Treća Jugoslavija
- Post n°176
Re: Treća Jugoslavija
Ne znam, ili Srpska narodna, ili ako je baš zažmurio na 1 i po oko - SNP.
- Post n°177
Тренутна, а и генерално. pic.twitter.com/kFziTfypyK
— Амбивалентни (@popmoderan) August 4, 2021
- Post n°179
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°180
https://www.cenzolovka.rs/pritisci-i-napadi/zastita-pripadnika-tajne-sluzbe-i-pritisci-na-sud-glavni-rizici-za-osudjujucu-presudu-u-procesu-za-ubistvo-slavka-curuvije/?fbclid=IwAR3d1XlI10uB8nKS0qwrBi27rzhS7HeiLbEWLJB5osK8Qyq7POC4unFIfCE
Oduvek me kopka zasto Milosevic i bezbednosni apart nisu za tu celu decenija ratova,diktature i izolacije pocinili vise politickih ubistava. Ili zasto bas ta koja su pocinili.
Rezim koji je odgovoran za nekoliko desetina hiljada mrtvih je stao na Ibarskoj i Stambolicu. A onda na kraju, cak i ni ta dva nisu do kraja rasvetljena.
Logičan odgovor je da je Milošević bio toliko siguran u svoju vlast a apart bio dalekovod i spreman da ostavi prostor za dogovor sa drugom stranom u slučaju da pobede.
Oduvek me kopka zasto Milosevic i bezbednosni apart nisu za tu celu decenija ratova,diktature i izolacije pocinili vise politickih ubistava. Ili zasto bas ta koja su pocinili.
Rezim koji je odgovoran za nekoliko desetina hiljada mrtvih je stao na Ibarskoj i Stambolicu. A onda na kraju, cak i ni ta dva nisu do kraja rasvetljena.
Logičan odgovor je da je Milošević bio toliko siguran u svoju vlast a apart bio dalekovod i spreman da ostavi prostor za dogovor sa drugom stranom u slučaju da pobede.
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°181
Ah, brate, nije lako ubiti coveka. Bez posledica narocito.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°182
Причаш о тим временима?
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°183
O bilo kojim. Ne moze rezim tek tako da krene da ubija. To se dugorocno zavrsava gradjanskim ratom i/ili isukanim kamama na samom dvoru.
_____
~~~~~
- Post n°184
Летећи Полип wrote:O bilo kojim. Ne moze rezim tek tako da krene da ubija. To se dugorocno zavrsava gradjanskim ratom i/ili isukanim kamama na samom dvoru.
А то причаш о убијању политичких противника у престоници, не о неким тамо ноћним чуварима, лепиоцима плаката, случајним пролазницима у кафићу или узбуњивачима по провинцији.
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°185
Kada je Savez komunista Srbije prestao da postiji, i postao SPS, da li su clanovi SKSa automatski presli u clanstvo SPS?
_____
~~~~~
- Post n°187
Летећи Полип wrote:Kada je Savez komunista Srbije prestao da postiji, i postao SPS, da li su clanovi SKSa automatski presli u clanstvo SPS?
Ne znam 100% za clanove (mislim - da), ali imovina jeste. Kao i imovina SSRN, cijim spajanjem sa SKS je i nastao SPS
- Post n°188
Летећи Полип wrote:Kada je Savez komunista Srbije prestao da postiji, i postao SPS, da li su clanovi SKSa automatski presli u clanstvo SPS?
То што каже Текелија, а за чланство је ваљда било да се подразумева да си члан док не примете да не плаћаш чланарину и ниси дошао по нову чланску карту. Важно је било да се у почетку надувају бројеви.
А и то за имовину... у доста случајева су је после изгубили јер је била власништво општине или града. Паре које су згрнули издајући туђ простор на елитним местима током бар 20 година, нико видети неће.
_____
- Post n°189
Када је деведесетих година прошлог века привреда Србије под санкцијама тонула, у Новом Пазару су као печурке после кише ницале мини-фабрике џинса. Кажу да је било више од 200 мањих и већих произвођача за које је, најчешће на црно, радило око 10.000 радника. Зато је тај крај назван долином џинса, а економски стручњаци Нови Пазар су прогласили за "мало привредно чудо". Продавале су се све врсте производа које су настале у мануфактурним погонима. Међутим, после три деценије променило се много тога.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°190
''Аутентични фудбалски стручњак, неуморни фудбалски стваралац и бескомпромисни такмичар, Милован Ђорић.'' pic.twitter.com/v6LdYVP4BW
— Miloš Stojanović (@udboguchi) December 7, 2021
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°191
Realno, ta recenica je najnezanimljivija
Prva utakmica posle pada diktature
- Post n°192
Mór Thököly wrote:Realno, ta recenica je najnezanimljivija
I najmanje bitna, zato tvit i nisam okačio na fudbalske topike
komunistička himna, Đinđić u loži, oslobođene od diktature, na stadionu više ljudi nego što može da primi...
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°194
Ahaha, sta je ovo?
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°195
Pa ova dvojica gledaju i komentarisu
- Post n°196
Sredinom 1991. Miloševićev režim je započeo agresivnu antititovsku propagandu. Njena suština može se svesti na nametanje mišljenja da je Hrvat Tito bio antisrbin. Nakon uklanjanja Titovog imena i lika iz javnog prostora u leto 1991, na red su došli akademski "stručnjaci":point_down: pic.twitter.com/ydGQYtUrTb
— Milan Radanović (@MilanRadanovi1) January 30, 2022
_____
????
- Post n°198
Dobra epizoda na RTSu iz onog serijala o nerešenim ubistvima, o ubistvu Vojislava Jelića, načelnika SUP Loznica koji je povezao konce o organizaciji Arkanovog ubistva.
https://www.vreme.com/vreme/dva-metka-za-svedoka/
https://www.vreme.com/vreme/dva-metka-za-svedoka/
- Post n°199
Drugar mi je prije petnaestak godina pričao kako je najzajebaniju tuču ikad vidio u Crnoj Gori. Uvratio da večera u kafani u kojoj se pet minuta po njegovom ulasku zamtnula tuča njih tridesetak. Bitka na liniji Milo v Momo. Koji je to bijes bio, kako se ljudi mlate, veli. A drugar se u životu nagledo nasilja.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°200
Prvu masovku koju sam video kao tinejdzer je bila tuča izmedju Novljana i Igaljana. Isto tako, tridesetak ljudi, ali je bilo na otvorenom pa su se vijali naokolo oko solitera u Igalu (znaće Notxor gde je to).
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”