Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rat u Ukrajini

Janko Suvar

Rat u Ukrajini - Page 4 Empty Re: Rat u Ukrajini

Post by Janko Suvar Sat Mar 26, 2022 7:34 pm

a jebiga i jeste delovalo previse nadrealno Rat u Ukrajini - Page 4 1949538119

_____
    ????
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Mar 26, 2022 7:45 pm

Guardian wrote:
    Joe Biden also said Vladimir Putin “cannot remain in power”, appealing to the Russian people against the killing of innocent civilians, and telling Ukraine that the US stands with them.
    He told a cheering crowd: “For God’s sake, this man cannot remain in power. God bless you all, and may God defend our freedom and may God protect our troops.”
    And quoting Pope John Paul II, he said: “Never, ever give up hope, never doubt, never tire, never become discouraged. Be not afraid.”
    President Biden also sent a direct message to the people of Russia to say they are not the “enemy”.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Mar 26, 2022 7:47 pm

Btw, danas ga je vec nazvao "butcher".
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Mar 26, 2022 7:48 pm

Mislim, otprilike ostaje samo jos da mu kaze "jebem ti mater"

Ja kapiram da su oni na korak od prekida diplomatskih odnosa, ako ga vec nisu i presli
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Mar 26, 2022 7:51 pm

Bela kuća kaže da nije on tako mislio.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Mar 26, 2022 7:56 pm

Procitao sam, smesno je.obrazlozenje i niko u Moskvi ga nece tako shvatiti. Mozda samo uzmu u obzir sto su ovi osetili potrebu da downscale-uju
    Notxor

Post by Notxor Sat Mar 26, 2022 7:58 pm

WH ne laže. Čuo sam i ja kad je na kraju rekao ŠAIM SE!

_____
      Sweet and Tender Hooligan  
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Mar 26, 2022 8:00 pm

@mor

Misliš da neće dobro prihvatiti Bajdenove folksy ways?

Da, gotovo je potpuno nebitno bilo kakvo dalje obrazloženje. Potus je rekao šta je rekao. sad nema nazad sa retorikom. Baš mnogo opasna izjava, a što je najgore verujem da je data 'nako, živ mi Todor da se čini govor.

(I nemoj sad da ovi koji stalno pišu o "dementnom Bajdenu koji blebeće gluposti" sada počnu da pričaju da je sve to promišljeno, nema kod tih sila ništa slučajno, znaaate...)
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Mar 26, 2022 8:05 pm

Receno je u fazonu "My god, it cannot be that this man can stay in power". 

Ali to je sada nebitno.
    Vilmos Tehenészfiú

Post by Vilmos Tehenészfiú Sat Mar 26, 2022 8:06 pm

Može Putin da kaže da se Moskva brani u Užvorodu, može Bajden da mu jaže da je kasapin.

_____
    "Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."

“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
    Del Cap

Post by Del Cap Sat Mar 26, 2022 8:07 pm

Rekao je ono što svi* misle.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sat Mar 26, 2022 8:07 pm

Moze sve, samo je pitanje po koju cenu.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Ferenc Puskás

Post by Ferenc Puskás Sat Mar 26, 2022 8:10 pm

Ok, koračić bliže ww3.

_____
    Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
    Notxor

Post by Notxor Sat Mar 26, 2022 8:11 pm

Za to vreme...

_____
    Notxor

Post by Notxor Sat Mar 26, 2022 8:43 pm

Juri, bloger poreklom iz Sumija je ovo večeras nacrtao. Pune linije su linije fronta, isprekidane su pokreti ruskih trupa. Ako je realno trebalo bi vrlo brzo da se realizuje, a ako nije... nikom ništa.

Rat u Ukrajini - Page 4 F42azMV

_____
    Del Cap

Post by Del Cap Sat Mar 26, 2022 8:54 pm

presek stanja kako ga vidi rusko ministarstvo odbrane (možda je već kačeno, ovde su kratke crte):

Итоги 1-го месяца СВО от МО РФ.

