Ona je bila jedna od znacajnih igraca udb-e na javnoj sceni, ipak je Brega ispred.
A i dosta se trosila za drzavu u africkim kombinacijama.
Treba to ceniti.
Kozarčanin Dragoje Lukić se bavio istraživanjem sudbine kozaračke djece. Prvi je došao do dnevnika Diane Budisavljević. On i ja smo uoči zadnjeg rata bili kod njene unuke i ona nam je dala dnevnik. Trebali smo to objaviti, ali onda je došao rat. Kasnije nas je prozivala da smo to odnijeli, ali mi smo morali bježati. Mislim da je to ostalo na Kozari. Cijela kartoteka o toj djeci i stradanju nalazila se u Crvenom križu ili Crvenom krstu, kako hoćete. Dragoje je nekako preko veze došao do toga. To nije nestalo 1945., kako se danas govori. Mislim da su kartoteke uništene 1990-ih.
Zuper wrote:Logicno.
Ona je bila jedna od znacajnih igraca udb-e na javnoj sceni, ipak je Brega ispred.
A i dosta se trosila za drzavu u africkim kombinacijama.
Treba to ceniti.
fikret selimbašić wrote:Ja sam neki dan na tv naletio na dokumentarac o EKV. Sonja Savić najozbiljnije priča kako je heroin početkom osamdesetih u Beogradu bio jeftin i dostupan po nalogu i uz pomoć DB-a. Cilj je bio da se na pomoću heroina rasturi i pomete buntovnička scena koja se tad pojavila u BG. Par drugih sagovornika je nešto slično provuklo ali ona je baš sa ubjeđenjem to pričala. Meni tomalomnogo glupo zvučalo. Isto mi je glupo i ovo sa Bregom i Brenom kao DB saradnicima/produktima.
Mr.Pink wrote:a ja jesam misljenja da je bumere realno boleo kurac za sve tih osamdesetih. gledam po matorom
njemu najveca briga bilo gde ce na zimovanje, koga ce da pohebe i sta ce Zvezda uraditi protiv slobode iz tuzle
nije bio u tom djiru pilu-lilu, ali mi je pricao kako se najedared se pojavio neki dobar turski dop. ka'e bato roba iz prve ruke
Jel se zna šta je bilo sa njim, svi članci se završavaju sa rečenicom da ga je predsednik sfrj pomilovao 1990.fikret selimbašić wrote:Mr.Pink wrote:a ja jesam misljenja da je bumere realno boleo kurac za sve tih osamdesetih. gledam po matorom
njemu najveca briga bilo gde ce na zimovanje, koga ce da pohebe i sta ce Zvezda uraditi protiv slobode iz tuzle
nije bio u tom djiru pilu-lilu, ali mi je pricao kako se najedared se pojavio neki dobar turski dop. ka'e bato roba iz prve ruke
Mehmet Ali Kara Kafa.
disident wrote:Jel se zna šta je bilo sa njim, svi članci se završavaju sa rečenicom da ga je predsednik sfrj pomilovao 1990.fikret selimbašić wrote:
Mehmet Ali Kara Kafa.
fikret selimbašić wrote:Ja sam neki dan na tv naletio na dokumentarac o EKV. Sonja Savić najozbiljnije priča kako je heroin početkom osamdesetih u Beogradu bio jeftin i dostupan po nalogu i uz pomoć DB-a. Cilj je bio da se na pomoću heroina rasturi i pomete buntovnička scena koja se tad pojavila u BG. Par drugih sagovornika je nešto slično provuklo ali ona je baš sa ubjeđenjem to pričala. Meni tomalomnogo glupo zvučalo. Isto mi je glupo i ovo sa Bregom i Brenom kao DB saradnicima/produktima.
bruno sulak wrote:fikret selimbašić wrote:Ja sam neki dan na tv naletio na dokumentarac o EKV. Sonja Savić najozbiljnije priča kako je heroin početkom osamdesetih u Beogradu bio jeftin i dostupan po nalogu i uz pomoć DB-a. Cilj je bio da se na pomoću heroina rasturi i pomete buntovnička scena koja se tad pojavila u BG. Par drugih sagovornika je nešto slično provuklo ali ona je baš sa ubjeđenjem to pričala. Meni tomalomnogo glupo zvučalo. Isto mi je glupo i ovo sa Bregom i Brenom kao DB saradnicima/produktima.
to je ludilo. medjutim posto sam igrom slucaja malo izucava sluzbu u 60tim izgleda da republicke sluzbe ulaze u tom periodu u igru sa heroinom preko turske. jugoslavija je naravno tranzit ali gde ima tu se i preliva.
KinderLad wrote:EKSKLUZIVNO: BRUNO SULAK
Droga je rasturila Jugoslaviju
Poslusao sam dva njegova intervjua, kod marica i na balkan infou, i da on ga isto pominje u oba, nego sam mislio sta je sa njim danasfikret selimbašić wrote:disident wrote:
Jel se zna šta je bilo sa njim, svi članci se završavaju sa rečenicom da ga je predsednik sfrj pomilovao 1990.
U zatvoru je pohvatao dodatne veze pa nastavio sa starim poslom. Navodno je kasnije bio i snabdjevač Zemunskog klana. Safet Kalić ih je uvezao sa njim, oni njemu novce i burad neke kiseline koja se koristi pri proizvodnji droge, on njima super dobri heroin koji i je nakon desetak sječenja bolji od konkurencije. Tako bar priča i piše bivši policajac Mile Novaković, meni on djeluje uvjerljivo i u knjigama i u intervjuima.
bruno sulak wrote:kako su gurali teske zlocine pod tepih kada su uvek isli sa vecom cifrom ubijenih u jasenovcu? i uopste niti jednog momenta nisu prikrivani ustaski zlocini. moja baka je bila u zbegu na kozari i ceo zivot je cekala da dodju ponovo ustase.
kada je bilo ono ubacivanje ustaskih terorista u sfrj kaze cale da se ona uzasno uplasila preko neke "normalne" mere. pri tome ona je bila uciteljica i o tome je stalno pricala deci (uglavnom malim bosnjacima). mislim nikakvog prikrivanja nije bilo. kao sto sada se trigeruju bradonje kada ih se stavi u istu recenicu sa ustasama a svako ko je imao prelaznu ocenu iz istorije je znao da nisu bili izjednaceni u ex-yu.