Rat u Ukrajini
- Post n°801
Re: Rat u Ukrajini
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°802
Pa da, zato sto oruzje koje dolazi u ukrajinu sa zapada samo produzava rat. Dok ga ono koje dolazi iz rusije skracuje.
- Post n°803
Mór Thököly wrote:Pa da, zato sto oruzje koje dolazi u ukrajinu sa zapada samo produzava rat. Dok ga ono koje dolazi iz rusije skracuje.
Oružje sa dušom.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°804
RUSKI borbeni zrakoplov oborio je jutros dron američkih zračnih snaga MQ-9 Reaper iznad Crnog mora nakon što je oštetio propeler američkog drona, prema američkom dužnosniku upoznatom s incidentom. Dron Reaper i dva mlažnjaka SU-27 Flanker letjeli su iznad Crnog mora kada je jedan od ruskih zrakoplova namjerno proletio ispred bespilotne letjelice i izlio gorivo ispred nje, navodi dužnosnik.
Jedan od aviona potom je oštetio propeler Reapera, koji je postavljen na stražnji dio drona, potvrdio je dužnosnik. Oštećenje propelera prisililo je Amerikance da obori Reaper u međunarodnim vodama u Crnom moru, javlja CNN. Ruski i američki zrakoplovi djelovali su iznad Crnog mora tijekom rata, ali ovo je prva poznata takva interakcija, potencijalno opasna eskalacija u kritičnom trenutku borbi.
Spremite jod
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°805
Sudarili se ruski borbeni avion i američki dron iznad Crnog mora!
[ltr]https://novidani.com/sudarili-se-ruski-borbeni-avion-i-americki-dron-iznad-crnog-mora-svijetu-prijeti-eskalacija-sukoba/[/ltr]
E sad bi stvarno svega moglo bti ako je tačno
[ltr]https://novidani.com/sudarili-se-ruski-borbeni-avion-i-americki-dron-iznad-crnog-mora-svijetu-prijeti-eskalacija-sukoba/[/ltr]
E sad bi stvarno svega moglo bti ako je tačno
- Post n°806
Равногорислав већ смишља како да екранизује спасавање америчког пилота.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°807
gašenje banaka koje slijedi ne može proći bez tarapane
- Post n°808
паће wrote:Равногорислав већ смишља како да екранизује спасавање америчког пилота.
- Post n°809
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°810
Mór Thököly wrote:Pa da, zato sto oruzje koje dolazi u ukrajinu sa zapada samo produzava rat. Dok ga ono koje dolazi iz rusije skracuje.
nešta si mi prepametan danas
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°811
Pamet ili pamjat?
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°812
Mnogi Rusi zapravo ne priznaju Ukrajince kao naciju, odnosno tvrde da je ta nacija izmišljena. U suštini su vekovima asimilirali sve narode koje su porobili, samo se Ukrajinci pretežno ne daju.Indy wrote:Ima li neko od ovih što bolje poznaju SSSR republike: za koji kurac Rusi toliko mrze Ukrajince (za obratno mi je sad trenutno jasno)? Meni je to k'o rat Novog Beograda protiv Zemuna, mislim ja ih ni sa mikroskopom ne razlikujem, a samo se čeka kad će Putin da ih rokne nuklearno (nego mu ispod nosa, inače bi to već uradio). Od početka ovo ne razumem, a možda ima neko da razume, pa eto da pitam...
_____
Činjenica da se između Rusije i Srbije nalazi Ukrajina je dokaz da imamo više sreće nego pameti!
- Post n°813
kasno
_____
#FreeFacu
- Post n°814
Koliko je Engleza i Francuza poginulo u borbi za Srbiju u 1. Svetskom ratu? Veoma malo. A da li bi mi uspeli bez njihove pomoći da oslobodimo zemlju? Odgovor znaš.Filipenko wrote:Dobro, i koliko su na kraju divizija poslali u okviru lendliza i koliko je americkih i britanskih vojnika poginulo boreci se protiv Nemaca na najvaznijem frontu?
Cudna mi cuda, netaknuta zemlja poslala hranu saveznici. Sledeca epizoda "bez Egipta ne bi bilo Rimske imperije, da se nije zito dovlacilo u Rim i legijama, morali bi mnogo ranije da se povuku sa Dunava".
_____
Činjenica da se između Rusije i Srbije nalazi Ukrajina je dokaz da imamo više sreće nego pameti!
- Post n°815
Putin: Plinovod nisu raznijeli Ukrajinci, to je potpuna besmislica
Umiješanost ukrajinskih aktivista u eksploziju na Sjevernom toku potpuna je besmislica, rekao je Vladimir Putin u intervjuu na TV kanalu Rossija 1.
“Ovakvu eksploziju, takve snage, na takvoj dubini mogu izvesti samo stručnjaci koji iza sebe imaju cjelokupnu moć države koja ima određene tehnologije”, rekao je Putin. Kaže i da je Rusiji teško provesti vlastitu istragu jer njihovim stručnjacima nije dopušteno istraživati na mjestu eksplozije.
“Činjenica da se radi o terorističkom napadu više nikome nije tajna. Po meni su to već svi prepoznali. Štoviše, teroristički napad očito je počinjen na državnoj razini", rekao je Putin.
