Ipak mi nisi odgovorio/prokometarisao klasicnu tvrdnju o idiotizmu seoskog zivota?uskok i ajduk wrote:шумидер-модер wrote:Ma prica Uskok praznu pricu, cuvati se uvek preteranog uzdizanja seljaka, iza je uvek neka krv i tlo.
Idiotizam seoskog zivota nije fraza nastala ni iz cega, seljak/farmer su po prirodi stvari konzervativni, inertni, ako se hoce zadrti.
http://www.politika.rs/rubrike/Ekonomija/Treba-uciti-od-holandskih-farmera.sr.html
Треба учити од холандских фармера
Пољопривредом у Земљи лала бави се само око 68.000 људи, али њен аграр и прерађивачи лане су извезли робу за 79 милијарди евра
Ili da uzmem tebe kao dovoljan primer?
Sto se tice ovih 68,000 Holandjana, ajde nam objasni sta cete ti i Radulovic sa ostatkom, mislim na srazmere ruralnog/urbanog stanovnistva u Srbiji?
U grad, kojim mehanizmima?
Prisilno, nacionalizacijom, lepim recima i ubedjivanjem?
Muka mi je bre od tih trnavcevicevskih nabrajanja sta bi sve moglo da se uradi samo da smo kao Holandija, bas kao sto mi muka i od Politikinih optimistickih pisanija.
Ajde lepo, ako te zaista zanima, sad pronadji iznose subvencija za agrar po svakoj zemlji EU, izdvoj Holandiju, pa - mozda - mozemo na tu temu, sva je prilika da nema od tebe sagovornika glede sela i poljoprivrede.
Od pravih seljaka gori su samo priuceni seljaci.
Cak i kad se pokondire, kao uskok, pa krenu da seljakuju sa sve nagim plivanjem po seoskim protocnim jezerima, oni su teret za svaku modernu drzavu
Они који "градују" са сликама кабриолета (ваљда неког набуџеног, не разумем се у ауте) уз коментар да тако изгледају млађе, а на речима заступају тврду левицу старог кова, немају морално право да говоре о покондирености.
Zajebo si se, nije nabudzen, Porse je, nauci da se razumes u aute, budzilo se ranije, sporta radi.
A sto se levicarenja tice i njegove nespojivosti sa goreopisanim, cuo si za eksproprijaciju eksproprijatora?
A?