Rat u Ukrajini
- Post n°651
Re: Rat u Ukrajini
U svakom slucaju ima jos mnogo "da se igra" do eventualnog dolazenja Ukrajinaca ubilo kakvu situaciju da mogu da ozbiljno razmisljaju da napadnu Krim, amo ikad dodju u tu situaciju.
- Post n°652
Filipenko wrote:
(ako uopste funkcionise)
to, vrv ne. plus što bi je roknuli sami na sebe...
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°653
kod mene, jedna nuklearka bi vrlo vjerovatno riješila ovaj rat još na početku uz mnogo manje (ili uopšte bez) žrtava, zapad ima u nuklearnoj razmjeni da izgubi mnogo više od Rusije i dok je tako oni neće reagovatiFilipenko wrote:
Inace, dopada mi se fikretova logika, bacas nuklearke da sacuvas zivote jer bi u suprotnom mnogo vise ljudi izginulo, gde li sam to vec cuo.
e sad što je Putinu lakše da 100.000 ruske i ukrajinske omladine izgine nego da on razmišlja hoće li zapad uzvratiti i šta će biti sa njegovom djecom to je drugo
- Post n°654
Msm možda smo na pragu happy hour-a nuklearnog oružja, od upotrebe do snabdevanja xy zemalja. Nije teško iscrtati takvu putanju događaja.
- Post n°655
Filipenko wrote:Del Cap wrote:Ima raznog bacanja nuklearki. Npr detoniraju neke megatone u vazduhu iznad međunarodnih voda Baltika ili Crnog mora, nema ljudskih žrtava nego "malo" udarnog talasa i političke poruke. To na frontu naravno ne rešava ništa nego je namenjeno publici sa strane.
Ma to se nece desiti. Kakvo crno bacanje nuklearki, bilo da ih detoniraju na zemlji ili na visini od 20 km, ta vrsta prepada ili napada se nece izvoditi. Moguce je da se odluce na neke takticke u Ukrajini samoj, ali to samo ako ih ovi stvarno na juris sabiju nazad do Rostova na Donu ili krenu da prelaze preko krimskog zemljouza.
Postoji ta cudna kombinacija prepada sa obe strane, gde Rusi vicu "uh ma kad mi ovo ili ono" za potrebe busanja u grudi pred svojom javnoscu a zapadnjaci kenjaju "jao a sta ako Rusi urade ono ili ovo" za potrebe podsticanja propagande i rasisticke mrznje prema Rusima u svojoj avliji, pa se mi onda lozimo da Rusi zaista mogu ne znam ni ja sta. Oni ne mogu nista, imaju to oruzje sudnjeg dana (ako uopste funkcionise) i to je sve sto mogu da upotrebe, a naravno da ga nece upotrebiti jer bi to ugrozilo zene i decu Peskova, Lavrova, Putina, oligarha u Parizu, Londonu, Zenevi. Oni im bre dizu u vazduh gasovode, dok ovi ne odgovaraju nista. I upravo ce se to i desiti - tugaljivi podsmeh na njihovo pomeranje tzv. crvenih linija (da ubacim malo Solovjova, kad me vec nazivate jevrejskim propagandistom, ne cudi me da simpatizeri kijevskih ultradesnicara koriste tu vrstu poredjenja).
Slažem se. Russians love their children too, rekao bi jedan mislilac.
S tim da ja mislim da neće biti ni taktičkih, kao ni bilo kakvih drugih. Osim brige za vlastito dupe i dupe bližnjih, to bi bilo skoro pa priznanje poraza. Otprilike kao da u tuči na školskom igralištu dobiju batine, a onda krenu bacati kamenje na ove što su ih prebili. Putin i njemu slični su duboko u tim klinačkim mačo sranjima. Da nečim takvim prijeti tvoj avatar, onda bih se možda i zabrinuo.
- Post n°656
Samo da ponovim da ako bude taktičkih biće to racionalna odluka sa ciljem da se zaustavi eventualni prodor i pad Donbasa i Krima.
A Andurilu koji je napisao da se ja tome nadam da se napuši kurca jer je kreten, a ako je peder da se naliže pičke. Prijatno.
A Andurilu koji je napisao da se ja tome nadam da se napuši kurca jer je kreten, a ako je peder da se naliže pičke. Prijatno.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°657
Notxor wrote:Samo da ponovim da ako bude taktičkih biće to racionalna odluka sa ciljem da se zaustavi eventualni prodor i pad Donbasa i Krima.
Nadam se da nisi 1993. potpisao neki memorandum o razumevanju sa nekom organizacijom koja se bavi zastitom prava homoseksualaca. Sada ce ti isporuciti na gajbu gomilu seksualnih pomagala koja su tom prilikom bila sklonjena iz izloga.
- Post n°658
Ja podržavam svačija prava jer sam tako u mogućnosti.
_____
- Post n°659
šta ovo crtaju poljaci da ne kažem polaken
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°660
Rusi zapravo, pošto je u pitanju fejk.
