Protesti
- Post n°127
Re: Protesti
Протест мислим 2017 који је почео испред Валде Србије, колона се растелга од Владе па до СИВа на НБГ. Беше се звало протид дикатуре.
- Post n°128
Pa ko ce da pamti, akk ne ti. Mi to, naravno, ne znamo.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°129
Ти схваташ да ти говорим да је то отприлике иста количина људи која не обара СНС, штавише, држи га у седлу јер хомогенизује СНС бирачко тело на исти начин већ 11 година.
- Post n°130
Svakoga dana u svakom pogledu hipertenzija pomalo sjebava krvne sudove da bi ih jednog dana dovela do pucanja.
Nisam školovao, ali taj neki rad + je lud kao struja kao cela familija ludaka iz Čipuljića i Picodera.
Nisam školovao, ali taj neki rad + je lud kao struja kao cela familija ludaka iz Čipuljića i Picodera.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°132
host wrote:Cak se ni ja vise ne iznenadim kad ljudi cvrsto formiraju stavove na osnovu gluposti sa tvitera. Sturgeonov zakon je neumoljiv.
Generalno sam za eskalaciju protesta na sve moguce nacine jer gandijevske metode u same po sebi ne rade, ali bi u slucaju protesta protiv nasilja sve osim toga bilo kontraproduktivno. Vucic pokusava da izazove incidente kako bi diskreditovao nenasilni karakter okupljanja - dovodi navijace da skandiraju stupidne parole koje ljudi uspesno poklapaju, kontrolisane fas organizacije da tuku demonstrante, svoje megafone na televizije da preusmere pricu na primitivno vredjanje i nista od toga nije upalilo.
Sentiment u masi je za sada impresivan. Ono sto Vucica najvise plasi je upravo mirnoca i odlucnost setaca da istraju. On je taj koji treba da pokaze da razlozi za protest nisu opravdani i to mu tesko pada jer nema nacina da to izvede. Nasilje je borba u njegovom ringu, van toga se ne snalazi najbolje.
Vlast nece pasti na protestima, sto je nadam se svima jasno. Sve sto opozicija treba da radi je u pozadini - motivise ljude da izadju na izbore i obezbedi adekvatnu kontrolu. Tako je pao Milosevic, tako je pao Milo, tako ce i Vucic.
Nije poenta u tome da vlast padne. Naravno da ona jedino može da padne na izborima. Ono što treba da se desi je da se prihvate zahtevi protesta. A to se sa ovakvim besciljnim šetkanjem, a i ovakvim zahtevima, neće ostvariti. Uzor treba da budu protesti oko Rio Tinta - jasan, precizan uslov i progresivna radikalizacija.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°133
Postoji jasan i precizan uslov. Rio Tinto je jedno, ovo su protesti protiv nasilja, tako da je pitanje sta je smislena radikalizacija. Ja mislim da je stvar u masi. 100k je mnogo, ali i dalje nije kritično. Ako treba nekakva radikalizacija, "meta" se mora jako pazljivo odabrati.
- Post n°134
sledeći protest je u sledeću subotu mislim 27.5 tako da znate šta vam je činiti
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°135
Ja znam šta ću. Sačekaću da vidim plan protesta, pa na osnovu toga odlučiti da li ću ići ili ne. Stvarno mi je već dosta ovoga. Već sedam godina ista stvar.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°136
Meni nemaštovitoj i iz vrlo pasivne sredine vaše blokiranje prometa zvuči wow i radikalno, koji je uopće sljedeći korak?
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°137
A pa mi se ne poznajemo... reakcija, tako Srbi sve rade.
Čekamo, pa ćemo jednog dana da reagujemo i međusobno se poubijamo.
(Beograd, ne Boka, mi dole ćemo sve da preživimo. Takva raca.)
_____
- Guest
- Post n°138
Bleeding Blitva wrote:Meni nemaštovitoj i iz vrlo pasivne sredine vaše blokiranje prometa zvuči wow i radikalno, koji je uopće sljedeći korak?
U jednom trenutku (tokom jednog sata) mi se učinilo da imaju plan, tj. da je bila ideja da se posle dnevne blokade autoputa to pretvori u stalnu opsadu i tako isprovocira reakcija policije. Nisam siguran da postoji sledeći korak kao takav ali je dobro što se videlo da postoji ogroman broj ljudi koji želi da ide na ulicu. Takođe je dobro, iz mog ugla, što je mobilizacioni kapacitet, hajde tako to da nazovem, proevropske struje i dalje dosta jak. Možda ne u smislu želje za evrointegracijama kao takvim, već za stvaranjem životnog i pravnog okvira kakav postoji u srećnijim zemljama od naše.
