Da ne bude da @djvucicevic bas sve laze - tacno je da prica o Belivuku i vlastima treba da izadje sutra u @NYTmag
— Stevan Dojcinovic (@StevanOCCRP) May 2, 2023
Tacno je i da novinar @nytimes na tekstu radi od decembra.
Sad, kljucno pitanje je odakle ova info @djvucicevic ?
Je l opet od kolega iz BIA ?
Ko nadzire novinare? https://t.co/cVGtQI1Dxl
Vučićeva Srbija
- Post n°176
Re: Vučićeva Srbija
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°177
novinar @nytimes
novinar za specijalne namjene
novinar za specijalne namjene
- Post n°178
Misliš na prekjuče i juče ceo dan?
— Човек у најбољим годинама:dog::dog2::flag_rs::flag_eu: (@Putja) May 1, 2023
Nisam video pljuvanje svadbe ali jesam primetio neke među gostima🤬 pic.twitter.com/L8UvstlzRk
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°179
Usvojeno 10 zaključaka: Vlada formira Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja
Vlada Republike Srbije usvojila je deset zaključaka, koje je u sredu predstavio predsednik države Aleksandar Vučić.
Kako se navodi u saopštenju, sednica Vlade započela je minutom ćutanja za žrtve oružanog napada, koji se u sredu dogodio u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu.
Kako je odlučeno, Vlada će u roku od deset dana formirati Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja koji će, između ostalog, obezbediti organizovanje mobilnih timova za vršnjačko nasilje kroz protokole između centara za socijalni rad i drugih službi obrazovne i zdravstvene ustanove i policije, koji bi hitno reagovali na slučajeve vršnjačkog nasilja.
Kako se navodi, u konsultacijama tog saveta sa sindikatima prosvetnih radnika i udruženjima roditelja učenika, biće razmatrana celishodnost donošenja mere zabrane upotrebe mobilnih telefona u školama.
Vlada će u roku od deset dana formirati i Radnu grupu za bezbednost dece na internetu, koja će razmotriti uvođenje mere zabrane pristupa sajtovima, a koji sadrže savete kako da se izvrši ubistvo, nabavi droga ili vatreno oružje.
Članovi Vlade usvojili su i odluku o moratorijumu na izdavanje dozvola za držanje i nošenje kratkog vatrenog oružja odobrenja za nabavku oružja, oružnih listova i slično, na dve godine.
U roku od tri meseca, Ministarstvo unutrašnjih poslova izvršiće reviziju svih izdatih dozvola za držanje oružja, navodi se u saopštenju Vlade i dodaje da će u roku od šest meseci MUP izvršiti kontrolu osoba koje imaju dozvole da drže oružje, pogotovo ispunjenje zakonskih uslova za bezbedan smeštaj i čuvanje oružja i odvojeno čuvanje municije.
MUP će u istom roku izvršiti i uvid u to da li je na adekvatan način sprečen pristup oružju i municiji maloletnicima i drugim neovlašćenim osobama.
Streljane i oružje
Predmet kontrole MUP u naredna tri meseca biće i rad svih streljana. „Nakon toga, u saradnji sa Ministarstvom pravde, u roku od mesec dana, biće priređeni propisi o uslovima i načinu korišćenja streljana, uključujući zabranu pristupa maloletnim osobama“, navodi se.
Kako je odlučeno na sednici Vlade, Ministarstvo pravde, u okviru postojeće Radne grupe za izmenu Krivičnog zakonika, pripremiće izmene zakona kojima bi se propisala krivičnopravna odgovornost za osobe koje omoguće maloletnim i drugim neovlašćenim osobama da dođu u posed vatrenog oružja i koja maloletne i druge neovlašćene osobe obučavaju da rukuju vatrenim oružjem.
Ministarstvo pravde razmotriće i mogućnost izmena Krivičnog zakonika kako bi se starosna granica za krivično-pravnu odgovornost maloletnih osoba snizila sa 14 na 12 godina, uz poštovanje međunarodnih i evropskih standarda.
U saopštenju se dodaje da je Ministarstvo pravde uputilo dopis Evropskoj komisiji.
Nasilje u medijima
„Ministarstvo pravde i Ministarstvo informisanja i telekomunikacija će u roku od mesec dana, razmotriti mogućnost pooštravanja sankcija za nepoštovanje propisanih obaveza pružalaca medijskih usluga, uključujući internet i druge elektronske platforme kao i društvene mreže, u pogledu zabrane programskih sadržaja kojim se ističe i podržava nasilje, kriminalno i drugo nedozvoljeno ponašanje, emitovanje scena brutalnog nasilja i drugih sadržaja koji mogu teško da naškode fizičkom, mentalnom ili moralnom razvoju maloletnika“, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.
Članovi Vlade doneli su odluku i da u roku od mesec dana, Ministarstvo prosvete i Ministarstvo zdravlja pripreme propise kojima će se omogućiti uvođenje obaveznih testova za narkotike u srednjim i u osnovnim školama za učenike sedmog i osmog razreda.
