“Who am I? I am a human!”
— Middle East Eye (@MiddleEastEye) July 21, 2022
A 17-year-old Syrian refugee and student in Turkey faced harsh questioning and racist remarks during a street interview that was interrupted by Turkish citizens. pic.twitter.com/eKwmx3fzWZ
seoba naroda
- Post n°651
Re: seoba naroda
- Post n°652
You conspired with the British and the French against us
- Post n°655
Hocemo li se ikada mi ovako osvestiti glede Crnogoraca...
- Post n°656
Ех Сиријо и Богу си тешка.
Сви хоће да их се реше, и Либанци, и Турци, и Сауди.
Дечко говори турски перфектно, здрав, прав, уредан, ради и школује се о свом круху, али ни то није доста.
За Сирију треба да се прави неки Маршалов план, али на то нико неће пристати док је Асад на власти.
Макар могу да се отпишу дугови, то могу да ураде.
Сви хоће да их се реше, и Либанци, и Турци, и Сауди.
Дечко говори турски перфектно, здрав, прав, уредан, ради и школује се о свом круху, али ни то није доста.
За Сирију треба да се прави неки Маршалов план, али на то нико неће пристати док је Асад на власти.
Макар могу да се отпишу дугови, то могу да ураде.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°657
Mapa ideologije, donji-desni ugao:
[size=30]
[size=30]
[/size]Objavljena lista od 20 zemalja u kojima najbrže opada broj stanovnika: Na kom je mestu Srbija? https://t.co/b2KwEeb6B3
— Danas (@OnlineDanas) July 22, 2022
- Post n°658
A Polish MP gloats over a man caught in razor wire while trying to cross the Polish-Belarusian border, implying it serves as excellent deterrence of "Near-Easterners". The fortification is built with EU funding. Poland illegally and violently denies access to asylum procedures. https://t.co/eCpAwtGhyu
— Almut Rochowanski (@rochowanski) October 8, 2022
- Post n°660
Pa nisu Poljaci platili tu zicu, nego takozvana EU.
Takodje, uz rizik da ispadnem govnar, niko nije duzan da prihvata ekonomske migrante. Zapravo, u ovom trenutku bi bilo odgovorno prema svom stanovnistvu da ih se ne prihvata. Treba ih humanije odbiti, svakako, ali ih treba odbiti. I ja bih voleo da sam sad u nekoj Kenjadi (a za razliku od vecine ove ekipe, imam i neke radne kvalifikacije), ali jebi ga ne mogu.
Takodje, uz rizik da ispadnem govnar, niko nije duzan da prihvata ekonomske migrante. Zapravo, u ovom trenutku bi bilo odgovorno prema svom stanovnistvu da ih se ne prihvata. Treba ih humanije odbiti, svakako, ali ih treba odbiti. I ja bih voleo da sam sad u nekoj Kenjadi (a za razliku od vecine ove ekipe, imam i neke radne kvalifikacije), ali jebi ga ne mogu.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°662
Ja sam da ih se sve pusti k nama, imali, nemali. Ali čudi me to sad od tebe kad nam danima objavljuješ ekonomsku kataklizmu i nepovratan pad u siromaštvo.Talason wrote:ima svega za sve, čak i mi možemo da prihvatamo migrante
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Guest
- Post n°663
Ferenc Puskás wrote:Ja sam da ih se sve pusti k nama, imali, nemali. Ali čudi me to sad od tebe kad nam danima objavljuješ ekonomsku kataklizmu i nepovratan pad u siromaštvo.Talason wrote:ima svega za sve, čak i mi možemo da prihvatamo migrante
i dalje isto mislim o ekonomiji, tu nema za sve, osim ako ne platiš
hranu bacamo, ali nema za sve, to je ukratko ekonomski model
- Post n°664
Talason wrote:ima svega za sve, čak i mi možemo da prihvatamo migrante
naravno
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Guest
- Post n°665
Nije stvar u govnarstvu (do sada smo skontali da nisi) već u nečem drugom. Ni na jednom drugom kulturnom i govornom području nisam detektovao tako jaku potrebu da se sagleda "šira slika" i da se uživi u državu, "kolektiv", naciju i njihove prave ili zamišljene potrebe, a često nauštrb obične humanosti. Vidiš čoveka kako visi sa bodljikave žice, uspešno savladaš u sebi moral outrage, i potom signaliziraš da imaš puno razumevanje za poljsku ekonomiju. Ama uopšte ne razumem taj poriv da se bude iznad svega (ovo nije retorika jer zaista ne razumem). Uz to slutim da ostarela i prebogata EU ima kapacitet da primi veći broj mladih ljudi u punoj snazi i da nijedan razmaženi šoven to ne oseti u svom buđelaru. Uostalom, morao bih da vidim brojke.
