i moguće je to uraditi, ali nije dobro da tako važna tema kao što je izbog predsednika Saveta bude ubačena na takav način.
"Judita Popović i ja smo te okolnosti odmah predočili predsedavajućem, ali on se pravio gluv na to, i ostali članovi Saveta nisu reagovali na tu okolnost, nego su izglasali da se to stavi na dnevni red. Na diskusiji je predložio da Olivera Zekić bude nova predsednica, a mi smo predložili Višnju Aranđelović, koja nije prisustvovala sednici. I taj momenat je razobličio svu apsurdnost ovakvog postupanja. On nas je pitao da li smo je pitali za saglasnost, a pre samo dva minuta je predložena ta tačka dnevnog reda... do apsurda se dovela ta igra koju su zamislili. Svi ostali članovi REM-a su glasali za ovaj izbor, to je bila kap koja je prevršila čašu", objasnio je.
Kako je naveo, dezavuisani su demokrstksi mehanizmi unutar Saveta i posle deset meseci su se razotkrile pozicije svih članova Saveta, tj njihova spremnost da pristanu na ovako "brutalno i, do sada, na savetu neviđeno kršenje demokratskih procedura".
"Ja u Savetu više nemam načina da se borim za bolji REM. Bio sam spreman da ostanem u manjini, bilo je ličnih napada, to nije bilo bitno, ali neću da prihvatim drugačiji način odlučivanja nego demokratski. Ali pošto to ne može da se radi u ovakvim okolnostima, nemam razloga više da sedim u tom Savetu, kazao je.
Cvejić je precizirao da mu ne smeta to koji kandidat je izabran, več se protivi načinu na koji je to učinjeno.
"Ako je to njihov predlog, ne mogu da imam ništa protiv toga, ali da ovako važnu stvar predložite na samoj sednici, na silu su to uradili... jedino što mogu predsednici da zamerim jeste to što ja nikad ne bih prihvatio da na taj način budem biran. Očigledno su unapred dogovorili koliko glasova će imati, moglo je to da ide i regularnim tokom", navodi Cvejić.
On je rekao da ima razloga da se ostane u REM-u, ali da za njega više ne postoji mogućnost da se bori za ciljeve u tom telu. "Ako REM ne može demokratski način izbora da ima, kako može da bude demokratska institucija i kako da doprinese demokratizaciji u zemlji", upitao je on.
Cvejić je rekao i da su problemi u REM-u brojni, rekavši da je Judita Popović verovatno "u velikoj meri u pravu" kada kaže da se odluke donose van tog tela. "Ja nemam dokaze da postoji politički uticaj, ali to se može indirektno zaključiti", kazao je.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°382
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°383
odvratna
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Guest
- Post n°384
Firma https://t.co/aYiQmiE8NE (pogledajte sajt!) dobije 15 miliona dinara za promociju JKP Gradska čistoća. Onda ukucaš invictus u Gugl i imaš šta da vidiš. :-D pic.twitter.com/0yXzZtJFtb
— Alpara (@__alpa_cino) December 22, 2020
Dobar sajt!
- Post n°385
Zašto je Agencija za zaštitu životne sredine dala otkaz i pokrenula postupak protiv Milenka Jovanovića
— Dnevni list Danas (@OnlineDanas) December 26, 2020
https://t.co/gR42uzLXLV
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°386
Ovakvu zamisao da laž postane istina,
To je srednje ime Srbije 87.
Ali cemo zato pustiti Danicu Grujičić da ispira ljudima mozak sa 10 medija.
- Post n°387
Za ovogodisnju ulicnu rasvetu u Novom Pazaru mozemo da se zahvalimo ministru Woulinu. pic.twitter.com/QwrEO5GXKV
— Meraklija (@sticenik) December 26, 2020
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°389
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°390
Свемирски брод из Батајнице!!!! pic.twitter.com/NTJbcrptwl
— ДИМЕ :flag_rs: (@Dime773) December 27, 2020
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°391
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°392
Serbia, Sprint Insight poll:
— Europe Elects (@EuropeElects) December 25, 2020
SNS-EPP: 47% (-14)
SPS-S&D: 12% (+2)
SPAS-*: 6% (+2)
DJB-ECR: 5% (+3)
POKS-*: 4% (+1)
SRS-NI: 4% (+2)
DSS-*: 3% (+1)
Dveri-*: 2% (boycotted 2020 election)
...
