Rat u Ukrajini
- Post n°401
Re: Rat u Ukrajini
šolc ga sigurno ne zove tako. ako postoji glas razuma u ovoj globalnoj svinjariji on sigurno dolazi iz berlina, ne iz vašingtona ili londona...
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°402
Filipenko wrote:Mór Thököly wrote:
https://www.theguardian.com/world/2022/may/28/russia-takes-control-lyman-ukraine-missiles-donbas-region
Koliko još treba da ih ponižava?
?
On da ih ponizava tako sto ce da slusa njih gde treba da otperja njegova vojska?
Mene cudi da uopste razgovara sa dripcima koji ga nazivaju ludakom, diktatorom, pricaju javno da ne sme da pobedi itd.
Ne znam za ludaka, ali diktator jeste
- Post n°403
Ma jeste on i botoksirani kompleksas, i diktator, i tezak ________ (dopunite sami), ali ne moze Solc da ga zove tako, a posebno ne da ga nakon toga zove da im ovaj ispuni muzicku zelju.
Ili moze, jebem li ga. Ja bih poslao dve sarme, pardon, dva sarmata gospodinu, ali sta da se radi.
Ili moze, jebem li ga. Ja bih poslao dve sarme, pardon, dva sarmata gospodinu, ali sta da se radi.
- Post n°404
a posebno ne da ga nakon toga zove da im ovaj ispuni muzicku zelju.
Dobro, to se slazem. Mada ne.mogu da se setim da je Solc bas licno za njega to sve govorio. Mozda i jeste, ne secam se.
- Post n°405
Erős Pista wrote:Vetim pre neki dan dan domace kanale i na svim, od RTSa do Hepija,hvale mudrog Kisindzera.
Da kakav poduzetniji menadžer njemu i Mearsheimeru organizira kraću turneju po Balkanu opernatio bi se.
- Post n°406
Mogu da daju i Peri ispred dragstora, isto bi im rekao: Nemoš ti to, sila je to...
- Post n°407
Neka se strpe dok Peterson ne završiTovar wrote:Erős Pista wrote:Vetim pre neki dan dan domace kanale i na svim, od RTSa do Hepija,hvale mudrog Kisindzera.
Da kakav poduzetniji menadžer njemu i Mearsheimeru organizira kraću turneju po Balkanu opernatio bi se.
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°408
Mór Thököly wrote:Mogu da daju i Peri ispred dragstora, isto bi im rekao: Nemoš ti to, sila je to...
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°409
Kadirov tvrdi da je Severodonjeck oslobodjen. Ako je tacno bicu veoma iznenadjen jer je povece mesto, 100+ hiljada stanovnika, a stigli su do njega tek pre koji dan. Ili su znacajno popravili efikasnost ili su ga zakarpacani, ljvovci i krivorozani brzo napustili zbog teske situacije. Ili je oslobodjen kao Mariupolj, tj. bice oslobadjan nedeljama svaka dva dna.
- Post n°410
u Severodonjecku nema azovstaljskih katakombi
- Post n°411
ITV pre neki dan objavio reportažu s fronta o poslednjoj evakuaciji iz Limana i snimcima razaranja iz Bahmuta.
- Spoiler:
- Post n°412
kad pomenu kadirova, ne znam da li ste spazili simpatičan detalj u informativnim programima RTS
da kao pokrivalice za vesti sa fronta koriste snimke u čijem uglu stoji logo kadyrov 95
maločas se setim da proverim o čemu se radi, kad ono
čovek može značajno da unapredi svoj rečnik gledajući ovo, evo meni se posebno dopalo kad je ukrajince nazvao "naci šejtanima"
inače sam siguran da ćemo daleko dogurati kod ursule i fiole, možda da ovu prvu sad kad dođe prezident oslovi sa ahmat sila, ne mora alahu akbar
da kao pokrivalice za vesti sa fronta koriste snimke u čijem uglu stoji logo kadyrov 95
maločas se setim da proverim o čemu se radi, kad ono
čovek može značajno da unapredi svoj rečnik gledajući ovo, evo meni se posebno dopalo kad je ukrajince nazvao "naci šejtanima"
inače sam siguran da ćemo daleko dogurati kod ursule i fiole, možda da ovu prvu sad kad dođe prezident oslovi sa ahmat sila, ne mora alahu akbar
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°413
Meni nije jasno ni zasto se sastaje sa njom...ne vidim da iz tog sastanka bilo sta mkze da proizadje, sigurno nista dobro
- Post n°414
Bloomberg: EU to remove pipeline oil embargo from new sanctions package.
