Rakijo rako, ja te volim jako
- Post n°51
Re: Rakijo rako, ja te volim jako
Kako se od kleke pravi bure? Kleka je zbun.
- Post n°52
Ма, реклама... можда се прави тако што пинтер пије клековачу док прави буре.
Нешто као са оном паштетом од јаребице.
Нешто као са оном паштетом од јаребице.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°53
U Americi se neke vrste kleke koriste u građevinarstvu, ima ih i 30 metara visokih.
- Post n°54
Ал' ови се фале буретом од српске клеке...
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°55
Onda je u pitanju neprecizna formulacija - koristili su bure u kome je bila klekovača.
Ali to je poprilična komplikacija.
Malo kenjaju, rekao bih.
Ali to je poprilična komplikacija.
Malo kenjaju, rekao bih.
- Post n°56
Ајде! Рекламни текст, а кењају... свашта има данас.
Тако сам гледао једном на јућубету о неком босанском ресторану у Хјустону, Даласу или Остину, тако негде, где је као све оригинал. Осим што нема сомуна него она стандардна меколика земичка што се лепи за зубе, а и кајмак праве од крем сира, а и није баш права шопска него... Дакле 100% оригинал.
Тако сам гледао једном на јућубету о неком босанском ресторану у Хјустону, Даласу или Остину, тако негде, где је као све оригинал. Осим што нема сомуна него она стандардна меколика земичка што се лепи за зубе, а и кајмак праве од крем сира, а и није баш права шопска него... Дакле 100% оригинал.
_____
- Post n°57
Ih, pa pravi nas kajmak nikad ne bi prosao vecinu zapadnih sanitarnih propisa - to vec vri.паће wrote:Ајде! Рекламни текст, а кењају... свашта има данас.
- Post n°58
kapetanm wrote:Ih, pa pravi nas kajmak nikad ne bi prosao vecinu zapadnih sanitarnih propisa - to vec vri.паће wrote:Ајде! Рекламни текст, а кењају... свашта има данас.
Али је од прокуваног млека! Сирово ионако не сме да се продаје тамо. Осим ко уме да се снађе, на правну фору.
_____
- Post n°59
♏ wrote:Meni se najviše dopada ovaj crowdsourcing aspekt fotkanja sa unučetom kojekuda:
Vinjak Road
- Post n°60
Пробамо круксијевачу. Што је рана кајсија покварена са можда 15% ране крушке. Људи, ово уопште није тако лоше. Класика: кроз уста и грло клизи, у груди греје, онда тражи где си шупаљ и иде право тамо.
- занимљиво, уопште нема тај мирис док је пијеш, него тек кад издахнеш.
- онда ти је касно.
- занимљиво, уопште нема тај мирис док је пијеш, него тек кад издахнеш.
- онда ти је касно.
_____
- Post n°61
cekajuci da masina opere ves napravio sam nicim izazvan dosta solidan koktel
sirup od lavande iz muzeja macura, shot vrhunske domace loze iz cg, 2 kocke leda, malo soka od limete i ostatak kore nakon cedjenja u casu, nisam imao sodu pa sam sipao obicnu cesmovacu
dobro je, aj malo je loza previse dobra za ovu upotrebu ali negde ide u stranu tih caipirina/mojito koktela s tim da je subjektivno bolje jer je manje slatko
sirup od lavande iz muzeja macura, shot vrhunske domace loze iz cg, 2 kocke leda, malo soka od limete i ostatak kore nakon cedjenja u casu, nisam imao sodu pa sam sipao obicnu cesmovacu
dobro je, aj malo je loza previse dobra za ovu upotrebu ali negde ide u stranu tih caipirina/mojito koktela s tim da je subjektivno bolje jer je manje slatko
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°62
http://www.politika.rs/scc/clanak/396805/Rakija-se-ne-pije-hladna
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°63
U Nišu se pojavila rakija „Teslovača“ – u sijalici!
- Post n°64
Идеално за молотовљев коктел.
Ово наравно није сијалица, већ ”стилска” флаша.
Боја изгледа лепо, штета да је у глупој амбалажи.
Ово наравно није сијалица, већ ”стилска” флаша.
Боја изгледа лепо, штета да је у глупој амбалажи.
- Guest
- Post n°65
tartazine u google slike
ne kažem da je u ovom slučaju
ne kažem da je u ovom slučaju
- Post n°66
koja rakija je dobra za poklon nekom ko nije iz srbije? kajsija? jel to nema drugde? ako da, koji proizvodac? jel ima rakija od maline? i tako dalje..
ocu da impresioniram poklonom. pliz help.
ocu da impresioniram poklonom. pliz help.
- Post n°67
Кајсију праве још и Мађари (barack pálinka, што ме вазда наводило да направим неки штос кад су Обама и Сара Пејлин били у трци), а прави се ту и тамо све до јужне Немачке.
