Protesti
- Guest
- Post n°227
Re: Protesti
Njih ovi protesti zaista, ali zaista plaše, verovatno i više nego što je razumno.
- Post n°228
Iskreno, ne mogu bas tacno da ocenim koliko ih plase.
- Post n°229
Mislim da ih ne plaše nimalo. Psiho prosto ima potrebu da sve kontroliše.
Juče je izduvao, a i danas je verovatno mislio da će kiša rasterati ljude.
Juče je izduvao, a i danas je verovatno mislio da će kiša rasterati ljude.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°230
Protesti su ih naterali na onaj jucerasnji fijasko. Od pocetka je bilo jasno da je kontramiting suluda ideja
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°231
Pa ono, ptsp od 5. oktobra. Plaše se da će masa biti upotebljena da napravi sranje, a da će njima instrumenti sile da otkažu poslušnost.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°232
I, budimo realni, ono juce im je nanelo veci udarac nego upad u rts i skupstinu
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°233
Kontramiting je trebalo da pokaže da ih je više. Dobio je kurčinu i sad treba da vidi šta će da radi sa tim.
Kapiram da će da raspiše izbore i da ih ponovo dobije ali pod novom firmom jer samo to i zna, tj. da dobije izbore - sve drugo - nula.
Kapiram da će da raspiše izbore i da ih ponovo dobije ali pod novom firmom jer samo to i zna, tj. da dobije izbore - sve drugo - nula.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°234
Notxor wrote:Kontramiting je trebalo da pokaže da ih je više. Dobio je kurčinu i sad treba da vidi šta će da radi sa tim.
Pa sve drugo i jeste nula, ako ovaj i dalje bude držao vlast.
_____
~~~~~
- Post n°235
Notxor wrote:Kontramiting je trebalo da pokaže da ih je više.
Kontramiting je trebao da pokaze da sve sljaka kako treba, da su svi lojalni. Pokazalo se da ne sljaka.
Inace, 5. oktobra nije pao Milosevic zato sto su gradjani usli u skupstinu i zapalili rts, vec zato sto se njegov klan raspao. Niko nije hteo da se bije za njega. Pucketanje u Vucicevom smo mogli da cujemo juce.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°236
Sve ovo sto su radili kosta. Ne samo love, nego i vremena, nerava, pritisaka na "svoje" ljude. Svako paljenje te masine je trosi, i ako se pali a ne napravi nista, to je fijasko. Naravno da su se usrali i idu iz greske u gresku, a svaka od tih gresaka kosta.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°237
Erős Pista wrote:Sve ovo sto su radili kosta. Ne samo love, nego i vremena, nerava, pritisaka na "svoje" ljude. Svako paljenje te masine je trosi, i ako se pali a ne napravi nista, to je fijasko. Naravno da su se usrali i idu iz greske u gresku, a svaka od tih gresaka kosta.
+1
- Post n°238
Pucketanje u Vucicevom smo mogli da cujemo juce.
Ovo ih sigurno bar brine. Batinasi su korisni protiv odredjenog broja, ali preko tog broja, prvo nisu korisni, drugo ni oni nisu budale. Ali kljuc su izbori, a to znaci da je kljuc REM.
- Post n°239
Solidno je ovo sve za sada.
Masa ljudi koja je egal ili veća od Vučićeve juče, o snazi motivacije i volji da se izađe ne moram da trošim reči.
Govornici - u prvom planu su uglavnom ljudi koji su nekako nagrabusili od Vučićevih, poznatih politicara slabo da ima. "Glavni" u opoziciji, Đido, Jeremija, xyz, zadržani/drže se po strani, inače bi polarizovali protest.
Dobra organizacija oko RTSa, odmah poslanici i redari sprečavaju provokatora Noga i lude dunđeraše da naprave slikabilni* incident.
Zahtevi taman smisleni i svedeni da se ne traži previše a opet ono što AV teško da može da da (REM pre svega, par meseci bez direktne kontrole medija pred potencijalne izbore bi ozbilno okrunilo % SNSa i ekipe).
Sve ide nekako lagano. Ljudi nisu potrošeni, nisu nervozni i nestrpljivi (sem Polipa ). Biće puno ljudi i na sledećem protestu, mislim da ima sasvim dovoljno energije za to.
Imamo paralelno otpatke od SNSa što je prilična novost i daje signal da se stvari zakuvanije nego što se čini na prvi pogled.
Masa ljudi koja je egal ili veća od Vučićeve juče, o snazi motivacije i volji da se izađe ne moram da trošim reči.
Govornici - u prvom planu su uglavnom ljudi koji su nekako nagrabusili od Vučićevih, poznatih politicara slabo da ima. "Glavni" u opoziciji, Đido, Jeremija, xyz, zadržani/drže se po strani, inače bi polarizovali protest.
