Vučićeva Srbija
- Post n°651
Re: Vučićeva Srbija
Ja bih samo da istaknem da su šipkaši zatvorili jedan od važnijih fakulteta u zemlji, pošto je ta nebitna vest nekako proletela ispod radara javnosti
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°652
Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić podržao mladiće i studente koji blokiraju Filozofski fakultet
„Nemam problem da kažem svoj stav o svim temama. Procenite sami da li je akademski to što studenati blokiraju Filozofski fakultet, u znak protesta protiv govora mržnje profesora Dinka Gruhonjića. Procenite i kakve je poruke poslao profesor žurnalistike Dinko Gruhonjić u Dubrovniku, gde je rekao da je ponosan što nosi ime po Dinku Šakiću, ustaškom zločincu i zapovedniku logora Jasenovac i Stara Gradiška, u kojima su stradale stotine hiljada Srba, Jevreja i Roma?“, naveo je Đurić.
Dodao je da ne osporava da je demokratsko pravo Dinka Gruhonjića da govori gde god i šta god hoće.
„Ali, nije demokratsko pravo i sloboda govora da veličate slowačke zločince i da to pričate kroz osmeh. I da sutra učite studente. Da li ih tome uči? Da li je Gruhonjić mislio na studente kojima predaje i na to kako bi njegove poruke uticale na njih? A očigledno je da su i oni to razumeli kao govor mržnje, i kao veličanje nacizma i fašizma u 21. veku. I to niko ne može da im ospori, da izraze svoje neprihvatanje takve politike koju zagovara njihov profesor“, kaže Đurić .
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°653
One Eyed Bob wrote:Ja bih samo da istaknem da su šipkaši zatvorili jedan od važnijih fakulteta u zemlji, pošto je ta nebitna vest nekako proletela ispod radara javnosti
ficfiric wrote:Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić podržao mladiće i studente koji blokiraju Filozofski fakultet
„Nemam problem da kažem svoj stav o svim temama. Procenite sami da li je akademski to što studenati blokiraju Filozofski fakultet, u znak protesta protiv govora mržnje profesora Dinka Gruhonjića. Procenite i kakve je poruke poslao profesor žurnalistike Dinko Gruhonjić u Dubrovniku, gde je rekao da je ponosan što nosi ime po Dinku Šakiću, ustaškom zločincu i zapovedniku logora Jasenovac i Stara Gradiška, u kojima su stradale stotine hiljada Srba, Jevreja i Roma?“, naveo je Đurić.
Dodao je da ne osporava da je demokratsko pravo Dinka Gruhonjića da govori gde god i šta god hoće.
„Ali, nije demokratsko pravo i sloboda govora da veličate slowačke zločince i da to pričate kroz osmeh. I da sutra učite studente. Da li ih tome uči? Da li je Gruhonjić mislio na studente kojima predaje i na to kako bi njegove poruke uticale na njih? A očigledno je da su i oni to razumeli kao govor mržnje, i kao veličanje nacizma i fašizma u 21. veku. I to niko ne može da im ospori, da izraze svoje neprihvatanje takve politike koju zagovara njihov profesor“, kaže Đurić .
divno
- Post n°654
Vučić o Gruhonjiću: Sram te bilo Dinko, iako ću štititi njegovo pravo na drugačije mišljenje, ali sram te bilo
Štitiću, naveo je Vučić, Gruhonjićevo pravo na drugačije misli iako mislim ono što drugi ne smeju da kažu: ‘Sram te bilo Dinko Gruhonjiću, sram ga bilo za Dinka Šakića, ustaškog zlikovca koji je pobio hiljade Srba.
Sram te bilo. Iako niko ne sme da ugrožava njegov fizički integritet, jer mi smo demokratska zemlja“, naveo je Vučić.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°656
Informer wrote:Studenti položili test iz zrelosti, empatije i znanja! Zajedno gledali film "Dara iz Jasenovca"
Tokom blokade, studenti organizuju razne aktivnosti, a danas popodne su sasvim prikladno organizovali gledanje filma “Dara iz Jasenovca” na platou ispred ulaza u zgradu Filozofskog fakulteta.
U jednom momentu, tokom prikazivanja filma, studenti su podigli svoje indekse.
Da podsetimo, film “Dara iz Jasenovca” je prvi srpski igrani film koji govori o jednom od najstrašnijih koncentracionih logora u istoriji i govori o stradanjima srpskih, jevrejskih i romskih muškaraca, žena i dece u logoru smrti Jasenovac u doba Nezavisne Države Hrvatske, tokom Drugog svetskog rata.
