Treća Jugoslavija
- Post n°102
Re: Treća Jugoslavija
Убиство Радована Стојичића Баџе
https://www.rts.rs/page/tv/ci/story/17/rts-1/4082710/ubistvo-radovana-stojicica-badze.html
https://www.rts.rs/page/tv/ci/story/17/rts-1/4082710/ubistvo-radovana-stojicica-badze.html
- Post n°103
staret wrote:Убиство Радована Стојичића Баџе
Ima i epizoda o ubistvu Pavla Bulatovića. Prvih par minuta je o njegovoj sahrani, to preporučujem za gledanje.
https://www.rts.rs/page/tv/sr/story/20/rts-1/4106736/.html
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°105
Vrlo vjerovatno, mada mi je utisak da se ni politički i vojni vrh drugog oka nije posebno potresao zbog ubistva Bulatovića.
Odgledao sam juče i epizode o Z T Kundaku i Žiki Petroviću. Kakvo čišćenje.
Kreće Mira Marković na put u Indiju i Kundak joj kaže kako mu je žao što ide jer se nesreća desila kad je prošle godina tamo išla. Ona mu odgovara da ovaj put neće biti nikakve nesreće, ode tamo i onda ubiju Kuundaka. Onda piše ono oproštajno pismo...
Ne znam na koju je nesreću iz '96. mislio Kundak.
Kreće Mira Marković na put u Indiju i Kundak joj kaže kako mu je žao što ide jer se nesreća desila kad je prošle godina tamo išla. Ona mu odgovara da ovaj put neće biti nikakve nesreće, ode tamo i onda ubiju Kuundaka. Onda piše ono oproštajno pismo...
Last edited by fikret hadžiabdić on Mon Dec 14, 2020 9:24 am; edited 1 time in total
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Guest
- Post n°106
Nije jer im nije bio iz oka* ispao, nije bio neki čuvar ili poznavalac tajni glavne ekipe.
- Post n°107
Одлични документарци, чини ми се да се слабије прате а штета.
Ставио сам убиство Стојичића као централно јер је то оно што се дешава,не само у Србији, од 1990, суштина, све покрива. Такође је његова прича ка успону и паду занимљива јер је Стојичић био дете са дна, дете рудара, који напредује ка врху својим радом и знањем, одличан џудиста, приличне храбрости а онда улази у центар и нешто много велико када и сам постаје свестан величине у онога што је ушао и колико је то опасно. Мислим да сва остала убиства делимично захватају суштину. Примера ради, Павле Булатовић није био корумпиран, он је убијен јер је био претња вероватно Милу али није био до краја укључен у причу.
Ставио сам убиство Стојичића као централно јер је то оно што се дешава,не само у Србији, од 1990, суштина, све покрива. Такође је његова прича ка успону и паду занимљива јер је Стојичић био дете са дна, дете рудара, који напредује ка врху својим радом и знањем, одличан џудиста, приличне храбрости а онда улази у центар и нешто много велико када и сам постаје свестан величине у онога што је ушао и колико је то опасно. Мислим да сва остала убиства делимично захватају суштину. Примера ради, Павле Булатовић није био корумпиран, он је убијен јер је био претња вероватно Милу али није био до краја укључен у причу.
- Post n°108
Mozda kada su se porodicno milosevici prevrnuli kolima? Nisam siguran koje je to godine to bilofikret hadžiabdić wrote:Vrlo vjerovatno, mada mi je utisak da se ni politički i vojni vrh drugog oka nije posebno potresao zbog ubistva Bulatovića.
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°109
96. su izgubili Beograd i još puno gradova i opštine od koalicije Zajedno.
- Guest
- Post n°110
MM je bila u Indiji 1996. i '97, za ovu drugu posetu ima detalja iz memoara Čede Štrbca koji je tada bio (novi) ambasador.
- Post n°111
E da, to me je uvek zanimalo, jesu te posete bile drzavno tj politicke prirode ili religijsko egzoticne, ili nesto trece?buffalo bill wrote:MM je bila u Indiji 1996. i '97, za ovu drugu posetu ima detalja iz memoara Čede Štrbca koji je tada bio (novi) ambasador.
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°113
Da li je neko bitan ubijen za vijeme njene posjete Indiji godinu ranije? To nije izrečeno već mi njihov dijalog zvuči kao da Kundak misli na tu vrstu nesreće.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Guest
- Post n°114
Čedomir Štrbac, Zapisi iz Indije 1997-2002
(pri kraju imaju i komentari o Kundaku)
(pri kraju imaju i komentari o Kundaku)
- Spoiler:
- Post n°115
Dosta dobro piše Štrbac. Fala na ovome
Posjeta proročice Vave predsedniku Gabona
Posjeta proročice Vave predsedniku Gabona
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Guest
- Post n°116
On je bio tamo ambasador krajem 80-ih i početkom 90-ih. I za to je pisao memoare, obe ove knjige imaju po 700-800 strana.
- Post n°117
Možda je Mira ide u Indiju neka julovska verzija Ideš za Kanadu.
- Post n°118
ćaća wrote:Možda je Mira ide u Indiju neka julovska verzija Ideš za Kanadu.
Toga sam se sinoć sjetio Baš tako mi je zazvučalo ono kad je Kundak skoro pa moli da ne ide u Indiju jer će opet biti nesreća.
Meni je Mirina JUL ekipa najčudnija i najluđa od svih iz tog vremena. Svi mi djeluju kao gosti na Kosarinoj žurci u Pun mesec nad Beogradom.
Last edited by fikret hadžiabdić on Mon Dec 14, 2020 4:50 pm; edited 1 time in total
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°119
Ništa, da proverimo šta se desilo kada je prvi put bila u Indiji.
- Guest
- Post n°120
Bila je to neka julovska ideološka kombinacija, prema Indiji je tu paradiplomatsku vezu držao Ljubiša Ristić.
- Post n°121
fikret hadžiabdić wrote:ćaća wrote:Možda je Mira ide u Indiju neka julovska verzija Ideš za Kanadu.
Toga sam se sinoć sjetio Baš tako mi je zazvučalo ono kad je Kundak skoro pa moli da ne ide u Indiju jer će opet biti nesreća.
Meni je Mirina JUL ekipa najčudnija i najluđa od svih iz tog vremena. Svi mi djeluju kao gosti na Kosarinoj žurci u Pun mesec nad Beogradom.
JUL sam po sebi ili baš Mirina škvadra?
- Post n°122
ćaća wrote:fikret hadžiabdić wrote:
JUL sam po sebi ili baš Mirina škvadra?
Mirina svita, bar ovi za koje ja znam, uključujući i njenu porodicu.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°123
А замисли алтернативну историју у којој каже некакво "Фердинанде, ајмо у Сарајево".
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°124
buffalo bill wrote:ćaća wrote:Možda je Mira ide u Indiju neka julovska verzija Ideš za Kanadu.
Bila je to neka julovska ideološka kombinacija, prema Indiji je tu paradiplomatsku vezu držao Ljubiša Ristić.
da, on im je zaista bio neka vrsta ideologa. mirin dugin.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°125
ovo kod strbca je cisto zlato.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started