Ko uzima Amere i Kanađane za bilo kakav reper za rakije? Italijani, Grci, Austrijanci, Nemci od zapada. Njihove rakije imaju neke veze sa našim. Pića od žitarica i krompira teško.
Rakijo rako, ja te volim jako
- Post n°176
Re: Rakijo rako, ja te volim jako
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Guest
- Post n°177
Ohladi dobro, imaj pored smokvi hladnih, neki sirac, popij malenu čašu naiskap da te sažeže malo.
- Post n°178
Nema smokvi sada, za to se čeka septembar.
Žestina bez mezeta nikako.
Žestina bez mezeta nikako.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°179
Erős Pista wrote:Ja se sve spremam.sa naucim da pijem lozu
Cuo sam da je poznavaoci hvale, a cak se i meni desilo par puta sa mi bas legne, mada mi inace ne lezi. Mislim da je bila 13. juli.
Ау да, та је ваљала, чак се и мени свиђала.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°180
Marius Lăcătuș wrote:preksinoć sam pio cipuro odležao 6 godina u buretu, neofarban, ispečen po kritskoj recepturi - tsikoudia - za par stepeni niži % alkohola. majko mila koje piće.
ishodište ove priče su kulturne razlike ili stvar navike. grci ne kapiraju našu rakiju nikako, ne bacam više pare da im nosim na poklon. isto žabari.
Budimo realni, nema bas puno populacija koje kapiraju tu nasu rakiju. Mozda je malo i do nje...just sayin'
- Post n°181
Па нека не капирају, искључивији клубови су ужи. Пробраније друштво.
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°182
Ne bih znao. Licno rakiju ne volim, pa nisam "vlastan" da konacno presudjujem u tom pitanju
- Post n°183
Горепоменутој лози је данас имендан, а?
_____
- Post n°184
Smokve petrovače rađaju oko petrovdana - imam jednu ali je baš mala tako da je rodila tipa jednu smorenu smokvu.
13. juli sad zovu Plantaže. Inače jedan od većih skandala pomenute firme je prodaja destilata grožđa Rubinu ispod svake cene. Koliko je to jaka firma govori činjenica da godinama pokušavaju da je unište da bi je u krizi "privatizovali", ali nisu uspeli. Nadam se da će se podići.
13. juli sad zovu Plantaže. Inače jedan od većih skandala pomenute firme je prodaja destilata grožđa Rubinu ispod svake cene. Koliko je to jaka firma govori činjenica da godinama pokušavaju da je unište da bi je u krizi "privatizovali", ali nisu uspeli. Nadam se da će se podići.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°185
pa ne rađaju oko petrovdana, pobrkao si sa jabukama. smokve petrovke rađaju početkom ili sredinom juna. te što dobace do petrovdana obično budu falične. pored moje kuće ima jedna petrovača koja zri u prvoj nedelji juna. meštani mi kažu da je ove godine obrana krajem maja, bilo toplo.
na stranu što su bezveze ali daj šta daš. žene kuvaju slatko od njih ali ih beru dok su tvrde, april-maj.
na stranu što su bezveze ali daj šta daš. žene kuvaju slatko od njih ali ih beru dok su tvrde, april-maj.
_____
#FreeFacu
- Post n°186
U pravu si - pobrkao sam jun i jul. Dobre su petrovače za jelo, ali nisu za sušenje.
_____
- Post n°188
Ако је 40% јако, где дође она наша од 49%?
Чек, пробао си то? Није оно "да додамо траве да се не осети шта је"?
Чек, пробао си то? Није оно "да додамо траве да се не осети шта је"?
_____
- Guest
- Post n°189
Ja sam probao, video proces i naširoko pričao sa destilerima. Ovo je najbolja travarica u zemlji a majstor destiler je isti čovek koji je pravio Stomakliju dok je bila vrhunska. Osnova rakije je šljivovica pravljena od jako kontrolisanih plodova branih na licu mesta na njihovoj zemlji. Destilerija je spektakularna, sa potpunom kontrolom temperature i kazanom u ozidanom boksu od zemlje.
- Post n°190
Перверзија.
Мора неко и то да направи, иначе свемир не би био комплетан.
