No Country wrote:И да се вратимо на прапочетак теме: па зар заиста мислиш да ће те неко тако блесавог узети за, пази сад, корпорејт ПиАра?
Zapravo, za interne komunikacije, ne za korporativnog PR-a, to je samo deo unutar PR departmenta. Hvala sto savrseno ilustrujes zasto su liberali najbolji saradnici fasista. Ekstrapoliras neke stvari koje umislis na osnovu pisanja po forumu i nepogresivo stajes na stranu opresora umesto da das za pravo ostecenoj strani, sto sam u ovom slucaju bez ikakve sumnje bio 1 ja. Niti znas koji su moji stavovi u sustini, niti te interesuje kakve su kvalifikacije (a u dva navrata sam izvisio spram nekih osoba koje su neuporedivo manje kvalifikovane od mene za taj posao). Naravno, umesto da razumes perspektivu zloupotrebljenog i silovanog, radije ces drzati stranu nasilniku koji ocigledno ni ne uzima u obzir prijave 1 citavog pola, ne samo mene, sto me cini ne samo zrtvom, vec tipskom zrtvom, cija se prijava nije ni uzimala u obzir. Osim ako ne mislis da je neko ozbiljno razmatrao prijavu sa dve-tri strane radnog iskustva, a onda rekao "hm, ajde ad uzmemo klinku od 25 godina koja nije radila ni ovo ni nista srodno i nema pojma ni o cemu" i sad je to kao objektivan biznis koji je strucno prosudio da sam ja blesav i za mene tamo nema mesta. Mozda sam i ruzan i celav i debeo, podobniji sam za PR od barem 2/3 osoba koje tamo rade. A za to nisam ni konkurisao.
E sad, postavlja se pitanje, zasto bi liberali bili na strani korporativnog fasizma? Ne znam, nekako to ispliva iz njih. Na strani nasilnika protiv potlacenih. Na strani onih koji diskriminisu. Love perverzno i bezobrazno svaki detalj zrtve i pitaju
zasto ja glupacu zovem skvo zasto sam nosio minic te kobne noci, ne bi li mene licno posramili, umesto da kazu da takvom ponasanju nema mesta u modernom drustvu? Verovatno zato sto je moderno biti na strani zena, narocito kada umislis da su ugrozene, kvalifikovane, pametne, kvalifikovane za PR samim tim sto su...zene, cime demonstriraju sopstveno nerazumevanje i ignoranstvo, narocito glede poslova u PR odeljenjima gde ima gomila toga da se radi na nivou korporacije, a sto ne podrazumeva nikakvo pojavljivanje u javnosti, predstavljanje kompanije pred drugima, niti pojavljivanje pred kamerama gde ce me neko meriti po broju kilograma, lepoti ili samponu koji sam koristio. Jer valjda inkluzija vazi samo tamo gde se kuka.
Recimo, ja bih ovaj konkretan PR departman poslao u rudnike na par godina, ali one, gle cuda, to ne zele. Srecom, liberali ce ih podrzati u tome, dok meni koji radim za minimalac naricu nad teskom sudbinom korporativnih skvo koje uglavnom setaju izmedju debilnih firmi i nemaju nikakve veze sa svojim poslom. Jer ja imam Staljina na avataru i samim tim ne zasluzujem nista. Da zaboravimo na trenutak sto pola Srbije u startu biva odjebano recenicom
"Gde moze musko da radi PR" koja je valjda 10000x veci indikator fasizma od toga koliko ja, neko bez pozicije i moci odlucivanja, neku glupacu opisem pravim deskriptorom. Jer jedna od osobina liberalnih fasista i jeste da teraju ljude da uvek za pakosne, zle i nasilne drustvene pojave, tako prirodne kapitalizmu, uvek krive sebe, nesto u sebi, svoj odgoj, svoje stavove, svoje misljenje, svoje roditelje, svoje navike, svoje odrastanje, cist Dzordan Piterson. I posle se cude zasto volimo da ih stavljamo u logore. Pa ima li ista lepse ograditi fasistu, njegovog sponzora kapitalistu i njihovog apologetu liberala, izgraditi im strazarske kule da im niko ne smeta, i gledati ih kako se od nule podizu za svoj bootstraps i prave jedno lepo, pravedno i bogato mini-drustvo, korak po korak. Staljin mi zato i jeste tako interesantan. Niko ne biva rodjen staljinistom, niko ga tome ne uci, niko ga tako ne podize niti vaspitava, niko mu ne usadjuje te vrednosti od malena. Nego postanes, jebiga.
Tragas li za istinom, zivot te sam usmeri.