meni drugar kaze kad ces praviti decu ko ce te paziti u starosti, a ja mu kazem odjebi sa tom logikom
Last edited by AZ-5 on Mon Dec 09, 2019 3:43 pm; edited 1 time in total
Zuper wrote:Oni su vec doneli odluku.KinderLad wrote:
Nije niko "dekadentan" nego je to normalna posledica emancipacije i poboljsanja uslova zivota. Slicna prica je i u Kini.
Nije slicna prica u Kini. Tamo je sa vrha uvedena politika "jednog deteta" sa vrha ce je ukinuti.
Zapad je dekadentatn. Napustio je neke norme, mozes ih zvati hriscanskim, on uziva u konformizmu i individualnost, samozadovoljno mastrurbira.
Nije to lose samo je dekadencija, uostalom i druge velike civilizacije su padale zbog takovih trendova.
To je usud coveka.
aham pretpostavljam da bi pustio i nekog beskućnika da živi kod tebe ako ti on kaže mož da dođeš i ti kod mene pod most? Šta jednog 20 komada, nema veze što si ti radio za tu kuću čitavi život a on se pio i kockao i pravio se mnogo pametan dok si ti rmbačio. I da ti kaže kako to može kokakola i kod tebe i kod mene a ja ne mogu kod tebe.Mr. Moonlight wrote:MNE wrote:
lol, pa o čemu se radi onda? Ima jedno pesto osamsto miliona ljudi na planeti koji bi rado živjeli u Dojčlandu, ili bi ih tako dooobar pustio sve ili mi reci po kom kriterijumu bi nekima dozvolio a nekima ne?
pustio bih sve, a ako onda to smeta nemcima i njih bi pustio da idu u siriju, afganistan ili već gde im se više sviđa
AZ-5 wrote:ljudi su skontali da nije smisao zivota stancati decu i provoditi godine u usranim pelenama i odgajanju copora deca, a nisu odavno u evropi vremena takva da zahtevaju mnogoclane porodice.
Летећи Полип wrote:A zašto misliš da i na Zapadu neće biti politbiro koji će da kaže - 2 bela deta, i ono budu dva bela deteta?
MNE wrote:aham pretpostavljam da bi pustio i nekog beskućnika da živi kod tebe ako ti on kaže mož da dođeš i ti kod mene pod most? Šta jednog 20 komada, nema veze što si ti radio za tu kuću čitavi život a on se pio i kockao i pravio se mnogo pametan dok si ti rmbačio. I da ti kaže kako to može kokakola i kod tebe i kod mene a ja ne mogu kod tebe.Mr. Moonlight wrote:
pustio bih sve, a ako onda to smeta nemcima i njih bi pustio da idu u siriju, afganistan ili već gde im se više sviđa
@Kinder nema promjena temperature nikakve veze sa migracijama već stoka koja je vodila ratove "za demokratiju" po Aziji preko svojih medija optužuje prirodu za sranje koje su oni napravili. Ne primajte se na to, msm šta sad ako padne temperatura jedan stepen ima da bježe iz Islanda i Finske ovamo, kako da ne.
Nego eto baš fina tema da vi iskažete svoju veliku dobrotu ali ako kako može na tuđ račun, što bi se reklo lako je tuđim kurcem mlatiti po koprivama.
Zuper wrote:Ja sam vam pisao sa Osvalda Spenglera, vrhunac zapada je bio Belle Epoque.
Vi se smejete, kazete: ovaj zuper je budala...
Ja rekoh-dobro drugovi, kako vi kazete.
Летећи Полип wrote:Zuper wrote:Ja sam vam pisao sa Osvalda Spenglera, vrhunac zapada je bio Belle Epoque.
Vi se smejete, kazete: ovaj zuper je budala...
Ja rekoh-dobro drugovi, kako vi kazete.
Pa upravo je Kina glavni argument protiv Spenglerovih fantazmagorija.
KinderLad wrote:AZ-5 wrote:ljudi su skontali da nije smisao zivota stancati decu i provoditi godine u usranim pelenama i odgajanju copora deca, a nisu odavno u evropi vremena takva da zahtevaju mnogoclane porodice.
Nije u tome vic. Deca su bila (ili ce mozda ponovo biti, al to nece lepo izgledati) zanema za welfare state. Nema penzija, neko moa da brine o tebi kad zanemocas, pa bolje da brine njih pet, nego jedno. Medjutim to ima svoju cenu na drugoj strani - masa nezaposlenih, social unrest i kao rezultat, u konacnici - ratove, kad tad. Posto i dalje nismo napredovali do toga da se svi hrane besplatnim pilulicama u kojima su svi hranljivi sastojci.
Летећи Полип wrote:Ama pa po Spengleru je Kina pokojna civilizacija.
disident wrote:Zuper kao neko sa desetoro dece kritikuje sebicne forumska masturbatore, ulje na platnu.
Nagadjam zupere, nemoj da te drma odmah paranoja ko sa jabukama. Uglavnom forumasi koji imaju decu bar jednom napišu jedan post o tome, ili neko sećanje na roditeljske probleme i dogodovstine, tvoji postovi su isključivo Geopolitika mix Treće okoZuper wrote:disident wrote:Zuper kao neko sa desetoro dece kritikuje sebicne forumska masturbatore, ulje na platnu.
Otkud ti znas koliko dece ja imam?
Santino wrote:Летећи Полип wrote:Ama pa po Spengleru je Kina pokojna civilizacija.
pa ta kina o kojoj je on pisao i jeste. ovo sad je nesto drugo.
disident wrote:Nagadjam zupere, nemoj da te drma odmah paranoja ko sa jabukama. Uglavnom forumasi koji imaju decu bar jednom napišu jedan post o tome, ili neko sećanje na roditeljske probleme i dogodovstine, tvoji postovi su isključivo Geopolitika mix Treće okoZuper wrote:
Otkud ti znas koliko dece ja imam?
Ovo kao da je baba Vanga ekskuzivno izjavila za kurirZuper wrote:Santino wrote:
pa ta kina o kojoj je on pisao i jeste. ovo sad je nesto drugo.
Upravo tako.
Kina je bila izietno dekadentna. Zato je dozivela katastrofu.
Zapad ce morati proci kroz cistiliste kao Kina ali je pitanje da li ce preziveti taj proces.
Kina je 150 godina patila i cesto je izlgedalo da ce da umre.
Cistiliste ce doci i bice veoma ruzno, kao u Kini.
Bukvalno postoji tema, samo je ti ne vidiš jer te interesuju druge stvari. Tako i mene ne interesuje sport i nemam pojma sta tu ima od tema i koji forumas navija za koji klubZuper wrote:disident wrote:
Nagadjam zupere, nemoj da te drma odmah paranoja ko sa jabukama. Uglavnom forumasi koji imaju decu bar jednom napišu jedan post o tome, ili neko sećanje na roditeljske probleme i dogodovstine, tvoji postovi su isključivo Geopolitika mix Treće oko
Ko i gde pise na ovome forumu o deci?