— The Kyiv Independent (@KyivIndependent) May 29, 2022
The EU proposed banning seaborne oil from Russia while holding off imposing restrictions on import from the key pipeline Druzhba, Hungary’s main source of crude imports, to satisfy Budapest’s objections.
Very concerned
- Post n°415
ma brate ne loži se, jasno je uvrtanje ruke evropi neće baš tako moći. neko će biti nesrećan što će rat morati da se okončna.
_____
#FreeFacu
- Post n°416
The film about Mariupol "Mariupolis 2" was awarded a special prize in Cannes. The director of the film, Lithuanian documentary filmmaker was killed by Russian occupiers in Mariupol in April. The film was completed by his fiancée.#RussiaUkraineWar #UkraineStrong #SupportUkraine pic.twitter.com/E5Q9z6YkJk
— Russia Vs World (@RussiaVsWorld_) May 29, 2022
- Post n°417
kondo wrote:ma brate ne loži se, jasno je uvrtanje ruke evropi neće baš tako moći. neko će biti nesrećan što će rat morati da se okončna.
Ja kolko vidim, uvrtanje ruke evropi ide sasvim solidno.
- Post n°418
Premalo je opet receno o Nemcu pacifisti koji samo zeli mir u svetu, a jeftin ruski gas ako kapne, kapne.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°419
čovjek gleda interese svoje države, svašta na ovoj planeti
- Post n°420
Oslobođenje Donbasa je apsolutni prioritet specijalne vojne operacije u Ukrajini, a građani ostalih teritorija treba sami da odlučuju o svojoj budućnosti, istakao je Lavrov za francusku televiziju.
„Oslobođenje Donjecke i Luganske oblasti, koje su priznate od strane Ruske Federacije kao nezavisne države, predstavlja apsolutni prioritet“, naglasio je.
Što se ostalih teritorija tiče, kako je dodao, građani sami treba da odluče u kakvoj sredini žele da žive – da li u toj koju je stvorio predsednik Vladimir Zelenski gde se zabranjuje obrazovanje na ruskom jeziku, korišćenje ruskog jezika u svakodnevnici, gde se bojkotuje ruska kultura i zatvaraju ruski mediji, ili u nekoj drugoj sredini u kojoj će građani biti slobodni da vaspitaju svoju decu onako kako oni žele.
- Post n°421
okej sad je bar malo jasnije koji je cilj
- Post n°422
Rusi su dosta pojačali plate novoprijavljenih ugovoraca koje šalju pravo u rat i naknade u slučaju njihovog ranjavanja ili smrti.
Objava je od 23.5. i stoji na zvaničnom sajtu, a kruže i slike papirne verzije s drugačijim fontom i boldovanim pojedinim iznosima.
https://seldonsk.ru/2022/05/7916/
Mesečna plata:
220k rubalja = 3100 evra
https://www.xe.com/currencyconverter/convert/?Amount=220000&From=RUB&To=EUR
Sa povećanjem od 70% za odlično fizički spremne: 5300 evra
Ratna dnevnica:
8000 rubalja = 114 evra
Naknada porodici u slučaju smrti:
jednokratna: 12,4 miliona rubalja = 178 hiljada evra
mesečna kompenzacija od 15-20 hiljada rubalja (na ravne delove svim članovima, ne piše koliko dugo) = 214-286 evra
Jednokratna naknada porodici u slučaju teškog ranjavanja:
3,3 miliona rubalja = 47 hiljada evra
Jednokratna naknada porodici u slučaju lakog ranjavanja:
3,1 milion rubalja = 44 hiljade evra
Predratne plate običnog vojnika (redova) na početku ove godine bile su reda veličine 20-ak hiljada rubalja mesečno.
