Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rat u Ukrajini

plachkica

Rat u Ukrajini - Page 32 Empty Re: Rat u Ukrajini

Post by plachkica Mon Mar 13, 2023 11:57 pm

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue Mar 14, 2023 12:00 am

To je isto bilo u planu
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Mar 14, 2023 12:06 am

Vest za sada ne deluje proverljivo.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue Mar 14, 2023 12:11 am

To bi bila ogromna zajebancija. U davna pradavna vremena (pre godinu dana) to bi glat mogao da bude razlog za neku oruzanu intervenciju.
    plachkica

Post by plachkica Tue Mar 14, 2023 12:11 am

izvinjavam se ako sam prenela fejknjuz
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Mar 14, 2023 12:11 am

Ovo je izvor vesti, star nedelju dana. Nije posredi ništa dramatično već još jedan simptom hlađenja odnosa Moskve i Astane.

https://kz24.news/news/ekonomika/arest-rossiyskogo-imuschestva-na-baykonure-nevesomost-dlya-proekta-soyuz-5.html
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Mar 14, 2023 12:12 am

plachkica wrote:izvinjavam se ako sam prenela fejknjuz

Nije fejknjuz uopšte, samo to što piše nije tako dramatično kao što deluje na prvi pogled. Uvek primenim scrutiny kad pročitam vest kao što je ova: proverim da li ju je odjednom prevelo više desetina razičitih izvora bez retvitovanja. Ako se to ne dogodi u roku od pola sata-sat, po svoj prilici je to nešto preuveličano. Trik mi ne uspe uvek, jer je nekim vestima potrebno duže vreme za "detonaciju".

Post by MNE Tue Mar 14, 2023 12:22 am

Mór Thököly wrote:To bi bila ogromna zajebancija. U davna pradavna vremena (pre godinu dana) to bi glat mogao da bude razlog za neku oruzanu intervenciju.
    pa ono razlog je i sad samo što sad nemaju čime jer su sve bacili na Ukrajinu
    Bleeding Blitva

Post by Bleeding Blitva Tue Mar 14, 2023 10:41 am

https://archive.is/nUYah

Pesimističan izvještaj Washington Posta, možda čak i 'told you so' s američke strane po pitanju Bahmuta

_____
    my goosebumps have goosebumps
    Filipenko

Post by Filipenko Tue Mar 14, 2023 11:18 am

Ne bih verovao nicemu sto decidno govori o borbama u Donbasu. Prekosutra ce da ispadne da je prica o deficitu trupa bio vest manevar da se Rusi i proruski internet trolovi (!?) zavaraju jer je pocela velika (kontra)ofanziva kroz Zaporozje ili ka Lugansku za koju su takve trupe okupljane na drugom mestu, a ovde ce masovno da se cestita Andurilu na uspesnoj maskirovki.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue Mar 14, 2023 11:21 am

Ja sam video dosta pouzdan opis linije fronta kod Bahmuta...kotlić samo što se nije zatvorio
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Mar 14, 2023 11:43 am

E da otkad se obruč zove kotlom?
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue Mar 14, 2023 12:04 pm

Sto se mene tice - od zajebancije
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Mar 14, 2023 12:13 pm

Znam kako ti koristiš...nego inače. Već neko vreme me to gricka. Paće me omađijao.
    fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić Tue Mar 14, 2023 12:25 pm

Cousin Billy wrote:E da otkad se obruč zove kotlom?

Ruski izraz, usvojen (zajedno sa još desetak sličnih, rabotaje, suška, sapjori, partnjori itd.) i široko prihvaćen ovde još '14. i prvih kotlova u koje je ukrajinska vojska upadala na početku rata. Ponovo je masovno koriišten početkom invazije. Prvih mjesec-dva se crtali pravci zatvaranja kompletne ukrajinske grupacije u Donbasu. Strelice napredovanja se pružale od Harkova na jug a sa Krima na sjever pa da se kotao zatvori negdje kod Dnipra. Naročito postalo popularno nakon zatvaranja Mariupolja. Izgubilo se negdje krajem ljeta i sve do prije par dana vrlo rijetko pomnjao. Stidljvo se ponovo javlja u zadnjih mjesec dana, napredak oko Bahmuta ga je vratio u upotrebu. Mada jeste izgubio na popularnosti, sad je u modi kljucanje jer je izglasano da Rusiji odgovara dugotrajni i iscrpljujući rat i taktika kljucanja. Neki čak i kokoške stavljaju na avatar.

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Mar 14, 2023 12:26 pm

Naleteo sam na to da kljuca kvočka ali nisam znao da se taj kopijum raširio. To bi u svakom slučaju bio presedan, da sili koja osvaja odgovara što duži i krvaviji rat, ono, trošimo se mi ali se troši i neprijatelj.

