Notxor wrote:fikret selimbašić wrote:
Ja kao čovek, drug i Rusofil, i dalje ću naivno da vjerujem kako se ispod raznih teova, emova, suova, migova, zelenih odora i raznih gadžeta nakačenih na njih, ipak kriju obični ljudi.
Arogancija Rusa koje sam sretao u CG može da se poredi samo sa engleskom. Bukvalno se dosele pored tebe i u fazonu su da ne kažu dobar dan.
Većina Engleza se posle nekoliko godina unormali kad vidi da oko njih nisu ljudožderi. Rusi jok. Možda je do mog uzorka?
Ti pričaš o karakteru i emocijama, ja o sastavu tijela, venama, krvi i kostima koje su ranjive kao i ukrajinske ili bilo čije.
Pio sam ja sa ruskim oficirima iz VDV-a koji su ovde bili u sastavu SFOR-a. Često zoru dočekivali u vojarni, proslavili i 1 unapređenje pred povratak u Rusiju. Narodskiji i prijatniji od poslovnih Amera i nihovih hladnih osmijeha koji samo obave poso, izdaju smjernice za dalje i odlaze na drugi zadatak, ni cigaru nismo razmijenili. To je moj uzorak ali je vrlo skroman.
Mr.Pink wrote:tako da fikrete serem ti se na tu cupri
to sto u visevekovnoj masini za mlevenje mesa trazis neku humanost - to je tvoj problem
Ali ti nisi u ratu niti je tvoje tijelo mljevenju izložano ali ti pisanije na ovoj temi zvuči kao slavljenje rata i ruskih uspjeha u razaranju Ukrajine. Drkanje je krenuli već 24. februara ujutro i još uvijek traje.
Možda griješim i loše tumačim napisano ali tvoji postovi na ovom topiku zvuče kao tekstovi pjesama Bilje Krstić pa je vrlo moguće da mi nešto bitno promiče.
Last edited by fikret selimbašić on Sat Mar 26, 2022 1:12 pm; edited 1 time in total