Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Vučićeva Srbija

Janko Suvar

Vučićeva Srbija - Page 34 Empty Re: Vučićeva Srbija

Post by Janko Suvar Thu Oct 12, 2023 2:48 pm

nemam ja pistolj vise ostape, to je bilo jedan ovako malogradjanski, srednjeklasni hobi, da larpujem da sam neki americki desnicar. Ne mislim da su pistolji krivi za masovna ubistva, ali nemam pistolj vec godinama. Imao sam legalno i pricao sa psihologom pre nego sto sam dobio dozvolu. Rekao sam pshiholoskinji da sam hteo se ubijem i da idem redovno kod svog terapeuta, i dobio sve redovno dozvolu.

Sile nema da cete napraviti neku stigmu oko mentalnog zdravlja,  tako sto cete koristiti takve izraze i da cu ja da se stidim bilo cega od toga. 

Opoziciona javnost vec 5 meseci pokusava od jedne potpuno licne patologije da napravi politicke poene, i to je bedno i bizarno sto rade. Nije odraz nikakve militarizacije (niti ima militarizacije u ovoj zemlji bez vojnog roka, gde ljudi odlaze iz vojske da voze kamione u Kanadi, i gde drzava nista ne cini za veterane svojih ratova), to sto je 13togodisnjak ubio svoje drugarice iz razreda. 

Sa 13 godina njegov ziivot mora da se odvija negde izmedju roditelja, skolskih drugova i vannstavnih aktivnosti i u tim odnosima nesto mu se desilo. Jeste jako fascinantno to da se cacka kao krasta i da se pokusa saznati sta je, ali nema nikakvog politickog razloga. 

Sigurno nije zato sto je prolazio pored Mladicevog murala kao sto su rekli, sigurno nije zato sto je Vulin ministar, sigurno nije zato sto N1 nema dozvolu za emitovanje, sto je bila tema protesta. 

Neljudski je pokvareno, a u krajnjoj liniji politicki jalovo, sto opozicija pokusava da ovu uzasno tuznu stvar ugura u svoju agendu.

_____
    ????
    boomer crook

Post by boomer crook Thu Oct 12, 2023 2:50 pm

nakon zlocina u velikoj ivanci pokrenuta je procedura za izmenu zakona i formirana komisija koja je time trebalo da se bavi i koji bi ukljucivao godisnje provere kako psiho-fizickog stanja vlasnika tako i uslove drzanja oruzja. do toga nije doslo posto smo imali 7 (sedam) vlada za ovih deset godina.

sve ove mere jednostavno nece dati rezultata dok se ili ne uvedu redovni pregledi ili jos jednostavnije zabrani drzanje sportskog i oruzja za licnu bezbednost osim u najiznimnijim slucajevima.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    boomer crook

Post by boomer crook Thu Oct 12, 2023 2:52 pm

Janko Suvar wrote:nemam ja pistolj vise ostape, to je bilo jedan ovako malogradjanski, srednjeklasni hobi, da larpujem da sam neki americki desnicar. Ne mislim da su pistolji krivi za masovna ubistva, ali nemam pistolj vec godinama. Imao sam legalno i pricao sa psihologom pre nego sto sam dobio dozvolu. Rekao sam pshiholoskinji da sam hteo se ubijem i da idem redovno kod svog terapeuta, i dobio sve redovno dozvolu.

Sile nema da cete napraviti neku stigmu oko mentalnog zdravlja,  tako sto cete koristiti takve izraze i da cu ja da se stidim bilo cega od toga. 

Opoziciona javnost vec 5 meseci pokusava od jedne potpuno licne patologije da napravi politicke poene, i to je bedno i bizarno sto rade. Nije odraz nikakve militarizacije (niti ima militarizacije u ovoj zemlji bez vojnog roka, gde ljudi odlaze iz vojske da voze kamione u Kanadi, i gde drzava nista ne cini za veterane svojih ratova), to sto je 13togodisnjak ubio svoje drugarice iz razreda. 

Sa 13 godina njegov ziivot mora da se odvija negde izmedju roditelja, skolskih drugova i vannstavnih aktivnosti i u tim odnosima nesto mu se desilo. Jeste jako fascinantno to da se cacka kao krasta i da se pokusa saznati sta je, ali nema nikakvog politickog razloga. 

