Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Protesti

zvezda je zivot

Protesti - Page 11 Empty Re: Protesti

Post by zvezda je zivot Sat May 27, 2023 10:42 pm

ne, ovo jeste nov teren, to je bilo jasno i prosle nedelje a potvrdjeno je juce, misim da ne mogu da vrate vreme, u novoj smo fazi

_____
    ova zemlja to je to
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Sat May 27, 2023 10:42 pm

Protesti - Page 11 286371741

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    Filipenko

Post by Filipenko Sat May 27, 2023 10:44 pm

Ima li nade da se nakon zabrane Pinka i Hepija zabrani i rep muzika zbog podsticanja na nasilje? Pitam za druga.
    ficfiric

Post by ficfiric Sat May 27, 2023 10:45 pm

Evo Polipe, pozdravio te Hatori

_____

Uprava napolje!

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat May 27, 2023 10:46 pm

Cousin Billy wrote:Da se vratim na strah od protesta - imam nešto što je više slutnja nego pravi argument. Čini mi se da se najviši sloj vlasti zatvara u čauru dekadencije, histerije i nesputanog hedonizma. Ona mučenica Brbana je postala bukvalno Gimp, cereka se dok joj AV doboće po glavi, kači maloumne fotke itd. Vučić na kontramiting dovlači svog jarana kuvara iz Slovenije. Mali je postao dekor na instagram fotkama. Izgleda mi kao da sada u odlučivanju učestvuje vrlo mali broj ljudi, da su odjebali Izraelce ili koga već, da slabo koga slušaju nego da furaju svoju priču do kraja i da su tom stanju izolacije sada mnogo ranjiviji u smislu odlučivanja i reagovanja na spoljnje impulse.

Ne kažem da je ovo završna faza ove vlasti  (Zvezdo jesam li lepo ovo sročio) već da ih je sada nešto lakše jebati.

Ma, u kombinaciji stvari ovo *moze* da bude zavrsna faza. Daleko od sigurnog.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat May 27, 2023 10:46 pm

Filipenko wrote:Ima li nade da se nakon zabrane Pinka i Hepija zabrani i rep muzika zbog podsticanja na nasilje? Pitam za druga.

Samo ako ima autotune
    plachkica

Post by plachkica Sat May 27, 2023 10:51 pm

ficfiric wrote:
    Uhapšeno više osoba
    27. 05. 2023. 21:40 | FoNet | Marko Dragoslavić

https://fonet.rs/politika/36312677/uhapeno-vie-osoba.html

BEOGRAD - Pripadnici policije uhapsili su večeras nekoliko osoba posle završetka skupa "Srbija protiv nasilja", javlja reporter FoNeta.

Policajici u civilu su presreli grupu mladića kod Pete beogradske gimnazije i stavili im lisice na ruke.

Za sada nije poznato da li je reč o učesnicima večerasnjeg protesta. (kraj) is/md/dj

sa ovim klincem se obezbeđenje kršilo ispred rts-a kad smo mi prošli, posle sam videla i da ga je i N1 intervjuisao.
    policija nije htela da dođe na poziv redara protesta ali ih je sačekala iza ugla, kakve smradine

[img]Protesti - Page 11 EveY3Ow[/img]
    ficfiric

Post by ficfiric Sat May 27, 2023 10:55 pm

plachkica wrote:sa ovim klincem se obezbeđenje kršilo ispred rts-a kad smo mi prošli, posle sam videla i da ga je i N1 intervjuisao.
    policija nije htela da dođe na poziv redara protesta ali ih je sačekala iza ugla, kakve smradine

Olosi. Klinci nisu nista uradili osim sto su se raspravljali sa redarima

_____

Uprava napolje!

zvezda je zivot

Post by zvezda je zivot Sat May 27, 2023 10:58 pm

ficfiric wrote:Evo Polipe, pozdravio te Hatori

realno ovo je prvi put da sam optimista kad je vucicev kraj u pitanju. prvi protesti od 2012. kojima pristupam ono s nekim realnim nadama. mislim da se konacno ne vrtimo u mestu i da sad sledi pad, misim ne znam da li sad ili kad, najverovatnije ne sad, al da dolazi.

i dalje kapiram da kisobrani ubijaju energiju ali okej izgleda da nikog sem mene to ne zanima.

_____
    ova zemlja to je to
    kondo

Post by kondo Sat May 27, 2023 11:12 pm

zvezda je zivot wrote:
    ficfiric wrote:Evo Polipe, pozdravio te Hatori

realno ovo je prvi put da sam optimista kad je vucicev kraj u pitanju. prvi protesti od 2012. kojima pristupam ono s nekim realnim nadama. mislim da se konacno ne vrtimo u mestu i da sad sledi pad, misim ne znam da li sad ili kad, najverovatnije ne sad, al da dolazi.

i dalje kapiram da kisobrani ubijaju energiju ali okej izgleda da nikog sem mene to ne zanima.

takoe brate ti si ponosit cigan nemoj da padaš u bedak u koji te bacaju ove šabačke smogovke koje nemaju pojma

naravno da pobeđujemo baš zato što je otpočetka izgledalo nemoguće a to i oni znaju i ne kriju

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    zvezda je zivot

Post by zvezda je zivot Sat May 27, 2023 11:16 pm

cudan je osecaj ali izgleda da cemo da pobedimo. bas mi bedak sto sledeceg petka/subote necu biti u srbiji.

