seoba naroda
- Post n°77
Re: seoba naroda
Летећи Полип wrote:Loše tumačiš Špenglera onda. Kada civilizacija umre, onda je baš mrtva. Grekoromanska, Semitska, Egipatska, Actečka... Iz ljudske mase na groblju stare civilizacije može da iznikne nova, ali je ona kvalitativno drugačija od one prtehodne. Komunistička Kina to nije. To je i dalje zemlja Konfučija i mandarina.
za spenglera je mrtva i srednjevekovna "magijska" evropa, pa je iz nje nastala faustijanska. iako obe imaju isusa, to nisu iste civilizacije, kao sto nije isto dinastija qing i komunisticka kina.
_____
I don't have pet peeves, I have major psychotic fucking hatreds.
- Post n°78
komunisticka kina je preuzela jednu zapadnu filozofiju, marksizam, pa kasnije i druge zapadne modele. to je sa qingom kao nebo.i zemlja.
_____
- Post n°79
https://vasudeva.forumburundi.com/t1269-nasa-decaZuper wrote:Gde je ta tema, mozda nesto napisem.
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°80
Ово је више ниво маме Кети Иванове, има тај апокалиптични шмек.disident wrote:
Ovo kao da je baba Vanga ekskuzivno izjavila za kurir
- Post n°81
a cemu to bezvezno potezanje rl?
_____
- Post n°82
Santino wrote:
za spenglera je mrtva i srednjevekovna "magijska" evropa, pa je iz nje nastala faustijanska. iako obe imaju isusa, to nisu iste civilizacije, kao sto nije isto dinastija qing i komunisticka kina.
Semiti su Magijska civilizacija. Faustovska je nastala na ruševinama Apolonijske, i pokrenula svoj ciklus.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°83
?Santino wrote:a cemu to bezvezno potezanje rl?
_____
Pristalica krvne osvete
- Post n°84
Na ovom forumu više forumasa pročitalo spenglera nego studenta sociologije po generaciji, iako je literatura na makar dva predmeta
_____
Pristalica krvne osvete
- Guest
- Post n°85
MNE wrote:aham pretpostavljam da bi pustio i nekog beskućnika da živi kod tebe ako ti on kaže mož da dođeš i ti kod mene pod most? Šta jednog 20 komada, nema veze što si ti radio za tu kuću čitavi život a on se pio i kockao i pravio se mnogo pametan dok si ti rmbačio. I da ti kaže kako to može kokakola i kod tebe i kod mene a ja ne mogu kod tebe.Mr. Moonlight wrote:
pustio bih sve, a ako onda to smeta nemcima i njih bi pustio da idu u siriju, afganistan ili već gde im se više sviđa
@Kinder nema promjena temperature nikakve veze sa migracijama već stoka koja je vodila ratove "za demokratiju" po Aziji preko svojih medija optužuje prirodu za sranje koje su oni napravili. Ne primajte se na to, msm šta sad ako padne temperatura jedan stepen ima da bježe iz Islanda i Finske ovamo, kako da ne.
Nego eto baš fina tema da vi iskažete svoju veliku dobrotu ali ako kako može na tuđ račun, što bi se reklo lako je tuđim kurcem mlatiti po koprivama.
ako je to baš stvar za diskusiju, imao sam i u stanu u kome živim i u kući u kojoj ne živim puno ljudi, dugo
- Guest
- Post n°86
ako dobro razumem, od sada ćemo morati da razgrćemo ove "primi ih u kuću" budalaštine ako želimo da razgovaramo o migracijama? ako je tako, onda bolje da se selimo na Krstaricu.
- Post n°87
ne paniči, ovakve promjene temperature su se dešavale ko zna koliko puta kroz istoriju homosapiensa, u srednjem vijeku si isto imao "globalno zagrijavanje" i preživjeli su iako nisu imali ni klimuKinderLad wrote:MNE wrote:
aham pretpostavljam da bi pustio i nekog beskućnika da živi kod tebe ako ti on kaže mož da dođeš i ti kod mene pod most? Šta jednog 20 komada, nema veze što si ti radio za tu kuću čitavi život a on se pio i kockao i pravio se mnogo pametan dok si ti rmbačio. I da ti kaže kako to može kokakola i kod tebe i kod mene a ja ne mogu kod tebe.
@Kinder nema promjena temperature nikakve veze sa migracijama već stoka koja je vodila ratove "za demokratiju" po Aziji preko svojih medija optužuje prirodu za sranje koje su oni napravili. Ne primajte se na to, msm šta sad ako padne temperatura jedan stepen ima da bježe iz Islanda i Finske ovamo, kako da ne.
Nego eto baš fina tema da vi iskažete svoju veliku dobrotu ali ako kako može na tuđ račun, što bi se reklo lako je tuđim kurcem mlatiti po koprivama.
