Vučićeva Srbija
- Post n°351
Re: Vučićeva Srbija
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°352
- Post n°353
ma dobro mi još ne znamo ni da li mu je kontrola leta dala odobrenje, možda ga nisu samo upozorili (u kom slučaju mea culpa)One Eyed Bob wrote:Ne mogu da ekstrapoliram jedan slučaj na drugi. Ja sam od onih ovaca koje veruju autoritetima, umesto da same iz svog mozga dumaju arhitekturu, medicinu, hidrologiju, kontrolu leta i istoriju pozne Vizantije.
zašto mi je indikativno da su nešto i oni sjebali je to što na naslovnim stranama nema ništa, da su 100% sigurni da je samo pilot kriv jedva bi čekali
- Post n°354
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°355
MNE wrote:ma dobro mi još ne znamo ni da li mu je kontrola leta dala odobrenje, možda ga nisu samo upozorili (u kom slučaju mea culpa)One Eyed Bob wrote:Ne mogu da ekstrapoliram jedan slučaj na drugi. Ja sam od onih ovaca koje veruju autoritetima, umesto da same iz svog mozga dumaju arhitekturu, medicinu, hidrologiju, kontrolu leta i istoriju pozne Vizantije.
zašto mi je indikativno da su nešto i oni sjebali je to što na naslovnim stranama nema ništa, da su 100% sigurni da je samo pilot kriv jedva bi čekali
Pilot letelice koja ima oznaku Air Serbia na repu. Ne, ne bi jedva čekali. Ovo sad bukvalno BIA uređuje novine, budi siguran u to.
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°356
One Eyed Bob wrote:Nije to rejting piste već oznaka tipa opreme koju poseduje.
Ma dobro, ne baratam terminologijom. Svakako nisam želeo da kažem da je sama pista oštećena, već da je sjeban ILS, radio-sistem za navođenje radi sletanja pri lošim uslovima.
- Post n°357
One Eyed Bob wrote:I zašto je "Air Serbia vraćena u državno vlasništvo sa zadatkom da ubira profit nauštrb bezbednosti putnika" neprivlačna tema, za razliku od "naprednjacy ušly u kontroly leta, saće padu aviony"? Mora li baš sve da bude u skladu sa vladajućim tviter sentimentom?
Iznervirao sam se kao Indy jbg, ali ću stati ovde jer ću potrošiti puno outrage-a uzalud ako se ispostavi da nisam u pravu.
sad je teško pouzdano uhvatiti za glavu i rep ono što se dešava, od toga da a.s. luduje sa destinacijama i rastom flote do samog aerodroma, sa novim terminalom, novim tornjem, novom pistom i haosom koji to objektivno i subjektivno može da izazove. ja koji sam fanboy tih tema sam digao ruke od praćenja, gledam samo yt atc kanale iz amerike i dokumentace o ranijim erama avijacije
- Post n°358
- Post n°359
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°360
From the comments:
Crew lined up via D5, and were given revised TODA/TORA by ATC, and confirmed they could take off.
Intersection departures are normally from D6 as the shortest RWY option and nit D5.
If I'm ready that correct, did the Marathon Crew line up via the wrong intersection and instead of backtracking to D6, opted for a D5 take-off?
--------------- end of question -------------------
Whilst there is a lot of fingering pointing, and arm-chair investigation, I believe that it should be noted the D5 Take-off is not permitted for any aircraft, and despite the crew confirming they could make it, ATC should have insisted they use D6. In addition, did the crew not notice they were running out of Tarmac?
- Post n°361
https://avherald.com/h?article=5151ede4&opt=256
- Post n°362
The GCAA reported the first officer under training (34, MPL, 159 hours total, 159 hours on type) occupying the right hand seat was pilot flying, the training captain (51, ATPL, 22,184 hours total, 15,536 hours on type) in the left hand seat was pilot monitoring
Kopilot koji je upravljao avionom ima ukupno 159 sati naleta, što je, kahm, ništa, u prevodu vrlo neiskusan. Ok, bio je na (do)obuci, nije to sad baš neuobičajeno jer se tako radi i novi piloti moraju nekako steći iskustvo i znanje, ali eto.
