Rat u Ukrajini
- Post n°876
Re: Rat u Ukrajini
pa brojni svestenici su osudjeni. tesko da je sam pije zvao na genocid nad srbima. problem RPC je sto ne postoji izvan direktne kontrole kremlja. nema nikakvog zaostatka, nicega sto bi virelo ispod cebeta. osuda se treba citati u tom kljucu - potpune potcinjenosti dnevnoj politici.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°877
I hoću da kažem da je odgovornost individualna.
Onaj ko poziva na rat i ubijanje neka odgovara u Hagu ili bilo gde.
Ovakvo proseravanje vaseljenskog je obična dnevna politika.
Onaj ko poziva na rat i ubijanje neka odgovara u Hagu ili bilo gde.
Ovakvo proseravanje vaseljenskog je obična dnevna politika.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°878
pa nije proseravanje. patrijarh RPC je doslovce objavio krstaski rat. RPC ne postoji izvan putinove politike. to je problem. kao sto je mazepino anatemisanje posledica ruske dvorske politike
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°879
Vatikan nije kriv, ali jeste (delimicno) odgovoran, kao sto ni RPC nije kriva, ali jeste (delimicno) odgovorna. Samo pojedinci mogu da budu krivi, ali i institucije mogu da budu odgovorne.
Nije tesko.
Nije tesko.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°880
boomer crook wrote:pa brojni svestenici su osudjeni. tesko da je sam pije zvao na genocid nad srbima. problem RPC je sto ne postoji izvan direktne kontrole kremlja. nema nikakvog zaostatka, nicega sto bi virelo ispod cebeta. osuda se treba citati u tom kljucu - potpune potcinjenosti dnevnoj politici.
Naravno, samo instrument drzavne politike.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°881
Pa to i kažem, katolička crkva je bila u službi genocidne državne politike NDH i zato je posle rata zabranjena. Bar franjevci? Ni to? E jebi ga.
_____
- Post n°882
Sad ce da krenu da ti objasnjavaju da su partizani JNA bili preterano surovi prema Stepincu, da to nije trebalo tako lomiti preko kolena, da ovo, ono. Sve u svemu, puni razumevanja za one koji ne bi stradali da Sovjeti nisu prosli ovuda
- Post n°883
U svakom slucaju, to sto je rekao V.P. je tacno.
- Post n°884
A RPC/Sovjeti su posle drugog svetskog rata oduzeli 1 pravoslavnoj crkvi koja apsolutno nista nije bila kriva i odgovorna za ww2 Češku i Slovačku, pa nikom ništa. Sad kad im je, jbg, ponestalo "divizija" kojima rešavaju generalno sve, pa i crkvena pitanja, nek se češu.
- Post n°885
Meni je i to ok. Jači tlači, nema jake.
_____
- Post n°886
Notxor wrote:Pa to i kažem, katolička crkva je bila u službi genocidne državne politike NDH i zato je posle rata zabranjena. Bar franjevci? Ni to? E jebi ga.
O cemu pricas, jbt?
_____
- Post n°887
Vaseljenski patrijarh uzeo od SPC pa dao HPC pa opet vaseljenski uzeo od RPC pa dao Litvancima, i tako... točak istorije se okreće.
A naravno najbitnije je da Vatikanu niko ništa nije uzeo.
A naravno najbitnije je da Vatikanu niko ništa nije uzeo.
_____
- Post n°888
Erős Pista wrote:Notxor wrote:Pa to i kažem, katolička crkva je bila u službi genocidne državne politike NDH i zato je posle rata zabranjena. Bar franjevci? Ni to? E jebi ga.
O cemu pricas, jbt?
O ustašama, franjevačkom redu i Vatikanu jer je baš o tome pričao i vaseljenski patrijarh. Sad možemo i o krstaškim ratovima, inkviziciji i orgijama po samostanima. Vaseljenski patrijarh je pomenuo i fra Sotonu u svojoj izjavi. Zašto se o tome ne prča na Burundiju? Umjesto što se mlati prazna slama oko bezvezne, a najvjerovatnije i lažne izjave Vartolomejeve i navodnog rata u Ukrajini.
Last edited by fikret selimbašić on Thu Mar 23, 2023 4:31 pm; edited 1 time in total
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°889
sta ti pricas covece? tolike knjige napisane o odgovornosti vatikana. ali vatikan je odgovoran zato sto je vodio neku svoju losu politiku. RPC ne vodi nista, nju vode. to kaze ovaj vaseljenac.
na kraju krajeva, sada (2023) papa franja zove na mir i ima razumevanja i za ruse i sve tako a kiril ono izmedju dve linije kokaina nudi indulgenciju za svakog zaklanog ukrajinca. mislim eto to se sada desava.
ovaj vartolomej je verovatno isto neka moralna nakaza ali makar pokusava da spreci crkvu u nekoj njegov jurisdikciji da poziva sa najviseg mesta u istoj na rat.
na kraju krajeva, sada (2023) papa franja zove na mir i ima razumevanja i za ruse i sve tako a kiril ono izmedju dve linije kokaina nudi indulgenciju za svakog zaklanog ukrajinca. mislim eto to se sada desava.
ovaj vartolomej je verovatno isto neka moralna nakaza ali makar pokusava da spreci crkvu u nekoj njegov jurisdikciji da poziva sa najviseg mesta u istoj na rat.
