Rat u Ukrajini
- Post n°702
Re: Rat u Ukrajini
Izgleda da su Ukrajinci udarili točkom po luci u Berdjansku i pogodili ruski brod.
Na ukrajinskim kanalima su hit termovizijski snimci dok ubijaju rusku pešadiju.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°703
Cousin Billy wrote:i pritom nema ni minimalnih, neophodnih kontakata. NYT tvrdi da ruski oficiri ne odgovaraju na pozive američkih kolega. to je scary shit ako je istina. mora da postoji kanal za prevenciju incidenata i neželjenih susreta.Mór Thököly wrote:Da, to je idealna situacija u odnosima US i Rusije, niko pojma nema sta ce ovaj drugi sutra da uradi.
https://edition.cnn.com/2022/03/23/politics/us-russia-general-meeting/index.html
(CNN)A rare face-to-face meeting between Russian and US military officials last week led to an "outburst" of emotion from a normally stoic Russian general, a "revealing moment" that the Americans present believe hinted at larger morale problems in Russia's military, according to a closely held US military readout of what transpired.
The readout, which was reviewed by CNN, describes the perspective of the two defense attachés who attended and their own impressions of what they saw and heard. It does not offer a definitive explanation of the Russian general's behavior. Readouts of sensitive meetings are never made public by the military or intelligence community because they are scrutinized for clues about an adversary's thinking and intentions.
The meeting, held at the Russian ministry of defense in Moscow, is a rare instance of Russian and American defense officials sitting down in person since Russia invaded Ukraine on February 24. The readout describes the meeting as tense, with visible signs of stress on the Russian side.
It makes particular note of the behavior of Russian Major General Yevgeny Ilyin, deputy chief of the main directorate of international cooperation who has a long track record of dealing with American officials. In a break from typical practice, Ilyin spoke with no notes or set talking points, according to the readout.
As the meeting was breaking up, one US defense attaché "casually inquired" about Ilyin's family roots in Ukraine, and the Russian general's "stoic demeanor suddenly became flushed and agitated," according to the readout. The Americans reported Ilyin responded "yes," and said that he was born in Dnipropetrovsk before moving with his family to Donetsk, where he went to school.
But the US officials reported Ilyin then added that the current situation in Ukraine is "tragic and I am very depressed over it" -- and then he walked out without shaking hands, according to the readout.
- Guest
- Post n°704
nego đeje, šta radi Šojgu? otišao u Tuvu da vežba grleno pevanje?
i danas očekujem neugodan dan i histerisanje iz Kremlja. godišnjica NATO specoperacije u Srbiji, samit NATO...
i danas očekujem neugodan dan i histerisanje iz Kremlja. godišnjica NATO specoperacije u Srbiji, samit NATO...
- Post n°705
svi su u depri
nisu samo ruski generali
nisu samo ruski generali
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°706
Cousin Billy wrote:nego đeje, šta radi Šojgu? otišao u Tuvu da vežba grleno pevanje?
Kažu da ima problema sa srcem - valjda nije višak olova? Kćerka mu se lepo slika na raznim, čini mi se, zapadnim lokacijama.
_____
- Post n°707
jel ste provalili kako medvedev oscilira izmedju pretnji poljacima, kenjanja po lenjinu kao izdajniku i "upozorenja" zapadu da ce nuklearno oruzje dopasti u ruke fanatika i ludaka ako se sjebu rusiju?
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Guest
- Post n°708
Da da. Čini se da je Putin malo delegirao budalesanje, kako bi podelio političku odgovornost. Onaj NPC Medinski sada priča da je ova situacija "borba za samo postojanje Rusije", što se uklapa u njihovu nuklearnu doktrinu i predstavlja dosta jasnu poruku Zapadu.
Nego izgleda da im je otišlo ovo čudo, desantni brod Orsk. Čeka se potvrda.
Nego izgleda da im je otišlo ovo čudo, desantni brod Orsk. Čeka se potvrda.
- Post n°709
Ја бих подсетио да је прво дејство по луци Бердјанска, одмах пошто су га Руси заузели, са ракетама Град из правца Мариупоља, овде на форуму окарактерисано као да су Руси гађали по граду после протеста.
Ова лука има војни значај, и то знају обе стране од почетка.
Ова лука има војни значај, и то знају обе стране од почетка.
- Post n°710
Ово су узели руски снимак из Сирије.Notxor wrote:
Од других вести, Руси јављају да су напокон узели Изјум, после дуже борбе.
