seoba naroda
- Post n°552
Re: seoba naroda
Počeo je žestoki okršaj dvojice polulala
- Post n°553
Ал да не помислиш да сам икад видео да је тако нешто испливало јавно, да је тај сентимент испољен. Најгоре што сам чуо је оно "јебло те весло које те превезло", а и то у некој таквој рекапитулацији сентимента, не у некој директној свађи. Цела та прича се своди на гунђање које сам чуо више пута, од времена кад сам уопште почео да примећујем да и Срба има више фела.
Сад си ме подсетио да додам виц где дође. Скрољај до доле.
Сад си ме подсетио да додам виц где дође. Скрољај до доле.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°554
Janko Suvar wrote:
Ja dakle mislim (mogao bih i da tvrdim) da taj problem sa "migrantima" nije do rasizma i islamofobije, .
Svakako.
Pitanje je da li uopšte postoji čista rasna mržnja. Niko ne mrzi nekoga samo zbog rase/nacije/identiteta, nego zbog kulture.
- Post n°556
at Zelje
+1
Beli šljakeri u Alabami su mrzeli crnce pre svega zbog bluza i jedenja lubenica.
+1
Beli šljakeri u Alabami su mrzeli crnce pre svega zbog bluza i jedenja lubenica.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°557
bome zelje je donelo preko potrebnu dinamiku na forum
_____
THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at
speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and
sun. People have visited the moon, we have sent space probes to
all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are
picked up by children in the nursery.
- Guest
- Post n°558
ne zaboravi pečenu piletinuЛетећи Полип wrote:at Zelje
+1
- Guest
- Post n°559
Mór Thököly wrote:To apsolutno nije tacno.
Pa vidi ovako. Ovo hoću da kažem.
Danas imaš ljude na netu i RL koji mrze/preziru Muslimane i vele ovako: "Moja mržnja nije ona stara mržnja. Ja nisam kao moj deda koji je Jevreje mrzeo zato što su Jevreji. Ja Muslimane ne mrzim zato što su Muslimani ili zato što su neke specijalne rase, nego zbog njihove kulture. Ja ih mrzim zbog konkretnih stvari koje čine njihovu kulturu, dakle zbog konkretnih stvari koje radi i u koje veruju! Ja nisam kao moj deda! Ja ne mrzim Muslimane zbog identitetskih rasnih stvari koje se ne mogu promeniti, nego zbog konkretnih kulturnih karakteristika koje su promenljive." Verovatno si ovo čuo nekad.
Medjutim, ono što zaboravljaju je i da je njihov deda mrzeo Jevreje zbog konkretnih stvari koje su Jevreji radili i u koje su verovali. Jevreji su (navodno) bili otudjeni, živeli daleko od ostalih, nisu hteli da se integrišu, verovali su da su izabran narod, seckali su po genitalijama, jebali Palestince, ubijali proroke, zgrtali zlato, pili krv, jeli decu, vladali svetom itd.
Ovo su sve konkretne stvari koje su Jevreji (navodno) radili i u koje su verovali. Dakle, ni deda nije mrzeo Jevreje samo zato što su Jevreji nego je imao sasvim konkretne optužbe na njihov račun. E sad, da li su ove optužbe tačne ili ne, to je zapravo drugo pitanje.
(Isto sa dedom koji je mrzeo crnce/srbe/hrvate/albance..)
Last edited by zelje on Mon Nov 16, 2020 12:01 am; edited 3 times in total
- Guest
- Post n°560
nalog sa ženinog laptopa wrote:bome zelje je donelo preko potrebnu dinamiku na forum
Forum Is Already Great!
- Post n°561
_____
THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at
speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and
sun. People have visited the moon, we have sent space probes to
all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are
picked up by children in the nursery.
- Post n°562
zelje wrote:Mór Thököly wrote:To apsolutno nije tacno.
Pa vidi ovako. Ovo hoću da kažem.