+/- vs. 2020 election
Fieldwork: October 2020
Sample size: N/A
➤ https://t.co/h4tmcRbRRo pic.twitter.com/RFj8viuDMU
- Post n°395
- Post n°397
buffalo bill wrote:Serbia, Sprint Insight poll:
— Europe Elects (@EuropeElects) December 25, 2020
SNS-EPP: 47% (-14)
SPS-S&D: 12% (+2)
SPAS-*: 6% (+2)
DJB-ECR: 5% (+3)
POKS-*: 4% (+1)
SRS-NI: 4% (+2)
DSS-*: 3% (+1)
Dveri-*: 2% (boycotted 2020 election)
...
+/- vs. 2020 election
Fieldwork: October 2020
Sample size: N/A
➤ https://t.co/h4tmcRbRRo pic.twitter.com/RFj8viuDMU
Ovo su brojke kakve je vlast zelela na poslednjim izborima, ali nije uspela do njih da dobaci. Sad je konacno uspela.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°398
http://www.nspm.rs/hronika/predrag-koluvija-trazili-su-da-potpisem-da-sam-radio-za-andreja-vucica-i-zvonka-veselinovica.htmlПредраг Колувуја, коме се суди да је водио производњу дроге на плантажи надомак Старе Пазове, данас је негирао оптужбе и рекао да није гајио марихуану, већ индустријску конопљу – која је дозвољена.
„Оспоравам да сам био шеф организоване криминалне групе и да сам гајио марихуану…Оспоравам све из ове оптужнице сем личних података“, навео је Колувија.
Он тврди да је његово хапшење део веће завере против безбедности државе Србије.
„Постоји циљ да се дезавуишу наше службе безбедности“, рекао је Колувија у судници.
Каже да се нашао на удару америчких произвођача конопље јер је радио против њихових интереса. Колувија је, како тврди, радио на уједињењу европских произвођача како би се одупрели покушају Американаца да преузму европско тржиште.
„У мају 2019. отишао сам у Берлин на сајам. Сазнао сам да је у организацији америчка компанија… Они су ту држали пропаганду, да ми (европски произвођачи конопље) ништа не можемо без њих и да је најбоље да европски произвођачи сарађују са њима јер ће они свакако освојити тржиште“, рекао је Колувија. Испричао је да је произвођачима који су се уплашили објаснио да Американци врше пропаганду и додао: „Ја верујем и да је моје хапшење повезано са тим.“
Од Колувијиног случаја се дигла велика бука јер су политичари посећивали његово имање, како је објаснио данас на суду. „Код мене су долазили политичари, стране амбасаде и мислим да су (полиција) само хтели да направе занимљиву причу.“
Више пута је поновио да је верник, да воли да посећује цркве и да је велики патриота.
„Ја сам Србин, идем у цркву, то ми највише и недостаје. Нисам никакав Црногорац или нешто тако“, рекао је Колувија и испричао кратку историју своје породице и описао свој повратак у Србију из Немачке у којој је рођен.
„Чим сам дошао, пољубио сам земљу. Упознао сам своју жену, Српкињу, и због ње сам хтео да останем, а не као моји неки пријатељи да оженим странкиње.“ Каже и да га „паре никад нису занимале“.
_____
- Post n°399
Kamen-temeljac za stadion vredan 28,5 miliona evra
Zaječar -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u poseti Zaječaru.
"Trudimo se da mnogo ulažemo u Zaječar, gledamo da opremimo infratsrukturno središte čitavog istoka Srbije. Videli ste kako izgleda škola, samo u gradske saobraćajbnice uložićemo pet miliona evra", rekao je Vučić.
"Gledaćemo da uradimo ono što je ljudima u Zaječaru najvažnije - zdravstveni centar, očekujte oko osam miliona evra investicije za to", kazao je predsednik Srbije.
"Molim skeptike da sačekaju da vide kako će izgledati stadion", kazao je i objasnio da će na Kraljevici kvadrat skočiti kao oko beogradske arene, ako je bio 700 evra kada bude završen stadion biće to 900 evra.
"Kraljevica će postati najvažniji deo Zaječara", rekao je Vučić "Privatnici će se ovde takmičiti za zemljište da mogu da naprave dobre hotele", istakao je.
Za vodovod - šipak!
_____
- Post n°400
Колувија је, како тврди, радио на уједињењу европских произвођача како би се одупрели покушају Американаца