Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Star Wars

Indy

Star Wars - Page 4 Empty Re: Star Wars

Post by Indy Mon Dec 21, 2015 2:14 pm

Ne znam kako je bilo kod vas, ali ja sam gledao sa punom salom fanboia. Ne samo da su aplaudirali na kraju, vec i na pocetku (kad je krenula muzicka tema), a posle su ceo put do parkinga savrseno imitirali Chewbaccu.
    Margit Savović

Post by Margit Savović Mon Dec 21, 2015 3:11 pm

Meni je na premijeri sledeći momenat bio presmešan. Mala je sala bila, za 60ak duša, od toga 50 hard core gikova i moj entourage, uključujući i moju kevu. Moja keva ima doživljaj SW na nivou da se razneži na droide i na to nešto da pravda pobedi. Nije neki veliki poznavalac.
    I sad, kreću trejleri za buduće filmove, sve u 3D. Mrak, pa logo Legendary Pictures, mrak, Blizzard Entertainment...i svi štreberi listom ispustiše orgazmični zvuk. Hahahha, ja ne igram igrice, ali korporativno znam šta je Blizzard. Izlazi im World of Warcraft film! Slatkice male ovi gikovi.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Dec 21, 2015 3:12 pm

moj komšija iz pet šopa kaže da broji dane do tog filma.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Dec 21, 2015 3:25 pm

evo i ovde moje recenzije filma, u jednoj slici.

Star Wars - Page 4 7503_1680713548876984_5643294302958324942_n
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Dec 21, 2015 7:43 pm

Mau wrote:
    I sad, kreću trejleri za buduće filmove, sve u 3D. Mrak, pa logo Legendary Pictures, mrak, Blizzard Entertainment...i svi štreberi listom ispustiše orgazmični zvuk. Hahahha, ja ne igram igrice, ali korporativno znam šta je Blizzard. Izlazi im World of Warcraft film! Slatkice male ovi gikovi.

Blizzard fandom in a nutshell na 6:38

Indy

Post by Indy Mon Dec 21, 2015 9:04 pm

Mau wrote:Moja keva ima doživljaj SW na nivou da se razneži na droide i na to nešto da pravda pobedi. Nije neki veliki poznavalac.

Ja nisam daleko od toga, s tim da mi je uvek latentno simpatican dark side, jer mi lice na neke death metalce. A cak i govore metal glasom ispod maski! Istina, lice i na naciste, pa ne mogu da ih podrzim. Da su samo metalci, ne bih znao za koga da navijam. Bilo bi ono, Slayer vs Adele, hmmm.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Dec 22, 2015 1:05 am

Kada je SWTOR izasao, secam se da je odnos populacije izmedju Republike i Imeprije bio 2:1 u korist Imperije. Jebi ga, ljudi vole mracnu stranu.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Dec 25, 2015 11:36 am

AnaDilajt

Post by AnaDilajt Mon Dec 28, 2015 9:49 pm

Star Wars - Page 4 01
    Star Wars - Page 4 02
    Star Wars - Page 4 03
    Star Wars - Page 4 04
    Star Wars - Page 4 05
    Star Wars - Page 4 06
    Star Wars - Page 4 07
    Star Wars - Page 4 08
    Star Wars - Page 4 09
    Star Wars - Page 4 10
    Star Wars - Page 4 11
    Star Wars - Page 4 12
    Star Wars - Page 4 13revised
    Star Wars - Page 4 14
    Star Wars - Page 4 15
    Star Wars - Page 4 16revised
    Star Wars - Page 4 17
    Star Wars - Page 4 18
    Star Wars - Page 4 19revised
    Star Wars - Page 4 20
    Star Wars - Page 4 21
    Star Wars - Page 4 22
    Star Wars - Page 4 23
    Star Wars - Page 4 24
    Star Wars - Page 4 25
    Star Wars - Page 4 26
    Star Wars - Page 4 27
    Star Wars - Page 4 28
    Star Wars - Page 4 29

http://www.lookingcloser.org/2015/12/star-wars-the-force-awakens-2015/
    Ointagru Unartan