Dobra organizacija oko RTSa, odmah poslanici i redari sprečavaju provokatora Noga i lude dunđeraše da naprave slikabilni* incident.
Zahtevi taman smisleni i svedeni da se ne traži previše a opet ono što AV teško da može da da (REM pre svega, par meseci bez direktne kontrole medija pred potencijalne izbore bi ozbilno okrunilo % SNSa i ekipe).
Sve ide nekako lagano. Ljudi nisu potrošeni, nisu nervozni i nestrpljivi (sem Polipa ). Biće puno ljudi i na sledećem protestu, mislim da ima sasvim dovoljno energije za to.
Imamo paralelno otpatke od SNSa što je prilična novost i daje signal da se stvari zakuvanije nego što se čini na prvi pogled.
- Post n°240
Hm, slazem se za drzanje tenzije ali ja ne videh bas letdown. Ni to sve sa ozvucenjem i slicno - bas pokazuje da je ovo vodjeno necim drugim, ne organizacijom. Ali ok, sad se videlo gde smo naspram kontraminiga, a za dalje bih i ja volela vise neke akcije.zvezda je zivot wrote:realno veliki letdaun u odnosu na proslu nedelju. protesti su fragilne pojave i pitanje dal ce se ovaj oporaviti. ako misle da ovo potraje opozicija mora da dize tenziju u sledecih 5 dana.
_____
you cannot simply trust a language model when it tells you how it feels
- Post n°241
Del Cap wrote:Zahtevi taman smisleni i svedeni da se ne traži previše a opet ono što AV teško da može da da
Taman htedoh ovo da napisem
- Post n°242
E da, bio i Šormaz u Linerd Skinerd majici.
_____
~~~~~
- Post n°243
Летећи Полип wrote:E da, bio i Šormaz u Linerd Skinerd majici.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°244
Poenta sa REMom nije u tome da ce sad.odjednom njegovo biracko telo (a pogotovu oni u stranci/strankama) progledati i videti svetlost. Poenta je da je to sta moze na RTS a sta ne.moze poruka o odnosu moći. I to će zaista braniti, ali bez toga su protesti besmisleni.
- Post n°245
Nije samo to, odavno postoje pravni osnovi da REM oduzme nacionalne licence Pinku i Hepiju, npr.
- Post n°246
Летећи Полип wrote:E, al ozbiljno sad. Dok ne vidi zapaljen auto, Polip sedi kući. Ovo je bre... Žali bože onoliko kalorija utrošenih na jednom mestu.
malo je poznato da su kalorije u stvari energija. sve je energija a bojim se da ovi protesti ne utrose energiju ljudi uzalud.
za zahteve se slazem da su dobri. govornike nisam mogo da cujem.
_____
ova zemlja to je to
- Post n°247
Uhapšeno više osoba
27. 05. 2023. 21:40 | FoNet | Marko Dragoslavić
https://fonet.rs/politika/36312677/uhapeno-vie-osoba.html
BEOGRAD - Pripadnici policije uhapsili su večeras nekoliko osoba posle završetka skupa "Srbija protiv nasilja", javlja reporter FoNeta.
Policajici u civilu su presreli grupu mladića kod Pete beogradske gimnazije i stavili im lisice na ruke.
Za sada nije poznato da li je reč o učesnicima večerasnjeg protesta. (kraj) is/md/dj
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°248
Del Cap wrote:Nije samo to, odavno postoje pravni osnovi da REM oduzme nacionalne licence Pinku i Hepiju, npr.
Da, cisto formalno - to je glavno.
- Guest
- Post n°249
Da se vratim na strah od protesta - imam nešto što je više slutnja nego pravi argument. Čini mi se da se najviši sloj vlasti zatvara u čauru dekadencije, histerije i nesputanog hedonizma. Ona mučenica Brbana je postala bukvalno Gimp, cereka se dok joj AV doboće po glavi, kači maloumne fotke itd. Vučić na kontramiting dovlači svog jarana kuvara iz Slovenije. Mali je postao dekor na instagram fotkama. Izgleda mi kao da sada u odlučivanju učestvuje vrlo mali broj ljudi, da su odjebali Izraelce ili koga već, da slabo koga slušaju nego da furaju svoju priču do kraja i da su tom stanju izolacije sada mnogo ranjiviji u smislu odlučivanja i reagovanja na spoljnje impulse.
Ne kažem da je ovo završna faza ove vlasti (Zvezdo jesam li lepo ovo sročio) već da ih je sada nešto lakše jebati.
Ne kažem da je ovo završna faza ove vlasti (Zvezdo jesam li lepo ovo sročio) već da ih je sada nešto lakše jebati.