Te naslovnice ovogodišnjeg broja 6 nema na sajtu, tviteru i fejsu tog nedeljnika, kao ni na Pressreaderu, ukratko nigde sem na ruskom botovskom tviteru gde je sinhronizovano na nekoliko naloga objavljena još 27.1, svega dva dana nakon izlaska prethodnog broja 5 (broj 6 treba da izađe tek 1.2). Koji to nedeljnik zaključuje naslovnicu svega dva dana po objavljivanju prethodnog broja i čini je dostupnom jedino na ruskim botovskim nalozima?
Takođe, taj tekst naslova o pacovima i brodovima takođe nije moguće pronaći nigde na internetu i tviteru, valjda bi ga neko dosad negde prokomentarisao.
https://www.polityka.pl/tygodnikpolityka/wbiezacymnumerze/numery?year=2023
https://twitter.com/Polityka_pl
https://www.facebook.com/TygodnikPolityka/
https://www.pressreader.com/poland/polityka
Na ovoj ruskoj fejk naslovnici za razliku od ostalih nema ni vremenskog perioda važenja broja, već stoji da je u pitanju specijalno izdanje (specjalna sprawa), iako je broj redovan po numeraciji.
Uz to se ne poklapaju broj na barkodu (na svim ovogodišnjim brojevima u arhivi je 9770032350305, a na ovom navodnom 9770032350909) i krajnja cena u spisku uz levu ivicu koja se odnosi na zemlje evrozone, koja na nedavnim brojevima u arhivi iznosi 4,95 €, a na ovom navodnom svega 3,70 €.
Te naslovnice ovogodišnjeg broja 6 nema na sajtu, tviteru i fejsu tog nedeljnika, kao ni na Pressreaderu, ukratko nigde sem na ruskom botovskom tviteru gde je sinhronizovano na nekoliko naloga objavljena još 27.1, svega dva dana nakon izlaska prethodnog broja 5 (broj 6 treba da izađe tek 1.2). Koji to nedeljnik zaključuje naslovnicu svega dva dana po objavljivanju prethodnog broja i čini je dostupnom jedino na ruskim botovskim nalozima?
Takođe, taj tekst naslova o pacovima i brodovima takođe nije moguće pronaći nigde na internetu i tviteru, valjda bi ga neko dosad negde prokomentarisao.
https://www.polityka.pl/tygodnikpolityka/wbiezacymnumerze/numery?year=2023
https://twitter.com/Polityka_pl
https://www.facebook.com/TygodnikPolityka/
https://www.pressreader.com/poland/polityka
Na ovoj ruskoj fejk naslovnici za razliku od ostalih nema ni vremenskog perioda važenja broja, već stoji da je u pitanju specijalno izdanje (specjalna sprawa), iako je broj redovan po numeraciji.
Uz to se ne poklapaju broj na barkodu (na svim ovogodišnjim brojevima u arhivi je 9770032350305, a na ovom navodnom 9770032350909) i krajnja cena u spisku uz levu ivicu koja se odnosi na zemlje evrozone, koja na nedavnim brojevima u arhivi iznosi 4,95 €, a na ovom navodnom svega 3,70 €.
Fake. Polityka include the date on the cover, as below, on the issue numbered before this, published Wednesday.
— ARS WISKY (@ArsWisky) January 28, 2023
Lying little rus. pic.twitter.com/ObJk8XXjWl
Just another Russian lie, this time - obvious to spot. I just wonder whether it's work of some local onucas, or genuinely Russian work.
— OtisTarda (@Stortrappe) January 27, 2023
Those are the covers of 2023 "Polityka".https://t.co/8wGf08ol4O pic.twitter.com/w1EPTYqMCQ
- Post n°661
Nie ze wszystkich statków szczury mogą wyjść żywe.
Ne mogu sa svih brodova pacovi izaći živi.
Ne mogu sa svih brodova pacovi izaći živi.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°663
Kondo deli putinovsku propagandu? Ma nemoguce.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°664
Erős Pista wrote:Kondo deli putinovsku propagandu? Ma nemoguce.
@Kondo&Notxor.
Tako zvučite, šta ću vam ja, nuklearke i jod. Tanak vam je argument da nuklearna sila ne smije i ne može izgubiti rat niti odustati od planova i ciljeva. Može, nekim primjerima smo i sami svjedočili.
Tovar wrote:Filipenko wrote:
Ma to se nece desiti. Kakvo crno bacanje nuklearki, bilo da ih detoniraju na zemlji ili na visini od 20 km, ta vrsta prepada ili napada se nece izvoditi. Moguce je da se odluce na neke takticke u Ukrajini samoj, ali to samo ako ih ovi stvarno na juris sabiju nazad do Rostova na Donu ili krenu da prelaze preko krimskog zemljouza.
