Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Protesti

ficfiric

Protesti - Page 6 Empty Re: Protesti

Post by ficfiric Sun May 21, 2023 6:44 pm

Tad su bile i Dveri Protesti - Page 6 653969040

_____

Uprava napolje!

Gastos Lazo

Post by Gastos Lazo Sun May 21, 2023 7:03 pm

Протест мислим 2017 који је почео испред Валде Србије, колона се растелга од Владе па до СИВа на НБГ. Беше се звало протид дикатуре.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sun May 21, 2023 7:16 pm

Pa ko ce da pamti, akk ne ti. Mi to, naravno, ne znamo.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Gastos Lazo

Post by Gastos Lazo Sun May 21, 2023 9:05 pm

Ти схваташ да ти говорим да је то отприлике иста количина људи која не обара СНС, штавише, држи га у седлу јер хомогенизује СНС бирачко тело на исти начин већ 11 година.
    Notxor

Post by Notxor Sun May 21, 2023 9:10 pm

Svakoga dana u svakom pogledu hipertenzija pomalo sjebava krvne sudove da bi ih jednog dana dovela do pucanja.
    Nisam školovao, ali taj neki rad + je lud kao struja kao cela familija ludaka iz Čipuljića i Picodera.

_____
      Sweet and Tender Hooligan  

Post by MNE Sun May 21, 2023 9:17 pm

umalo sam zaboravio zatvaranje u bure
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Sun May 21, 2023 9:39 pm

host wrote:Cak se ni ja vise ne iznenadim kad ljudi cvrsto formiraju stavove na osnovu gluposti sa tvitera. Sturgeonov zakon je neumoljiv. 

Generalno sam za eskalaciju protesta na sve moguce nacine jer gandijevske metode u same po sebi ne rade, ali bi u slucaju protesta protiv nasilja sve osim toga bilo kontraproduktivno. Vucic pokusava da izazove incidente kako bi diskreditovao nenasilni karakter okupljanja - dovodi navijace da skandiraju stupidne parole koje ljudi uspesno poklapaju, kontrolisane fas organizacije da tuku demonstrante, svoje megafone na televizije da preusmere pricu na primitivno vredjanje i nista od toga nije upalilo. 

Sentiment u masi je za sada impresivan. Ono sto Vucica najvise plasi je upravo mirnoca i odlucnost setaca da istraju. On je taj koji treba da pokaze da razlozi za protest nisu opravdani i to mu tesko pada jer nema nacina da to izvede. Nasilje je borba u njegovom ringu, van toga se ne snalazi najbolje.

Vlast nece pasti na protestima, sto je nadam se svima jasno. Sve sto opozicija treba da radi je u pozadini - motivise ljude da izadju na izbore i obezbedi adekvatnu kontrolu. Tako je pao Milosevic, tako je pao Milo, tako ce i Vucic.

Nije poenta u tome da vlast padne. Naravno da ona jedino može da padne na izborima. Ono što treba da se desi je da se prihvate zahtevi protesta. A to se sa ovakvim besciljnim šetkanjem, a i ovakvim zahtevima, neće ostvariti. Uzor treba da budu protesti oko Rio Tinta - jasan, precizan uslov i progresivna radikalizacija.

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sun May 21, 2023 9:43 pm

Postoji jasan i precizan uslov. Rio Tinto je jedno, ovo su protesti protiv nasilja, tako da je pitanje sta je smislena radikalizacija. Ja mislim da je stvar u masi. 100k je mnogo, ali i dalje nije kritično. Ako treba nekakva radikalizacija, "meta" se mora jako pazljivo odabrati.
    kondo

Post by kondo Sun May 21, 2023 9:47 pm

sledeći protest je u sledeću subotu mislim 27.5 tako da znate šta vam je činiti

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Sun May 21, 2023 9:53 pm

Ja znam šta ću. Sačekaću da vidim plan protesta, pa na osnovu toga odlučiti da li ću ići ili ne. Stvarno mi je već dosta ovoga. Već sedam godina ista stvar.

