Protesti
- Post n°277
Re: Protesti
koga boli qrac ova ne treba više ikad da odmakne dalje od postova na fb a vrv i neće
_____
Hong Kong dollar, Indian cents, English pounds and Eskimo pence
- Post n°278
Vrhunska misao
Mnogi od tih ljudi juče zaista podržavaju Vučića. Istina je da su mnogi bili na kvotama i upozoreni/ucenjeni, ali suštinski, svako ko nije odbio naredbu, zapravo negde kad izvaga u sebi, iskreno podržava vlast.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°279
Још само мало и победа је ту. Ускоро промена АР-РИ-ЕМА и ондак ће све бити добро. Зато шећемо и по киши али не јесењој већ пролећно-летњој. Нисам то очекивао али свака част. Добро је и да су провокатори смирени и да смо достојанствено у прстенцу покиснули поносно пркосећи жутом Бујкету.
- Post n°280
plachkica wrote:pa jao, sv. leja, zaštitnica uboge sirotinje
Objektivno posmatrano: danas je bilo više ljudi nego juče, i u apsolutnom i u relativnom smislu - niko nije organizovao, zahtevao, transportovao i beležio prisustvo na današnjem skupu za razliku od juče. To se onda mora brojati duplo. Istovremeno treba reći da komentari koji ponižavaju ljude od juče, kultur-rasistički, elitistički, podsmevajući se "provincijalcima", ljudima zalutalim u Beogradu što ne znaju gde da seru, pišaju i idu, nije ništa drugo do podsetnika da živimo u jednom egocentričnom narcisističkom društvu u kom "elita" prezire "bezube primitivce", jer je sramota da prizna da su baš ti ljudi presudni glasači za njih ili za vas.
Jučerašnja kiša je bila "božija kazna2, današnja kiša je bila "iskušenje za hrabre". Podsmevanje ljudima koji su, slažem se, pizde pa nisu rekli NE spisku za regrutovanje za jučerašnji miting, sa visine i argumentima kako su glupi, neobrazovani, primitivni seljaci što su došli da zagade fini Beograd, najveći je problem ovih gradjanskih skupova. Potrebna je hrabrost i vizija za budućnost, da "finim" demonstrantima protiv vlasti neko objasni da nisu ništa posebno. Nisu elita i nisu bolji od ovih kojima se podsmevaju, nisu kvalitetniji ljudski materijal ako se cerekaju ljudima što su za hranu i dnevnicu došli da kisnu za vlast.
Mnogi od tih ljudi juče zaista podržavaju Vučića. Istina je da su mnogi bili na kvotama i upozoreni/ucenjeni, ali suštinski, svako ko nije odbio naredbu, zapravo negde kad izvaga u sebi, iskreno podržava vlast. Ti ljudi su glasali i za vas, i za ovog sad. Isto je glasačko telo.
"Dajte mi bolji narod, pa da vidite kakav sam kralj", kaže Žari. Oprem dobro, kažem ja.
Uobrazilja da su večerašnji demonstranti ljudski, intelektualno i stomatološki *bolji* od jučerašnjih, ne samo da je glupa, nego je i opasna, a napose vulgarna.
Večeras je bilo više ljudi u Beogradu nego juče, i u apsolutnom i u relativnom broju. Ono što nije bilo je dokaz da su ovi danas bolji od onih juče. Da su finiji, pametniji, obrazovaniji i da treba da imaju veća prava. Ni jedna prefinjena gospodja slavske buržuazije većeras nije vrednija od pokislog provincijalca što se za 2000 dinara vucarao po uobraženom gradu, pa nazad mokar autobusima punim pokisle sirotinje, ispraćen iz Beograda uvredama, prezirom i podsmehom.
Taj kompleks uzvišene vrednosti i jeste srž nevolje.
Ko shvati da nije vredniji od onog kom se podsmeva, taj je već na korak do pobede. Samog sebe.
Објективно, ту негде. Реалативно, можда.
- Post n°282
plachkica wrote:
Imaćemo zabranu abortusa, vraćanje obaveznog vojnog roka, zabranu javnog iskazivanja LGBT identiteta, zabranu uvoza genetskog materijala, ukidanje prava na besplatan VTO za neudate žene neograničenog godišta, prekid ovih kakvih-takvih (bednih) pregovora sa Kosovom, ukidanje EU integracija, uvodjenje obavezne verske nastave, ukidanje latinice kao ravnopravnog pisma, brisanje zakona o pravu deteta (dekriminalizovanje batinanja dece), brisanje i poslednjeg spomenika i imena ulice koji obeležavaju narodno-oslobodilačku borbu iz Drugog sv. rata, uvodjenje nacionalne penzije za haške osudjenike, zabrana javne tvrdnje da je u Srebrenici bio genocid, zabrana svih NVO koje su donirane sa "Zapada", ukidanje obaveznog vakcinisanja dece, dodela nacionalne frekvencije za Raša Tudej, Sputnjik, Balkan info i Srbin info, proboj Vesića na mesto gradonačelnika i ambasadorsko mesto u Vašingtonu za Vladetu Jankovića, doživotno ili do prekida diplomatskih odnosa sa SAD
and a partridge in a pear tree...
