Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

seoba naroda

Anonymous
    Guest

seoba naroda - Page 5 Empty Re: seoba naroda

Post by Guest Mon Dec 09, 2019 4:37 pm

Летећи Полип wrote:Nisam ni mislio na tebe. Već apstraktno na strane koje upućuju jedni drugima takve komntare.

Znam da nisi. Samo ističem da je to isti mentalni model.
    Zuper

Post by Zuper Mon Dec 09, 2019 4:37 pm

Papa Lazarou wrote:
    Zuper wrote:Vasilije, kada si vec ovde, zasto sam diskriminisan na forumu?
    Kako moze disident da ima pristupe delu foruma koji ja nemam i zbog cega, Vasilije.
    Da li je to jedini deo i sta krijete?

Postoji i topik na kome nekoliko starijih članova govori samo o tebi. Ne zajebavam se.
    Svaki forum ima više slojeva pristupa, pa tako i ovaj.

A znaci slojeviti ste.
    Je l malo koordinirate?
    Mr.Pink

Post by Mr.Pink Mon Dec 09, 2019 4:37 pm

10 miliona nepoznatih ljudi je ono "rasizam danas"

fazon emisija na rts u 16 h

Last edited by Mr.Pink on Mon Dec 09, 2019 4:38 pm; edited 1 time in total

_____
    radikalni patrijarhalni feminista

smrk kod dijane hrk
    disident

Post by disident Mon Dec 09, 2019 4:37 pm

Zuper wrote:Vasilije, kada si vec ovde, zasto sam diskriminisan na forumu?
    Kako moze disident da ima pristupe delu foruma kojem ja nemam pristup i zbog cega, Vasilije.
    Da li je to jedini deo i sta krijete?
    Boze koliko se osećam pocastvovano :3

Ja ne znam kako ce zuper ovo da preživi, da se otvori topik Tajne Burundija

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete
    Sergen Yalçın

Post by Sergen Yalçın Mon Dec 09, 2019 4:38 pm

Летећи Полип wrote:
    Santino wrote:
    za spenglera je mrtva i srednjevekovna "magijska" evropa, pa je iz nje nastala faustijanska. iako obe imaju isusa, to nisu iste civilizacije, kao sto nije isto dinastija qing i komunisticka kina.

Semiti su Magijska civilizacija. Faustovska je nastala na ruševinama Apolonijske, i pokrenula svoj ciklus.

ne. i hriscani su magijska civilizacija.

_____
    I don't have pet peeves, I have major psychotic fucking hatreds
    Zuper

Post by Zuper Mon Dec 09, 2019 4:47 pm

Znaci ovaj forum mu dodje kao "The man in high castle".
    Koji je nacisticki deo?

Post by MNE Mon Dec 09, 2019 4:48 pm

Papa Lazarou wrote:Vas dva debila ste u nekom dogovoru da zajedno gnojite? 
    Ajde marš u kurac i sa topika i sa foruma.
    nikakav problem samo bilo bi fino da stavite zvaničan spisak dozvoljenih mišljenja da vam ostali ne zagađuju forum rasizmom i fašizmom(nešto poput SSSRa ili S. Koreje), u svakom slučaju vrijeme će pokazati ko je bio u pravu, ja vas sad pozdravljam a sa zuperom vidite šta ćete seoba naroda - Page 5 1241126653
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Mon Dec 09, 2019 4:48 pm

Špengler ne vezuje religije za konkretne civilizacije. Hrišćanstvo ima različite uloge u različitim civilizacijama. U Apolonijskoj je ono simptom početka kraja. U Faustijanskoj je ono izraz mlade civilizacije, dok je marksizam znak kraja.

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    Zuper

Post by Zuper Mon Dec 09, 2019 4:49 pm

Koji je nacisticki deo stvarnosti ovoga foruma?
    Mogao bi disident da nam to objasni, on je ocigledni putnik.
    Ili samo ja nisam putnik ali mozda postanem osmi putnik...

Mnogo ste me razocarali, mnogo.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Dec 09, 2019 4:51 pm

obrene jesi li to ti, imas li jabuka?

nemam jabuka rodjace
    ficfiric

Post by ficfiric Mon Dec 09, 2019 4:55 pm

Zuper wrote:Znaci ovaj forum mu dodje kao "The man in high castle".
    Koji je nacisticki deo?

Ma, to je samo pdf

seoba naroda - Page 5 Nzc10

_____

Uprava napolje!

Zuper

Post by Zuper Mon Dec 09, 2019 4:55 pm

Cankoviti sade, ne smaraj, dobices jabuku Red Chief marke u oralnom predelu.