Ако је Амер, онда дуња - нико тамо нема појма како дуња изгледа, никад је видели нису, ал' свако познаје бар неког ко је причао да ју је једном видео (ово на узорку од њих педесетак). Док објасниш шта је, има да се сложи прича коју ће овај онда моћи код куће да преноси. Ионако се не разумеју у пића, ал' ако има причу онда је за причу.
Ако је Амер, онда дуња - нико тамо нема појма како дуња изгледа, никад је видели нису, ал' свако познаје бар неког ко је причао да ју је једном видео (ово на узорку од њих педесетак). Док објасниш шта је, има да се сложи прича коју ће овај онда моћи код куће да преноси. Ионако се не разумеју у пића, ал' ако има причу онда је за причу.
_____
- Post n°68
nije za amera, za kroejsu je. otkako je atlantik grupa kupla fudlend, izbili su mi iz rukava slatko od jagoda, ima ga i tamo. zato sam se prebacila na alko.
dale, za krojesu kajsija?! posto tamo nisam cula za rakiju od marelice
dale, za krojesu kajsija?! posto tamo nisam cula za rakiju od marelice
- Post n°69
За тамо већ не знам, имају шљиве имају лозе пио сам пива и вина... дакле даље од тога не знам а и нисам давно. С кајсијом не можеш погрешити (осим ако је којекаква па су ставили нешто кајсија у њу после печења, да замирише... познаје се по томе што је иста цена као за шљиву и дуњу).
_____
- Post n°70
šljiva "gorda". takva rakija nema u kroejša. to je level vrhunskog plemenitog konjaka ili viskija, u smislu kvaliteta materije, procesa i odležalosti, pa na kraju ukusa.
takođe dobra travarica nezaslađena medom. kroati su dosta velika divljina po pitanju rakije, cela istra trpa med u svoje biske i ostale travarice i kad probaju pravu stvar, padaju na dupe. a kurče se onoliko. moja preporuka je "sante 27" ali se tesko nalazi, takodje travarica nekadasnjeg tehnologa legendarne "stomaklije" iz svih masovnih radnji i samoposluga, mislim da se zove "stom", ustvari tako se zove sigurno:
stom (promenjena je sada flasa):
http://www.vinotekabeograd.com/rakija-od-lekovitog-bilja/4702-tok-stom-travarica
gorda
http://www.gorda.rs/gorda1.html
takođe dobra travarica nezaslađena medom. kroati su dosta velika divljina po pitanju rakije, cela istra trpa med u svoje biske i ostale travarice i kad probaju pravu stvar, padaju na dupe. a kurče se onoliko. moja preporuka je "sante 27" ali se tesko nalazi, takodje travarica nekadasnjeg tehnologa legendarne "stomaklije" iz svih masovnih radnji i samoposluga, mislim da se zove "stom", ustvari tako se zove sigurno:
stom (promenjena je sada flasa):
http://www.vinotekabeograd.com/rakija-od-lekovitog-bilja/4702-tok-stom-travarica
gorda
http://www.gorda.rs/gorda1.html
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°71
fala, resio si mi problem, jedno od ova dva, sta prvo nadjem
- Post n°72
umesto naparfimisanih rakija, dodao bih onu od divlje kruske koja se zove "ognjena". iz okoline prijepolja, ovo je tradicionalno pice tamosnjih muslimana koji su se njome u doba nakon pada otomanskog carstva opirali stegama religije i odrzavali normalnost zivota, a divlju krusku su cenili kao voce koje raste mimo bilo kakvih organizovanih uslova i sustinski je cisto. ne znam koliko je "ognjena" u tom smislu autenticna ali je izvanredna rakija, najbolja iz "ognjenog" repertoara - ima tu notu oporosti na nepcu od divljeg ploda ali nista od miomirisa koji podseca na vilijamove i slicne, nego samo tu barsunastu umeksanost da lakse klizi niz grlo.
http://www.vinotekabeograd.com/rakija-od-divlje-kruske/2277-ognjena-vocna-rakija-divlja-kruska
http://www.vinotekabeograd.com/rakija-od-divlje-kruske/2277-ognjena-vocna-rakija-divlja-kruska
_____
#FreeFacu
- Post n°73
darling wrote:fala, resio si mi problem, jedno od ova dva, sta prvo nadjem
uzmi gordu, skuplja je ali je spektakl. i nije rakija, osetno je plemenitije pice cak i od ovih raznih preskupih brendiranih rakija od po 25-100e.
http://www.vinotekabeograd.com/rakija-od-sljive/1648-gorda-sljivova-prepecenica-lux
_____
#FreeFacu
- Post n°74
Što toj osobi ne kupiš rakiju, pokloniš nešto drugo i popiješ rakiju?
- Post n°75
ne pijem rakiju.
fala, kondo, bice gorda, ubedio si me
fala, kondo, bice gorda, ubedio si me