- Post n°711
boomer crook wrote:jel ste provalili kako medvedev oscilira izmedju pretnji poljacima, kenjanja po lenjinu kao izdajniku i "upozorenja" zapadu da ce nuklearno oruzje dopasti u ruke fanatika i ludaka ako se sjebu rusiju?
medvedev ima hifi sistem vise puta skuplji od mog, mogu da razumem frku da mu to neko ne razlupa ili razjebe.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°712
Vitla se osint infoima kao nunčakama
Details I got about the attack.
— Granger (@GrangerE04117) March 24, 2022
At 7:45 AM, a Tochka-U SRBM was fired towards the landing ships Saratov, Tsesar Kunikov, and Novocherkassk.
> Saratov sunk at a depth of 5 meters
> Kunikov and Novercherkassk left port damaged. 8 killed on Kunikov and 3 killed and 3 injured.. https://t.co/MAdumhMV6X
- Post n°713
RWA o tome zašto je osvajanje Izjuma bitno - niz
Russian military says it has established full control over Izyum
— Russians With Attitude (@RWApodcast) March 24, 2022
_____
- Guest
- Post n°714
Ne znam ni ja ali vodi se kao desantni brod klase Aligator.
https://en.wikipedia.org/wiki/Alligator-class_landing_ship
- Post n°715
Sta je RWA? Putinovi trolovi ili neko koga treba zapratiti?
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°716
Cousin Billy wrote:Ne znam ni ja ali vodi se kao desantni brod klase Aligator.
izvini obrisao sam post, video sam obrise necega sto bi se moglo otvoriti napred. izrazio sam laicku sumnju da je ovo desantni brod zbog meni ne bas jasne ideje kako se radi desant sa ove sprave a da nije skakanje u vodu sa 10m visine.
Last edited by kondo on Thu Mar 24, 2022 9:55 am; edited 1 time in total
_____
#FreeFacu
- Post n°717
https://twitter.com/RWApodcast
Two Russians manoeuvring the globe-spanning American monoculture; currently in armchair war reporter mode | Follow us on telegram: http://t.me/RWApodcast
Meni su ok, ali ja pratim sve i svašta, osim TV
Two Russians manoeuvring the globe-spanning American monoculture; currently in armchair war reporter mode | Follow us on telegram: http://t.me/RWApodcast
Meni su ok, ali ja pratim sve i svašta, osim TV
_____
- Guest
- Post n°718
@kondo
pa to je bila i moja prva misao. razumem se u vojnu tehniku kao u Medvedevljevljevljeva lampaška pojačala.
pa to je bila i moja prva misao. razumem se u vojnu tehniku kao u Medvedevljevljevljeva lampaška pojačala.
- Post n°719
OK ovo je super definicija "the globe-spanning American monoculture"
_____
#FreeFacu
- Guest
- Post n°720
Zapravo jeste ali ne sasvim kako oni to misle. GSAM je i kada Putin cvili o kenselovanju i političkoj korektnosti.kondo wrote:OK ovo je super definicija "the globe-spanning American monoculture"
- Post n°721
Десантни брод тенконосац. Прилично стар.
Пошто може пуно да носи до мањих лука, користи се и за транспорт.
Пошто може пуно да носи до мањих лука, користи се и за транспорт.
- Post n°722
Rusi otvorili burzu i bogami otišle dionice gori
The MOEX Russia Index was up more than 10% around 20 minutes into trading.
Oil giants Rosneft and Lukoil jumped 20% and 16%, respectively, while aluminum company Rusal also climbed more than 14%. Norilsk Nickel gained more than 22%.
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°723
Ukrajinci navodno zarobili komandni modul stanice za elektronsko ometanje Krasuha-4, po Tviteru se tvrdi da su Amerikanci jedva čekali da ga se dočepaju.
https://www.thedrive.com/the-war-zone/44879/ukraine-just-captured-part-of-one-of-russias-most-capable-electronic-warfare-systems
https://www.thedrive.com/the-war-zone/44879/ukraine-just-captured-part-of-one-of-russias-most-capable-electronic-warfare-systems
- Guest
- Post n°724
@blitva
Stranci ne trguju, zabranjeno je shortovanje, država je upumpala 10 milijardi nečega. Tim vodi 19:0 jer je protivnički golman vezan za prečku.
Stranci ne trguju, zabranjeno je shortovanje, država je upumpala 10 milijardi nečega. Tim vodi 19:0 jer je protivnički golman vezan za prečku.
- Guest
- Post n°725
I jedno i drugo. Umeju da budu izvanredno informativni, dosta su obavešteni, ali su svakako jednostrani.kondo wrote:Sta je RWA? Putinovi trolovi ili neko koga treba zapratiti?