Domaci film
- Guest
- Post n°51
Re: Domaci film
Ja sam očekivo da zapuca već na onom kupanju na rijeci. Pravolinijski, baš. Pop sahranjuje, imam vjenčava.
- Post n°52
William Murderface wrote:O, jbt, kakva duboka misao - najgori albanski policajac je u stvari Srbin!
Izdajnik.
Ja sam za ovog Gorana Radovanovića čuo od druga koji je radio sa njim na snimanju njegovog prvog filma Hitna pomoć. Kaže da je to bio žešći režimski pro DS projekat u vreme kada je sniman i dosta mu je bio gadan taj film. Sad, izgleda je osetio da je vetar promenio smer.
- Post n°53
Da, dok jednom ne omrkne drugom ne osvane.
Baš je neprijatno banalna simbolika. Kao i ovo sa policajcem, koji zato što radi u kosovksoj policiji, zlostavlja Srbe i priča isključivo albanski.
Glupo i neubedljivo.
Baš je neprijatno banalna simbolika. Kao i ovo sa policajcem, koji zato što radi u kosovksoj policiji, zlostavlja Srbe i priča isključivo albanski.
Glupo i neubedljivo.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°55
Anđe'o wrote:William Murderface wrote:O, jbt, kakva duboka misao - najgori albanski policajac je u stvari Srbin!
Izdajnik.
Ja sam za ovog Gorana Radovanovića čuo od druga koji je radio sa njim na snimanju njegovog prvog filma Hitna pomoć. Kaže da je to bio žešći režimski pro DS projekat u vreme kada je sniman i dosta mu je bio gadan taj film. Sad, izgleda je osetio da je vetar promenio smer.
Čuo sam za taj film, ali nisam gledao.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°56
Anđe'o wrote:William Murderface wrote:O, jbt, kakva duboka misao - najgori albanski policajac je u stvari Srbin!
Izdajnik.
nacionalna linija je konstantna. onako bio je to jeremicevsko ds film bas kao i enklava.
- Post n°58
hitnu pomoc da. enklavu sam citao.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°59
Pa dobro, ovo je na liniji onoga za šta su se zalagali razni filmski radnici - da se snima propaganda. Izborili su se.
edit - Enklava, mislim.
edit - Enklava, mislim.
- Post n°60
Ma pih, nije ni propaganda. Samo loše.
_____
- Post n°61
Anđe'o wrote:Pa dobro, ovo je na liniji onoga za šta su se zalagali razni filmski radnici - da se snima propaganda. Izborili su se.
edit - Enklava, mislim.
da. mitin kosovski fond.
- Post n°62
William Murderface wrote:Ma pih, nije ni propaganda. Samo loše.
ma propaganda koja se krije pa onda bude duplo golo.
- Post n°63
E to. Malo propaganda, malo pare iz kosovoskog fonda, a malo ako može i za Oskara. Može, može, ali onda ispadne ovo.
Varvari su za ovo remek-delo.
Varvari su za ovo remek-delo.
_____
- Post n°65
http://prezupc.com/kritika-varvara/
_____
The Politically Correct anti-racism depends on what it fights (or pretends to)—on the first-level racism itself, thus parasitizing its opponent: The PC anti-racism is sustained by the surplus-enjoyment which emerges when the PC-subject triumphantly reveals the hidden racist bias on an apparently neutral statement or gesture.
- Post n°66
nije los tekst. malo jaci urednicki posao te rad na nekim formalnim zahvatima filma i bio bi jos efektniji prikaz. svakako hvale vredno da bave ikicevim uratkom.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°67
Negde su generalno ispravno pročitali film, ali su mnoge konkretne primedbe promašene. Tipa: "U jednoj sceni on brka padeže, govoreći: „Ako ja odem u muriji“, što verovatno treba da nam sugeriše nešto i o henidkepu njegovog duha". Mislim, daj, jbt. Takođe, za razliku od Klipa, nisam ovde primetio moralističku osudu maloletičkog seksa. Pre sam stekao utisak da autor zapravo ne zna šta da kaže na tu temu, te da mu je kao i ona priča o crncu-fudbaleru, tematika seks klipova poslužila samo da stvori nekakav utisak aktuelnosti i autentičnosti (jer se takve priče stalno povlače po novinama).
Takođe, nisam siguran da Luka udari onog fudbalera kolima da bi "zaštitio njenu čast", pre bih rekao da je u pitanju neartikulisani bes prema uspešnijem konkurentu, eventualno bes zbog toga što ga je ovaj naterao da vidi ono što nikako nije želeo da vidi. Mislim da je i ta kritika promašena.
