ti sigurno znaš da je biljana ne jednom i ne pred neprijatnim svedocima rekla da bi pojela svoje dupe da zna da piše kao milena
NINova nagrada
- Post n°701
Re: NINova nagrada
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°702
kondo wrote:ti sigurno znaš da je biljana ne jednom i ne pred neprijatnim svedocima rekla da bi pojela svoje dupe da zna da piše kao milena
pa njih dve pisu zapravo veoma slicno pa u tom kljucu treba traziti i kljuc za citanje bikicine izjave.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°703
ubaciti ovde mizoginu salu tipa: i ja bih pojeo bikino dupe da pisem ko milena markovic
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°705
Ja sam gledao dramu MM na maloj sceni Narodnog pozorista pre 2 godine. Premijera, nije reciklovano. Ima sve sto ocekujete da drama MM treba da ima: tri glumca, osamsto petsto likova, 26 labavo povezanih scena, nasilje nad zenama, pevanje. Nema motiv. Ustvari, motiv se sazna tek kad prelistate program i vidite da je napisala dramu jer je mlada i talentovana rediteljka rekla “hocu dramu MM”. To je moj problem sa MM, njene drame su omaz dramama MM, pisane po sablonu i po porudzbini. I to traje godinama, mada na pocetku karijere nije bila takva.
I da, i takva MM je daleko bolja od BS.
I da, i takva MM je daleko bolja od BS.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°706
Ko je bolji - Risto Kubura ili Milojko Pantic?
- Post n°708
https://www.telegraf.rs/pop-i-kultura/knjige-stripovi/3444782-ziri-je-zenomrzacki-dejan-stojiljkovic-prokomentarisao-dodelu-nin-ove-nagrade
https://www.telegraf.rs/pop-i-kultura/knjige-stripovi/3448977-dejan-stojiljkovic-prokomentarisao-vest-da-je-milena-markovic-dobila-nin-ovu-nagradu
Plačem!
https://www.telegraf.rs/pop-i-kultura/knjige-stripovi/3448977-dejan-stojiljkovic-prokomentarisao-vest-da-je-milena-markovic-dobila-nin-ovu-nagradu
Plačem!
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°709
Veliki feudalni zlikovci koriste plemenite reči i nastavljaju da uvećavaju svoju moć. Teške i lake figure smišljaju fraze sa predumišljajem. Pioni naoružani tastaturama sude, seku glave, huškaju i buškaju, u sobama sa centralnim grejanjem, čekajući dostavu. Ovi što vrše dostavu, oni mene zanimaju. Kao junaci.
https://nova.rs/kultura/milena-markovic-za-nin-pioni-naoruzani-tastaturama-seku-glave-i-huskaju/
https://nova.rs/kultura/milena-markovic-za-nin-pioni-naoruzani-tastaturama-seku-glave-i-huskaju/
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°710
Sto bi reko Vucic, kriticari iz tople fotelje.
Jezivo lupetanje (sto naravno ne mora da ima veze s kvalitetom knjige).
Jezivo lupetanje (sto naravno ne mora da ima veze s kvalitetom knjige).
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°711
Izvađeno je iz konteksta, ali ovde je bitniji ritam rečenice. Odličan rap.
_____
- Post n°712
_____
- Post n°713
A u kontekst je realno jos gore. Dela o slobodi duse kao jedine prave slobode, postideo bi se malo koji srednjoskolac.
_____
- Guest
- Post n°714
Lepe misli.
Sve ideologije su lažne, samo je Duša slobodna.
Ali nejasno mi je gde ta Duša počiva, voleo bih da to malo razradi, pošto je ne nalazi kod pustinjaka i hodočasnika, jer, eto nove, snažne misli - oni su ipak ograničeni telom. Možda se Duša ne može iskazati, možda je neuhvatljiva, nesupstancijalna, postoji izvan prianjanja za Telo? Racionalizam je sve zasrao, sada se i Dušom i Telom trguje kao na pijaci. Oh Bože kako je to sve dosadno nama koji živimo od Duha i hranimo se protoplazmom.
Čita mi se ceo intervju, stremim ka tome da izmišljam trivijalne banalnosti ali me život uvek nadmaši.
Sve ideologije su lažne, samo je Duša slobodna.
Ali nejasno mi je gde ta Duša počiva, voleo bih da to malo razradi, pošto je ne nalazi kod pustinjaka i hodočasnika, jer, eto nove, snažne misli - oni su ipak ograničeni telom. Možda se Duša ne može iskazati, možda je neuhvatljiva, nesupstancijalna, postoji izvan prianjanja za Telo? Racionalizam je sve zasrao, sada se i Dušom i Telom trguje kao na pijaci. Oh Bože kako je to sve dosadno nama koji živimo od Duha i hranimo se protoplazmom.
Čita mi se ceo intervju, stremim ka tome da izmišljam trivijalne banalnosti ali me život uvek nadmaši.
- Post n°715
_____
- Post n°716
Žena piše pesme.
Tražiti odgovore o duši od nje je isto što i tražiti savete o zdravlju od Novaka Đokovića.
Tražiti odgovore o duši od nje je isto što i tražiti savete o zdravlju od Novaka Đokovića.
_____
- Post n°717
Pusti brte boriš se sa vetrenjačama
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°719
Uvek sam htela da napišem poemu, roman u stihu
Ta eto, sve ono sto ste se raspravljali je bilo bespredmetno.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°720
mm je sve samo ne lepe misli ali ko je kondo da bilo šta crta
_____
#FreeFacu
- Post n°721
Mladi, pa se šale. Nije knjiga ogledalo, a ni svako ko piše Marks.
_____
- Guest
- Post n°723
što se njene poezije tiče, taj blankvers staccato utisaka jeste uzbudljiv na svoj način, i dobro bira i slike i misli, ali nije moja šolja čaja.
- Post n°724
tako je, pismena je žena
i ako smem da dodam da poređenje sa BS dolazi iz nekih drugih zona svemira, ovo je drugi kvalitet pisanja.
i ako smem da dodam da poređenje sa BS dolazi iz nekih drugih zona svemira, ovo je drugi kvalitet pisanja.
_____
#FreeFacu
- Post n°725
pa drugi je zanr to. mislim biljanine predstave nisu nista gore, stavise, od mileninih dramskih tekstova.
_____