by Guest Sun Oct 09, 2022 1:56 am
Ja ne vidim zapad kao celinu. Od početka ovoga, ja vidim EU kao jednu stranu, a USA kao drugu. Prvi pravi udar na EU je bio Brexit, a drugi presecanje veza EU i Rusije, a na tim vezama je najviše radila Nemačka. Ono što sam iskusio kroz posao je uvid u kolosalne promene u industriji, koja je bila industrija rasta, uz stabilnu transformaciju u održivu industriju koja je oslonjena na obnovljive izvore energije (o detaljima i metodama koje su koristili da dođu do rezultata može da se naširoko diskutuje). Te promene su vratile kompletan projekat bar dvadeset godina unazad. Da nam je u ovakvim uslovima predsednik Čerčil umesto Vučića, opet bi ga dućkali za sve pare.
Ne mogu da tvrdim da je iza ovoga USA i da je ovo neka zavera, ali sve deluje totalno debilno. Rusija, koja je potpuno nemoćna, da nema nuklearno oružje, mogle bi da je pregaze Ukrajina i Poljska, skoro bez pomoći bilo koga drugog, napada Ukrajinu sa šačicom trupa. A zbog tog napada, ćemo da plaćamo struju i hleb po nekim suludim cenama sledeće godine, istopiće nam se sve pare koje nisu u dolarima, a mi ćemo ovde da navijamo za Ruse ili Ukrajince. Kada najzad oborimo SNS, promenićemo ništa, eventualno neće da nam gurnu glavu u blato dok nas guze i bićemo srećni.
1EUR = 0,97USD Doviđenja.