Izvor: Beta
Foto: BIZLife, Beta, Pixabay
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°180
Prva posledica snizavanja zakonske granice za krivicnu odgovornost, bice gomila procesa protiv romske dece za sitan kriminal.
Naravno, pod uslovom da do promene zakona ikada dodje, a nadam se da nece.
Naravno, pod uslovom da do promene zakona ikada dodje, a nadam se da nece.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Guest
- Post n°181
Evo ga gosn pravnik, Vučić:
Govoreći o napadu kod Mladenovca, u kom je stradalo osam ljudi, rekao je da je to "teroristički čin" i "da zlikovac više svetlost belog dana videti neće", da "iz zatvora izaći neće".
Govoreći o napadu kod Mladenovca, u kom je stradalo osam ljudi, rekao je da je to "teroristički čin" i "da zlikovac više svetlost belog dana videti neće", da "iz zatvora izaći neće".
- Post n°182
Upravo je nazvao onog klinca "monstrumom-ubicom" i pomenuo "grozno ponasanje omladine" koja ga imitira.
Srama bez.
Srama bez.
_____
- Post n°183
Poredi sa Hejselom. Kakav ogavan lik.
_____
- Post n°184
Ne znam sto gledate to sranje
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°185
Moram. Zelim da znam sta ce i kako da kaze.
_____
- Guest
- Post n°186
"Primićemo još 1200 policajaca."
Verovatno edukovanih i tradicionalno dobro evaluiranih.
- Post n°187
Hans wrote:"Primićemo još 1200 policajaca."
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°189
"iz vazdušne puške"
U Klinički centar Niš je u 23:45 iz Opšte bolnice Leskovac dovezen 18-godišnji A. Ć. sa ustrelnom ranom grudnog koša sa desne strane, u teškom opštem stanjuhttps://t.co/mWNJ2yDlGZ
— RTS Vesti (@RTS_Vesti) May 5, 2023
- Post n°190
Mór Thököly wrote:"iz vazdušne puške"U Klinički centar Niš je u 23:45 iz Opšte bolnice Leskovac dovezen 18-godišnji A. Ć. sa ustrelnom ranom grudnog koša sa desne strane, u teškom opštem stanjuhttps://t.co/mWNJ2yDlGZ
— RTS Vesti (@RTS_Vesti) May 5, 2023
Prije tačno mjesec dana u Brčkom je petnaestogodišnjak ubio vršnjaka iz vazdušne puške, pogodio ga je u sljepoočnicu.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°192
Erős Pista wrote:Poredi sa Hejselom. Kakav ogavan lik.
Čitav nastup je bio bizaran. Uspio je ugurati čak i rast plaća i penzija 'koji je u Srbiji veći nego u nekim državama Unije'.
- Post n°193
Neverovatan je.
E sad, mene vise zanima sta je u glavi prosecnog coveka, npr. oca dvoje dece koji posle ovoga sto je video izadje na izbore i ponovo zaokruzi ovaj kancer.
E sad, mene vise zanima sta je u glavi prosecnog coveka, npr. oca dvoje dece koji posle ovoga sto je video izadje na izbore i ponovo zaokruzi ovaj kancer.
- Post n°194
Kako šta je? Pa na svim televizijama kažu da je alternativa 100x gora.
Nije Milo pao jer je CG opozicija bila mnogo sposobna nego zato jer su imali 2 slobodne dnevne novine i 1 slobodnu televiziju - protiv sebe su imali ceo svet.
Nije Milo pao jer je CG opozicija bila mnogo sposobna nego zato jer su imali 2 slobodne dnevne novine i 1 slobodnu televiziju - protiv sebe su imali ceo svet.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°195
Nego, kad vec pominjemo pojacanje za policiju, da se podsetimo ovih specijalaca
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°196
192_rs:
Snimak koji je nastao u jednom poljoprivrednom domaćinstvu u okolini Požarevca. Pomahnitali muškarac u pijanom stanju kolima uništava sve pred sobom i psuje gazdu i sve prisutne. U jednom momentu muškarac za kod kog se veruje da je vlasnik gazdinstva, pokušava da spreči izgrednika, dok mu iz pozadine ljudi viču da se skloni. Pomhanitali muškarac iz Opela oštetio je dva automobila i ostali inventar u dvorištu. Nije poznato kada je snimak tačno nastao.
Околина Пожаревца.. Сачувај Боже. pic.twitter.com/Xx17IMqJLv
— Биљана.М (@srpkinjabreee) May 5, 2023
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°198
https://www.zrenjaninski.com/region/kad-nepismenost-uzme-maha-na-sajtu-opstine-novi-becej-samo-srbi-velikim-slovom/
Удружење за заштиту наводника уочава значајан отклон од обичаја месног недељника.
Ali, ko još danas mari za gramatiku. Svašta danas prolazi u društvu, pa zašto ne bi i ove „sitnice“.
Удружење за заштиту наводника уочава значајан отклон од обичаја месног недељника.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°199
https://n1info.rs/vesti/tuzilastvo-porucuje-i-za-najmanju-pretecu-poruka-na-mrezama-sledi-hapsenje/
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°200
Naravno. Represija kao odgovor na sve.
_____