edit - sad vidim da i prethodna strana počinje mojim "Nisam gledao".
Domaci film
- Post n°126
Re: Domaci film
Nisam gledao.
- Post n°127
da gledas!
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°128
Imam još 29 filmova iz 2015 da pogledam sa harda, pa onda ponekad neki propušteni stari, onda desetak filmova iz 2008, neke dokumentarce, pa ću onda.
- Post n°129
ma zezam se. nista ne propustas. glogovac kao intelektualac pa mu stavili naocare.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°131
naravno. i kao draza glogi se ovde dvoumi. da li da ubije peconija (nekog sumnjivog biznismena) kako bi njegov sin ziveo. mislim - drama, saspens!
_____
- Post n°132
Da se pohvalim, nisam ni ja gledao ali meni to zvuči kao Riplijeva igra (Patriša Hajsmit) odnosno Priajtelj iz Amerike (Venders).
- Post n°133
ma nema veze. nacelno lici taj osnovni trilerski zaplet kao sto ti potpuni stranac zalici na prijatelja kada ostavis naocare kuci pa mu se javis pa te posle blam. zapravo lici na onaj tearjerker sa denzelom dzoni kju.
_____
- Post n°134
Meni je ovde najzanimljiviji ovaj bioskopsko-filmski deo
https://www.cins.rs/srpski/research_stories/article/u-srbiji-334-preduzeca-iz-zemalja-sa-crne-liste-eu
https://www.cins.rs/srpski/research_stories/article/u-srbiji-334-preduzeca-iz-zemalja-sa-crne-liste-eu
- Post n°135
CZKD Bioskop / Ognjen Glavonić: DUBINA DVA
Petak / 17.6.2016. / 20:00
Posle prikazivanja na festivalima (Berlinalu, Beldocsu) i u gradovima Srbije, film „Dubina dva“ reditelja Ognjena Glavonića prikazaćemo u CZKD Bioskopu i razgovarati o njegovom procesu stvaranja, recepciji i ulozi dokumentarnog filma u društvenim procesima postjugoslovenskog prostora. O filmu će razogovarati Ognjen Glavonić, Sandra Orlović i Aleksandra Sekulić.
DUBINA DVA
Srbija, Francuska / 2016 / 80 min
Koristeći se kombinacijom svetla i zvuka – živih svedočanstava i snimaka lokacija na kojima su se zločini desili, DUBINA DVA je eksperimentalni dokumentarac o masovnoj grobnici u predgrađu Beograda, koji se direktno, a na meditativni i hipnotišući način, obraća doživljajima, mašti i osećanjima gledaoca. Film predstavlja gest otpora zaboravu koji se neguje, pokušaj da se otkrije, rasvetli i da glas pričama koje su i dalje zatrpane u tišini.
Režija, scenario: Ognjen Glavonić
Montaža: Jelena Maksimović
Kamera: Tatjana Krstevski
Zvuk: Jakov Munižaba
Produkcija: Dragana Jovović (Non-Aligned Films)
Sandra Orlović (Fond za humanitarno pravo)
Ko-producent: Sophie Erbs (Cinéma Defacto, Francuska)
- Post n°136
Nisam u Bgd u petak, jel ima to na trafikama?
- Post n°137
ne jos uvek.
_____
Spomen-naplatna rampa "Zoran Babić"
- Post n°138
od 15h na RTS2
Ćovek nije tica
Ljubavni slučaj
Nevinost bez zaštite
Ćovek nije tica
Ljubavni slučaj
Nevinost bez zaštite
- Post n°139
Hvala, beatakeshi! Ticu i Službeicu sam gledao relativno skoro, ali ću obavezno ponovo pogledati Nevinost.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°140
Genijalan film. Svaki put me rasplače.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°141
Yugopapir: Kako je akrobata Aleksić snimio svoj čuveni film "Nevinost bez zaštite" (1968)
_____
- Guest
- Post n°142
Prvi put sam danas u cugu odgledo Čovek nije tica i skonto da mi se sviđaju skoro svi jugoslovenski filmovi snimljeni u fabrikama ili rudnicima.