Last edited by Zuper on Mon Dec 09, 2019 4:59 pm; edited 1 time in total
    Mr.Pink

Post by Mr.Pink Mon Dec 09, 2019 4:56 pm

ha ha

pa ok je biti rasista, al ok je sto kaze munlajt onda I nabosti u vugla

_____
    radikalni patrijarhalni feminista

smrk kod dijane hrk
    Zuper

Post by Zuper Mon Dec 09, 2019 5:00 pm

ficfiric wrote:
    Zuper wrote:Znaci ovaj forum mu dodje kao "The man in high castle".
    Koji je nacisticki deo?

Ma, to je samo pdf

seoba naroda - Page 5 Nzc10

Zamisli ficfiricu, da se glupan disident nije izlajao ja bih ziveo u vecnoj lazi o mojoj maloj velicini na burundiju a ono sam bas velicina burundija.

Last edited by Zuper on Mon Dec 09, 2019 5:08 pm; edited 1 time in total
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Mon Dec 09, 2019 5:01 pm

Inače, da se razumemo - ja ne prihvatam Špenglerovu cikličnu teoriju civilizacija. Meni je sve to trućanje provincijskog štrebera.

Mada moram da priznam da mi Glabov "The Fate of Empires" mnogo bolje leži.

_____

~~~~~

Esterházy Márton

Post by Esterházy Márton Mon Dec 09, 2019 5:07 pm

Летећи Полип wrote:Inače, da se razumemo - ja ne prihvatam Špenglerovu cikličnu teoriju civilizacija. Meni je sve to trućanje provincijskog štrebera.

Mada moram da priznam da mi Glabov "The Fate of Empires" mnogo bolje leži.

Oko tih ciklicnih tema Tojnbi je jos uvek neprevazidjen.
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Mon Dec 09, 2019 5:09 pm

XXII The influx of foreigners

One of the oft-repeated phenomena of great empires is the influx of foreigners to the capital city. Roman historians often complain of the number of Asians and Africans in Rome. Baghdad, in its prime in the ninth century, was international in its population—Persians, Turks, Arabs, Armenians, Egyptians, Africans and Greeks mingled in its streets. 

In London today, Cypriots, Greeks, Italians, Russians, Africans, Germans and Indians jostle one another on the buses and in the underground, so that it sometimes seems difficult to find any British. The same applies to New York, perhaps even more so. This problem does not consist in any inferiority of one race as compared with another, but simply in the differences between them. 

In the age of the first outburst and the subsequent Age of Conquests, the race is normally ethnically more or less homogeneous. This state of affairs facilitates a feeling of solidarity and comradeship. But in the Ages of Commerce and Affluence, every type of foreigner floods into the great city, the streets of which are reputed to be paved with gold. As, in most cases, this great city is also the capital of the empire, the cosmopolitan crowd at the seat of empire exercises a political influence greatly in excess of its relative numbers. 

Second- or third-generation foreign immigrants may appear outwardly to be entirely assimilated, but they often constitute a weakness in two directions. First, their basic human nature often differs from that of the original imperial stock. If the earlier imperial race was stubborn and slowmoving, the immigrants might come from more emotional races, thereby introducing cracks and schisms into the national policies, even if all were equally loyal. 

Second, while the nation is still affluent, all the diverse races may appear equally loyal. But in an acute emergency, the immigrants will often be less willing to sacrifice their lives and their property than will be the original descendants of the founder race. Third, the immigrants are liable to form communities of their own, protecting primarily their own interests, and only in the second degree that of the nation as a whole. Fourth, many of the foreign immigrants will probably belong to races originally conquered by and absorbed into the empire. While the empire is enjoying its High Noon of prosperity, all these people are proud and glad to be imperial citizens. But when decline sets in, it is extraordinary how the memory of ancient wars, perhaps centuries before, is suddenly revived, and local or provincial movements appear demanding secession or independence. Some day this phenomenon will doubtless appear in the now apparently monolithic and authoritarian Soviet empire. It is amazing for how long such provincial sentiments can survive. 

Historical examples of this phenomenon are scarcely needed. The idle and captious Roman mob, with its endless appetite for free distributions of food—bread and games—is notorious, and utterly different from that stern Roman spirit which we associate with the wars of the early republic. In Baghdad, in the golden days of Harun al-Rashid, Arabs were a minority in the imperial capital. Istanbul, in the great days of Ottoman rule, was peopled by inhabitants remarkably few of whom were descendants of Turkish conquerors. In New York, descendants of the Pilgrim Fathers are few and far between. 

This interesting phenomenon is largely limited to great cities. The original conquering race is often to be found in relative purity in rural districts and on far frontiers. It is the wealth of the great cities which draws the immigrants. As, with the growth of industry, cities nowadays achieve an ever greater preponderance over the countryside, so will the influence of foreigners increasingly dominate old empires. Once more it may be emphasised that I do not wish to convey the impression that immigrants are inferior to older stocks. They are just different, and they thus tend to introduce cracks and divisions.

_____