Strelice napredovanja se pružale od Harkova na jug a sa Krima na sjever pa da se kotao zatvori negdje kod Dnipra. Naročito postalo popularno nakon zatvaranja Mariupolja

Rat u Ukrajini - Page 32 3579118792 Sećam se toga. Prvih tristapetsto armijskih grupa će ići na sever, drugih osamstopetsto na jug, pa se nađu na Dnjepru, dajte mi veći flomaster.
    fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić Tue Mar 14, 2023 12:33 pm

Cousin Billy wrote:Naleteo sam na to da kljuca kvočka ali nisam znao da se taj kopijum raširio. To bi u svakom slučaju bio presedan, da sili koja osvaja odgovara što duži i krvaviji rat, ono, trošimo se mi ali se troši i neprijatelj.

Nakon propasti blickriga i shvatanja da će se i pršut i vino za oslobodioce ukvariti dok oni stignu, novi copium je postalo kljucanje i rat iscrpljivanja, a Rusija ima snage i moći da ga vodi bar deceniju. Malo ga skrnavi prosto pitanje, ako im je već do kljucanja i što dužeg rata, zašto onda ne pomjere linije na Dnjepar ili negdje u zapadnu Ukrajinu pa neka tamo kljucaju i crpe Ukrajince i kompletan NATo umjesto da bar minibacače udalje od Donjecka.

Uporedivo sa povlačenjem sa sjevera. Nakn povlačenja pojavilo se popularno tumačenje da cilj upada na sjever nije bio zauzimanje Kijeva, ko bi sa onako malo vojske krenup na onoliki grad. Upad na sjever je bio varka da tu veže što više ukrajinske vojske koja je potrebna na istoku. Iako bi to vezivanje uspjelo i bez upada, dovljno je bilo da se jedna veća grupa ruske vojske mota uz granicu i da djeluje kao prijetnja koja traži povoljno mjesto za upad, metak nisu morali da ispale da bi držali Ukrajince uz granicu.

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić Tue Mar 14, 2023 12:40 pm

Cousin Billy wrote:Naleteo sam na to da kljuca kvočka ali nisam znao da se taj kopijum raširio. To bi u svakom slučaju bio presedan, da sili koja osvaja odgovara što duži i krvaviji rat, ono, trošimo se mi ali se troši i neprijatelj.

Strelice napredovanja se pružale od Harkova na jug a sa Krima na sjever pa da se kotao zatvori negdje kod Dnipra. Naročito postalo popularno nakon zatvaranja Mariupolja

Rat u Ukrajini - Page 32 3579118792 Sećam se toga. Prvih tristapetsto armijskih grupa će ići na sever, drugih osamstopetsto na jug, pa se nađu na Dnjepru, dajte mi veći flomaster.

Be te geova. BTG je riječ koja se takođe izgubila u međuvremenu. Inovacija koja se raspala u Ukrajini i od koje je ruska vojska odustala.

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Mar 14, 2023 12:51 pm

Ma namerno sam napisao armijske grupe, da pokažem da su u pitanju hiljade milijardi vojnika koje prave obruče na pravcima od hiljadu kilometara.
    fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić Tue Mar 14, 2023 12:57 pm

Znam, već koristim povod pa dodajem još jedan davni i već zaboravljeni pojam vezan za ovaj rat SVO Rat u Ukrajini - Page 32 4101625831

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Mar 14, 2023 12:59 pm

Iskreno nisam znao da su to potpuno napustili, već sam mislio da je to malo stavljeno ad akta u današnjim "seci uši krpi dupe" uslovima ratovanja.
    fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić Tue Mar 14, 2023 1:06 pm

Cousin Billy wrote:Iskreno nisam znao da su to potpuno napustili, već sam mislio da je to malo stavljeno ad akta u današnjim "seci uši krpi dupe" uslovima ratovanja.

Uvedeno prije par godina u sklopu sklopu reformi profi vojske. Same BTG su gurale dok su mogle i djelimično i obavile svoj zadatak, ispostavilo da je zakazalo ono što treba da ih prati i pokriva, od logistike i veze do vazdušne poptore kišobrana.

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    Notxor

Post by Notxor Tue Mar 14, 2023 1:17 pm

_____
      Sweet and Tender Hooligan  
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue Mar 14, 2023 2:28 pm

Rat u Ukrajini - Page 32 3579118792
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue Mar 14, 2023 3:30 pm

Oruzje sigurno ne dolazi dovoljno brzo

Post by Sponsored content

Current date/time is Tue Nov 12, 2024 9:26 pm