Post by Ointagru Unartan Thu Dec 31, 2015 1:06 am

Odlican je film! Bas mi je legao, novi likovi su zanimljivi i harizmaticni, ima humora, ima tuznih scena, ima akcije, ima sve! A najpre ima taj Star Wars smek koi se zagubio u prikvelima

_____
    "Ne morate krenuti odavde da biste dosli tamo. Moguce je krenuti odavde i vratiti se ponovo tu, ali preko onoga tamo."
    Aca Seltik, Sabrana razmisljanja o topologiji, tom cetvrti.

My Moon Che Gavara.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Thu Dec 31, 2015 1:17 am

Jbt, meni je bio katastrofa, kao neki fan fiction. Jezivo derivativan, novi likovi nisu ni dobili priliku da prodišu, jer su zatrpani referencama i kopi-pejstovima iz prethodnih delova.

Baš slabo. Faking JJ Abrams i fanovski fetišizam.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Dec 31, 2015 2:23 am

William Murderface wrote:Jbt, meni je bio katastrofa, kao neki fan fiction. Jezivo derivativan, novi likovi nisu ni dobili priliku da prodišu, jer su zatrpani referencama i kopi-pejstovima iz prethodnih delova.

posle pet dana ovo je, nazalost, i moj utisak.
    Indy

Post by Indy Thu Dec 31, 2015 3:20 am

Syme, feministo, zar tako?

Star Wars - Page 4 Starwars

Star Wars is a game-changer, awakening the feminist force in little girls everywhere
    AnaDilajt

Post by AnaDilajt Thu Dec 31, 2015 7:45 am

Feminizam? Tržište će sve to srediti....

#WheresRey: Fans question omission of female Star Wars hero from merchandise sets
    Ointagru Unartan

Post by Ointagru Unartan Thu Dec 31, 2015 4:04 pm

William Murderface wrote:Jbt, meni je bio katastrofa, kao neki fan fiction. Jezivo derivativan, novi likovi nisu ni dobili priliku da prodišu, jer su zatrpani referencama i kopi-pejstovima iz prethodnih delova.

Film je kao neki rimejk epizode IV za mladje narastaje, i kao takav je uspesan. JJ Abrams je tu uradio nesto slicno kao i sa Star Trekom, samo mnogo bolje.

_____
    "Ne morate krenuti odavde da biste dosli tamo. Moguce je krenuti odavde i vratiti se ponovo tu, ali preko onoga tamo."
    Aca Seltik, Sabrana razmisljanja o topologiji, tom cetvrti.

My Moon Che Gavara.
    Gargamel

Post by Gargamel Fri Jan 01, 2016 2:58 am

Majk Dankan, autor podkasta Istorija Rima i Revolucije, kombinuje americku i francusku revoluciju za delove I-III (Anakin pocinje kao markiz de Lafajet, transformacija u Robespjera):

https://storify.com/gsasso/episode-1-a-long-time-ago-but-not-very-far-away
    https://storify.com/gsasso/episode-2-the-co
    https://storify.com/gsasso/episode-3-the-clone-wars

Last edited by Gargamel on Fri Jan 01, 2016 3:02 am; edited 1 time in total
    Gargamel

Post by Gargamel Fri Jan 01, 2016 3:01 am

+tisuću
    boomer crook

Post by boomer crook Fri Jan 01, 2016 3:11 am

ima jedna dobra scena u filmu.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Jan 01, 2016 12:15 pm

Gargamel wrote:Majk Dankan, autor podkasta Istorija Rima i Revolucije, kombinuje americku i francusku revoluciju za delove I-III (Anakin pocinje kao markiz de Lafajet, transformacija u Robespjera):

https://storify.com/gsasso/episode-1-a-long-time-ago-but-not-very-far-away
    https://storify.com/gsasso/episode-2-the-co
    https://storify.com/gsasso/episode-3-the-clone-wars