Мора неко и то да направи, иначе свемир не би био комплетан.
_____
- Guest
- Post n°191
Bukvalno to. Inače oni rade i Yebiga rakiju koju Bili Guld iz Faith No More promoviše u SAD.
- Post n°192
odlična je yebiga kampanja
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°193
Сусјед је канда претекао комшију... први су се сетили. Е сад, да ли ваља...
_____
- Post n°194
Ne razumem se u rakiju koja nije od grožđa tako da mi treba second opinion.
Plantaže Podgorica prave rakiju od breskve koja je meni skroz ok.
U stvari, toliko je ok da sam u nedostatku domaće kupio breskvu umesto loze.
Da li ja tu nisam nešto razumeo ili je ta rakija bolja od loze, stvarno ne znam.
Miriše na breskvu, slične arome kao kajsija ili jabuka, pitka je i čista.
Ne bih rekao da je parfimisana, ne proizvodi nikakve probleme kasnije. Eto.
Plantaže Podgorica prave rakiju od breskve koja je meni skroz ok.
U stvari, toliko je ok da sam u nedostatku domaće kupio breskvu umesto loze.
Da li ja tu nisam nešto razumeo ili je ta rakija bolja od loze, stvarno ne znam.
Miriše na breskvu, slične arome kao kajsija ili jabuka, pitka je i čista.
Ne bih rekao da je parfimisana, ne proizvodi nikakve probleme kasnije. Eto.
_____
- Guest
- Post n°195
Prvo ograda: volim ovu rakiju da popijem kada je veoma hladna, i slažem se da ne proizvodi nikakve probleme sutradan.
Ali - tako snažan miris, po mom mišljenju, uglavnom nije moguć bez bonifikatora, tj. veštačke arome. Naglašen miris voća u eau-de-vie piću je najčešće jasan znak korišćenja ovih supstanci. Dok me ne demantuju, a raspitaću se, tretiram ovu rakiju kao zanimljiv i kvalitetan industrijski destilat u čijoj su proizvodnji korišćeni vrlo kvalitetni bonifikatori, uz učešće prirodne breskovače od voća sa Ćemovskog polja koja je tu da opravda ime i deklaraciju. (Deklaracija izgleda transparentno, navode se odlične, vrlo pozne sorte bresaka u preciznom odnosu).
Ali - tako snažan miris, po mom mišljenju, uglavnom nije moguć bez bonifikatora, tj. veštačke arome. Naglašen miris voća u eau-de-vie piću je najčešće jasan znak korišćenja ovih supstanci. Dok me ne demantuju, a raspitaću se, tretiram ovu rakiju kao zanimljiv i kvalitetan industrijski destilat u čijoj su proizvodnji korišćeni vrlo kvalitetni bonifikatori, uz učešće prirodne breskovače od voća sa Ćemovskog polja koja je tu da opravda ime i deklaraciju. (Deklaracija izgleda transparentno, navode se odlične, vrlo pozne sorte bresaka u preciznom odnosu).
- Guest
- Post n°196
ja ne očekujem da rakija od breskve miriše na breskvu
- Guest
- Post n°197
pa ni ja rakija od voća treba da miriše na rakiju od voća, a ne na voće, a ukus treba da je blago voćni.
ali ova rakija je zanimljiva, aroma je toliko intenzivna da podseća na, kad bi tako nešto moglo da postoji, suvi liker.
ali ova rakija je zanimljiva, aroma je toliko intenzivna da podseća na, kad bi tako nešto moglo da postoji, suvi liker.
- Post n°198
У последње време често чујем да убаце кило воћа у казан. Тако да се добије већим делом дестилат од шире, мањим делом од компота.
Што је можда и најбоље што могу да ураде да би продали онима који очекују да мириши на воће.
Што је можда и најбоље што могу да ураде да би продали онима који очекују да мириши на воће.
_____
- Guest
- Post n°199
Da, istina je to, pogotovo za dunjevaču koja se mnogo traži a ljudi ne razumeju koliko ona mora da košta da bi bila dobra.
- Post n°200
Уосталом, о чему причамо кад у кафани шљива, кајсија и дуња коштају исто .
_____