R.I.P.
- Post n°101
Re: R.I.P.
srce ili glava. i eto. meni je juce iznenada umro pas. samo smo je zatekli kako lezi na boku. ne znam. uzasan dan u uzasnoj godini.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°102
žao mi je bumere
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°103
Uh, zao mi je, bumere.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°104
ne znam. nije se mucila mukica. samo smo se svi spremili da umre najstariji pas od 17 godina i nekako je najveci sok sto je otisao relativno mladji mali pas od 12.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°105
mislim kenjam. mali plavi slatki pas koga su deca obozavala. mogla je da ima 100 godina opet bi se raspali.
ali eto kapiram da ima tih dana kada ljudi i psi tako odlaze.
ali eto kapiram da ima tih dana kada ljudi i psi tako odlaze.
_____
- Post n°106
zao mi je Bumere
A za Tijaga...bas bedak sa 57 god...
A za Tijaga...bas bedak sa 57 god...
- Post n°107
sućut za kucu, meni to već teže pada od ljudi
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°108
always did
_____
- Post n°109
Cousin Billy wrote:Umro Dejan Tiago Stanković. 57 godina
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°110
Neka DTS počiva u miru.
Žao mi je Bumere, bedan dan.
Žao mi je Bumere, bedan dan.
- Post n°111
rip DTS i bumerov pas.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°114
RIP
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°115
rip
_____
- Post n°117
Možda ide ovde... morbidno-zabavni twitter niz o tome kako su razni pisci nesrećno završili... Moj čovek Aldous, nije loš način da se ode, premda se verovatno tamo u Bardou sudario sa JFK-om.
- Post n°118
Čuveni pisac, romansijer, scenarista, dramaturg Dragoslav Mihailović preminuo je u Beogradu u 93. godini
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°119
Čitao sam tri njegova djela. Još uvijek mi promiče veličina tikvinog cvijeta, na svako novo čitanje mi bio sve tanji, Zadnji put ga reprizirao jesenas i ko zna kad će opet doći na provjeru. Petrija mi odlična, vjerovatno i zbog toga što svakao volim teme o seoskom i prigradskom crnilu. Čizmaši mi najslabiji od ove tri, pravim se da nisam gledao seriju.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°120
Procitao samo Tikve, u gimnaziji, za lektiru. Bas mi bila zabavna jer je sustinski triler i u kontekstu lektire je bila osvezenje. Nisam joj se posle vracao.
Last edited by Erős Pista on Sun Mar 12, 2023 7:54 pm; edited 1 time in total
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°121
Прочитао сам „Чизмаше“ пре годину-две, и делује као пристојно сабрана и романсирана документација. Као роман, прилично натегнуто, некако предраматизовано. Врло могуће да се све то, мање више, десило, ал... и даље предраматизовано. Ни у ком случају велик роман.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°122
Erős Pista wrote:Procitao samo Tikve, u gimnaziji, za lektiru. Tas mi bila zabavna jer je sustinski triler i u kontekstu lektire je bila osvezenje. Nisam joj se posle vracao.
Nije bila lektira u moje vrijeme. Sreo se sa njom na preporuku drugara, kraj '90. ili početak '91. Na prvo i na zadnje čitanje mi staromodni bili i tema i junaci i jezik kojim pričaju, Išla ja u paketu sa Draškovićevim Nožem. U mđuvremenu je bilo još tri-četiri vraćanja do onog jesenašnjeg. Nož sam ponovio samo kao film, tad mi je bio bolje napisan od tikava.
Vjerujem da je '68. bio materijal za ha(j)ps.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°123
kako noz ide sa tikvama?
noz je 🤮, klasicna exploatacija zlocina
tikve su izuzetne.
tikve su izuzetne.
- Post n°124
bradilko wrote:kako noz ide sa tikvama?
tikve su izuzetne.
Ide kad obje knjige dobiješ na čitanje, pročitaš i vratiš vlasniku i preporučiocu. Ja se sa tim knjigama srećem nakon prvih barikada kod Knina i pred JNA/KOS snimak o naoružavanju Hrvatske.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°125
pricamo o knjigama.fikret selimbašić wrote:bradilko wrote:kako noz ide sa tikvama?
tikve su izuzetne.
Ide kad obje knjige dobiješ na čitanje, pročitaš i vratiš vlasniku i preporučiocu. Ja se sa tim knjigama srećem nakon prvih barikada kod Knina i pred JNA/KOS snimak o naoružavanju Hrvatske.
ti o svemu pricas kroz rat.