Jedan stepen je ogromna promena, dva je ubitacna. Ali vidim da ti to nije bas najjasnije.
mnogo veći problem je ono drugo što si pomenuo odnosno količina ljudi na planeti, jednostavno previše nas je, a taj problem kad se riješi (a moraće prije ili kasnije) ni uticaj na klimu neće biti toliki problem
- Post n°88
disident wrote:https://vasudeva.forumburundi.com/t1269-nasa-decaZuper wrote:Gde je ta tema, mozda nesto napisem.
Ja na toj temi ne mogu da pisem.
Sorry, but only users granted special access can read topics in this forum.
Kako ti mozes posto cenim da kao omladinac koji jos radi u prodavnici da bi se finansirao za fakultet nisi bas razgranao porodicu?
Last edited by Zuper on Mon Dec 09, 2019 4:29 pm; edited 1 time in total
- Post n°89
aham, a primao si random ljude sa ulice ili ljude koje znaš ili znaš bar ko su?Mr. Moonlight wrote:MNE wrote:
aham pretpostavljam da bi pustio i nekog beskućnika da živi kod tebe ako ti on kaže mož da dođeš i ti kod mene pod most? Šta jednog 20 komada, nema veze što si ti radio za tu kuću čitavi život a on se pio i kockao i pravio se mnogo pametan dok si ti rmbačio. I da ti kaže kako to može kokakola i kod tebe i kod mene a ja ne mogu kod tebe.
ako je to baš stvar za diskusiju, imao sam i u stanu u kome živim i u kući u kojoj ne živim puno ljudi, dugo
- Guest
- Post n°90
Vas dva debila ste u nekom dogovoru da zajedno gnojite?
Ajde marš u kurac i sa topika i sa foruma.
Ajde marš u kurac i sa topika i sa foruma.
- Post n°91
Papa Lazarou wrote:ako dobro razumem, od sada ćemo morati da razgrćemo ove "primi ih u kuću" budalaštine ako želimo da razgovaramo o migracijama? ako je tako, onda bolje da se selimo na Krstaricu.
Slažem se, ali da se razumemo, takvi komentari nisu ništa tupaviji od onog "koliko ste Krajišnika primili 95".
_____
~~~~~
- Post n°92
ja jos nisam od Supice dobio odgovor sta je taj jebeni zapad koji mu se u svakom drugom postu nadje
el putin istok?
el putin istok?
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°93
Ne znam stvarno, nisam u moderacijiZuper wrote:disident wrote:
https://vasudeva.forumburundi.com/t1269-nasa-deca
Ja na toj temi ne mogu da pisem.
Sorry, but only users granted special access can read topics in this forum.
Kako ti mozes posto cenim da kao omladinac koji jos radi u prodavnici da bi se finansirao za fakultet nisi bas razgranao porodicu?
_____
Pristalica krvne osvete
- Guest
- Post n°94
Летећи Полип wrote:Papa Lazarou wrote:ako dobro razumem, od sada ćemo morati da razgrćemo ove "primi ih u kuću" budalaštine ako želimo da razgovaramo o migracijama? ako je tako, onda bolje da se selimo na Krstaricu.
Slažem se, ali da se razumemo, takvi komentari nisu ništa tupaviji od onog "koliko ste Krajišnika primili 95".
Ne bih znao pošto ih nikad nisam pravio. Moja majka je, koliko je mogla, pravila hranu za izbeglice na autoputu, a ja sam par dana nosio pakete na Radio B92 koji je jedini organizovano pomagao tim ljudima. Zuperi i slični sluzavci su u to vreme seirili "kad neće da brane Krajinu, sad neka crknu".
- Post n°95
Vasilije, kada si vec ovde, zasto sam diskriminisan na forumu?
Kako moze disident da ima pristupe delu foruma kojem ja nemam pristup i zbog cega, Vasilije.
Da li je to jedini deo i sta krijete?
Kako moze disident da ima pristupe delu foruma kojem ja nemam pristup i zbog cega, Vasilije.
- Guest
- Post n°96
Zuper wrote:Vasilije, kada si vec ovde, zasto sam diskriminisan na forumu?
Kako moze disident da ima pristupe delu foruma koji ja nemam i zbog cega, Vasilije.
Postoji i topik na kome nekoliko starijih članova govori samo o tebi. Ne zajebavam se.
Svaki forum ima više slojeva pristupa, pa tako i ovaj.
Last edited by Papa Lazarou on Mon Dec 09, 2019 4:35 pm; edited 1 time in total
- Post n°97
moja stara primila u kucu nekog hrvata, jos ga nije izbacila
hebo ga ja u buljsona
hebo ga ja u buljsona
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°98
Nisam ni mislio na tebe. Već apstraktno na strane koje upućuju jedni drugima takve komntare.
_____
~~~~~
- Post n°99
Pa ima na otvorenom delu foruma, i to je u redu, ja sam vecita inspiracija.
Ali ovo je nesto drugo.
Ali ovo je nesto drugo.
- Post n°100
Ovo nepoznatim ljudima podseća na ono Cigani nemaju dokumenta i nisu uopšte registrovani nigde, i onda kradu i nemoš im ništa.
_____
Pristalica krvne osvete