Sigurno nije zato sto je prolazio pored Mladicevog murala kao sto su rekli, sigurno nije zato sto je Vulin ministar, sigurno nije zato sto N1 nema dozvolu za emitovanje, sto je bila tema protesta. 

Neljudski je pokvareno, a u krajnjoj liniji politicki jalovo, sto opozicija pokusava da ovu uzasno tuznu stvar ugura u svoju agendu.

treba da se stidis sto si larpovao americkog desnicara i pravis budalu od sebe a ne zato si depresivan. a ti sto su ti dali pistolj nakon toga nisu normalni.

mislim ne interesujes mene ti kao ti vec si ono simptom sta ovde jebiga ne valja kada se dozvole dele sakom i kapom a ljudi ostavljaju sa vatrenim oruzjem u kuci a nije im bas dobro.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Thu Oct 12, 2023 2:54 pm

malo se i stidim

mislim oko ovoga drugi amandman i te stvari. 

nebitno potpuno, samo neka N1 nastavi sa ovim jebem te srbijo vise si militaristicka nego turska i opozicija ce opet jako daleko dogurati u decembru.
    boomer crook

Post by boomer crook Thu Oct 12, 2023 2:59 pm

makar nesto.

dakle disi jel mozemo o jednom jebenom problemu u ovoj zemlji da pricamo bez plavi vs. zuti crkli svi dabogda bez da ono idemo u normalizaciju istog? desilo se nesto uzasno i valjda treba da se misli kako da se to ne desi ponovo. ja sam u britanskom fazonu uzmite im pistolje iz mrtvih ruku ali sam otvoren da mi se ukaze i drugo resenje.

_____
    boomer crook

Post by boomer crook Thu Oct 12, 2023 3:00 pm

ja kapiram da vama vecini taj ribnikar izgleda daleko ali ne i nama koji svako jutro vodimo decu u skolu.

_____
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Thu Oct 12, 2023 3:03 pm

ne moze nista da se uradi da se ne desi ponovi, postoje ludi ljudi na svetu

_____
    ????
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Thu Oct 12, 2023 3:07 pm

mislim to je prosto pokvareno. Ti mislis da ljudi ne treba da imaju pistolje, ja misilm da treba, apsolutno se mozemo naci na nekim testovima i proverama pre nego sto se izdaju dozvolje, ali ovo sto se radi - ako nisi zato da se uvede bas onakav policy kakav ja hocu, to je zato sto te bas briga za ubijenu decu.

nece to proci.

_____
    ????
    Јанош Винету

Post by Јанош Винету Thu Oct 12, 2023 3:10 pm

Пустите ме те приче, да не кажем зајебите.

Злочин у Рибникару и злочин у Младеновцу су се десили један након другог и повезани су. Оно што их спаја је болесно милитаризовано друштво у којем очеви терају децу да вежбају пуцање и поседују нелегално наоружање које им служи као симбол мушкости и статуса. Између осталог, и то је проблем.

Злочин у Младеновцу је де факто друштвено-политичка ствар а не приватни проблем једне породице.
    Свако ко каже да "опозиција злоупотребљава трагедију" је по дефиницији ствари смрдљива бездушна СНСовска ботина којој није стало да се ишта промени него се праве блесави и покушавају да заташкају један криминални пара-државни ланац у којем људи уз миг дубоке државе поседују и чувају бомбе и калашњикове у подруму јер "једнога дана" то наоружање треба да предају неким агентима спавачима или ко зна шта већ болесним ДБ-овским умовима падне на памет.

Тако се догодило и оно на Косову, оружје је давано сумњивим бизнисменима и политичарима повезаним са властима у Београду а можда и у Приштини, а шта би они са тим оружјем радили боље и да не знамо.

