Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

seoba naroda

Erős Pista

seoba naroda - Page 28 Empty Re: seoba naroda

Post by Erős Pista Sun Oct 09, 2022 11:02 am

Летећи Полип wrote:
    Erős Pista wrote:Ma ima posla u Evropi za sve (koji oce da rade!).

Hocu reci, nece ti ovaj covek uzeti posao u EU, EU i sakom kapom skuplja sofere, zanatlije i medicinske radnike iz Srbije i exYu zemalja.

Et Polip

Skuplja, ali pod kojim uslovima. Bio je pre neki dan tekst u Pescaniku o tim migracijama. Velika vecina ljudi tamo odlazi sezonski. Odu tri meseca, pa se vrate. Jer to su dobre pare, kada ih trosis ovde. Kada zivis tamo, to bas i nije neka plata. Ne glasaju oni tamo za desne populiste zato sto im je dobro. Zapad u koji svi bezimo, i Zapad koji je izio neoliberalizam - je jedan isti Zapad. Mislim, ja sam do sada pet puta mogao da odem u Sloveniju ili Austriju, ali opet - pod kojim uslovima.

A dobro, neću ti objašnavati tvoju sopstvenu situaciju o kojoj ti svakako znaš više, ali poenta je da ove migracije zaista nisu razlog zašto nemaš posao.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Sun Oct 09, 2022 1:28 pm

Pa nisam ni rekao da su migracije razlog zasto nemam posao. Nemam posao zato sto sam dao otkaz i trazim bolje placeno radno mesto. Moja poenta je da su otvorene granice klasna borba. Da to nije puko, skupite se malo da jos jedan moze da sedne.

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    Јанош Винету

Post by Јанош Винету Sun Oct 09, 2022 4:24 pm

Увек је било сеоба, али ово су перманентне миграције. 
    Нису ни сезонске, ниси ни економске да се нешто заради па да се прави кућа са лавовима, него да се спаси жива глава од климатских промена, тј. њихових последица суше, глади и рата. 

Мене чуди како ти људи не почну да пљачкају по суседним земљама. Уствари, то су радили Сомалијци, па је и њима сломљена кичма. Њихова земља је девастирана, заиста је дотерало цара до дувара и до крајњих граница безизлазности. Једино што им је остало у таквом стању је криминал. 
    Сиријац може само да покаже свима средњи прст и оде у Даеш, а тиме опет самом себи сече ону ствар на пању.

Овде у Јевропи, где су сити и напити, играју се грчке демократије - само грађани имају право гласа, а ксенос, странац има да погле главу и гура 10 година док не добије држављанство. Цела ЕУ се претвара у Швајцарску - лепо село опасано бодљикавом жицом и ровом са крокодилима, којом владају бескрајни и свемоћни бирократски прописи што их пишу сеоски кореновићи у циљу перпетуације својег благостања.

_____
    Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
    Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
    Del Cap

Post by Del Cap Sun Oct 09, 2022 5:35 pm

Летећи Полип wrote:Pa nisam ni rekao da su migracije razlog zasto nemam posao. Nemam posao zato sto sam dao otkaz i trazim bolje placeno radno mesto. Moja poenta je da su otvorene granice klasna borba. Da to nije puko, skupite se malo da jos jedan moze da sedne.

podseti me ovo na štrekov stav koji sam odavno zapamtio:

What about open borders?

“I totally disagree. If you had no borders, you could have no collective property belonging to a society.” He asks: “Would you want Nelson Mandela to be a refugee in Germany? No! He’d be a mail carrier bringing Amazon parcels to your house… he was needed somewhere else.”

https://www.newstatesman.com/encounter/2018/10/wolfgang-streeck-a-second-referendum-could-tear-society-apart-more-than-the-first
    Notxor

Post by Notxor Sun Oct 09, 2022 5:40 pm

Bolje 27 godina u zatvoru nego da vrti đevrek za Amazon? Godinu dana robije za gospodina, a inače

Streeck was born "just outside Münster", the son of refugees – ethnic Germans from eastern Europe displaced by the end of the Second World War. His mother was a Sudeten German from Czechoslovakia.

_____
      Sweet and Tender Hooligan  
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Oct 09, 2022 5:58 pm

Del Cap wrote:
    Летећи Полип wrote:Pa nisam ni rekao da su migracije razlog zasto nemam posao. Nemam posao zato sto sam dao otkaz i trazim bolje placeno radno mesto. Moja poenta je da su otvorene granice klasna borba. Da to nije puko, skupite se malo da jos jedan moze da sedne.

podseti me ovo na štrekov stav koji sam odavno zapamtio:

What about open borders?

