Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rat u Ukrajini

boomer crook

Rat u Ukrajini - Page 36 Empty Re: Rat u Ukrajini

Post by boomer crook Thu Mar 23, 2023 12:47 pm

pa brojni svestenici su osudjeni. tesko da je sam pije zvao na genocid nad srbima. problem RPC je sto ne postoji izvan direktne kontrole kremlja. nema nikakvog zaostatka, nicega sto bi virelo ispod cebeta. osuda se treba citati u tom kljucu - potpune potcinjenosti dnevnoj politici.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    Notxor

Post by Notxor Thu Mar 23, 2023 12:53 pm

I hoću da kažem da je odgovornost individualna.
    Onaj ko poziva na rat i ubijanje neka odgovara u Hagu ili bilo gde.
    Ovakvo proseravanje vaseljenskog je obična dnevna politika.

_____
      Sweet and Tender Hooligan  
    boomer crook

Post by boomer crook Thu Mar 23, 2023 1:01 pm

pa nije proseravanje. patrijarh RPC je doslovce objavio krstaski rat. RPC ne postoji izvan putinove politike. to je problem. kao sto je mazepino anatemisanje posledica ruske dvorske politike

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    Erős Pista

Post by Erős Pista Thu Mar 23, 2023 1:08 pm

Vatikan nije kriv, ali jeste (delimicno) odgovoran, kao sto ni RPC nije kriva, ali jeste (delimicno) odgovorna. Samo pojedinci mogu da budu krivi, ali i institucije mogu da budu odgovorne.

Nije tesko.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Erős Pista

Post by Erős Pista Thu Mar 23, 2023 1:10 pm

boomer crook wrote:pa brojni svestenici su osudjeni. tesko da je sam pije zvao na genocid nad srbima. problem RPC je sto ne postoji izvan direktne kontrole kremlja. nema nikakvog zaostatka, nicega sto bi virelo ispod cebeta. osuda se treba citati u tom kljucu - potpune potcinjenosti dnevnoj politici.

Naravno, samo instrument drzavne politike.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Notxor

Post by Notxor Thu Mar 23, 2023 1:29 pm

Pa to i kažem, katolička crkva je bila u službi genocidne državne politike NDH i zato je posle rata zabranjena. Bar franjevci? Ni to? E jebi ga.

_____
    Filipenko

Post by Filipenko Thu Mar 23, 2023 1:47 pm

Sad ce da krenu da ti objasnjavaju da su partizani JNA bili preterano surovi prema Stepincu, da to nije trebalo tako lomiti preko kolena, da ovo, ono. Sve u svemu, puni razumevanja za one koji ne bi stradali da Sovjeti nisu prosli ovuda Rat u Ukrajini - Page 36 3363120308
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Thu Mar 23, 2023 3:54 pm

U svakom slucaju, to sto je rekao V.P. je tacno.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Thu Mar 23, 2023 3:58 pm

A RPC/Sovjeti su posle drugog svetskog rata oduzeli 1 pravoslavnoj crkvi koja apsolutno nista nije bila kriva i odgovorna za ww2 Češku i Slovačku, pa nikom ništa. Sad kad im je, jbg, ponestalo "divizija" kojima rešavaju generalno sve, pa i crkvena pitanja, nek se češu.
    Notxor

Post by Notxor Thu Mar 23, 2023 4:09 pm

Meni je i to ok. Jači tlači, nema jake.

_____
    Erős Pista

Post by Erős Pista Thu Mar 23, 2023 4:17 pm

Notxor wrote:Pa to i kažem, katolička crkva je bila u službi genocidne državne politike NDH i zato je posle rata zabranjena. Bar franjevci? Ni to? E jebi ga.

O cemu pricas, jbt?

_____

Notxor

Post by Notxor Thu Mar 23, 2023 4:24 pm

Vaseljenski patrijarh uzeo od SPC pa dao HPC pa opet vaseljenski uzeo od RPC pa dao Litvancima, i tako... točak istorije se okreće.

A naravno najbitnije je da Vatikanu niko ništa nije uzeo.

_____
    fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić Thu Mar 23, 2023 4:29 pm

Erős Pista wrote:
    Notxor wrote:Pa to i kažem, katolička crkva je bila u službi genocidne državne politike NDH i zato je posle rata zabranjena. Bar franjevci? Ni to? E jebi ga.

O cemu pricas, jbt?

O ustašama, franjevačkom redu i Vatikanu jer je baš o tome pričao i vaseljenski patrijarh. Sad možemo i o krstaškim ratovima, inkviziciji i orgijama po samostanima. Vaseljenski patrijarh je pomenuo i fra Sotonu u svojoj izjavi. Zašto se o tome ne prča na Burundiju? Umjesto što se mlati prazna slama oko bezvezne, a najvjerovatnije i lažne izjave Vartolomejeve i navodnog rata u Ukrajini.

Last edited by fikret selimbašić on Thu Mar 23, 2023 4:31 pm; edited 1 time in total

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    boomer crook

Post by boomer crook Thu Mar 23, 2023 4:31 pm

sta ti pricas covece? tolike knjige napisane o odgovornosti vatikana. ali vatikan je odgovoran zato sto je vodio neku svoju losu politiku. RPC ne vodi nista, nju vode. to kaze ovaj vaseljenac.

na kraju krajeva, sada (2023) papa franja zove na mir i ima razumevanja i za ruse i sve tako a kiril ono izmedju dve linije kokaina nudi indulgenciju za svakog zaklanog ukrajinca. mislim eto to se sada desava.

ovaj vartolomej je verovatno isto neka moralna nakaza ali makar pokusava da spreci crkvu u nekoj njegov jurisdikciji da poziva sa najviseg mesta u istoj na rat.