1. Наступление российских войск сорвало планы наступления ВСУ на ДНР и ЛНР с использованием артиллерии, ракетных систем и авиации.

2. 22 января российская разведка перехватила приказ генерала Балана о необходимости завершить подготовку к наступательным действиям до 28 февраля, чтобы в марте ВСУ могли перейти в наступление.

3. Операция развивается в соответствии с планом.
    Основные задачи первого этапа операции уже выполнены.

4. Основным приоритетом остается сохранение жизней мирного населения. Отсюда и тактика высокоточных ударов по военной инфраструктуре и вооруженным силам противника.

5. Блокирование крупных городов обеспечивает сковывание сил ВСУ и не дает украинскому командованию перебрасывать подкрепления на Донбасс. Главная операция на данный момент - на Донбассе. В ДНР и ЛНР уже освобождено 276 населенных пунктов. Освобождено 93% территории ЛНР и 54% территории ДНР. Группировка сейчас обороняющаяся в Мариуполе насчитывает более 7000 человек.

6. Господство в воздухе было завоевано ВКС РФ в первые два дня операции. Организованная система ПВО, ВВС Украины и ВМСУ фактически прекратили свое существование.

7. Уничтожено до 70% всех военных запасов Украины в результате систематических ударов по складам. Уничтожено 30 ключевых объектов ВПК Украины. Уничтожено уже 68% предприятий, где ремонтировалась военная техника. Вместе с тем, с начала СВО украинская армия уничтожила уже 127 мостов.

8. Все организованные резервы ВСУ уже введены в дело, новых нет. Отсюда и ставка на мобилизацию необученного контингента. На Украине по данным МО РФ воюет 6595 иностранных наемников.

9. Общие потери ВСУ за месяц операции. Около 14 000 убитых и около 16 000 раненых (общие потери группировки ВСУ на Донбассе соствляют 26% личного состава). Из 2416 боеготовых на 24 февраля танков и ББМ за месяц уничтожено 1587. Из 152 военных самолетов уничтожено 112, из 149 вертолетов – 75, из 36 беспилотников "Байрактар ТБ2" уничтожены 35. Из 180 С-300 и "Бук М1" - 148, из 300 РЛС различного назначения - 117.
    МО РФ будет оперативно реагировать на любые попытки закрыть для ВКС РФ воздушное пространство Украины.

10. По данным МО РФ, как минимум 10 украинских морских мин сейчас бесконтрольно дрейфуют в Черном море представляя угрозу для судоходства.

11. МО РФ передала трофейное вооружение ДНР и ЛНР. В числе прочего переданы 113 танков и 138 ПТРК "Джевелин".
    Получено более 23 000 заявок от граждан 37 государств желающих воевать за ДНР и ЛНР. Также поступает масса таких заявок от граждан России.

12. Официальне потери с начала СВО. Убитых - 1351. Раненых - 3825.

13. Операция будет продолжаться вплоть до полного выполнения всех поставленных целей.

Rat u Ukrajini - Page 4 3092094_900

Ovo za mine je zanimljivo, Turska je danas tražila/čistila deo oko Bosfora od lutajućih mina.
    Јанош Винету

Post by Јанош Винету Sat Mar 26, 2022 9:29 pm

Notxor wrote:Juri, bloger poreklom iz Sumija je ovo večeras nacrtao. Pune linije su linije fronta, isprekidane su pokreti ruskih trupa. Ako je realno trebalo bi vrlo brzo da se realizuje,  a ako nije... nikom ništa.

Rat u Ukrajini - Page 4 F42azMV

То је био план од почетка, сви знају за то. 
    Међутим Руси прво треба да освоје Гуљајпоље, па да причамо о окружењу са центром око Павлограда. То су у старту требали да ураде, међутим негде је запело и од тога можда неће бити ништа.