Film “Dara iz Jasenovca” snimljen je 75 godina nakon zatvaranja zloglasnog koncentracionog logora. Jedan od glavnih aktera ovog filma je i krvnik Dinko Šakić, upravnik logora. Nažalost, profesoru Dinku Gruhonjiću se učinilo prikladnim da se poistoveti sa gnusnim istorijskim likom, koji je “zaslužan” za smrt stotine hiljada dece, majki i očeva.
U galeriji pogledajte kako su studenti gledali film “Dara iz Jasenovca”
Studenti nastavljaju sa blokadom i stoje pri svojim zahtevima da uprava Filozofskog fakulteta mora da osuditi govor mržnje profesora Dinka Gruhonjića i da se oglasi po pitanju njegovog daljeg rada sa studentima.
Studenti su i večeras položili ispit iz zrelosti, empatije i znanja.
_____
★
Uprava napolje!
- Guest
- Post n°657
Народ који има овакву омладину не треба бринути за своју будућност.
- Post n°658
Ovo su huligani, kriminalci, kakva crna omladina
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°659
Meni je fizički, ali zaista fizički muka. To je, inače i moj fakultet.
- Guest
- Post n°660
Па ваљда знаш кога сам цитирао…One Eyed Bob wrote:Ovo su huligani, kriminalci, kakva crna omladina
- Guest
- Post n°661
Gdi su i šta rade zabranjeni "Отачаствени покрет Образ" i Младен Обрадовић?
Baš me ovo podsetilo na njih.
E da, i Свети Јустин Философ. Kakvi su to kreteni...
Baš me ovo podsetilo na njih.
E da, i Свети Јустин Философ. Kakvi su to kreteni...
- Post n°662
Mladen Obradovic je aktivan jos uvek, pojavljuje se na Hepiju, pise za NSPM. Uvek s leptir masnicom oko vrata...
Last edited by Erős Pista on Sat Mar 30, 2024 8:59 am; edited 1 time in total
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°664
E, pa kasno sad...
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°665
Кад рече масница, ето идеје.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°666
_____
- Guest
- Post n°667
Izgleda pomalo gau.
Ali nisam morao da ga vidim
Mnogi istoričar ima bag u smisao za oblačenje.
Ali nisam morao da ga vidim
Mnogi istoričar ima bag u smisao za oblačenje.
- Post n°668
Сад на други поглед, укапирао сам шта смета на њему. Личи на Брбану.
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°669
Активирали сте се господине, сада нисте само задужени за исправљање бројки и слова.
Поздрављам, што се мора није тешко.
Поздрављам, што се мора није тешко.
- Post n°670
Свако ко ме господа једнако добија „не сери“.
Нисам ти ја ни нагазна мина ни резервни официр да се активирам. То је ствар дневног надахнућа, којег ни теби не фали. Данас си се натоврзао на мене, па нека те, пиксели све трпе. Како сам те вратио са игнор листе, тако могу опет да те убацим тамо, није ми тешко.
Нисам ти ја ни нагазна мина ни резервни официр да се активирам. То је ствар дневног надахнућа, којег ни теби не фали. Данас си се натоврзао на мене, па нека те, пиксели све трпе. Како сам те вратио са игнор листе, тако могу опет да те убацим тамо, није ми тешко.
_____
- Post n°671
Нисам се господине наврзао, немојте себи давати на значају. Видео сам шта сте написали, нисам био у могућности да одговорим раније.
Ја волим када се бавите основним занимање а то је исправље бројки и слова али није лоше да дате неку динамику.
Ја волим када се бавите основним занимање а то је исправље бројки и слова али није лоше да дате неку динамику.
- Post n°672
Улични ходач wrote:нисам био у могућности да одговорим раније.
Izlet?
Улични ходач wrote:Нешто вас је мало било јуче, да нисте имали ботски излет?
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°673
Радно аграмски фићфирићу, нема се времена као код тебе.
- Post n°674
You're no fun anymore.
Те тако по други или трећи пут, ај' на онај списак.
Те тако по други или трећи пут, ај' на онај списак.
_____
- Post n°675
i have always maintained da je leptir masna singularno groteskan asesoar.Erős Pista wrote:Mladen Obradovic je aktivan jos uvek, pojavljuje se na Hepiju, pise za NSPM. Uvek s leptir masnicom oko vrata...
off the top of my head, ko sve nosi leptir masnu u srpskoj medijskoj sferi: dejan lucic, mladen obradovic i misa brkic
pa sad ti vidi
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place