_____
    ova zemlja to je to
    kondo

Post by kondo Sat May 27, 2023 11:25 pm

pa ni ja. ali ovo se ne zaustavlja. ovo da smo večeras po kijametu izveli ovoliko ljudi je nezabeleženo. 2000. kada se otpor i dos vijali ale po ulicama bilo je itekako dana kad su protesti bili fijasko.

ja već pravim plejlist za pobedu. dovešćemo brata solomuna da svira tehno za 300k ljudi a onda ćemo da ga odvedemo na kebu i moderne sevdalinke. mladen je naš brat.

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Notxor

Post by Notxor Sat May 27, 2023 11:28 pm

Prva na listi 2000.

_____
      Sweet and Tender Hooligan  
    plachkica

Post by plachkica Sat May 27, 2023 11:34 pm

Notxor

Post by Notxor Sat May 27, 2023 11:43 pm

_____
      Sweet and Tender Hooligan  
    kondo

Post by kondo Sun May 28, 2023 12:01 am

Notxor wrote:Prva na listi 2000.

bogumi ja bi da me neko pita ovde aktivirao tešku artiljeriju

srećom me ne pitaju

najboljih 90 sec u istoriji tv pink

inače ova mala slavica ozbiljna ekserašica bila, znam je sa rejvova, znači naša je. ova levo, brinetica, duga kosa.

_____
    #FreeFacu

kondo

Post by kondo Sun May 28, 2023 12:08 am

mislim, ovo radi u mojoj šumadiji. moja rodbina sada glasa za onoga za koga kaže seka.

_____
    #FreeFacu

plachkica

Post by plachkica Sun May 28, 2023 12:58 am

Erős Pista

Post by Erős Pista Sun May 28, 2023 1:24 am

E, sta to opet pisala Biki na FB?

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    plachkica

Post by plachkica Sun May 28, 2023 1:29 am

da, da, jedan onako zdravorsazumski post

Dok smo se mi bavili nadmetanjem ko je imao više okupljenih ljudi i kakvog su "humanog" kvaliteta, desila se stvar koja je svima nevažna, a koja če nam obeležiti dolazeči period u najmanje nekoliko godina.
    Kovertiram ovde moju projekciju sledeće "koncenetracione" Vlade Srbije, sa Vučevićem koji je juče izveo vojsku da prati lešinu hitlerovog sledbenika, kao premijerom, a u koaliciji sa Dverima, Zavetnicima i novim DSS-om. Stavljam "koncentraciono" pod navodnike jer če to biti legitimna koalicija nakon prvih dolazećih izbora, na kojima če Boško biti potpredsednik Vlade, Milica Zavetnica ministarka za porodicu, Miloš Jovanović iz DSS ministar inostranih poslova, Vulin i Novak Nedić rasporedjeni na MUP i Bia, Selaković pravda, Radmila Dveri - prosveta, Nestorović zdravstvo, Kusturica za kulturu, Marina Rajević Savić za socijalna pitanja i prava žena, Ković će biti rektor, Lompar direktor RTS, otac Bake Praseta će biti ministar vere, EU integracije ukidamo i na to mesto stavljamo ministarstvo za odnose sa Rusijom. Na to mesto može doći više kandidata, ako je baš iznenadjenje - onda Vuk Jeremić, a ako se on odupre i dobije ministarstvo za Kosovo, onda će sa Rusima da se ponižava Miša Vacić ili tako već neko. Djuka Bizon, čičino unuče Vojislav Mihajlović, muž Milice Zavetnice, članovi Beogradskog sindikata, ceo Levijatan, Samo Dejo i Bora Konj, biće rasporedjeni na preostale visoke državne funkcije.