_____
    Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
    Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
    disident

Post by disident Thu Oct 12, 2023 3:13 pm

boomer crook wrote:ja kapiram da vama vecini taj ribnikar izgleda daleko ali ne i nama koji svako jutro vodimo decu u skolu.
    Kao sto tebi i ostalima izgledaju daleko nesrecna sela gde su isto pobijena i izranjavana deca, samo nisu iz kruga dvoje pa nisu vredna tolike medijske paznje.
    A i pobio ih je psihopata iz lokalne bogataske porodice, nelegalnim oruzijem

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete
    boomer crook

Post by boomer crook Thu Oct 12, 2023 3:16 pm

disident wrote:
    boomer crook wrote:ja kapiram da vama vecini taj ribnikar izgleda daleko ali ne i nama koji svako jutro vodimo decu u skolu.
    Kao sto tebi i ostalima izgledaju daleko nesrecna sela gde su isto pobijena i izranjavana deca, samo nisu iz kruga dvoje pa nisu vredna tolike medijske paznje.

ne, nego je skola mesto gde deca moraju biti bezbedna. mani me te fol proleterske price

_____
    disident

Post by disident Thu Oct 12, 2023 3:16 pm

boomer crook wrote:makar nesto.

dakle disi jel mozemo o jednom jebenom problemu u ovoj zemlji da pricamo bez plavi vs. zuti crkli svi dabogda bez da ono idemo u normalizaciju istog? desilo se nesto uzasno i valjda treba da se misli kako da se to ne desi ponovo. ja sam u britanskom fazonu uzmite im pistolje iz mrtvih ruku ali sam otvoren da mi se ukaze i drugo resenje.
    Sutra da se donese resenje u ovakvoj drzavi kakva je danas, samo bi ljudi a posebno kasta nosili i posedovali nelegalno oruzije i to je to.
    Zemlja bezakonja i kartela ce da resi probleme u kojima se davi i stvara ih sama, preko noci novim aktom, kako da ne.

_____
    Pristalica krvne osvete
    disident

Post by disident Thu Oct 12, 2023 3:19 pm

boomer crook wrote:
    disident wrote:

ne, nego je skola mesto gde deca moraju biti bezbedna. mani me te fol proleterske price
    Kenja mi se od te roditeljske price i uznemirenosti i oduzimanja oruzija.
    MOZE SUTRA DA SE ZABRANI VATRENO ORUZIJE KAO U KINI, NISTA SE U SRBIJI KAKVA JE DANAS NE BI PROMENILO.

Kao da sam nisi pisao pre stranu ipo kako je petak potegao makaze, i kako ce sutra da potegne noz.

_____
    Pristalica krvne osvete
    disident

Post by disident Thu Oct 12, 2023 3:22 pm

Kao kada se povede prica o vrsnjackom nasilju, pa se proturi koska masi da glodje, ZABRANITE DRUSTVENE MREZE
    I niko se ne bavi problemima niti se ista konkretno uradi, al eto, trazi se nesto pravedno i dobro, i za mesec dana nova koska, nova tema

_____
    Pristalica krvne osvete
    ficfiric

Post by ficfiric Thu Oct 12, 2023 3:31 pm

Ima dosta oruzja i u hr i bih, kroz iste ratove smo prosli, iste filmove gledamo, na istim smo drustvenim mrezama, iste yt kanale gledamo, iste tiktok naloge pratimo - ovde imamo porast masovnih ubistava, tamo ne

_____

Uprava napolje!

Јанош Винету

Post by Јанош Винету Thu Oct 12, 2023 3:32 pm

disident wrote:

Психолошка и психијатријска анализа починиоца је утврдила да није психопата него му је тата био пуковник у војсци.
    Ту ствар треба уоквирити, а да ли је господин пуковник богаташ (свакако није био сиротиња) је од секундарне важности.
    Оружје је наравно било нелегално и наравно да нико није смео да им одузме то оружје иако су више пута долазили полицајци.

У томе је проблем, сам кажеш, картелизована криминална држава. Томе је могуће стати на крај само ако се ова СНС власт уклони јер су овакве ствари у суштини њеног карактера - свима дајемо све а нашима у зависности од друштвене тежине намигнемо, привилегујемо их у нелегалној сфери па их чак и чувамо од закона и ако прекардаше.

_____
    Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
    Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
    boomer crook

Post by boomer crook Thu Oct 12, 2023 3:37 pm

disident wrote:
    boomer crook wrote:

MOZE SUTRA DA SE ZABRANI VATRENO ORUZIJE KAO U KINI, NISTA SE U SRBIJI KAKVA JE DANAS NE BI PROMENILO.