- Post n°143
I meni!
Jel si gledao Tilva Roš?
Inače, primeti kako kod Makavejeva to nije bilo koja fabrika/rudnik, nego Bor - grad sastavljen skoro islključivo od dođoša, Slovenac, Mađar, Vlajna/Srpkinja, Romi. Jugoslavija u malom.
Jel si gledao Tilva Roš?
Inače, primeti kako kod Makavejeva to nije bilo koja fabrika/rudnik, nego Bor - grad sastavljen skoro islključivo od dođoša, Slovenac, Mađar, Vlajna/Srpkinja, Romi. Jugoslavija u malom.
_____
- Guest
- Post n°144
Tilvu počeo da gledam na RTS i zbog katastrofalnog tona prekinem sa gledanjem do neke bolje prilike. Prođe od tad više od godine a ne ubodoh tu bolju priliku.
Gledam danas Ticu i vidim Stoleta Aranđelovića kako stvarno udarnički radi na "prženju". Ručno utovara nešto što izgleda kao vulkanska lava, isparava sumpor i ostala čudesa a vodič o tome priča srednjoškolcima koji su u posjeti kombinatu. Danas sam više zagledo u ono što se dešava u pozadini, hvala Makavejevu na onakvom dokumentu što ostade snimljen.
Gledam danas Ticu i vidim Stoleta Aranđelovića kako stvarno udarnički radi na "prženju". Ručno utovara nešto što izgleda kao vulkanska lava, isparava sumpor i ostala čudesa a vodič o tome priča srednjoškolcima koji su u posjeti kombinatu. Danas sam više zagledo u ono što se dešava u pozadini, hvala Makavejevu na onakvom dokumentu što ostade snimljen.
- Post n°145
To su genijalne scene.
Pokušaj da daš novu šansu TR-u, to je film direktno proistekao iz Makavejeva, posebno iz Tice.
Pokušaj da daš novu šansu TR-u, to je film direktno proistekao iz Makavejeva, posebno iz Tice.
_____
- Post n°146
E, u stvari, ako mi daš adresu, mogao bih da ti pošaljem disk.
_____
- Guest
- Post n°147
William Murderface wrote:To su genijalne scene.
Daću nego šta, svidjelo mi se ono malo što sam vidio ali ton je skrnavio film. Nisu ga reprizirali od tad, sad ga tražim ali za sad sve neke mrtve linkove nalazim. Šaljem adresu ukoliko ga ne uganjam.
- Post n°148
Kod Makavejeva me najviše dojmio Čovek nije tica - začuđujuće moderan u izrazu, uravnotežen, sa neverovatnom Milenom Dravić (25 godina), malo aljkav scenario i drveni Vrhovec ali sve u svemu jedan od najboljih YU filmova. Slučaj i Nevinost su mi se ranije mnogo više dopadali zbog svoje strukture, sad mi se to čini neučinkovito.
Ono što mi je bilo zabavno je da su današnjim rečnikom "crnotalasovci" ustvari autošovinisti isrbojugomrzitelji.
Ono što mi je bilo zabavno je da su današnjim rečnikom "crnotalasovci" ustvari autošovinisti i
- Post n°149
A, ne, čak ni u šali. Makavejev je Jugosloven through and through. To se vidi i u Tici, ali i u Nevinosti, baš jasno. Jugoslovenski Frenk Kapra.
_____
- Post n°150
Ma naravno. Ali dogmate (raznih boja i nijansi), pre 50 godina i danas imaju drugačija merila. Zato i jesu svi (Mak, Saša, Žika, Žilnik) dobili ideološku šimiku u stražnjicu.
Pohvala RTS-u za kopije.
Bilo bi sjajno kada bi prikazali i ostatak Makovog opusa.
Pohvala RTS-u za kopije.
Bilo bi sjajno kada bi prikazali i ostatak Makovog opusa.