Ono za kevu i rijelitije, možda bi moglo da se razvije na neki zanimjiv način, ovako kako stoji zvuči bzvz (kao kad šuvar optuži Ramda za klasizam) - pa šta ako gleda rijeliti, a ne History channel? Većina ljudi zaista to i čini. Zanimljivija kritika bi bila zašto se autor odlučuje na tako banalan postupak. Dodatno, zanimjivo bi bilo zapitati se da li bi majka mogla da voli Majlsa Dejvisa i šta bi nam to govorilo o njenoj mladosti i zemlji u kojoj je ona odrastala - i tu je negde glavni problem Ikićevog filma, to je tako i tako je uvek bilo. Da je nekaada postojala jedna druga zemlja i jedan drugi način života, u kojem je, između ostalog, ono što prepoznajemo kao "visoku kulturu" bilo dostupno i nižim slojevima, kod njega se ne nazire. Istorija kao da počinje 99.-e.
Kao kontrast pogledati Tilva Roš u kojem se junaci susreću sa ostacima starih rurdarskih kopova i postrojenja kao sa ostacima neke drevne civilizacije.
Takođe, nisam siguran da Luka udari onog fudbalera kolima da bi "zaštitio njenu čast", pre bih rekao da je u pitanju neartikulisani bes prema uspešnijem konkurentu, eventualno bes zbog toga što ga je ovaj naterao da vidi ono što nikako nije želeo da vidi. Mislim da je i ta kritika promašena.
Ono za kevu i rijelitije, možda bi moglo da se razvije na neki zanimjiv način, ovako kako stoji zvuči bzvz (kao kad šuvar optuži Ramda za klasizam) - pa šta ako gleda rijeliti, a ne History channel? Većina ljudi zaista to i čini. Zanimljivija kritika bi bila zašto se autor odlučuje na tako banalan postupak. Dodatno, zanimjivo bi bilo zapitati se da li bi majka mogla da voli Majlsa Dejvisa i šta bi nam to govorilo o njenoj mladosti i zemlji u kojoj je ona odrastala - i tu je negde glavni problem Ikićevog filma, to je tako i tako je uvek bilo. Da je nekaada postojala jedna druga zemlja i jedan drugi način života, u kojem je, između ostalog, ono što prepoznajemo kao "visoku kulturu" bilo dostupno i nižim slojevima, kod njega se ne nazire. Istorija kao da počinje 99.-e.
Kao kontrast pogledati Tilva Roš u kojem se junaci susreću sa ostacima starih rurdarskih kopova i postrojenja kao sa ostacima neke drevne civilizacije.
_____
- Post n°69
pa problem ikicevog junaka je ta stalna zavera svega koja ga navodno opravdava. taj lik bi svakako i u svakom pogledu bio zanimljiviji da majka slusa kind of blue a ne gleda rijalitije.
@plackica: nope
@plackica: nope
- Post n°70
Da, to stoji. Svi oko njega su zaista užasne osobe - i keva i drugar i devojka.
_____
- Post n°71
William Murderface wrote:Da, to stoji. Svi oko njega su zaista užasne osobe - i keva i drugar i devojka.
ali drustvo je krivo! ja sam taj film nazvao vec losom sociologijom.
jadi mladog vertera + confederacy of dunces.
- Post n°72
_____
- Post n°73
William Murderface wrote:Takođe, nisam siguran da Luka udari onog fudbalera kolima da bi "zaštitio njenu čast", pre bih rekao da je u pitanju neartikulisani bes prema uspešnijem konkurentu, eventualno bes zbog toga što ga je ovaj naterao da vidi ono što nikako nije želeo da vidi. Mislim da je i ta kritika promašena.
Pa čitajući tekst, "zaštita časti" i "bes prema konkurentu" su vrlo komplementarni, zapravo teško da jedno ide bez drugog. Ovde malo postaješ kritizer.
Ono za kevu i rijelitije, možda bi moglo da se razvije na neki zanimjiv način, ovako kako stoji zvuči bzvz (kao kad šuvar optuži Ramda za klasizam) - pa šta ako gleda rijeliti, a ne History channel? Većina ljudi zaista to i čini.
+1
Da je nekaada postojala jedna druga zemlja i jedan drugi način života, u kojem je, između ostalog, ono što prepoznajemo kao "visoku kulturu" bilo dostupno i nižim slojevima, kod njega se ne nazire. Istorija kao da počinje 99.-e.
Daj bre Williame ko danas otkriva tu "drevnu civilizaciju" i ko se (ako govorimo o ovim generacijama) uopšte toga seća (odgovor je jednostavan: ne može da se seća, jer je rođen u vreme raspada te "civilizacije" - ovo verovatno važi i za tebe).
- Post n°74
joj bre frnjau procitaj sta je napisao ponovo. ne mora da se seca.
_____
- Post n°75
Ja se bolje sećam SFRJ, nego da je Kosovo bilo u Srbiji.