Domaci film
- Post n°101
Re: Domaci film
Nisam to gledao. Poslednje njegovo što sam gledao je bilo It's a Free World... i to mu je bilo isto dobro.
- Post n°102
Ovaj je bio odličan. Naši da gledaju i da uče. Pametno, politički, a opet bez lažnog patosa, bez dociranja, i sa puno radosti.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°103
Ne mre to, kad naši hoće uglavnom da se prikažu kao holivudski maverici na brdovitom Balkanu.
- Post n°104
Heh, pa da, a kad idu na politiku, onda tek ne valja.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°106
Mislim, izgleda nije lako učiti od drugih, čak i kad su ti pred nosom. Evo samo da pogledamo ključne filmove ovog novog rumunskog talasa i šta smo mi na te, univerzalne teme ikada snimili. O ilegalnom abortusu oni su snimili 4 meseca, 3 nedelje i 2 dana, mi smo snimili Lude godine. O raspadu zdravstva, oni Smrt gospodina Lazareskua, mi....ne mogu da se setim da smo išta snimili. O palanačkom debilizmu oni 3:28 zapadno od Bukurešta, mi - videti bilo koju Šotrinu glorifikaciju palanke. O policijskoj korumpiranosti oni Policijski, pridev, mi - možda smo i nešto snimili, nisam baš pratio, ali nije se čulo mnogo za to. I tako dalje....
- Post n°107
Hrvati su o zdravstvu snimili onog Ljudozdera vegetarijanca.
Ovo za abortus - u SFRJ je abortus bio legalan, zato je nas film na tu temu bio lagana omladinska drama, a njihov horor.
Ali u pravu si, najveci problem srpskog filma je sto ne ume da prikaze ono sto sve najvise tisti - raspad institucija.
O policiji zar ne bi bio Markovicev Kordon?
Ovo za abortus - u SFRJ je abortus bio legalan, zato je nas film na tu temu bio lagana omladinska drama, a njihov horor.
Ali u pravu si, najveci problem srpskog filma je sto ne ume da prikaze ono sto sve najvise tisti - raspad institucija.
O policiji zar ne bi bio Markovicev Kordon?
_____
- Post n°108
Nisam gledao Kordon. Što se tiče bolnica, bilo je nešto malo u Nešto između još.
- Post n°109
Anđe'o wrote:Nisam gledao Kordon. Što se tiče bolnica, bilo je nešto malo u Nešto između još.
И "Вариола вера".
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°110
Anđe'o wrote:Nisam gledao Kordon. Što se tiče bolnica, bilo je nešto malo u Nešto između još.
E da! Tako je. Odlican film. I Variola Vera, naravno, sto rece pace.
Ma ne mozemo SFRJ da racunamo, to je potpuno druga prica. Ja govorim o tz. srpskom filmu
_____
- Post n°111
hitna pomoc gorana radovanvica
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°112
Berkovićev "Rondo" upravo ide na Klasiktv, juče bila Žikina "Hajka".
"Rondo" je veliki film u evropskim okvirima.
edit: Berković je rođen u Beogradu a osnovnu školu i srednju pohađao u ... Zaječaru
edit: Berković je rođen u Beogradu a osnovnu školu i srednju pohađao u ... Zaječaru
- Post n°113
beatakeshi wrote:Berkovićev "Rondo" upravo ide na Klasiktv, juče bila Žikina "Hajka".
Meni je Rondo jedan od baš najomiljenijih domaćih filmova. Nikad lepše zajedničke glumačke igre nije bilo kod nas.
- Post n°114
Sinoć naletim na Berkovićevo "Putovanje na mjesto nesreće" (1971). Majstorski, moderno, "šmekerski". Bez greške. Da parafraziram svog neomiljenog pesnika "ova zemlja je nekad bacala daleko". Ana Karić
- Post n°117
Onda najbolje proveriti kad će repriza.
_____
- Post n°119
NI ja, jbg.
_____
- Post n°120
Ja odskora prešao na Beogrid/SBB, kurtalisao se Radijus vektora.
- Post n°121
100 najboljih srpskih filmova, 100 razloga za bojkot
_____
- Post n°122
te uvođenje ciklusa „Moj izbor“ koji će otpočeti filmovima u izboru Nebojše Pajkića
- Post n°123
ocekivati da filmski radnici ustanu protiv nacionalizma je u rangu onog vegetarijanca ljudozdera
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°124
Kad bi pustili filmske radnike da upravljaju državom imali bi uskoro konačno rešenje svih pitanja.
- Post n°125
hey andjeo ajd mi objasni magnetnu privlacnost srdanovog halmarkovog film-of-the-week medju pppametnim ljudima. meni je klopka at best osrednji film.
_____