Izvori:
https://www.9111.ru/questions/7777777771643083/
https://visasam.ru/emigration/rabota/zarplata-voennosluzhashih.html
Raspisuje se prijem u vojnu službu po ugovoru u Baškirski bataljon
Uslovi prijema
Novčana naknada od 220 hiljada rubalja, kao i bonusi u iznosu od 8 hiljada rubalja za svaki dan aktivnog dejstva i bonusi za učinak.
Potpuna medicinska podrška, osiguranje i odeća.
Preferencijalna usluga (1 za 3)
70% bonusa na zvaničnu platu po polaganju odličnih standarda fizičke obuke
Izdavanje potvrde o učešću u neprijateljstvima
Uslovi za kandidata:
Lična želja da služi u Oružanim snagama RF
Odgovornost i disciplina
Starost do 50 godina
Nepostojanje nepobrisanih i nerešenih osuda.
Poželjno
Posedovanje vozačke dozvole
Sportska kategorija, veštine u vojno primenjivim disciplinama
Posebni uslovi
U slučaju smrti vojnika, članovima porodice isplaćuje se paušalni iznos u iznosu od 12 miliona 421 hiljada rubalja, kao i mesečna novčana naknada od 15 do 20 hiljada rubalja (svaki član porodice u jednakim delovima).
U slučaju ozbiljne povrede, serviseru se isplaćuje iznos osiguranja od 3.296.000 rubalja.
U slučaju lakše povrede - 3 miliona 74 hiljade rubalja.
Dodatne mere državne podrške vojnim licima i članovima njihovih porodica sadržane su u Ukazu predsednika Ruske Federacije od 9. maja 2022. godine broj 268 „O dodatnim merama podrške porodicama vojnih lica i zaposlenih u pojedinim saveznim državama. tela”.
Za sva pitanja obratite se Vojnom komesarijatu Republike Baškortostan na adresi: Ufa, ul. Karla Marksa 14, kao i vojnim komesarijatima po mestu vojne registracije
Brojevi telefona - (347) 273-14-38, (347) 273-39-04
svakodnevno od 08.30 do 17.30 (osim subote, ned)
Objava je od 23.5. i stoji na zvaničnom sajtu, a kruže i slike papirne verzije s drugačijim fontom i boldovanim pojedinim iznosima.
https://seldonsk.ru/2022/05/7916/
Mesečna plata:
220k rubalja = 3100 evra
https://www.xe.com/currencyconverter/convert/?Amount=220000&From=RUB&To=EUR
Sa povećanjem od 70% za odlično fizički spremne: 5300 evra
Ratna dnevnica:
8000 rubalja = 114 evra
Naknada porodici u slučaju smrti:
jednokratna: 12,4 miliona rubalja = 178 hiljada evra
mesečna kompenzacija od 15-20 hiljada rubalja (na ravne delove svim članovima, ne piše koliko dugo) = 214-286 evra
Jednokratna naknada porodici u slučaju teškog ranjavanja:
3,3 miliona rubalja = 47 hiljada evra
Jednokratna naknada porodici u slučaju lakog ranjavanja:
3,1 milion rubalja = 44 hiljade evra
Predratne plate običnog vojnika (redova) na početku ove godine bile su reda veličine 20-ak hiljada rubalja mesečno.
Izvori:
https://www.9111.ru/questions/7777777771643083/
https://visasam.ru/emigration/rabota/zarplata-voennosluzhashih.html
- Post n°423
hmm 3. i 4. prolazim možda mi oproste 1. i 2.
Uslovi za kandidata:
Odgovornost i disciplina
Starost do 50 godina
Uslovi za kandidata:
Odgovornost i disciplina
Starost do 50 godina
- Post n°425
MNE wrote:okej sad je bar malo jasnije koji je cilj
+1
S tim sto se slobodno izrazavanje stavova mora garantovati ne samo u Donbasu ili Hersonu, nego i u Lavovu i Ivanovo-Frankovsku.
|
|