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    Bleeding Blitva

Post by Bleeding Blitva Sun May 21, 2023 10:04 pm

Meni nemaštovitoj i iz vrlo pasivne sredine vaše blokiranje prometa zvuči wow i radikalno, koji je uopće sljedeći korak?

_____
    my goosebumps have goosebumps
    Notxor

Post by Notxor Sun May 21, 2023 10:06 pm

A pa mi se ne poznajemo... reakcija, tako Srbi sve rade.
    Čekamo, pa ćemo jednog dana da reagujemo i međusobno se poubijamo.
    (Beograd, ne Boka, mi dole ćemo sve da preživimo. Takva raca.)

_____
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun May 21, 2023 10:13 pm

Bleeding Blitva wrote:Meni nemaštovitoj i iz vrlo pasivne sredine vaše blokiranje prometa zvuči wow i radikalno, koji je uopće sljedeći korak?

U jednom trenutku (tokom jednog sata) mi se učinilo da imaju plan, tj. da je bila ideja da se posle dnevne blokade autoputa to pretvori u stalnu opsadu i tako isprovocira reakcija policije. Nisam siguran da postoji sledeći korak kao takav ali je dobro što se videlo da postoji ogroman broj ljudi koji želi da ide na ulicu. Takođe je dobro, iz mog ugla, što je mobilizacioni kapacitet, hajde tako to da nazovem, proevropske struje i dalje dosta jak. Možda ne u smislu želje za evrointegracijama kao takvim, već za stvaranjem životnog i pravnog okvira kakav postoji u srećnijim zemljama od naše. 

Sledeći strateški korak bio bi, ako postoji mogućnost za to, objedinjavanje u cilju izbornog uspeha. To je uslov svih uslova. A taktički - ono što Polip kaže, da se iza nekog zahteva zaista stane do kraja. A ja ću dodati po osamsto petstoti put da je neophodno i da se čačnu granice strpljenja režima. Oročeno zauzimanje drumova zaista nije to, jer to svaki, pa i najzaplašeniji režim može da hendluje.
    kondo

Post by kondo Sun May 21, 2023 10:14 pm

Летећи Полип wrote:Ja znam šta ću. Sačekaću da vidim plan protesta, pa na osnovu toga odlučiti da li ću ići ili ne. Stvarno mi je već dosta ovoga. Već sedam godina ista stvar.

upali švajs mašinu pa dođi, jebo te plan

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Filipenko

Post by Filipenko Sun May 21, 2023 10:15 pm

Notxor wrote:A pa mi se ne poznajemo... reakcija, tako Srbi sve rade.
    Čekamo, pa ćemo jednog dana da reagujemo i međusobno se poubijamo.
    (Beograd, ne Boka, mi dole ćemo sve da preživimo. Takva raca.)

Ne brinite, ima ko misli na vas.  Protesti - Page 6 29297947
    Notxor

Post by Notxor Sun May 21, 2023 10:18 pm

Džaba se ložiš, ali ako je tebi bolje - uživaj.

_____
    ficfiric

Post by ficfiric Mon May 22, 2023 3:03 pm

Informer wrote:POTREBNO JE DA SE STRASTI SMIRE, MI SMO JEDAN NAROD: Arno Gujon poručio da ne sme da se igra sa emocijama ljudi

Arno Gujon, direktor Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu i osnivač organizacije “Solidarnost za Kosovo“ rekao je tokom emisije na televiziji Pink da je u ovom trenutku potrebno da se strasti smire.

- U ovom trenutku potrebno je da se strasti smire, da se ne igramo sa emocijama ljudi i sa onim što se dešava - rekao je Gujon.

Prema njegovim rečima, potrebno je da se strasti smire.

- Bio sam kod vas ovde 2015. godine kad su bili atentati u Francuskoj. Ja sam bio potresen i tužan, i možda pomalo ljut. Ali, ipak nije to bilo vreme za ljutnju. Tamo niko nije zloupotrebio i koristio tugu ljudi. Iako smo možda mogli da nađemo političku odgovornost zbog toga što su stotine ljudi ubijeni. Samo u toku jedne godine pregaženi kamionom u Nici, ubijeni kalašnjikovom u Šarli Edbo, Bataklan, itd. Ali, takve stvari nisu se događale i sada treba i mi da se malo smirimo. Svi, zato što smo jedan narod - dodao je Gujon.