_____
    boomer crook

Post by boomer crook Thu Mar 23, 2023 4:32 pm

mislim ovaj idiotizam devedesetih gde se sve pravda ustasama je bas onako... pa idiotizam.

_____
    Notxor

Post by Notxor Thu Mar 23, 2023 4:32 pm

@fikret

Ti misliš da je ok da se uzme SPC i pokloni HPC, i uzme RPC i da Litvancima? Ok. U manjini sam.

_____
    boomer crook

Post by boomer crook Thu Mar 23, 2023 4:34 pm

ko kome sta daje? o cemu ti pricas?

_____
    fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić Thu Mar 23, 2023 4:36 pm

boomer crook wrote:sta ti pricas covece? tolike knjige napisane o odgovornosti vatikana. ali vatikan je odgovoran zato sto je vodio neku svoju losu politiku. RPC ne vodi nista, nju vode. to kaze ovaj vaseljenac.

na kraju krajeva, sada (2023) papa franja zove na mir i ima razumevanja i za ruse i sve tako a kiril ono izmedju dve linije kokaina nudi indulgenciju za svakog zaklanog ukrajinca. mislim eto to se sada desava.

ovaj vartolomej je verovatno isto neka moralna nakaza ali makar pokusava da spreci crkvu u nekoj njegov jurisdikciji da poziva sa najviseg mesta u istoj na rat.

Kirilove izjave o ratu u Ukrajini su čisti pravoslavni džihad. Od rata protiv Satane do slavljenja žrtve i izgibije u tom ratu. U potpuno istom tonu sa izjavama koje su u vrijeme najžešćih sukoba u Siriji davali priučeni selefistički doktori i profesori šerijatskog prava. A oni nisu ni rang vladike, kamoli patrijarha, i to patrijarha RPC.

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    Notxor

Post by Notxor Thu Mar 23, 2023 4:37 pm

Mislio sam da je poznato

Ecumenical Patriarch Bartholomew said on Tuesday he would work with Lithuania to establish a new branch of the Orthodox Church in the Baltic nation to ensure that believers are no longer under the sole supervision of Moscow.

Hrvatska pravoslavna Crkva bila je pravoslavna Crkva u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, ograničene autokefalnosti. Dobila je priznanje od Bugarske pravoslavne Crkve i Rumunjske pravoslavne Crkve a 27. srpnja 1942. mitropolit Germogen preko Ministarstva vanjskih poslova NDH je dobio iz Carigrada kanonsko priznanje od Carigradskog patrijarha Veniamina.[1][2] Dio je autora ovu Crkvu nazivao autokefalnom.[3]

Last edited by Notxor on Thu Mar 23, 2023 4:37 pm; edited 1 time in total

_____
    kondo

Post by kondo Thu Mar 23, 2023 4:37 pm

baš lepe, tradicionalno ukrajinske brade brane bamut

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić Thu Mar 23, 2023 4:41 pm

Notxor wrote:@fikret

Ti misliš da je ok da se uzme SPC i pokloni HPC, i uzme RPC i da Litvancima? Ok. U manjini sam.

Boli me kurac za to. Pitaj Filipa, on brine o tomosima. Da li Vartolomej išta laže u svojoj izjavi o Kirilu i RPC?

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Thu Mar 23, 2023 4:42 pm

Litvanija napala Rusiju.

_____

fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić Thu Mar 23, 2023 4:43 pm

Erős Pista wrote:Litvanija napala Rusiju.

Vaseljenski patrijarh Banderovac i ustaša. Čeka se Medvedev da Vartolomeja podsjeti na to ko posjeduje Kinžale i Cirkone.

Last edited by fikret selimbašić on Thu Mar 23, 2023 4:44 pm; edited 1 time in total

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    boomer crook

Post by boomer crook Thu Mar 23, 2023 4:44 pm

Notxor wrote:Mislio sam da je poznato

Ecumenical Patriarch Bartholomew said on Tuesday he would work with Lithuania to establish a new branch of the Orthodox Church in the Baltic nation to ensure that believers are no longer under the sole supervision of Moscow.

Hrvatska pravoslavna Crkva bila je pravoslavna Crkva u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, ograničene autokefalnosti. Dobila je priznanje od Bugarske pravoslavne Crkve i Rumunjske pravoslavne Crkve a 27. srpnja 1942. mitropolit Germogen preko Ministarstva vanjskih poslova NDH je dobio iz Carigrada kanonsko priznanje od Carigradskog patrijarha Veniamina.[1][2] Dio je autora ovu Crkvu nazivao autokefalnom.[3]

brate hrvatski wiki kao izvor. mislim za ovo drugo. HPC je bila ono kanonski nepriznata.

a za ovo sa litvanijom niko nikome nista ne daje vec se bave pravoslavci nekim svojim previranjima kojih bi bilo i da nema rata (mislim vidi pod MPC). kako ce crkve biti teritorijalno ustrojene je stvar dogovora.

_____
    kondo

Post by kondo Thu Mar 23, 2023 4:45 pm

boomer crook wrote:

ovaj vartolomej je verovatno isto neka moralna nakaza 

bounce

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.

Post by Sponsored content

Current date/time is Tue Nov 12, 2024 8:49 pm