“I totally disagree. If you had no borders, you could have no collective property belonging to a society.” He asks: “Would you want Nelson Mandela to be a refugee in Germany? No! He’d be a mail carrier bringing Amazon parcels to your house… he was needed somewhere else.”

https://www.newstatesman.com/encounter/2018/10/wolfgang-streeck-a-second-referendum-could-tear-society-apart-more-than-the-first

ne razumem ovaj stav. između toliko različitih društava kao što su JAR u vreme aparthejda i današnja EU apsolutno mora biti čvrste granice, ne zato što ja to tako želim već zato što je to neminovnost - prosto, razlike su takve da se granica uspostavlja spontano, u skladu sa osnovnim načelima državnosti. zalaganje za otvorene granice ujedno je i zalaganje za smanjivanje razlika, jedno ne može bez drugog. a za ljude koji beže od rata, od sloma društva i iz zona koje postaju nenastanjive za homo sapiensa (bavićemo se time narednih decenija, i to u sve većoj meri, prvo neformalno a onda formalno) granice moraju biti otvorene.

a ovo "he was needed somewhere else" je stav koji se lako premetne u sociopatiju, čak i kada je dobronamerno izrečen. ne bih se bavio time jer to pada na prvom ispitu koji se zove "lični agency i sloboda volje".
    Solus_Rex

Post by Solus_Rex Sun Oct 09, 2022 6:07 pm

kondo wrote:
    Talason wrote:ima svega za sve, čak i mi možemo da prihvatamo migrante

naravno
    Khm, khm:

_____
    "Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
    A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža."  - Monsier K.
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Sun Oct 09, 2022 9:29 pm

Cousin Billy wrote:
    ne razumem ovaj stav. između toliko različitih društava kao što su JAR u vreme aparthejda i današnja EU apsolutno mora biti čvrste granice, ne zato što ja to tako želim već zato što je to neminovnost - prosto, razlike su takve da se granica uspostavlja spontano, u skladu sa osnovnim načelima državnosti. zalaganje za otvorene granice ujedno je i zalaganje za smanjivanje razlika, jedno ne može bez drugog. a za ljude koji beže od rata, od sloma društva i iz zona koje postaju nenastanjive za homo sapiensa (bavićemo se time narednih decenija, i to u sve većoj meri, prvo neformalno a onda formalno) granice moraju biti otvorene.

a ovo "he was needed somewhere else" je stav koji se lako premetne u sociopatiju, čak i kada je dobronamerno izrečen. ne bih se bavio time jer to pada na prvom ispitu koji se zove "lični agency i sloboda volje".

Ali neodrzivo je ovo za sta se zalazes. Politicki je neodrzivo, ekonomski, ekoloski i socijalno. Prozivodi se nesrazmerna kolicina drustvene patnje, kako bi se obezbedio opstanak sistema koji upravo stvara zone nenastanjive za homo sapiensa. 

Pri cemu, otvorene granice nisu nekakvo savremeno dostignuce, docim je viza relikt mracnog srednjeg veka. Upravo je obrnuto. Kroz istoriju su granice uvek bile otvorene. Pojedinac se slobodno mogao selitii iz zemlje uz zemlju. Narodi su se, uz dozvolu vlasti,  naseljavali u puste predele. Ali guess what - nije bilo drustva. Imao si stanovnistvo, ali ne i drustvo. Potonje, zajedno sa povezanim institucijama, nije moguce sa otvorenim granicama, pa su stoga granice i prestale biti otvorene. Alternativa je povratak u predmoderno stanje.