Imaćemo zabranu abortusa, vraćanje obaveznog vojnog roka, zabranu javnog iskazivanja LGBT identiteta, zabranu uvoza genetskog materijala, ukidanje prava na besplatan VTO za neudate žene neograničenog godišta, prekid ovih kakvih-takvih (bednih) pregovora sa Kosovom, ukidanje EU integracija, uvodjenje obavezne verske nastave, ukidanje latinice kao ravnopravnog pisma, brisanje zakona o pravu deteta (dekriminalizovanje batinanja dece), brisanje i poslednjeg spomenika i imena ulice koji obeležavaju narodno-oslobodilačku borbu iz Drugog sv. rata, uvodjenje nacionalne penzije za haške osudjenike, zabrana javne tvrdnje da je u Srebrenici bio genocid, zabrana svih NVO koje su donirane sa "Zapada", ukidanje obaveznog vakcinisanja dece, dodela nacionalne frekvencije za Raša Tudej, Sputnjik, Balkan info i Srbin info, proboj Vesića na mesto gradonačelnika i ambasadorsko mesto u Vašingtonu za Vladetu Jankovića, doživotno ili do prekida diplomatskih odnosa sa SAD, šta prvo bude.
    To što se ja sad glupiram, ne znači da nisam u potpunosti u pravu.
    Dan kada je vojska izvršila naredjenje da prati mumiju antisemitskog sveca kog je kroz grad vukao crni džip, bio je uvod u novu paradigmu. Samo vam je svima promakla u takmičenju dva besmislena mitinga.
    Ko je bio finiji, a ko gluplji, ko ima više plombiranih zuba, a ko je krezav žvakao pokisli sendvič, kome je padala jača kiša i ko ima višu školsku spremu u proseku prisutnih, ko je srao na Tašmajdanu a ko je namirisan došao s Vračara, sve to su himere koje nam parališu pamet.
    A u medjuvremenu imamo SNS-ov oštar zaokret na desno koje su jedva dočekali šovinisti sa dna kace, sad kad su osnaženi i promovisani GODINAMA od gradjanskih snaga i televizija. Boško, Miloš Jovanović, trudna Zavetnica et al danas slave pobedu, trljaju ruke i čekaju poziv u vlast, može im se, jer ste im vi bili medijski žiranti da su legitimna politička snaga.
    Smeška nam se scenario Poljske i Floride, o Rusiji i Iranu da i ne govorim.

Protesti - Page 11 Svg%3e

Protesti - Page 11 Svg%3e

Све реакције:
    7777

plachkica

Post by plachkica Sun May 28, 2023 1:30 am

ne dirajte vučića da ne skrene baš skroz desno jer smo ga onda baš najebali
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sun May 28, 2023 1:43 am

A sta radi Brnaba u ovom scenariju? Sigurno se pobunila protiv nOvE pARaDiGmE?

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    plachkica

Post by plachkica Sun May 28, 2023 1:51 am

bori se za ono levo u vučiću, valjda
    plachkica

Post by plachkica Sun May 28, 2023 1:52 am

ili diže ruke od svega i odlazi u manastir
    plachkica

Post by plachkica Sun May 28, 2023 1:56 am

pa jao, sv. leja, zaštitnica uboge sirotinje

Objektivno posmatrano: danas je bilo više ljudi nego juče, i u apsolutnom i u relativnom smislu - niko nije organizovao, zahtevao, transportovao i beležio prisustvo na današnjem skupu za razliku od juče. To se onda mora brojati duplo. Istovremeno treba reći da komentari koji ponižavaju ljude od juče, kultur-rasistički, elitistički, podsmevajući se "provincijalcima", ljudima zalutalim u Beogradu što ne znaju gde da seru, pišaju i idu, nije ništa drugo do podsetnika da živimo u jednom egocentričnom narcisističkom društvu u kom "elita" prezire "bezube primitivce", jer je sramota da prizna da su baš ti ljudi presudni glasači za njih ili za vas.
    Jučerašnja kiša je bila "božija kazna2, današnja kiša je bila "iskušenje za hrabre". Podsmevanje ljudima koji su, slažem se, pizde pa nisu rekli NE spisku za regrutovanje za jučerašnji miting, sa visine i argumentima kako su glupi, neobrazovani, primitivni seljaci što su došli da zagade fini Beograd, najveći je problem ovih gradjanskih skupova. Potrebna je hrabrost i vizija za budućnost, da "finim" demonstrantima protiv vlasti neko objasni da nisu ništa posebno. Nisu elita i nisu bolji od ovih kojima se podsmevaju, nisu kvalitetniji ljudski materijal ako se cerekaju ljudima što su za hranu i dnevnicu došli da kisnu za vlast.
    Mnogi od tih ljudi juče zaista podržavaju Vučića. Istina je da su mnogi bili na kvotama i upozoreni/ucenjeni, ali suštinski, svako ko nije odbio naredbu, zapravo negde kad izvaga u sebi, iskreno podržava vlast. Ti ljudi su glasali i za vas, i za ovog sad. Isto je glasačko telo.
    "Dajte mi bolji narod, pa da vidite kakav sam kralj", kaže Žari. Oprem dobro, kažem ja.
    Uobrazilja da su večerašnji demonstranti ljudski, intelektualno i stomatološki *bolji* od jučerašnjih, ne samo da je glupa, nego je i opasna, a napose vulgarna.
    Večeras je bilo više ljudi u Beogradu nego juče, i u apsolutnom i u relativnom broju. Ono što nije bilo je dokaz da su ovi danas bolji od onih juče. Da su finiji, pametniji, obrazovaniji i da treba da imaju veća prava. Ni jedna prefinjena gospodja slavske buržuazije većeras nije vrednija od pokislog provincijalca što se za 2000 dinara vucarao po uobraženom gradu, pa nazad mokar autobusima punim pokisle sirotinje, ispraćen iz Beograda uvredama, prezirom i podsmehom.
    Taj kompleks uzvišene vrednosti i jeste srž nevolje.
    Ko shvati da nije vredniji od onog kom se podsmeva, taj je već na korak do pobede. Samog sebe.

Post by Sponsored content

Similar topics

-

Current date/time is Fri Nov 15, 2024 2:32 am