The Ukrainian Orthodox Church (PCU) has decided to switch to the new Julian calendar starting from 1 September 2023.
Rat u Ukrajini
- Post n°426
Re: Rat u Ukrajini
- Post n°427
Super, neka ovde posalje monah Antonije dopis da prelazi na novi kalendar, pa da svi predjemo.
- Post n°428
lose sam razumeo sta se desilo
_____
????
- Post n°429
Jeretici poslali predlog parlamentu da se predje na julijanski kalendar, koji je Rada - a sta ce drugo - prihvatila.
Zamisli da je Miras Dedeic poslao dopis CG parlamentu da prelazi na julijanski kalendar, a onda Milo glasa o tome.
Zamisli da je Miras Dedeic poslao dopis CG parlamentu da prelazi na julijanski kalendar, a onda Milo glasa o tome.
- Post n°430
Ваљда на гргурски.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°431
I najbolji omase, a kamoli ja. Gregorijanski, dabome.
- Post n°432
Janko Suvar wrote:Zasto?Mór Thököly wrote:
Pametni ljudi
Ljudi u Srbiji koji se sad radjaju, kog datuma ce slaviti Bozic kad budu imali 80 godina?
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°433
Код нас се зове Гргур, знаш оно, Јован Карло/Јанош Карољ, Јелисавета/Ержебет/Изабел/Елжбјета... имена папа и крунисаних глава се преводе.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°434
ficfiric wrote:Janko Suvar wrote:Zasto?Mór Thököly wrote:
Pametni ljudi
Ljudi u Srbiji koji se sad radjaju, kog datuma ce slaviti Bozic kad budu imali 80 godina?
Slaviće ga treće nedelje od Redovne radijumske kontrole. Glava kuće stavlja ampulu joda u česnicu, a položajnik unosi Zimsku sondu iz zajedničkog bunara, to tehnošaman očita i onda znaju da li moraju da se sele dalje na jug.
- Post n°436
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°438
moze da bude sedmog, moze da bude osmog, moze da bude 25tog decembra, kad crkva odredi tad ce se slaviti. Drzava ne treba se mesa. Pogresno sam razumeo sta se desilo ovde poneo me klikbejt.ficfiric wrote:Janko Suvar wrote:
Zasto?
- Post n°439
Rowley Birkin QC wrote:ficfiric wrote:
Slaviće ga treće nedelje od Redovne radijumske kontrole. Glava kuće stavlja ampulu joda u česnicu, a položajnik unosi Zimsku sondu iz zajedničkog bunara, to tehnošaman očita i onda znaju da li moraju da se sele dalje na jug.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°440
Пратим само Касада на Тг, а он нит је трол нити је скоро писао о томе.Vilmos Tehenészfiú wrote:Smešno je što sam ja pre pola sata pročitao tvit, napisan od poznatog ruskog trola, koji si ti prepričao. Sledeći put stavi original, ne moraš da nam ga prepričaš.Sotir wrote:Врло смешно, узмеш нечију изјаву па му учиташ нешто што никад није рекао.
На ТВ одем кад ме повуче неки линк.
Тако да ти је ово још горе учитавање.
- Post n°441
fedmaan kasad?
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°443
Sotir wrote:Colonel Cassad, Boris Rožin
citao si hiperion?
_____
- Post n°444
Janko Suvar wrote:moze da bude sedmog, moze da bude osmog, moze da bude 25tog decembra, kad crkva odredi tad ce se slaviti. Drzava ne treba se mesa. Pogresno sam razumeo sta se desilo ovde poneo me klikbejt.ficfiric wrote:
Jbg, ne moze biti sedmog. Svakako mora da se pomera datum svih slava i praznika a crkva treba da se odluci na koju ce stranu pomerati. Tj. ne pomera se. Bozic je uvek 25. decembra ali Srbin je sklon kopanju ociju kad mu to pomenes. Iz nekog razloga Srbin insistira na 7. januaru po gregorijanskom kalendaru i zao mi je sto necu docekati da popovi pocnu da mu objasnjavaju da mora da se odustane od sedmog januara.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°445
Zar nije Brnaba rekla nesto tipa Bozic je nesto tipa 14. ili 15. februara?
edit: nasao
edit: nasao
- Post n°446
ficfiric wrote:Janko Suvar wrote:
moze da bude sedmog, moze da bude osmog, moze da bude 25tog decembra, kad crkva odredi tad ce se slaviti. Drzava ne treba se mesa. Pogresno sam razumeo sta se desilo ovde poneo me klikbejt.
Jbg, ne moze biti sedmog. Svakako mora da se pomera datum svih slava i praznika a crkva treba da se odluci na koju ce stranu pomerati. Tj. ne pomera se. Bozic je uvek 25. decembra ali Srbin je sklon kopanju ociju kad mu to pomenes. Iz nekog razloga Srbin insistira na 7. januaru po gregorijanskom kalendaru i zao mi je sto necu docekati da popovi pocnu da mu objasnjavaju da mora da se odustane od sedmog januara.
Kolateralna steta takvog slavljenja bi bila da Srbin mora da pocne da slavi Novu Godinu.....u noci izmedju 31. decembra i 1. januara.
- Post n°447
Нисам, али знам да је узео ник по лику из те књиге.boomer crook wrote:Sotir wrote:Colonel Cassad, Boris Rožin
citao si hiperion?
Слично као и рахметли Владлен, стара школа учила из књига.
- Post n°449
mmm...suvlaki...
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°450
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije