Protesti
- Post n°476
Re: Protesti
- Post n°477
Notxor wrote:Klasično zastrašivanje.
:pace:
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°479
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°480
_____
- Post n°482
Cousin Billy wrote:Nemojte se ljutiti ali ta priča ima vajb Brkićevog hapšenja.
Kad je gostovao 2017. kod Ivane Zarić na N1 za sebe je tvrdio: "...ovde maltene ne postojim, a ne postojim iz jednostavnog razloga što baš nisam neko ko prećuti neke stvari, volim da ih kažem, a to košta. Nisam član nijedne stranke nikad bio niti želim da budem, i to košta isto, nezavisnost košta, nekompromitovanost košta i onda me više nema nego što me ima".
(u prva 2 minuta emisije)
- Guest
- Post n°483
- Post n°484
Lutka kao "pozivanje na nasilno rušenje ustavnog poretka i bezbednosti"?
Vraćamo se u SFRJ sedamdesete i osamdesete.
_____
- Post n°486
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°487
Evropska komisija izrazila je zabrinutost zbog informacija o produžavanju pritvora novinaru Bošku Savkoviću za 30 dana, nakon njegovog učešća na mirnom protestu održanom prošle subote.
“Svaka mera lišenja slobode mora biti opravdana i srazmerna. Svaka takva mera izrečena na osnovu izražavanja političkih stavova je problematična prema članu 10. Evropske konvencije o ljudskim pravima,” upozorila je u ime Evropske komsije portparolka Ana Pisonero.
Pisonero je za N1 podsetila da sloboda okupljanja i izražavanja predstavljaju osnovna prava EU koja moraju biti poštovana i da u Briselu očekuju od Srbije “poštovanje prava na slobodu i bezbednost”.
Evropska komisija očekuje brzu istragu ovog slučaja “u skladu sa nacionalnim zakonodavstvom i relevantnim međunarodnim i evropskim standardima u cilju potpunog poštovanja prava gospodina Savkovića,” dodala je Pisonero za N1.
_____
- Post n°488
https://pescanik.net/voodoo-pravosudje/
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°489
Inace, ja sam taj transparent video, pred kraj protesta kod predsednistva i lutku nisam video. Tri metra pored su bile kobre u civilu iz obezbedjenja predsednistva ni oni nisu reagovali a valjda bi reagovali da je bila ta lutka
— Uros (@OvoNisamJa__) June 6, 2023
Ko god da je nosio transparent sa lutkom, rekao bih da nije napravio nikakvo krivično delo, samim tim nije trebao biti uhapšen, a kamoli da mu se određuje pritvor! S' druge strane, apsolutno je nepotrebno nositi bilo šta slično na protest, jer se ovi davljenici hvataju za slamke.
— Jeremija (@savamalac) June 6, 2023
Nedavni protesti protiv penzione reforme u Francuskoj. Lutka Makron je spaljen, upucan, pregažen vozom i šutiran po ulicama do raspadanja.
— Uspeh Petrović (@UspehPetrovic) June 5, 2023
Koliko ljudi je zbog toga uhapšeno?
Nula. Niko. Nikome se od njih nije ni obratila policija.
To nije zločin i tačka.
To je demokratija. pic.twitter.com/KDnomw1EYF
- Post n°490
Brkić u zatvoru pa nema ko da objasni.
MAGAZIN TABLOID EKSKLUZIVNO! OTKRIVAMO!
Lutka ne predstavlja Vučića već Zagu Dolovac koja je nedavno pokušala samoubistvo vešanjem.
Pokušali smo da od nje dobijemo komentar ali nije odgovarala na poznate telefone.
_____
- Post n°491
Boško Savković osuđen uslovno na šest meseci, priznao da je nosio lutku https://t.co/lqokRdPjy8
— TV N1 Beograd (@n1srbija) June 7, 2023
- Post n°492
_____
- Post n°494
- Guest
- Post n°495
- Guest
- Post n°496
- Guest
- Post n°497
- Post n°498
Okrivljeni je u skladu sa ovim sporazumom, svesno i dobrovoljno priznao da je na protestu „Srbija protiv nasilja“ 3. juna 2023. godine u Beogradu pozivao građane da se silom svrgne s vlasti predstavnik najviših državnih organa – predsednik Srbije Aleksandar Vučić, tako što je nosio transparent na kojem je bila okačena lutka sa likom predsednika sa obmotanim koncem oko vrata i oborenom glavom, tako da aludira na vešanje, navodi se u saopštenju.
OK. ovo pozivanje na nasilno rušenje vlasti ali je li u Srbiji zakonom zabranjeno nositi lutku (bilo kakvu i sa bilo čim, omčom, dildom u ustima ili spakovanu u bukagije) predsednika? Ako nije, zašto je to uvršteno u optužnicu?
Kolika je mogućnost da je ovo igrokaz kojiim se pokušava spriječiti neki sličan performans u budućnosti?
Rowley Birkin QC wrote:Nisu stvari tu skroz čiste. Hajde da lepo kažem šta mislim: lik je poprilična dileja i ujedno član državnog tela i lobista velikih kompanija, i bukvalno neprijatelj svih ljudi koji rade za platu. I sve ovo mi deluje kao provokacija sa ciljem da se Vučić prikaže kao žrtva.
Great minds...
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°500
Rowley Birkin QC wrote:Za mene - između 95% i 99%.
Gledajući sa strane i sa distance, isti procenat je i kod mene.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.