"Stručnjaci Gazproma su pronašli određeni 'stup' na udaljenosti od oko 30 kilometara od mjesta eksplozije, instaliran na ranjivom mjestu - na spoju cijevi. Stručnjaci vjeruju da bi to mogla biti antena za primanje signala za aktiviranje eksplozivne naprave, koja je mogla biti, ne kažem da je, ali mogla je biti postavljena ispod cjevovoda", rekao je Putin.
Dodao je da su Sjedinjene Američke Države teoretski zainteresirane za takve incidente kako bi svojim LNG-om opskrbljivale Europu.
RUSKO ministarstvo obrane navodi kako ruski borbeni avioni nisu došli u kontakt s američkim dronom koji je oboren iznad Crnog mora. Rusija tvrdi kako su Amerikanci preoštro manevrirali dronom, što je dovelo do gubitka visine i sudara MQ-9 s vodom.
Dron je letio prema ruskoj granici s isključenim transponderima - uređajima za bežičnu komunikaciju, priopćilo je ministarstvo. Tvrdi da su ruski lovci bili u tom području kako bi identificirali objekt. Ruski odgovor dolazi nakon što je SAD optužio dvojicu moskovskih pilota da su pokušali izliti gorivo u dron prije nego što je jedan avion zahvatio propeler i srušio ga dok je bio u međunarodnom zračnom prostoru.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°816
Vilmos Tehenészfiú wrote:Pamet ili pamjat?
Jezik pregrizo
- Post n°817
pu majku mu jel su baš morali da obore nevini američki dron u međunarodnom vazdušnom prostoru
čemu to vodi
o tempora o mores
o ljudi braćo moja
čemu to vodi
o tempora o mores
o ljudi braćo moja
_____
#FreeFacu
- Post n°818
Vilmos Tehenészfiú wrote:Pamet ili pamjat?
Девојачко Паметњаковић.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°819
Dojče. Ne zaboravimo ko je koga učio ratovati, a ko koga odučavao od istog.fikret selimbašić wrote:Cousin Billy wrote:E da otkad se obruč zove kotlom?
Ruski izraz, usvojen (zajedno sa još desetak sličnih, rabotaje, suška, sapjori, partnjori itd.) i široko prihvaćen ovde još '14. i prvih kotlova u koje je ukrajinska vojska upadala na početku rata. Ponovo je masovno koriišten početkom invazije. Prvih mjesec-dva se crtali pravci zatvaranja kompletne ukrajinske grupacije u Donbasu. Strelice napredovanja se pružale od Harkova na jug a sa Krima na sjever pa da se kotao zatvori negdje kod Dnipra. Naročito postalo popularno nakon zatvaranja Mariupolja. Izgubilo se negdje krajem ljeta i sve do prije par dana vrlo rijetko pomnjao. Stidljvo se ponovo javlja u zadnjih mjesec dana, napredak oko Bahmuta ga je vratio u upotrebu. Mada jeste izgubio na popularnosti, sad je u modi kljucanje jer je izglasano da Rusiji odgovara dugotrajni i iscrpljujući rat i taktika kljucanja. Neki čak i kokoške stavljaju na avatar.
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°820
kontrola štete..nisu namjerno, a kerozin se sam ispustio
U.S. Defense Officials do not believe that the Russian Su-27 running into the MQ-9 Reaper over the Black Sea was meant to happen or any way Intentional; Air Force Officers after seeing the Video from the Drone stated that, “ The Russian Pilots appeared to be Amateurs.” pic.twitter.com/Ov17I6eEcD
— OSINTdefender (@sentdefender) March 14, 2023
- Post n°821
Срочное сообщение от Минобороны. Средства контроля ВКС России утром зафиксировали полет американского беспилотника в направлении нашей границы над Черным морем с выключенными транспондерами. В воздух были подняты российские истребители для идентификации нарушителя. Наши самолеты не применяли вооружение против дрона, который в результате резкого маневрирования потерял управление и упал в воду.
- Post n°822
https://www.bbc.com/news/av/world-us-canada-64974825
u međunarodnim vodama ovo bi moglo da se okarakteriše i kao napad
u međunarodnim vodama ovo bi moglo da se okarakteriše i kao napad
- Post n°823
Napad nekakav jeste, ali niko nece poceti bilo sta zbog 1 UAV-a
- Guest
- Post n°824
moglo bi ali pretpostavljam da su se Rusi opredelili za manevar koji može da se protumači i kao napad i kao, kako su Amerikanci rekli, "nebezbedno i neprofesionalno ponašanje". obema stranama to sasvim odgovara.
- Post n°825
Ja ne znam odakle nekom ideja da se ne može ograničiti let ili plovidba u međunarodnim vodama ili vazdušnom prostoru?
Kako bi se održavale vojne vežbe kad bi se jedni drugima podmetali?
Za mornaricu je dovoljno da objaviš da imaš vežbe ronjenja oko broda koje niko ne može da proveri pa da zapucaš na svaki brod koji ti priđe.
Ne verujem da je drugačije za avijaciju.
Kako bi se održavale vojne vežbe kad bi se jedni drugima podmetali?
Za mornaricu je dovoljno da objaviš da imaš vežbe ronjenja oko broda koje niko ne može da proveri pa da zapucaš na svaki brod koji ti priđe.
Ne verujem da je drugačije za avijaciju.
_____
Sweet and Tender Hooligan