Sledeći strateški korak bio bi, ako postoji mogućnost za to, objedinjavanje u cilju izbornog uspeha. To je uslov svih uslova. A taktički - ono što Polip kaže, da se iza nekog zahteva zaista stane do kraja. A ja ću dodati po osamsto petstoti put da je neophodno i da se čačnu granice strpljenja režima. Oročeno zauzimanje drumova zaista nije to, jer to svaki, pa i najzaplašeniji režim može da hendluje.
- Post n°139
Летећи Полип wrote:Ja znam šta ću. Sačekaću da vidim plan protesta, pa na osnovu toga odlučiti da li ću ići ili ne. Stvarno mi je već dosta ovoga. Već sedam godina ista stvar.
upali švajs mašinu pa dođi, jebo te plan
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°140
Notxor wrote:A pa mi se ne poznajemo... reakcija, tako Srbi sve rade.
Ne brinite, ima ko misli na vas.
- Post n°141
Džaba se ložiš, ali ako je tebi bolje - uživaj.
_____
- Post n°142
Informer wrote:POTREBNO JE DA SE STRASTI SMIRE, MI SMO JEDAN NAROD: Arno Gujon poručio da ne sme da se igra sa emocijama ljudi
Arno Gujon, direktor Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu i osnivač organizacije “Solidarnost za Kosovo“ rekao je tokom emisije na televiziji Pink da je u ovom trenutku potrebno da se strasti smire.
- U ovom trenutku potrebno je da se strasti smire, da se ne igramo sa emocijama ljudi i sa onim što se dešava - rekao je Gujon.
Prema njegovim rečima, potrebno je da se strasti smire.
- Bio sam kod vas ovde 2015. godine kad su bili atentati u Francuskoj. Ja sam bio potresen i tužan, i možda pomalo ljut. Ali, ipak nije to bilo vreme za ljutnju. Tamo niko nije zloupotrebio i koristio tugu ljudi. Iako smo možda mogli da nađemo političku odgovornost zbog toga što su stotine ljudi ubijeni. Samo u toku jedne godine pregaženi kamionom u Nici, ubijeni kalašnjikovom u Šarli Edbo, Bataklan, itd. Ali, takve stvari nisu se događale i sada treba i mi da se malo smirimo. Svi, zato što smo jedan narod - dodao je Gujon.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°143
Mrš
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°145
_____
- Post n°146
host wrote:Cak se ni ja vise ne iznenadim kad ljudi cvrsto formiraju stavove na osnovu gluposti sa tvitera. Sturgeonov zakon je neumoljiv.
Generalno sam za eskalaciju protesta na sve moguce nacine jer gandijevske metode u same po sebi ne rade, ali bi u slucaju protesta protiv nasilja sve osim toga bilo kontraproduktivno. Vucic pokusava da izazove incidente kako bi diskreditovao nenasilni karakter okupljanja - dovodi navijace da skandiraju stupidne parole koje ljudi uspesno poklapaju, kontrolisane fas organizacije da tuku demonstrante, svoje megafone na televizije da preusmere pricu na primitivno vredjanje i nista od toga nije upalilo.
Sentiment u masi je za sada impresivan. Ono sto Vucica najvise plasi je upravo mirnoca i odlucnost setaca da istraju. On je taj koji treba da pokaze da razlozi za protest nisu opravdani i to mu tesko pada jer nema nacina da to izvede. Nasilje je borba u njegovom ringu, van toga se ne snalazi najbolje.
Vlast nece pasti na protestima, sto je nadam se svima jasno. Sve sto opozicija treba da radi je u pozadini - motivise ljude da izadju na izbore i obezbedi adekvatnu kontrolu. Tako je pao Milosevic, tako je pao Milo, tako ce i Vucic.
Yup.
Moj neki utisak, onako padobranski na ovoj temi, a moram negde i da ga napišem, je da su me ovi protesti, iz više razloga, učinili ponosnim stanovnikom Beograda, kao retko šta pre. Kad bolje razmislim, kao ništa pre u poslednjih 20 godina.
- Post n°147
Летећи Полип wrote:Ja znam šta ću. Sačekaću da vidim plan protesta, pa na osnovu toga odlučiti da li ću ići ili ne. Stvarno mi je već dosta ovoga. Već sedam godina ista stvar.
- Post n°148
Svi protesti su kod nas sviranje q. Jedini put kad sam isao bilo je za nesrecne Palestnce. Ovde nema plana kao i obicno. Kakva setnja to je mlitavo daj neki cilj. Ili sila ili da se neko spali pred skupstinom. Setnja je daleko od oobune, nista od toga
- Post n°149
pametnom d.
_____
ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
- Post n°150
konjski nil wrote:svojevremeno je ova kriška parizera odrana o beton snimala neke prohuliganske agitprope čemu sada ova pobunica
Erős Pista wrote:
Ne bih iskljucio ni da su to i bukvalno ti isti ljudi.
https://n1info.rs/vesti/tepic-osudjeni-za-ubistvo-tatona-zove-na-skup-sns-a-da-li-je-on-novi-belivuk/
_____