Kao da sam nisi pisao pre stranu ipo kako je petak potegao makaze, i kako ce sutra da potegne noz.

to znas posto si vidovit? i kakav je gubitak ako se zabrani?

_____
    disident

Post by disident Thu Oct 12, 2023 3:46 pm

Јанош Винету wrote:
    disident wrote:

Психолошка и психијатријска анализа починиоца је утврдила да није психопата него му је тата био пуковник у војсци.
    Ту ствар треба уоквирити, а да ли је господин пуковник богаташ (свакако није био сиротиња) је од секундарне важности.
    Оружје је наравно било нелегално и наравно да нико није смео да им одузме то оружје иако су више пута долазили полицајци.

У томе је проблем, сам кажеш, картелизована криминална држава. Томе је могуће стати на крај само ако се ова СНС власт уклони јер су овакве ствари у суштини њеног карактера - свима дајемо све а нашима у зависности од друштвене тежине намигнемо, привилегујемо их у нелегалној сфери па их чак и чувамо од закона и ако прекардаше.
    Lokalni bogatas, tj lokalna bogataska porodica, to u ovom slucaju ide ruku podruku sa tim da je pukovnik.
    Ali takodje ima brdo pukovnika kojima deca nisu kriminalci, sadisti i koje sistem ne stiti, posto ovo vise nije statusno drustvo poput SFRJ, vec kapitalisticko.
    I pisem konkretno o slucaju, ne novinske price. 
    boomer crook wrote:
    disident wrote:

to znas posto si vidovit? i kakav je gubitak ako se zabrani?
    Zato sto je ovo drustvo/drzava otisla u out po x drugih stvari, i u sirinu i u dubinu.
    Nikakav gubitak osim nula efekta, kao kada bi zabranili drustvene mreze maloletnim licima.

_____
    Pristalica krvne osvete
    boomer crook

Post by boomer crook Thu Oct 12, 2023 3:59 pm

pa ne funkcionisu stvari bas tako. to sto se nista ne preduzima je znak odlaska u x.

_____
    fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić Thu Oct 12, 2023 4:16 pm

disident wrote:

Da je Kosta makazama ili nožem probao da pobije primary targets sa svoje liste, broj žrtava bi bio najviše jedan, mada vjerujem da bez pištolja ne bi ni kretao u ubilački pohod, nož i makaze su prljavi, povratio bi vjerovatno na prvom ubodu i tu bi se planirani pohod završio. Pištoljem sa kojim se prethodno solidno izvježbao, uspjelo mu je da ih deset smakne.

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    boomer crook

Post by boomer crook Thu Oct 12, 2023 4:20 pm

ma upao je u kontriranje zato sto ga nerviramo svi mi levi liberali i zuti. i sve pet samo nije u pravu.

_____
    Erős Pista

Post by Erős Pista Thu Oct 12, 2023 5:22 pm

Opet skrecu paznju.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije

Post by beatakeshi Thu Oct 12, 2023 5:55 pm

Sleepy Zagorka.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Oct 12, 2023 7:42 pm

Диси, тхе Раскољников of social networks era… Vučićeva Srbija - Page 34 1233199462 Да ли је твој проблем у методолошки неадекватној/ погрешној детекцији проблема, или у (недовољном) предложеном решењу? Или је бес који осећаш помало изазван и једним дубљим увидом у мотивациону структуру починиоца? Ниси ли ти ономад претио како ћеш да лижеш кваке по “кругу двојке” (ту нема грешке, дефинитивно није у питању small sample size), чим се разболиш од короне? Наравно, људи овде са симпатијама гледају на “изливе миленијско-класне жучи”, али мени си давно престао да будеш забаван. А већ си помало и матор за тај “свет против мене” приступ. Негде најкасније до 30-те преузимаш свој део одговорности за тај свет, ма колико ти се не свиђао.
    Del Cap

Post by Del Cap Sun Oct 15, 2023 12:47 am

bizar

Post by Sponsored content

Current date/time is Fri Nov 15, 2024 2:03 am