Danas imaš ljude na netu i RL koji mrze/preziru Muslimane i vele ovako: "Moja mržnja nije ona stara mržnja. Ja nisam kao moj deda koji je Jevreje mrzeo zato što su Jevreji. Ja Muslimane ne mrzim zato što su Muslimani ili zato što su neke specijalne rase, nego zbog njihove kulture. Ja ih mrzim zbog konkretnih stvari koje čine njihovu kulturu, dakle zbog konkretnih stvari koje radi i u koje veruju! Ja nisam kao moj deda! Ja ne mrzim Muslimane zbog identitetskih rasnih stvari koje se ne mogu promeniti, nego zbog konkretnih kulturnih karakteristika koje su promenljive." Verovatno si ovo čuo nekad.
Medjutim, ono što zaboravljaju je i da je njihov deda mrzeo Jevreje zbog konkretnih stvari koje su Jevreji radili i u koje su verovali. Jevreji su (navodno) bili otudjeni, živeli daleko od ostalih, nisu hteli da se integrišu, verovali su da su izabran narod, seckali su po genitalijama, jebali Palestince, ubijali proroke, zgrtali zlato, pili krv, jeli decu, vladali svetom itd.
Ovo su sve konkretne stvari koje su Jevreji (navodno) radili i u koje su verovali. Dakle, ni deda nije mrzeo Jevreje samo zato što su Jevreji nego je imao sasvim konkretne optužbe na njihov račun. E sad, da li su ove optužbe tačne ili ne, to je zapravo drugo pitanje.
(Isto sa dedom koji je mrzeo crnce/srbe/hrvate/albance..)
Da ponovimo sta si napisao:
Niko ne mrzi nekoga samo zbog rase/nacije/identiteta
je, da ponovim, potpuno u neskladu i sa danasnjom i sa proslom stvarnoscu. To sto "ima neko", ne znaci uopste da "nema niko" ko mrzi/je mrzeo samo zbog boje koze ili nacije.
- Post n°563
Par pitanja za zeljeta pošto sam dokon...
Ako se radi o kulturi, zašto južnjački rasizam prema crncima doživljava svoj vrhunac sredinom dvadesetog veka, kada su crnci postali koliko toliko integrisani, umesto vekovima unazad, kada su ih dovodili u gaćama iz džungle, bez ikakvog poznavanja jezika i zapadne kulture?
Kulturne razlike između zapadnoevropskih Jevreja i ostalog stanovništva su bile tolike, da se početkom dvadesetog veka predviđalo da Jevreji neće dočekati XXI vek. Biva da će se asimilovati u stanovništvo kroz mešovite brakove i prelazak u hrišćanstvo/ateizam. Otkud konclogori za Jevreje ubrzo nakon toga?
Objasni mi kulturnu podlogu rasizma WASPova prema Ircima. Zapravo, kako bi uopšte objasnio rasizam prema Ircima?
Ako se radi o kulturi, zašto južnjački rasizam prema crncima doživljava svoj vrhunac sredinom dvadesetog veka, kada su crnci postali koliko toliko integrisani, umesto vekovima unazad, kada su ih dovodili u gaćama iz džungle, bez ikakvog poznavanja jezika i zapadne kulture?
Kulturne razlike između zapadnoevropskih Jevreja i ostalog stanovništva su bile tolike, da se početkom dvadesetog veka predviđalo da Jevreji neće dočekati XXI vek. Biva da će se asimilovati u stanovništvo kroz mešovite brakove i prelazak u hrišćanstvo/ateizam. Otkud konclogori za Jevreje ubrzo nakon toga?
Objasni mi kulturnu podlogu rasizma WASPova prema Ircima. Zapravo, kako bi uopšte objasnio rasizam prema Ircima?
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°564
Pa reci ce ti zaro sto su katolici, dakle - kultura ne daj boze da je zato sto su ih podjarmili pa onda racionalizovali podjarmljivanje, klasne razlike ne igraju nikakvu ulogu, samo "kultura"
- Post n°565
nalog sa ženinog laptopa wrote:bome zelje je donelo preko potrebnu dinamiku na forum
На срећу имамо тебе, непогрешивог, препаметног и динамичног.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°566
zelje wrote:nalog sa ženinog laptopa wrote:bome zelje je donelo preko potrebnu dinamiku na forum
Forum Is Already Great!
