Rat u Ukrajini
- Post n°102
Re: Rat u Ukrajini
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°103
9 #Russian soldiers received their "Order of Courage" today in a #Moscow hospital. 8 of these young guys have lost a leg. Another one had an arm amputated. Some were crying at the ceremony. pic.twitter.com/12LdM9z93K
— Olga Ivshina (@oivshina) March 26, 2022
- Post n°105
The Ukrainian Orthodox Church reported on March 25 that 28 communities in 9 oblasts have officially switched from the Ukrainian Orthodox Church (Moscow Patriarchate) to the independent Orthodox Church of Ukraine.
— The Kyiv Independent (@KyivIndependent) March 27, 2022
- Post n°106
nije bas za sprdnjuMór Thököly wrote:Bar im je glava na ramenima...
- Post n°107
kondo wrote:Koji retard, zašto crta mete na glavama ljudi?
Inače kad smo već kod opštemestašenja, ja se slažem sa Putinom da su Ukrajinci zapravo Rusi. Ne znam za razlike u smislu istorije dve kulture. Ali o Rusima celi život mislim sve najgore, daleko im lepa kuća, a isto sam video i u par retkih navrata kada sam sreo Ukrajince koji su bili ponovljen moj najgori stereotip o Rusima - bahati, nekulturni (u svakom smislu), necivilizovani, divlji, zatvoreni. Sve to na vrlo loš način.
Ovde malo ljudi iole dobro poznaje istoriju tih prostora, ali ako si zaista zainteresovan mogu ti sa literaturom pomoci kako bi uvideo da razlika, upravo u smislu istorije dve kulture, itekako postoji. Jedina alternativa tome da su Ukrajinci Ukrajinci, a Rusi - Rusi, je da su Ukrajinci zapravo - Rusi, a da su danasnji Rusi mesavina svega i svacega (mada su u toj prici to naravno i Ukrajinci, ali dosta starijeg datuma i drugacijih sastojaka). To je ukrajinska teska nacionalisticka prica koju takodje kad ozbiljno pricamo ja ne "kupujem". Oni su, sada i definitivno, dve nacije.
Last edited by Mór Thököly on Sun Mar 27, 2022 9:05 am; edited 1 time in total
- Post n°108
bradilko wrote:nije bas za sprdnjuMór Thököly wrote:Bar im je glava na ramenima...
Ne sprdam se. Ovo je uzas, ali hiljadu puta bolje nego u kovcegu.
- Post n°109
u tom slucaju se izvinjavam.Mór Thököly wrote:bradilko wrote:
nije bas za sprdnju
Ne sprdam se. Ovo je uzas, ali hiljadu puta bolje nego u kovcegu.
tako mi je delovalo na prvu loptu.
znam da su ti ruski vojnici agresori u ukrajini
- Post n°110
- Post n°111
pretpostavljam da ako se ukrajinska vojska organizovano brani da je i to organizovano.Sotir wrote:Кад смо код инвалида, појавио се снимак како пуцају заробљеним руским војницима у колена.
verovatno treba pokazati kako ce prolaziti zarobljenici i uterati strah u kosti ruskim vojnicima.
isto i ta javna vezivanja, skidanja do gle koze, topli zec i sl.
te povelje o ratnim zarobljenicima su ionako prazna slova i sve zavisi ko ih krsi.
- Post n°112
Sotir wrote:Кад смо код инвалида, појавио се снимак како пуцају заробљеним руским војницима у колена.
@politblogme
Ukrajinci kao da provociraju taktičku nuklearnu...
_____
- Post n°113
- Post n°114
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°115
Elem,
The Russian-backed self-proclaimed Luhansk People’s Republic in eastern Ukraine could hold a referendum soon on joining Russia, the rebel region’s news outlet cited local leader Leonid Pasechnik as saying on Sunday.
“I think that in the near future a referendum will be held on the territory of the republic,” Pasechnik said. “The people will exercise their ultimate constitutional right and express their opinion on joining the Russian Federation.”
- Post n°116
kondo wrote:ja mislim da ovde realno niko ne zna ko je kome pucao u kolena ali ako ste sigurni u svoje izvore onda dobro, nastavite.
Age restricted. Samo prijavljeni na twitter mogu da vide.
It might give the impression that the Russian military were captured after having been wounded. But that's not the case. At the end of the video, we can see Ukrainian soldiers shooting all the newly arrived prisoners through their legs.#WarCrimes pic.twitter.com/o7B7M1p2pG
— Maria Dubovikova (@politblogme) March 27, 2022
18+ (21+)
— Maria Dubovikova (@politblogme) March 27, 2022
Ukrainian soldiers shoot Russian prisoners of war in the legs and afterwards give them a severe beating. At the beginning of the video, there are Russian POWs lying on the ground with bullet wounds in their legs, some of them have got leg bones broken. #WarCrimes pic.twitter.com/t8Wj33X8rv
U drugoj vesti. Zarobilo deliju koji je zvao preko whatsappa roditelje poginulih Rusa. Nazdravlje.
_____
- Post n°117
- Post n°118
Mór Thököly wrote:Odakle je snimak? Mislim, bilo bi dobro znati posto je nalog malo je reci proruski, a kaze da su snimali sami ukrajinci, pri cemu nije za pretpostaviti da su odmah bas njoj poslali... Ne kazem da nije istina, da se razumemo, vrv jeste.
Pa čemu sakaćenje zarobljenika osim zastrašivanju te strane, naravno da će okačiti na mreže i poslati Rusima.
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°119
- Post n°120
disident wrote:Mór Thököly wrote:Odakle je snimak? Mislim, bilo bi dobro znati posto je nalog malo je reci proruski, a kaze da su snimali sami ukrajinci, pri cemu nije za pretpostaviti da su odmah bas njoj poslali... Ne kazem da nije istina, da se razumemo, vrv jeste.
Pa čemu sakaćenje zarobljenika osim zastrašivanju te strane, naravno da će okačiti na mreže i poslati Rusima.
Ne ne, deluje autenticno.
- Post n°121
U drugom ih šutiraju dok krvare na zemlji, ispituju jednog odakle je - iz Azerbejdžana - stigao poziv, rugaju im se da su mislili da se prošetaju Harkovom.
_____
- Post n°122
Ово сад скроз контра.
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°123
- Post n°124
- Guest
- Post n°125
паће wrote:Није ми јасно. Досад је у ратовима увек било пропаганде типа „предајте се, нећемо вам ништа“, да предаја делује (а и буде) прелазак на лакши посао - ратни заробљеници су имали да раде или да бар ћуте и смрде у неком логору, ал' је бар била сигурна глава на раменима и пландовање до краја рата. Мотивација да се предају и не боре се до последњег.
Ово сад скроз контра.
Uvek je bilo činova osvete, iživljavanja, namernog ranjavanja, pa i ubijanja kada ti jednostavno nije zgodno da hraniš i vodiš sa sobom ratne zarobljenike.Ovaj rat je verovatno (u stvari nije verovatno nego sigurno) najbolje dokumentovan kopneni rat u istoriji jer se vodi između dve zemlje na visokom stepenu tehnološkog razvoja, pa imamo i tu sumnjivu "privilegiju" da gledamo ovakve incidente - a jeste incident, pošto se vojnici obe strane u principu uredno zarobljavaju, baš kao što opisuješ. Da ne bude da relativizujem ovo pucanje u noge: to je ratni zločin koji se ničim ne može pravdati.
Nego hajmo opet - ovo nije shock & gore sajt, niti Telegram kanal. nasilne snimke U SPOJLER.