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°283
plachkica wrote:pa jao, sv. leja, zaštitnica uboge sirotinje
Objektivno posmatrano: danas je bilo više ljudi nego juče, i u apsolutnom i u relativnom smislu - niko nije organizovao, zahtevao, transportovao i beležio prisustvo na današnjem skupu za razliku od juče. To se onda mora brojati duplo. Istovremeno treba reći da komentari koji ponižavaju ljude od juče, kultur-rasistički, elitistički, podsmevajući se "provincijalcima", ljudima zalutalim u Beogradu što ne znaju gde da seru, pišaju i idu, nije ništa drugo do podsetnika da živimo u jednom egocentričnom narcisističkom društvu u kom "elita" prezire "bezube primitivce", jer je sramota da prizna da su baš ti ljudi presudni glasači za njih ili za vas.
Jučerašnja kiša je bila "božija kazna2, današnja kiša je bila "iskušenje za hrabre". Podsmevanje ljudima koji su, slažem se, pizde pa nisu rekli NE spisku za regrutovanje za jučerašnji miting, sa visine i argumentima kako su glupi, neobrazovani, primitivni seljaci što su došli da zagade fini Beograd, najveći je problem ovih gradjanskih skupova. Potrebna je hrabrost i vizija za budućnost, da "finim" demonstrantima protiv vlasti neko objasni da nisu ništa posebno. Nisu elita i nisu bolji od ovih kojima se podsmevaju, nisu kvalitetniji ljudski materijal ako se cerekaju ljudima što su za hranu i dnevnicu došli da kisnu za vlast.
Mnogi od tih ljudi juče zaista podržavaju Vučića. Istina je da su mnogi bili na kvotama i upozoreni/ucenjeni, ali suštinski, svako ko nije odbio naredbu, zapravo negde kad izvaga u sebi, iskreno podržava vlast. Ti ljudi su glasali i za vas, i za ovog sad. Isto je glasačko telo.
"Dajte mi bolji narod, pa da vidite kakav sam kralj", kaže Žari. Oprem dobro, kažem ja.
Uobrazilja da su večerašnji demonstranti ljudski, intelektualno i stomatološki *bolji* od jučerašnjih, ne samo da je glupa, nego je i opasna, a napose vulgarna.
Večeras je bilo više ljudi u Beogradu nego juče, i u apsolutnom i u relativnom broju. Ono što nije bilo je dokaz da su ovi danas bolji od onih juče. Da su finiji, pametniji, obrazovaniji i da treba da imaju veća prava. Ni jedna prefinjena gospodja slavske buržuazije većeras nije vrednija od pokislog provincijalca što se za 2000 dinara vucarao po uobraženom gradu, pa nazad mokar autobusima punim pokisle sirotinje, ispraćen iz Beograda uvredama, prezirom i podsmehom.
Taj kompleks uzvišene vrednosti i jeste srž nevolje.
Ko shvati da nije vredniji od onog kom se podsmeva, taj je već na korak do pobede. Samog sebe.
Ovo ko da joj je Uskok pisao.
_____
~~~~~
- Post n°285
Serbia: Protesters surround state TV building
https://www.dw.com/en/serbia-protesters-surround-state-tv-building/a-47840234
https://www.dw.com/en/serbia-protesters-surround-state-tv-building/a-47840234
- Post n°287
Evo da i Janko vidi sta je juce bilo u Beogradu
https://svet.sme.sk/c/23174676/najvacsia-vzbura-proti-prezidentovi-vucicovi-dav-v-belehrade-obklucil-budovu-statnej-televizie.html
https://svet.sme.sk/c/23174676/najvacsia-vzbura-proti-prezidentovi-vucicovi-dav-v-belehrade-obklucil-budovu-statnej-televizie.html
- Post n°288
Следећи протест-"политика", ртс па да окружимо Скупшитну.
- Post n°289
Lazice, zasto si nervozan?
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°290
+1
_____
~~~~~
- Post n°292
mogli bi ovi uticajni tviteraši da naprave i izreklamiraju neku fb grupu ili sajt za rideshare pa da dođe mnogo više ljudi, biće dosta njih koji će ići po jedno ili dvoje u autu
- Post n°293
RTS nije statna nego verejnopravna televizija. Statne su Dojce vele i Al DzaziraMór Thököly wrote:Evo da i Janko vidi sta je juce bilo u Beogradu
- Post n°295
pod kontrolom drzave, al nije drzavni, nije to isto.
Slovacki citalac ovde ostao uskracen za poredjenje lobanja na jednom i drugom skupu i brojanje na cijem je bilo vise Roma. Morace hrvatski da nauci da bi to saznao, na N1.
Slovacki citalac ovde ostao uskracen za poredjenje lobanja na jednom i drugom skupu i brojanje na cijem je bilo vise Roma. Morace hrvatski da nauci da bi to saznao, na N1.
_____
????
- Post n°297
Ajmo mi ono naše. pic.twitter.com/fdSVd9azpV
— Stevanović Vladimir (@VladimirStev) May 27, 2023
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°298
Janko Suvar wrote:pod kontrolom drzave, al nije drzavni, nije to isto.
pametnjakoviću, ko je vlasnik RTS
čija je zgrada u takovskoj i studio u košutnjaku
čije su kamere, oprema, automobili
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°299
Kakve to veze ima, bitno je kome sluze ljudi koji su unutra. To sto mi placamo gomilu stranih agenata i dzibera koji imaju ugovore svojih nezavisnih produkcija sa RTS-om na kome pride dobijaju platu od nas je nasa glupost i sramota.
- Post n°300
Mi placamo EPS-u a ne RTS-u
_____
★
Uprava napolje!