Ljudi previse seru o prikvelima, iskljucivo se koncentrisuci na sam zaplet. A pritom ignorisu onaj deo u kome su prikveli briljirali, a to je world building. Pa upravo su prikveli stvorili SW univerzum onakav kakav ga danas poznajemo. Oni su definisali sliku o dzedajima kakvu danas imamo. Oni su kreirali Sithove i taj veciti dualitet sa Dzedajima. Oni su stvorili Republiku i tu temu politicke nestabilnosti u galaksiji, koja postaje motor svakog zapleta u EU od tada pa do danas. Svetlosne sablje su postale kul tek od prikvela, i tek su od njih dobile nekakav smisao u realnoj borbi, kada vidis sta force useri sa njima mogu.

Mislim da se slobodno moze reci da su savremenoj predstavi koju danas imamo o Star Warsu stazu utabali upravo prikveli, kao i prikvelima inspirisani naknadni uradci, prevashodno iz sveta video igara.
    boomer crook

Post by boomer crook Fri Jan 01, 2016 12:21 pm

ti zapravo nikada nisi uzeo u ruke niti jedan extended universe strip ili knjigu? 

mislim imam jednu rec za tebe: midihlorini.

sto se mene tice jasno je da je sw peakovao sa empire strikes back kao kljucni momenat prepoznavanja filmskih autora kasnih 70tih sopstvenih konzervativnih korena. toga se nikada nisu zaista oslobodili.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Jan 01, 2016 12:26 pm

Davno sam probao malo da citam romane, ali nije to za mene. 

A midihlorini su prakticno retkonovani. Daj ne zajebavajte vise s tim.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Fri Jan 01, 2016 12:34 pm

Svakako je zapanjujuće koliko malo vremena The Force Awakens troši na ekspoziciju nove političke situacije.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    boomer crook

Post by boomer crook Fri Jan 01, 2016 12:38 pm

@anakin verter: dobro sto se migoljis po politici ali ovde te drzim u force chokeu ko da sam darth ostap. pa jesu ali ko ih je uopste uveo? da ne pominjem da to sto ti nisi citao DH SW stripove (ili ranije marvelove) ne znace da ne postoje. ceo ovaj seting koji ti pominjes je vec tu instaliran pod budnim oko flanelskog sitha.

mislim ja ne mrzim prikvele. meni su oni potvrdili da je lukas idiosinkraticni autor koji zaista veruje da stvara mitologiju za XX(I) vek. samo je jasno da se izmedju originalne serije i prikvela nesto desilo. to je zapravo dobra tema za nekoga ko se bavi studijima popularne kulture.

Last edited by ostap bender on Fri Jan 01, 2016 12:42 pm; edited 1 time in total
    boomer crook

Post by boomer crook Fri Jan 01, 2016 12:39 pm

btw armond white

http://www.nationalreview.com/article/428730/star-wars-demystified?target=author&tid=1152026

_____
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Jan 01, 2016 12:46 pm

ostap bender wrote:@anakin verter: dobro sto se migoljis po politici ali ovde te drzim u force chokeu ko da sam darth ostap. pa jesu ali ko ih je uopste uveo? da ne pominjem da to sto ti nisi citao DH SW stripove (ili ranije marvelove) ne znace da ne postoje. ceo ovaj seting koji ti pominjes je vec tu instaliran pod budnim oko flanelskog sitha.

mislim ja ne mrzim prikvele. meni su oni potvrdili da je lukas idiosinkraticni autor koji zaista veruje da stvara mitologiju za XX(I) vek. samo je jasno da se izmedju originalne serije i prikvela nesto desilo. to je zapravo dobra tema za nekoga ko se bavi studijima popularne kulture.

Dobro, verujem ti, u pravu si. Ali za nas (99%) koji nismo citali stripove, i koji smo se rodili od osamdesete pa naovamo - prikveli, igre i onaj crtac od Tartakovskog su stvorili ideju o SW univerzumu.

Post by Sponsored content

Current date/time is Tue Nov 19, 2024 9:30 pm