- Post n°666
Cousin Billy wrote:Nije stvar u govnarstvu (do sada smo skontali da nisi) već u nečem drugom. Ni na jednom drugom kulturnom i govornom području nisam detektovao tako jaku potrebu da se sagleda "šira slika" i da se uživi u državu, "kolektiv", naciju i njihove prave ili zamišljene potrebe, a često nauštrb obične humanosti. Vidiš čoveka kako visi sa bodljikave žice, uspešno savladaš u sebi moral outrage, i potom signaliziraš da imaš puno razumevanje za poljsku ekonomiju. Ama uopšte ne razumem taj poriv da se bude iznad svega (ovo nije retorika jer zaista ne razumem). Uz to slutim da ostarela i prebogata EU ima kapacitet da primi veći broj mladih ljudi u punoj snazi i da nijedan razmaženi šoven to ne oseti u svom buđelaru. Uostalom, morao bih da vidim brojke.
Ne radi se tu o poljskoj ekonomiji. Manjak radne snage je trenutno jedini mehanizam preko kog mogu da poboljsam svoj radni polozaj, a shodno tome i kvalitet svog zivota. Svi drugi se uspesno potiskuju, neretko od istih politickih snaga koje apeluju na moju humanost prema migrantima.
_____
~~~~~
- Post n°667
ko apeluje, gde?
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°669
Ma ima posla u Evropi za sve (koji oce da rade!).
Hocu reci, nece ti ovaj covek uzeti posao u EU, EU i sakom kapom skuplja sofere, zanatlije i medicinske radnike iz Srbije i exYu zemalja.
Et Polip
Hocu reci, nece ti ovaj covek uzeti posao u EU, EU i sakom kapom skuplja sofere, zanatlije i medicinske radnike iz Srbije i exYu zemalja.
Et Polip
Last edited by Erős Pista on Sun Oct 09, 2022 10:15 am; edited 1 time in total
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°670
Talason wrote:manjak radne snage postoji odavno
Можда, али то ништа не значи док не натера послодавце да одреше кесу.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°671
deluje da je solidarnost prekarijata propo
_____
#FreeFacu
- Guest
- Post n°672
паће wrote:Talason wrote:manjak radne snage postoji odavno
Можда, али то ништа не значи док не натера послодавце да одреше кесу.
tera, ljudi dobijaju povišice čak i ovde, samo da ne odu na drugi posao
i dalje nisu dovoljno plaćeni, tj daleko od toga, ali start je bio baš loš
- Post n°673
Erős Pista wrote:Ma ima posla u Evropi za sve (koji oce da rade!).
Et Polip
Skuplja, ali pod kojim uslovima. Bio je pre neki dan tekst u Pescaniku o tim migracijama. Velika vecina ljudi tamo odlazi sezonski. Odu tri meseca, pa se vrate. Jer to su dobre pare, kada ih trosis ovde. Kada zivis tamo, to bas i nije neka plata. Ne glasaju oni tamo za desne populiste zato sto im je dobro. Zapad u koji svi bezimo, i Zapad koji je izio neoliberalizam - je jedan isti Zapad. Mislim, ja sam do sada pet puta mogao da odem u Sloveniju ili Austriju, ali opet - pod kojim uslovima.
_____
~~~~~
- Post n°674
pa ne vracaju se oni posle 3 meseca jer su tako organizovali zivot - tamo zaradjuju, ovde trose - nego zato sto je takav vizni rezim za ljude sa pasosom srbije. nece svako da se cima da radnicima koji su nisko na lestvici bitnosti zavrsavaju radnu dozvolu i vizu.
_____
#FreeFacu
- Post n°675
Да, много је бољи ритам 11 година тамо, 12 година овде...
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...