_____

~~~~~

Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Oct 09, 2022 9:46 pm

Resursa ima da svi živimo. Da bi na njima moglo da se zaradi, ne sme da ih bude toliko. Zato bacamo viškove. Glad na svetskom nivou je još uvek lako rešiva, a od nje umire svake godine mnogo više dece nego u bilo kom ratu. Naš je izbor da li prihvatamo da za druge nema mesta, samo da zaštitimo tuđe profite, a to radimo bez pogovora. Ja bar mogu da kažem da sam svestan toga.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sun Oct 09, 2022 9:52 pm

Ne postoje jednostavni odgovori na ta pitanja. To mora dozirano da se resava.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Oct 09, 2022 10:06 pm

Kako ne postoje? Ima hrane, ali ajde da je ne damo onima koji umiru od gladi zbog ekonomije. Sve je pogrešno što radimo.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sun Oct 09, 2022 10:12 pm

Ne to, to naravno. Mislio sam na seobe.

Post by MNE Sun Oct 09, 2022 10:29 pm

Јанош Винету wrote: него да се спаси жива глава од климатских промена, тј. њихових последица суше, глади и рата. 
    ma da tako je Putin odlučio da upadne u Ukrajinu jer se otopio snijeg u Moskvi
    boomer crook

Post by boomer crook Sun Oct 09, 2022 10:58 pm

Talason wrote:Resursa ima da svi živimo. Da bi na njima moglo da se zaradi, ne sme da ih bude toliko. Zato bacamo viškove. Glad na svetskom nivou je još uvek lako rešiva, a od nje umire svake godine mnogo više dece nego u bilo kom ratu. Naš je izbor da li prihvatamo da za druge nema mesta, samo da zaštitimo tuđe profite, a to radimo bez pogovora. Ja bar mogu da kažem da sam svestan toga.

pa onaj indus sto je dobio nobela kaze to isto samo ono sa ciframa.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Oct 09, 2022 11:03 pm

to nisam znao tj za nobelovu nagradu i za indusa, ali su mi cifre poznate, ne pričam napamet

uglavnom se uključujem u rasprave iz dva razloga

kada znam o čemu pišem

kada me neko nervira zato što piše zbog agende, pa da se nakršim koječega, bez obzira što nemam pojma o čemu se radi

ako ne možete da prepoznate kada je šta, ja vam sigurno neću reći
    Daï Djakman Faré

Post by Daï Djakman Faré Sat Nov 26, 2022 1:14 pm

dame i gospodo.... OVK migranti  seoba naroda - Page 28 3137070404  seoba naroda - Page 28 658766951  seoba naroda - Page 28 1727922752

Pukovnik Vasiljević: Šest migranata povređeno, nađeno oružje i oznake „OVK“

Beta danas 09:43

Pomoćnik direktora policije pukovnik Dragan Vasiljević izjavio je danas da je, nakon pucnjave i sukoba dve grupe migranata u centru Horgoša, njih više od 1.000 prebačeno u prihvatne centre.

„U četvrtak popodne, prijavljena je pucnjava, odnosno oružani sukob između grupa krijumčara ilegalnih migranata. Policija je odmah na to reagovala. Šest lica su se javila u opštu bolnicu sa povredama. Nalaze se pod policijskim nadzorom. Policija preduzima intenzivne mere na pronalaženju izvršilaca krivičnog dela“, rekao je Vasiljević za Radio televiziju Srbije (RTS).

Prema njegovim rečima, uglavnom se radi o državljanima Avganistana i Maroka.

On je za RTS naveo da je prilikom pretrage terena policija pronašla oružje i municiju koja se nalazila kod njih, precizirajući da se radi se o automatskom oružju i pištoljima.

„Кod određenog broja lica, na garderobi su pronađena obeležja ‘Oslobodilačke vojske Kosova’ (OVK), na kapama, šalovima, kačketima“, rekao  Vasiljević.

Govoreći o merama koje se preduzimaju, on je naveo da akcija policije i dalje traje na teritoriji cele Srbije i da je pojačano njeno prisustvo u svim delovima zemlje.

seoba naroda - Page 28 4cafdf63ff6a3b96a32d07b82d20b1e3

_____
    i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Nov 26, 2022 1:33 pm

Crossover episode
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Sat Nov 26, 2022 1:36 pm

Samo da se još pojavio duh ubijene pevačice, da im pokaže gde je zakopano oružje.

_____

~~~~~

ficfiric

Post by ficfiric Sat Nov 26, 2022 9:59 pm

seoba naroda - Page 28 Mima10

_____

Uprava napolje!

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Nov 26, 2022 10:02 pm

Počeli stihovi
    kondo

Post by kondo Thu Dec 08, 2022 2:01 pm

ima li neko supermoć da skine ovaj tekst brez plaćanja?

https://www.spiegel.de/ausland/rechtsbrueche-an-europas-aussengrenze-wie-asylsuchende-in-der-eu-willkuerlich-inhaftiert-werden-a-54c3b2e9-068b-40ac-aa3f-bf9ebb289a49?giftToken=06333a7e-b015-4020-8f68-57469bb286fd

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Bleeding Blitva

Post by Bleeding Blitva Thu Dec 08, 2022 2:03 pm

https://archive.ph/yBr0w

_____
    my goosebumps have goosebumps
    kondo

Post by kondo Thu Dec 08, 2022 2:17 pm

živijo!!!

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.

Post by MNE Thu Dec 22, 2022 10:30 pm

seoba naroda - Page 28 Image_aa071b67bcbe4af2fc39afa5ee1db433e0a47f36

Post by Zus Thu Dec 22, 2022 11:32 pm

Ipak subermoći osvajanja čižme ostaju u ilirskim rukama

Post by Sponsored content

Current date/time is Fri Nov 15, 2024 6:54 am