Мејк форум олреди грејт аген!
Летећи Полип wrote:
Меншчини да је то што се вазда нешто курче уместо да остану британска потчињена област за израбљивање, изгладњивање и јефтину радну снагу. И што су остали католици и после Хенрија осмог шестоженца (или беше шести осможенац, слабо памтим имена), тј што по свим питањима иду Енглезима ускурац. Те се то само пренело и на други континент, где су се у тој улози смењивали и Италијани и Пољаци и когод да је већ наишао у већем броју. Глупље вицеве од амерских вицева о Пољацима сам чуо само од Швабаца, на рачун Источнофризијаца.
Свако има своје Шиптаре, кад на које дође ред.
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°567
Отприлике тако.
Постоји релативно прихваћена теорија расизма из перспективе критичке теорије, која га смешта у област идеологија. Комунизам, капитализам, расизам.
Робље је постојало и раније, у римском периоду.
У питању је смишљена, вештачка а не природна идеологија која је настала како би се широке масе придобије за нељудске и неморалне политике израбљивања и искориштавања црначке популације. Сваки систем мора имати своје оправдање и теодикеју. Теодикеја јужно и северно америчког робовласничког система је расизам.
Дакле, објекат израбљивања је на потлаченим расама, биле оне црне или жуте. Белци имају привилегију да не могу постати робови, јер су јелте "виша раса" а црначки становништво је "нижа раса". Тиме се инкорпорирају у постојећи систем. Онда су у систем убацили и америчке Индијанце, па направили расну хијерархију.
Апсолутно није ван граница памети да би расизам могао да еволуира и поприми друге карактеристике и објекат израбљивања. Зашто уместо расе, систем не циља имигранте, муслимане поготово?
Што каже паће, свако има свог Шиптара. Ко нема, тај ће га измислити.
Постоји релативно прихваћена теорија расизма из перспективе критичке теорије, која га смешта у област идеологија. Комунизам, капитализам, расизам.
Робље је постојало и раније, у римском периоду.
У питању је смишљена, вештачка а не природна идеологија која је настала како би се широке масе придобије за нељудске и неморалне политике израбљивања и искориштавања црначке популације. Сваки систем мора имати своје оправдање и теодикеју. Теодикеја јужно и северно америчког робовласничког система је расизам.
Дакле, објекат израбљивања је на потлаченим расама, биле оне црне или жуте. Белци имају привилегију да не могу постати робови, јер су јелте "виша раса" а црначки становништво је "нижа раса". Тиме се инкорпорирају у постојећи систем. Онда су у систем убацили и америчке Индијанце, па направили расну хијерархију.
Апсолутно није ван граница памети да би расизам могао да еволуира и поприми друге карактеристике и објекат израбљивања. Зашто уместо расе, систем не циља имигранте, муслимане поготово?
Што каже паће, свако има свог Шиптара. Ко нема, тај ће га измислити.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°568
С тим што су Амери итекако имали белих робова, који су били чак и јефтинији.
_____
- Post n°569
A proletos ni skupstina nije mogla da zaseda zbog ogranicenja broja ljudi na jednom mestu
znaci to vise nisu narodne patrole nego Vulinove naoruzane patrole u #beograd koje vijaju migrante .. #srbija pic.twitter.com/h1VzWddhQ0
— zarko bogosavljevic (@zarkobns) November 16, 2020
_____
★
Uprava napolje!
- Guest
- Post n°570
Летећи Полип wrote:Par pitanja za zeljeta pošto sam dokon...
Govorim o percepciji. Jasno je iz mog posta da ne govorim o mržnji koja se zasniva na besprokornim naučno-dokazanim činjenicama.
Male razlike su čudo.
- Post n°571
imam foru za šukriju:
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°572
Opet nesto treniraju strogocu nad migrantima. Kaze Vulin da ce policija sacuvati "nas nacin zivota".
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°573
Pitao bih sta je to ali nema Garija da odgovori
_____
★
Uprava napolje!