_____
- Post n°890
mislim ovaj idiotizam devedesetih gde se sve pravda ustasama je bas onako... pa idiotizam.
_____
- Post n°891
@fikret
Ti misliš da je ok da se uzme SPC i pokloni HPC, i uzme RPC i da Litvancima? Ok. U manjini sam.
Ti misliš da je ok da se uzme SPC i pokloni HPC, i uzme RPC i da Litvancima? Ok. U manjini sam.
_____
- Post n°892
ko kome sta daje? o cemu ti pricas?
_____
- Post n°893
boomer crook wrote:sta ti pricas covece? tolike knjige napisane o odgovornosti vatikana. ali vatikan je odgovoran zato sto je vodio neku svoju losu politiku. RPC ne vodi nista, nju vode. to kaze ovaj vaseljenac.
Kirilove izjave o ratu u Ukrajini su čisti pravoslavni džihad. Od rata protiv Satane do slavljenja žrtve i izgibije u tom ratu. U potpuno istom tonu sa izjavama koje su u vrijeme najžešćih sukoba u Siriji davali priučeni selefistički doktori i profesori šerijatskog prava. A oni nisu ni rang vladike, kamoli patrijarha, i to patrijarha RPC.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°894
Mislio sam da je poznato
Ecumenical Patriarch Bartholomew said on Tuesday he would work with Lithuania to establish a new branch of the Orthodox Church in the Baltic nation to ensure that believers are no longer under the sole supervision of Moscow.
Hrvatska pravoslavna Crkva bila je pravoslavna Crkva u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, ograničene autokefalnosti. Dobila je priznanje od Bugarske pravoslavne Crkve i Rumunjske pravoslavne Crkve a 27. srpnja 1942. mitropolit Germogen preko Ministarstva vanjskih poslova NDH je dobio iz Carigrada kanonsko priznanje od Carigradskog patrijarha Veniamina.[1][2] Dio je autora ovu Crkvu nazivao autokefalnom.[3]
Last edited by Notxor on Thu Mar 23, 2023 4:37 pm; edited 1 time in total
_____
- Post n°895
President Volodymyr Zelensky visited Ukrainian soldiers at front-line positions near Bakhmut in Donetsk Oblast on March 22, according to the President's Office. During his visit, Zelensky received updates regarding the situation on the front line and presented awards to soldiers. pic.twitter.com/Ll9BWSU6Yz
— The Kyiv Independent (@KyivIndependent) March 22, 2023
baš lepe, tradicionalno ukrajinske brade brane bamut
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°896
Notxor wrote:@fikret
Boli me kurac za to. Pitaj Filipa, on brine o tomosima. Da li Vartolomej išta laže u svojoj izjavi o Kirilu i RPC?
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°897
Litvanija napala Rusiju.
_____
- Post n°898
Erős Pista wrote:Litvanija napala Rusiju.
Vaseljenski patrijarh Banderovac i ustaša. Čeka se Medvedev da Vartolomeja podsjeti na to ko posjeduje Kinžale i Cirkone.
Last edited by fikret selimbašić on Thu Mar 23, 2023 4:44 pm; edited 1 time in total
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°899
Notxor wrote:Mislio sam da je poznato
Ecumenical Patriarch Bartholomew said on Tuesday he would work with Lithuania to establish a new branch of the Orthodox Church in the Baltic nation to ensure that believers are no longer under the sole supervision of Moscow.
Hrvatska pravoslavna Crkva bila je pravoslavna Crkva u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, ograničene autokefalnosti. Dobila je priznanje od Bugarske pravoslavne Crkve i Rumunjske pravoslavne Crkve a 27. srpnja 1942. mitropolit Germogen preko Ministarstva vanjskih poslova NDH je dobio iz Carigrada kanonsko priznanje od Carigradskog patrijarha Veniamina.[1][2] Dio je autora ovu Crkvu nazivao autokefalnom.[3]
brate hrvatski wiki kao izvor. mislim za ovo drugo. HPC je bila ono kanonski nepriznata.
a za ovo sa litvanijom niko nikome nista ne daje vec se bave pravoslavci nekim svojim previranjima kojih bi bilo i da nema rata (mislim vidi pod MPC). kako ce crkve biti teritorijalno ustrojene je stvar dogovora.
_____
- Post n°900
boomer crook wrote:
ovaj vartolomej je verovatno isto neka moralna nakaza
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.