Postoji ta cudna kombinacija prepada sa obe strane, gde Rusi vicu "uh ma kad mi ovo ili ono" za potrebe busanja u grudi pred svojom javnoscu a zapadnjaci kenjaju "jao a sta ako Rusi urade ono ili ovo" za potrebe podsticanja propagande i rasisticke mrznje prema Rusima u svojoj avliji, pa se mi onda lozimo da Rusi zaista mogu ne znam ni ja sta. Oni ne mogu nista, imaju to oruzje sudnjeg dana (ako uopste funkcionise) i to je sve sto mogu da upotrebe, a naravno da ga nece upotrebiti jer bi to ugrozilo zene i decu Peskova, Lavrova, Putina, oligarha u Parizu, Londonu, Zenevi. Oni im bre dizu u vazduh gasovode, dok ovi ne odgovaraju nista. I upravo ce se to i desiti - tugaljivi podsmeh na njihovo pomeranje tzv. crvenih linija (da ubacim malo Solovjova, kad me vec nazivate jevrejskim propagandistom, ne cudi me da simpatizeri kijevskih ultradesnicara koriste tu vrstu poredjenja).
Slažem se. Russians love their children too, rekao bi jedan mislilac.
S tim da ja mislim da neće biti ni taktičkih, kao ni bilo kakvih drugih. Osim brige za vlastito dupe i dupe bližnjih, to bi bilo skoro pa priznanje poraza. Otprilike kao da u tuči na školskom igralištu dobiju batine, a onda krenu bacati kamenje na ove što su ih prebili. Putin i njemu slični su duboko u tim klinačkim mačo sranjima. Da nečim takvim prijeti tvoj avatar, onda bih se možda i zabrinuo.
Glede upotrebe nuklearki, ja sam team Filipenko ali obavezno uz ovaj dodatak druga Tovara.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°665
ma jeste, ja sam toliki nolajfer da ću da provedem pola dana na guglu da proverim autentičnost poljske naslovnice... a da ima pacova koji napuštaju brod, ima. vidi pod arestovič.
_____
#FreeFacu
- Post n°666
Nece bre, Putinova familija zivi na tzv zapadu, valjda i o tome razmislja. Kad mu se cerka iseli u Novi Zeland, tek onda treba da idemo u podrume
- Post n°667
Ali koliki je to fejl na svakom nivou. Ti vodis kao nekakav odsudni civilizacijski rat protiv "zapada"...a tamo ti zive rodjena deca. Nivo autenticnosti - nula. A desetine i stotine hiljada da izgube zivot. Nitkovluk level beskonacno
- Post n°668
Ti ne moraś ništa a mi moramo sve. Lepo si to smislio.kondo wrote:ma jeste, ja sam toliki nolajfer da ću da provedem pola dana na guglu da proverim autentičnost poljske naslovnice...
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°669
Meni ne pada na pamet da objašnjavam razliku između "nadam se", "pretpostavljam" i "želim".
Valjda ima neki online rečnik.
Valjda ima neki online rečnik.
_____
- Post n°670
Znači da i sami priznaju kako su nesposobni da naprave makar i približno takav.kondo wrote:jeste, ovi rusi su poznati po sofisticiranosti
nego se ne hvalite da je neka ruska firma obećala $75,000 za svaki uništeni ili zarobljeni tenk maljutka-efendiji
_____
Činjenica da se između Rusije i Srbije nalazi Ukrajina je dokaz da imamo više sreće nego pameti!
- Post n°671
Baš to znači. Kako si pogodio? /s
_____
- Post n°672
Mór Thököly wrote:Ali koliki je to fejl na svakom nivou. Ti vodis kao nekakav odsudni civilizacijski rat protiv "zapada"...a tamo ti zive rodjena deca. Nivo autenticnosti - nula. A desetine i stotine hiljada da izgube zivot. Nitkovluk level beskonacno
+∞
- Post n°673
Mór Thököly wrote:Ali koliki je to fejl na svakom nivou. Ti vodis kao nekakav odsudni civilizacijski rat protiv "zapada"...a tamo ti zive rodjena deca. Nivo autenticnosti - nula. A desetine i stotine hiljada da izgube zivot. Nitkovluk level beskonacno
Poslali su ih medju zapadnjake kao Hrist svoje apostole, kao jagnjad medju vukove...
- Post n°674
'Are you suggesting putting boots on the ground in Ukraine?' - #KayBurley
— Sky News (@SkyNews) January 31, 2023
Former Defence Minister Sir Gerald Howarth: "I think that is something we now have to consider, certainly if you were to put a NATO force in there."
Latest: https://t.co/X3flQUBL0r
Sky 501 and YouTube pic.twitter.com/OtqLdIqLfj
- Post n°675
Nije mi samo jasno da li oni misle da je Rusija toliko propala i zaribala, ili stvarno postoji neka bojazan da ce Ukrajina izgubiti rat uskoro, posto sve ovo sa tenkovima, avionima a sada i slanjem pesadije prilicno eskalira.
Da se razumemo, odluka o tenkovima je donesena davno, verovatno su posade obucene pre par meseci i dobar deo tenkova vec dopremljen, sada se samo igra predstava za javnost. Slicno vazi i za avione. Ili prosto znaju da moraju da uz ta oruzja salju sopstvene vojnike, pa ovako spremaju javnost.
Da se razumemo, odluka o tenkovima je donesena davno, verovatno su posade obucene pre par meseci i dobar deo tenkova vec dopremljen, sada se samo igra predstava za javnost. Slicno vazi i za avione. Ili prosto znaju da moraju da uz ta oruzja salju sopstvene vojnike, pa ovako spremaju javnost.