_____
    Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
    Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Mar 26, 2022 9:43 pm

Neke stvari su radili APP. A to se prosto ne radi sa teritorijom velicine Ukrajine.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Mar 26, 2022 9:44 pm

Plus, sigurno nije bio plan od pocetka da ne osvoje Harkov mesec i kusur dana posle pocetka operacije. Za sve ostalo mozemo da pricamo, ali to je jasan fejl.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Mar 26, 2022 10:45 pm

Stone fookin' Roses! :heart:

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Mar 26, 2022 11:36 pm

Biden took a phone call on Air Force One with democratic opposition leader Svyatlana Tsikhanouskaya of Belarus.

During the phone call, Biden thanked Tsikhanouskaya for attending his speech in Warsaw and “underscored the continued support of the United States for the Belarusian people in defending and advancing human rights, including freedom of expression, and free and fair elections”.
    kondo

Post by kondo Sun Mar 27, 2022 12:03 am

Koji retard, zašto crta mete na glavama ljudi? 

Inače kad smo već kod opštemestašenja, ja se slažem sa Putinom da su Ukrajinci zapravo Rusi. Ne znam za razlike u smislu istorije dve kulture. Ali o Rusima celi život mislim sve najgore, daleko im lepa kuća, a isto sam video i u par retkih navrata kada sam sreo Ukrajince koji su bili ponovljen moj najgori stereotip o Rusima - bahati, nekulturni (u svakom smislu), necivilizovani, divlji, zatvoreni. Sve to na vrlo loš način.

Video sam dva automobila sa Ukr tablama u Beogradu ovih dana - jedan je bio ultra mega predrkani narandžasti kastomizirani Audi Q8, drugi je bio Bentley Continental GT moderne mat sive boje.

A nisam bio boljeg utiska ni juče kada sam kod Beton Hale video grupu Ukrajinki i Ukrajinaca kako se opušteno smeju i kikoću jedva noseći u rukama ogromne kese iz šopinga.

Utisak mi je zaokružila informacija koja je iscurila iz ambasade u Beogradu da se skuplja "humanitarna" pomoć a ustvari traži novac za vojsku.

Što se mene tiče, realno sam zabrinut za sopstveni komoditet koji je višestruko ugrožen. Za učesnike u ovom ratu slabo - meni je u svakom smislu država Ukrajina manje više jednako govno kao Rusija.

Sad me streljajte...

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Filipenko

Post by Filipenko Sun Mar 27, 2022 12:29 am

Sinisa Mali kaze da samo 1% Kineza dodje u Srbiju kao turisti...a Valdemor Minhauzelenski da samo 1% svih tenkova i aviona Nato pakta dodje u Ukrajinu...
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Sun Mar 27, 2022 12:52 am

Happening now on the frontline near the eastern city of Avdiivka, Russian forces are using white phosphorus against Ukrainians. 📸 Photos from a Ukrainian lieutenant taken in real-time moments ago as we spoke. He described the situation as “madness.”

Rat u Ukrajini - Page 4 FOz4RcNXwAkR_Hk?format=jpg&name=large
    rumbeando

Post by rumbeando Sun Mar 27, 2022 3:11 am

Russia will have to linger in Ukraine for 30-40 years, says Russian State Duma deputy from United Russia, ex-commander-in-chief of the Airborne Forces Vladimir Shamanov. In his opinion, this is necessary in order to “cleanse the country from Nazism in the minds of the locals”

Rat u Ukrajini - Page 4 FOyut8dWQAkmiB8?format=png&name=900x900

Vladimir Anatolyevich Shamanov (Russian: Владимир Анатольевич Шаманов, born 15 February 1957) is a retired Colonel General of the Russian Armed Forces, who was Commander-in-Chief of the Russian Airborne Troops (VDV) from May 2009[1] to October 2016 and a former Russian politician. After his retirement in October 2016, Shamanov became head of the State Duma Defense Committee.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Vladimir_Shamanov

Post by Sponsored content

Current date/time is Sun Nov 17, 2024 4:03 am