- Post n°363
- Post n°364
Odakle si to pokupio? To je iz izveštaja o nekom incidentu iz 2018. na potpuno drugom aerodromu.
https://avherald.com/h?article=4bded52d
- Post n°366
da, proletio je bukvalno 15 metara iznad, da je u Rusiji imali bi vjerovatno snimak sa kamere iz automobilaDel Cap wrote:još jedna stvar - nova pista 30L je "okrenuta" ka auto-putu, može se pogledati na gugl mapama, ima oko kilometar od njenog kraja do puta, taman je mogao da preseče put negde između lukoilove pumpe i dobanovačke petlje, a jedva se podigao iznad nadvožnjaka, brr
i ko je dao Ukrajincu da vozi avion uopšte, familija i drugovi mu u ratu ne zna da li su živi a treba da vozi 200 ljudi i da preračunava koliko mu piste treba nek ide u qrac sve
- Post n°367
https://tangosix.rs/2024/19/02/analiza-kako-je-doslo-do-ozbiljne-nezgode-embraera-195-na-er-srbijinom-letu-ju324-kontrola-letenja-tri-puta-pokusala-da-upozori-posadu/Ovde je greška kontrole koliko i pilota.
Nema šta kontrolor da bude ljubazan kada se uoči problem i nudi opcije kao da je u poslastičarnici već reaguje i zabranjuje akciju koja je potencijalno opasna…posle se pilot buni zbog neprofesionalnosti ali…prvi prioritet je bezbednost i procena rizika, menadžment rizika i njegov inžinjering (ne znam da nadjem adekvatne izraze na srpskom).
...tim pre što je na Tesli već bio incident istog tipa 2022.
https://tangosix.rs/2022/22/02/incident-avio-kompanije-flaj-dubai-prilikom-poletanja-sa-beogradskog-aerodroma-nikola-tesla-piloti-poleteli-sa-pogresne-pozicije-na-pisti/
- Post n°368
- Post n°369
Ponovo jeftini letovi iz Niša do popularnog grada
- Post n°370
Prema ADS-B podacima avion na letu Er Srbije za Diseldorf je na ovom mestu bio na visini od oko 15 metara.
— Alex Krstanovic (@acabgd) February 19, 2024
Da li su podaci apsolutno tačni pokazaće istraga i očitavanje podataka iz "crne kutije".
U svakom slučaju velika tragedija je za malo izbegnuta. pic.twitter.com/qgk64gG5JH
Ovaj bilbord je bio sa nase desne strane, na nekih 20ak metara udaljenosti. I da, ocitani podaci visine se poklapaju sa mojom licnom procenom, gledajuci kroz prozor aviona- taj momenat leta je bio najtraumaticniji, kako se jasno osecao manjak snage za uzdizanje.
— Bojan Doder (@bojan_doder) February 19, 2024
Još jedan momenat za nevericu - avion sa teškim i nepoznatim oštećenjima, kome pri tome curi gorivo, pustiš da dođe na gejt pored same aerodromske zgrade i pored drugog punog aviona (Turkish) koji je upravo napunjen gorivom i pun putnika - totalno ludilo!https://t.co/aVTf2oQay7
— Alex Krstanovic (@acabgd) February 19, 2024
- Post n°371
Koga zanima razgovor Tornja sa avionom na letu JU324 Beograd – Diseldorf (pozivni znak u radio-komunikaciji sa kontrolom letenja je„Er Srbija 86 Čarli“ https://t.co/HXFBTaN8Z1
— Peđa Vučetić (@Pedjijatar) February 19, 2024
- Post n°372
- Post n°374
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°375
muški kontrolor letenja sa beogradskog tornja i povišenim autoritativnim glasom
_____
★