_____

Uprava napolje!

Erős Pista

Post by Erős Pista Mon May 22, 2023 3:08 pm

Mrš

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon May 22, 2023 3:56 pm

Gujon u njedrima
    Erős Pista

Post by Erős Pista Mon May 22, 2023 5:20 pm

Protesti - Page 6 3579118792 Protesti - Page 6 3579118792 Protesti - Page 6 3579118792

_____

OgionG

Post by OgionG Mon May 22, 2023 9:03 pm

host wrote:Cak se ni ja vise ne iznenadim kad ljudi cvrsto formiraju stavove na osnovu gluposti sa tvitera. Sturgeonov zakon je neumoljiv. 

Generalno sam za eskalaciju protesta na sve moguce nacine jer gandijevske metode u same po sebi ne rade, ali bi u slucaju protesta protiv nasilja sve osim toga bilo kontraproduktivno. Vucic pokusava da izazove incidente kako bi diskreditovao nenasilni karakter okupljanja - dovodi navijace da skandiraju stupidne parole koje ljudi uspesno poklapaju, kontrolisane fas organizacije da tuku demonstrante, svoje megafone na televizije da preusmere pricu na primitivno vredjanje i nista od toga nije upalilo. 

Sentiment u masi je za sada impresivan. Ono sto Vucica najvise plasi je upravo mirnoca i odlucnost setaca da istraju. On je taj koji treba da pokaze da razlozi za protest nisu opravdani i to mu tesko pada jer nema nacina da to izvede. Nasilje je borba u njegovom ringu, van toga se ne snalazi najbolje.

Vlast nece pasti na protestima, sto je nadam se svima jasno. Sve sto opozicija treba da radi je u pozadini - motivise ljude da izadju na izbore i obezbedi adekvatnu kontrolu. Tako je pao Milosevic, tako je pao Milo, tako ce i Vucic.

Yup.

Moj neki utisak, onako padobranski na ovoj temi, a moram negde i da ga napišem, je da su me ovi protesti, iz više razloga, učinili ponosnim stanovnikom Beograda, kao retko šta pre. Kad bolje razmislim, kao ništa pre u poslednjih 20 godina.
    Sotir

Post by Sotir Mon May 22, 2023 10:05 pm

Летећи Полип wrote:Ja znam šta ću. Sačekaću da vidim plan protesta, pa na osnovu toga odlučiti da li ću ići ili ne. Stvarno mi je već dosta ovoga. Već sedam godina ista stvar.
    kapetanm

Post by kapetanm Tue May 23, 2023 5:49 pm

Svi protesti su kod nas sviranje q. Jedini put kad sam isao bilo je za nesrecne Palestnce. Ovde nema plana kao i obicno. Kakva setnja to je mlitavo daj neki cilj. Ili sila ili da se neko spali pred skupstinom. Setnja je daleko od oobune, nista od toga
    Uncle Baby Billy

Post by Uncle Baby Billy Tue May 23, 2023 6:29 pm

pametnom d.

_____
    ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
    Erős Pista

Post by Erős Pista Tue May 23, 2023 8:09 pm

konjski nil wrote:svojevremeno je ova kriška parizera odrana o beton snimala neke prohuliganske agitprope čemu sada ova pobunica Protesti - Page 6 2304934895

Erős Pista wrote:Protesti - Page 6 3579118792 Protesti - Page 6 3579118792 Protesti - Page 6 3579118792

Ne bih iskljucio ni da su to i bukvalno ti isti ljudi.

https://n1info.rs/vesti/tepic-osudjeni-za-ubistvo-tatona-zove-na-skup-sns-a-da-li-je-on-novi-belivuk/

_____

Post by Sponsored content

Similar topics

-

Current date/time is Sun Nov 24, 2024 11:52 pm