~~~~~

Erős Pista

Post by Erős Pista Mon Dec 09, 2019 5:16 pm

KinderLad wrote:
    Zuper wrote:Zato sto je zapad dekadentan.
    Zato sto maca i drugar daca nece da imaju decu jer su konformisti, jer su tako nauceni da valja.
    U ovakvoj postavci prava i pravila u EU nemoguce je imati veci porast radjanja dece ma koliko bili bogati-nemoguce.
    Dobro se zna da sa uplivom zena u radnu snagu i njihovih prava dolazi do pada radjanja u svakoj zemlji.
    I sada kako to resiti? Nije moguce sada vracati zenska prava unazad, niti treba.
    Liberalnim metodama je nemoguce resiti taj problem.
    A onda moras da uvozis ljude da ne bi ekonomski pukao, a ti ljudi nisu bas nauceni istim pravilima kao domaci, znate postoje razlicite kulture koliko god vi to odbacivali, pa Macu moze preko noci da neko zaskoci.
    E, onda radikalna desnica raste, kao u Svedskoj gde dele prvo mesto po popularnosti trenutno sa socijal-demokratama, jer stvarno postoje zabranjeni delovi svedskih gradova gde je silovanje i kriminal jako prisutno koliko god svedska vlast to pokusavala da sakrije pa napravi jos veci problem.

Inace ce najvise nastradati zemlje sa Istoka Evrope, tipa Srbija, Hrvatska, Bugarska ili Ukrajina. Zapad moze da se izvlaci na bogatstvo jos neko vreme i da uvozi ljude a na istoku vlada najgore od  svega: nema novca a ponasanje kao na zapadu.

Samo sto Vilijamu to jos nisu objasnili na seminarima.

Nije niko "dekadentan" nego je to normalna posledica emancipacije i poboljsanja uslova zivota. Slicna prica je i u Kini.

U Kini je prica mnogo, mnogo gora, upravo ubog nedovoljno emancipacije i rodne ravnopravnost, kao i zbog drzavne kontrole radjanja.

Ali jbg, Zuperu to jos nisu objasnili na seminarima....

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    disident

Post by disident Mon Dec 09, 2019 5:18 pm

Čuj gora, sad kad politbiro lupi jedan dekret

_____
    Pristalica krvne osvete
    Zuper

Post by Zuper Mon Dec 09, 2019 5:18 pm

Kako, bre, u zemlji gde 70 godina vlada komunizam nema emancipicaije i ravnopravnostiK
    disident

Post by disident Mon Dec 09, 2019 5:22 pm

Pa jedna od posledica politike jednog deteta je femicid zastrasujucih razmera, toliki da sada kineskoj populaciji fali 40 miliona žena za brak. Ništa u društvu ne može da se rešava dekretima. Indija, Kina i soc Rumunija su primeri kako su se državne politike nataliteta završile sa neočekivanim i često suprotnim posledicama

_____
    Pristalica krvne osvete
    Zuper

Post by Zuper Mon Dec 09, 2019 5:24 pm

uskoci glupavi disident, jadnik se uplasio pa samo skakuce okolo. Kao kuce koje stalno laje kada je uplaseno.
    Pa nisam ja kriv sto si glupav.
    disident

Post by disident Mon Dec 09, 2019 5:26 pm

Za tebe sam major Disident seoba naroda - Page 5 3579118792

_____
    Pristalica krvne osvete
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Mon Dec 09, 2019 5:26 pm

disident wrote:Pa jedna od posledica politike jednog deteta je femicid zastrasujucih razmera, toliki da sada kineskoj populaciji fali 40 miliona žena za brak. Ništa u društvu ne može da se rešava dekretima. 

Kako ne može? Eno uvoze pakistanske hrišćanke.

_____

~~~~~

disident

Post by disident Mon Dec 09, 2019 5:29 pm

Летећи Полип wrote:
    disident wrote:Pa jedna od posledica politike jednog deteta je femicid zastrasujucih razmera, toliki da sada kineskoj populaciji fali 40 miliona žena za brak. Ništa u društvu ne može da se rešava dekretima. 

Kako ne može? Eno uvoze pakistanske hrišćanke.
    Da, msm da je aljazira objavila priču. Međutim ni trgovina robljem ne može da pokrije toliki jaz. Nije pomogla ni Srbiji sa ženama iz Albanije, osim za bljuv reportaže i članke po tabloidima i rts

_____
    Pristalica krvne osvete

Post by Sponsored content

Current date/time is Fri Nov 15, 2024 5:22 am